Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

בקרוב אתחיל ללמוד במכללה בתל אביב, כך שכל יום אצטרך לנסוע משהו בסביבות 80 ק"מ (הלוך + חזור).

כרגע יש כסף לקניית רכב מסוג אונו, אפשר קצת להגדיל את התקציב (פה לא הבעיה).

הלימודים יהיו כל יום משעה 8 בבוקר עד 4 בצהריים, יום אחד חופשי.

התכנון הוא לעבוד ביום החופשי, הרווח הוא בערך 300 שקל, מספיק לדלק (הרכב יסע אך ורק למכללה וברכב אני מסיע עוד 2 אנשים, כך שאת רוב הדלק הם ישלמו, אני מביא רכב שצריך להחזיק, זה משתלם לכל הצדדים בסופו של דבר, וזה סוכם).

בכל אופן, אם אצליח לקנות רכב ולא ישאר עוד כסף, האם ניתן יהיה לבטח אותו (ביטוח הכי פשוט שאפשר, לא אכפת לי אם יגנבו אותו, אני אצליח לאבטח אותו היטב עם שיטות משלי, ובלילה הוא יהיה בחניה הביתית) + ולהחזיק מבחינת טיפולים, חלקים, טסט ?

דילמה די גדולה, הלימודים מתחילים ב1.9, צפוי שאחרי שנה הרכב ימכר, מהי דעתכתם בנושא ?

אשמח לתשובות.

משה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקציב של אונו אפשר לקנות ZX, טיפו, טמפרה, AX, שרייד, ג'אסטי, 205, סויפט. המבחר המכוניות הסטנדרטי לדרישות האלה.

מגוון דגמים יעזור לך למצוא את האקזמפלר השמור ביותר. בשנתונים האלה זה לא יהיה קל, אבל עם סבלנות אפשר למצוא אחת סבירה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שמע, ראיתי את המחירים של אונו - סבירים למדי, אפשר למצוא גם ב-3 אחת שאומנם לא שמורה בקנאות, אך במצב סביר וקצת יותר טוב מ"תדלק וסע", והאמת שבמקסימום 6 אפשר למצוא אחת אחרי מנוע + צבע, 6 לעולם אני לא אתן, לא משנה איזה רכב (מהקטגוריה הנ"ל כמובן), בכל אופן התקציב הוא בערך 3, כפי שאמרתי - הרכב לשנה בלבד, שימוש יום יומי, לא רוצה למכור אותו עוד שנה ולא לקבל את מרבית הכסף בחזרה, ב3 אלף, לא אוכל להפסיד הרבה, אם אצליח למצוא אחד שלא יעשה לי בעיות מיוחדות, או שאני טועה ?

משה

פורסם

עלות של חניה היא 19-30 ש"ח ליום במקום ממוצע, קח את זה בחשבון

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אם התקציב הוא 3K, הייתי מוסיף לרשימה שקודה פורמן/פייבוריט. אפשר למצוא אחת במצב סביר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ראיתי סיכומים של כמה חברי פורום שיש להם אונו או שהיה להם, שתיעדו כל טיפול וכמה הוא עלה להם, הממוצע היה באזור ה300 שקל לחודש טיפולים בלבד, גם לחבר שלי היה אונו וזה בערך היה הממוצע שלו.

אצלו היה מנוע 1.1 שהיה צורך 1-17 במישור במהירות 90-100, מנוע 1.4 עושה גם באיזור של ה1-17.

כמובן ש300 שקל לחודש זה יחסי, אתה יכול להוציא בחודש אחד 3600 שקל ולחשוב שהאוטו הוא מסחטת כסף ובשאר השנה לא להוציא שקל על תיקונים, או שתוציא 300 כל חודש ותחשוב שהאוטו זול לתחזוקה. (הכל ממוצע כן).

ביטוח זה תלוי בגיל ובעבר הביטוחי שלך אבל האונו יחסית זולה מאוד לביטוח.

