Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחצי שנה האחרונה היה רעש בגיר של הרנו 19, שהלך לאט לאט והתחזק. לפני מס' שבועות החלטתי לעשות משהו בנדון לפני שיהיה מאוחר מדי.

תחילה חיפשתי גיר מפירוק, הכוונה המקורית הייתה לפרק גיר מקליאו RSI שכן מדובר באותו יצרן ואפילו המנוע בבסיסו זהה (ה-1.8 ב-RSI הוא גרסה מתקדמת של ה1.7 שאצלי), אז לכאורה אין סיבה להבדלים, מה גם שהגיר ב-RSI מחולק היטב מבחינת יחסי העברה.

מסתבר שהגיר כלל לא זהה, והתושבות שלו שונות לגמרי :x אוכלי צפרדעים מז&%#@

אז פניתי למוסך המקומי אצלי, שאני בד"כ מאד סומך עליהם ומעולם לא הייתה לי בעייה איתם. הנ"ל הזמין גיר "מייבוא" והרכיב אותו + מחזיר שמן ואפילו קלאץ' חדש. המוסכניק נשבע בפני שמדובר בגיר של "רנו 19 1700", דגם טיפה נדיר בארץ.

נסיעה ראשונה - הגיר חלק כמו חמאה, שילוב מדוייק, שקט. איזה שקט! :)

אבל שמתי לב שמשהו מרגיש שונה - פתאום האוטו לא מגיב כמו פעם, הנסיעה חלקה ושקטה אבל איפה התגובה הפתאומית שאני זוכר? :o

ואז בכביש המהיר הכל התבהר - 100 קמ"ש על השעון בחמישי ושעון הטורים עומד על פחות מ-2500. מה זה לעזאזל? ממה שאני זוכר הוא היה צריך להיות על כמעט 3000! :?

בדיקה קצרה העלתה שלרנו 19 1700 מתחילת שנות ה-90 היו שני דגמים - GTX (שלי) ו-TXE טיפה מפואר יותר (חלונות חשמל + נ"מ שהורכבו בארץ). מסתבר שהיחס הסופי ב-TXE ארוך יותר מאשר ב-GTX וזה הגיר שקיבלתי :mad:

אז עכשיו אני בהתלבטות - מצד אחד הגיר עובד היטב (וזה נדיר ברנו), הנסיעה חלקה ושקטה ואפילו צריכת הדלק ירדה משמעותית. מצד שני התגובה כבר לא מה שהייתה פעם, והאוטו טיפה חנוק.

מה הייתם עושים במקומי - דורשים החלפה לגיר הנכון (קשה להשיג ולא בהכרח יעבוד טוב) או נשארים עם זה ואולי משפרים את התגובה באמצעים אחרים?

פורסם

עד כמה שזכור לי היה פה מישהו שרצה להאריך את ההילוך החמישי שלו בפיג'ו 205 נדמה לי או בוולקן, תעשה חיפוש, הציעו לו להחליף את הגלגל שיניים של ההילוך האחרון.

מצאתי לך את הקישור

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=215950&highlight=%E5%E5%EC%F7%EF+%E2%E9%F8#215950

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עד כמה שזכור לי מנסיעה על רנו 19, יש לה הילוך ראשון קצת בצורה מעצבנת, ובכלל ההילוכים קצרים.

עכשיו קיבלת גיר יותר, אז אני אומר מה טוב !

עכשיו תקבל קצת יותר חסכון בדלק, קצת יותר שקט באוזניים.

מה גם שהיא 1.7, ולא 1.4, ככה שמחסור בכוח לא יהיה.

פורסם

אני חושב שהגיר אולי ארוך יותר אבל היתרונות שלו הרבה יותר משמעותיים מהחסרונות שלו..

שקט, צריכת דלק טובה יותר

לדעתי יותר חשוב..

:-)

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...