Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב נוסף בנוסף לרכב שיש ברשותי. רכב בסכום זול עד 5000 ש"ח קטן ידני דוגמת אונו-205-פיאסטה ורוב המכוניות שבדקתי שיש בהם יותר מידי ליקויים והמוכרים מבקשים מחיר שהוא קרוב למחירון של אותו רכב ושאני שואל אותם לגבי קיזוז עלויות של החלפת רכיבים שלא תקינים ברכב הם עונים לי שאם יורידו ממחיר הרכב את עלויות תיקון הליקויים עדיף להם כבר לזרוק את הרכב. לפי דעתי רכב שהוא לא במצב סביר ביחס לשנתון ויש להשקיע בו סכום גבוה כדי שייסע בצורה תקינה הוא לא שווה את הכסף. אז אני לא מבין מדוע הרכבים הזולים עד לסכום של 5000 ש"ח מופיעים בכלל במחירון?

פורסם

מחירון הוא המלצה בלבד ובעל הרכב יכול לדרוש כרצונו על הרכב.

משימה שלך בתור קונה למצוא את הרכב השמור ביותר שניתן, ברור שככל שמחיר הרכב יהיה נמוך יותר, כך סיכוי שהוא שמור יותר קטן יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

Guest ספורטמוטורי
פורסם

תן לי להסביר לך איך הולך השוק הישן הזה.

בדר"כ הנהג הישראלי מוכר את הרכב ברגע שהוא לא מוצא בו כל שימוש,או שאינו מעוניין לתקן את הבלאי שהצטבר עם השנים,המקרה הראשון הוא די נדיר,לכן בוא נתמקד עם המקרה השני שהוא יותר נפוץ.

99 אחוז מהרכבים שתמצא למכירה צריכים השקעה מסויימת,אחת תצטרך השקעה די רצינית והשניה פחות,לכן,תחפש רכב ישן שלא צורך השקעה רצינית,ואני מדבר על השקעה נמוכה שתעלה לך בקלות כ2000 עד 3000 שקל.

רוב האנשים המחזיקים מכוניות ישנות לא מוכנים למכור רכב ב5000 שקל שהוא עושה את העבודה נאמנה,פשוט עדיף להשאיר את הרכב ולנסוע איתו.

בקשר למחיר מחירון,אני מאמין שאתה תסכים איתי ואם אני אבוא ואגיד לך כזב דבר:

רכב שהמחירון שלו עולה 5000 שקל הוא רכב ישן,עם מחיר סמלי,שרוב המכוניות במחיר הזה נותנים תמורה מצויינת לרכב,במיוחד למישהו שמעוניין לחסוך,כי רכב יותר חדש המחירון שלו יירד את ה5000 שקל בשנה ויש כאלה שאפילו פחות,יש סיבה טובה למחיר הנמוך שלו,עכשיו,אם אתה מחפש רכב מושלם בלי תקלות ובלי בלאי מסויים,תשאר עם הרכב שלך או פשוט תעלה את התקציב ותקנה רכב חדש יותר,ואתה לבד תראה שאת ה5000 שקל אתה תשקיע גם כך, על ביטוח מקיף,ובטח בלאי קטן פה ושם,טסט יותר יקר,ירידת ערך יותר גדולה וכו...

אני קניתי במרץ מיצובישי לנסר שנת 92 ב5500 שקל,איך שקניתי את האוטו בחודשיים הראשונים השקעתי על האוטו עוד 3000 שקל,שבסה"כ עלה לי כל העסק הזה 8500 שקל,שכרגע האוטו נוסע 4 חודשים תפו תפו תפו,מצויין בלי בעיות,ותאמין לי שבמצב הזה אני לא חושב למכור אותו,כי אפילו אם אני אמכור אותו 5000 שקל זה לא שווה לי,לעומת זאת היתה לי אודי A3 שנת 2004 שתוך 4 חודשים ירדה 9000 שקל במחירון,כל זה ועוד לא דיברנו על הביטוח והטיפול וכו....

פורסם

מחיר המחירון גם מתייחס לכך שככל הנראה הרכבים משנתונים אלו במצב לא מדהים בלשון המעטה.