80 ק"מ ביום האוטו ישרוד, אבל עם הזמן הק"מ יצטבר ותחשוב שאתה קונה רכב ישן שכבר עברו עליו לא מעט ק"מ ככה שעד מהרה הרכב יגרום לך להתעסק בו הרבה עקב בלאי טבעי, אם יש לך ידיים טובות במכונאות אפילו אם אתה טיפה מבין אתה תוכל לתחזק אותה בדברים פשוטים הרכב ממש פשוט, החלפים זולים התיקונים גם כן (לא במורשה).

עוד משהו, אונו זה רכב שצעירים תפרנים קונים (כמוך) מה שאומר שהם חוסכים באחזקת הרכב, מי ברז במקום מים ירוקים, התעללות, דחיפת הרכב עד לסף לפני שעושים טיפול (עד שלא שומעים איזה בום או שנתקעים הם לא מתקנים, וגם אז התיקון נעשה באיכות נמוכה)

אל תצפה להרבה איבזור או נוחות, המקסימום זה 2 ח"ח ופגושים בצבע הרכב ואולי מזגן מקורי.

רוב האונואים לא הגיעו עם מזגן מקורי ורובם הותקנו בארץ, עזוב שחצי מהם שבקו חיים מזמן וכמו שכבר אמרתי תפרן לא יטרח לתקן מזגן הוא ייסע עם חלון פתוח ולא ייכנס למוסך.

אם מה שאתה מחפש זה התניידות נטו בלי הנאה בלי איבזור רק מושב וגלגלים, אני ממליץ על הג'סטי, נכון שהיא מכוערת?

נכון היא מכוערת, זה מה שגורם לפחות צעירים לקנות אותה (פחות התעללות ומשיכת הרכב לסף, פחות חיסכון בטיפולים, פחות רכב קרוע), זה הרכב הכי אמין שאפשר לחשוב עליו בתקציב נמוך, מצדיק לגמרי את הסטיגמה היפנית, אמין ולא שותה הרבה, 1-20\21 (מדידה ע"י חבר), טיפולים זה ממש מצחיק כמה שהמחירים נמוכים וכמה שיש חלפים בשפע ומכל טוב ובכל פירוקיה בכל מחיר, לא תהיה לך בעיה למצוא ג'סטי יד 1 מזקנה שנוסעת לבית מרקחת וחזרה ויש לאוטו 61 אלף ק"מ בגיל 16 (דוגמא שלקחתי מחבר, וכמה שאתה חושב שזה מציאה אז לא קשה למצוא ג'סטי במצב הזה).

מה שבאסה ברכב זה נוחות נסיעה די גרועה (ואתה נוסע יחסית הרבה), גיר כמו של משאית, ואני אישית לא אוהב את הרעש שהמנוע עושה זה פשוט מטריף אותי אחרי נסיעה ארוכה, אתה הולך לצאת מהרכב עם ליקויי שמיעה ובעיות גב חוץ מזה אני לא מוצא עוד משהו רע ברכב.

נ"ב עריכה:

אני מקווה שהשארת ליישור קו ביטוח והכל בצד.

וחשבת אולי על קטנוע?

עד ה1.9 אתה מספיק להוציא רישיון אפילו על a1, בסביבות ה1500 2000 שקל להוציא על רישיון, וב3k אתה מביא אחלה טוסטוס 250 סמ"ק של הונדה (ch) שייקח אותך ועוד חבר במהירות ובלי פקקים ושלא לדבר על בלי דלק עד ליעד.

וטיפולים של קטנוע ממש לא יקרים, אולי הביטוח טיפה יותר אבל לא משהו משמעותי ממש.

פורסם

תודה רבה ידידי על התשובה המפורטת.