אם הם היו כמו חדשים הם לא היו עולים 5000 ש"ח נכון?

פורסם

ברור לי שצריך להשקיע על רכב זול וישן אבל הרכבים שראיתי לא שווים אפילו 1000 ש"ח מוזנחים בצורה רצינית ועם טסט החודש או בחודש הבא

פורסם

אם תחפש לעומק יש מציאות.

במקרה אני קניתי לפני כשנתיים וחצי רכב (הרכב הראשון שלי) ב2800 ש"ח.

קני סיאט איביזה 1200 מודל 90 שעשתה 175K קילומטר, לרכב היה ספר טיפולים של 15K ש"ח בחמש שנים!

במקרה הבחור שקניתי ממנו היה סטודנט שלחוץ על כסף והיה מוכן למכור בזול אחרי שהורדתי אותו מ4500 ש"ח.

הרכב היה מעולה לא עשה לי בעיות, אומנם הוא היה אצלי רק שנה(הלך לי בתאונה) אבל באמת שהוא היה רכב מעולה שגם השמאי היה מופתע מזה שרציתי להשבית את האוטו(פשוט הרווחתי עליו 2600 ש"ח יותר ממה שקניתי).

בקיצור יש מציאות השאלה איפה וכמה מחפשים!

פורסם

לי יש כלל שאומר "אם רכב שווה פחות מ5000, אני פשוט לא קונה אותו".

יש מחיר מינימום שאפשר לשלם על רכב. פחות מזה כבר עדיף לזרוק אותו לפח.

כמעט כל רכב ישן יצטרך השקעה כלשהי.

תמצא לך אחד במצב סביר ושלם עליו כמה שאתה מוכן להשקיע.

לא תמיד צריך לדפוק את המוכר. לפעמים רכב שמבקשים עליו 5000, באמת שווה 5000.

תראה את הדוגמאות שיש לי בסמלון.

את הטמפרה קניתי מעל המחירון והיא לא עושה בעיות ונראית טוב.

את הדייהטסו קניתי במחירון והיא משרתת אותי כמו גדולה.

את הרובר קניתי מתחת למחירון וכבר השקעתי עליה 20000 שקל בתיקונים, כי עברתי על הכלל הראשון של קניית רכבים: אם מבקשים מעט מדי, האוטו לא שווה את זה.

פורסם

חשבתי בכיוון של טמפרה אבל הרכב מבחינה מכנית נראה מסובך למדיי. יש באזור מגוריי טמפרה 96 למכירה הדגם המפואר עם טסט לשנה . כמה שווה רכב כזה? בבנין מולי ישנו שכן שקנה טמפרה כשעלה לארץ מודל 92 יד ראשונה מנוע 1400 סמ"ק אבל הוא לא רוצה למכור. הרכב שמור כחדש ונוסע כחדש. שאלה ליוסי פרנקוס - מה צריך לבדוק בטמפרה באופן מיוחד?

פורסם

הטמפרה שלי משתמשת במנוע 1.4, שהוא אותו אחד שיש באונו.

אם אתה נהג רגיל ולא נהג מירוצים, זה יספיק לך.

אני נוסע כל יום מכרמיאל לחיפה וזה בסדר.

החלק הכי חלש של הטמפרות הוא הדשבורד.

הוא נשבר בקלות, אבל אם אתה מוצא אחת עם דשבורד שלם, קנה אותה (או תודיע לי:lol: )

פורסם
אז אני לא מבין מדוע הרכבים הזולים עד לסכום של 5000 ש"ח מופיעים בכלל במחירון?

הם מופיעים במחירון כי אנשים כמוך מסתכלים במחירון.

הפרנסה של לוי יצחק מגיעה מאנשים, כמוך וכמוני, שבודקים את מחירון הרכב שלו. כל עוד יש ביקוש למחירונים של רכבים ישנים וזולים הם יופיעו במחירון.

בקנייה של רכב ישן וזול צריך הרבה מזל, תזמון טוב וצריך גם לדעת לזהות את המציאות מתוך השאר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסיבה העיקרית שמחירי רכבים אלה עדיין מופיעים במחירון היא לצרכי ביטוח. אם אחד מבעלי רכבים אלה היה מעורב בתאונה שלא באשמתו ונגרם לו נזק, הוא ייחשב לפי מחיר המחירון. כמובן שכמעט בכל המקרים המדוברים כאן הנזק ייחשב טוטאל לוס ובעל הרכב יקבל את מחיר המחירון. למעט נושא זה, אין ממש חשיבות למחיר המחירון וההפרשים בפועל במכירת רבים כאלה יכולים להגיע למאות אחוזים בין רכב לרכב, בהתאם למצבו.

פורסם

אני קניתי במרץ מיצובישי לנסר שנת 92 ב5500 שקל,איך שקניתי את האוטו בחודשיים הראשונים השקעתי על האוטו עוד 3000 שקל,שבסה"כ עלה לי כל העסק הזה 8500 שקל,שכרגע האוטו נוסע 4 חודשים תפו תפו תפו,מצויין בלי בעיות,ותאמין לי שבמצב הזה אני לא חושב למכור אותו,כי אפילו אם אני אמכור אותו 5000 שקל זה לא שווה לי,לעומת זאת היתה לי אודי A3 שנת 2004 שתוך 4 חודשים ירדה 9000 שקל במחירון,כל זה ועוד לא דיברנו על הביטוח והטיפול וכו....

אז רגע מה שאתה אומר שכדאי לנסוע על גורטאות לפניי 20 שנה כל החיים?

הרי רוב האנשים בימינו רוצים להתקדם. אנשים שקונים רכבים ישנים , קונים אותם מסיבות שונות , כגון הגבלת כסף, קניית רכב ישן לכמה חודשים ואז "לזרוק " אותו , וכדומה.

אז מה לעשות שיש ירידת ערך. אז בגלל ירידת ערך וביטוחים לא תקנה רכב חדש? תקלות של רכב ישן יכולות לעלות המון , וגם לא בטוח בסכום של ירידת ערך לתקופה מסויימת, אבל עדיין סכום נכבד מהירידה בהשוואה להשקעה.

אז איפה הרווח שלך? בכל מקרה בצד אחד הוצאת כסף, אבל מצד שני יש לך ירידת ערך. גם לא בטוח ששהשקעה שלך תהיה חד פעמית, זה אני גם בטוח שלקחת בחשבון, וכנראה שיהיו תיקוני פתע.

איפה הריצות למוסך ? זמן בשביל לטפל ברכב? כאב ראש? עדיף כבר שתהיה ירידת ערך מאשר כל הדבר הזה , אם זאת ההשוואה שאתה עושה.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

Guest ספורטמוטורי
פורסם

אני כתבתי בפירוש שזה למי שמחפש לחסוך,בקיצור רכב זמני.

רכב ישן במצב טוב ידרוש תיקונים בכ2000 עד 3000 שקל.

אין לי כח להסביר,תעשה חישוב הכולל הכל ואתה תראה לבד שזה יותר חסכוני.

פורסם

אני לא מבין כל כך את הבעיה. הרי רכב שעולה 5000 ש"ח הוא רכב ישן ולכן ברור שיהיו בעיות כאלו או אחרות. אך עם זאת, רוב המכוניות ייתנו תרומה הרבה יותר גדולה מהשווי שלהן ולכן עם אתה לחוץ מבחינה כספית זאת אכן אופציה לא רעה אפילו שיהיו תקלות שתחילה תצטרך לתקן, ואם יש לך כסף ואתה מעוניין להשקיע אותו בנוחות, אז תקנה רכב יותר חדש או ממש חדש מהחברה תלוי בכסף שאתה רוצה ויכול להשקיע.

אני חושב גם, שלא סביר שמישהו המוכר רכב שהוא נוסע במחיר של 5000 ש"ח (נניח שזה המחירון) ועוד צריך להתקשקש איתו יותר מידי על המחיר, הרי זאת הסיבה שהמחיר נמוך כי האוטו ישן.

בכל מקרה אני לא מבין את התופעה של לחפש רכב ישן ולצפות שהוא יהיה כמו חדש בלי תקלות עם טסט לשנה וספר טיפולים הכולל קבלות וכו', אם הרכב באמת במצב קטסטרופלי פשוט אל תקנה ותחפש רכב במצב סביר.

• תוכן חדש...