אוקיי, בקשר לאונו - הבנתי, אשמח לעוד פרטים. בכל מקרה רק מנוע 1.4 בא בחשבון, בקשר לתחזוקה - נתת דוגמא מעולה, השאלה איך אני באמת אדע שהרכב לא קרוע ותוך חודש אני נופל איתו לאלפי שקלים על ישור קו מטורף ? (להזכירך - הרכב רק לשנה, לא יותר כך שאין טעם לקנות בזול ולשפץ בשביל הרבה שנים).

ידיים טובות יש לי, ויש גם המון חברים מוסכניקים, עוד מיימי הוולוו :-)

נוחות / איבזור בכלל לא מעניין, גם מזגן לא מעניין, לא מחפש כלום חוץ מנטו נסיעה.

משיחה עם חבר (מוסכניק) המלצתו היתה שג'סטי "לא כמו פעם" - הא טוען שהיום החלקים לא כאלה זמינים, סה"כ רכב טוב עם צריכת דלק מעולה למדי (לדבריו), אז לא להתלהב מהרכב יותר מדי (שוב, לדבריו).

המלצתו של החבר היתה ללכת על פיז'ו, אמר לי שזה רכב מעולה וסטיגמה מוטעית בקשר לאמינות, קשה לי להאמין שאני אלך על הרכב הזה, לא אוהב צרפתיות, עיצוב פשוט מגעיל.

כנראה שאתחיל לברר על הג'סטי, אונו נמצאת בעדיפות ראשונה וכעת אתחיל לחפש את האחת, מקומות מומלצים ?

אשמח לעוד מידע.

משה

פורסם

לי היה ניסיון טוב עם פיאט טיפו DGT 1.6 קרבורטור שנת 89-90.

חסכוני בדלק והחלקים זולים.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

אני נותן לעסקה הזו 3 חודשים עד שאתה נשבר.אתה קונה שק של צרות בתקציב כזה.לדעתי אתה מנוצל ע"י ה"חברים" שלך.(אני קצת קיצוני אבל זה מה שאני חושב).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הג'סטי והאונו שניהם בערך מאותם שנים, נמכרו כמעט באותו כמות (תקנו אותי עם אני טועה) אין סיבה שאחרי מספר זהה של שנים יישארו פחות חלקי חילוף לג'סטי מאשר לאונו.

אם בפ'יזו הוא התכוון ל205, בשביל בחור כמוך שמחפש נסיעה נטו רד מזה, יותר חויות נהיגה יותר נוחות אבל גם יחסית לג'סטי היא רואה יותר מוסך על אף הפשטות של המנוע.

אם יש ידיים טובות זה דבר מעולה!

האונו הוא רכב ממש קל לטיפול למי שמבין, הרבה מכרים שלי שיש להם ידיים טיפה וידע מינמלי הצליחו לעשות ראש מנוע ואפילו טיפולי 10k בעצמם בבית, אם החלפים הזולים והידיים של מישהו שמבין הטיפולים יצאו ממש זולים.

להבטיח לך שהרכב לא ייכנס למוסך אני לא יכול ולהבטיח לך שעוד חודש מיום הקנייה הוא עדיין יסע אני גם לא יכול, אבל מה שתוכל לבדוק זה מים ירוקים אם כבר, אין רעשים מוזרים מכיון תא המנוע, בחום הישראלי הייתי ממליץ לך עדיין לשקול מזגן כאופצייה ואף לשלם עליו יותר, בגדול תעשה סיבוב תראה שכל ההילוכים נכנסים חלק בלי בעיות כולל רברס, אורות בלם\גבוהים איתות, מגבים (אפילו שקיץ הרכב ישמש אותך גם בחורף), לא יודע עם זה יהיה ריאלי לדרוש ספר טיפולים ברכב של 3k אבל תנסה, פרסה ימינה שמאלה לבדוק רעש מהציריות, שלא יוצא עשן בצבע מוזר מהאגזוז, מבט מתחת לרכב שאין נזילת שמן, בלמים שבאמת בולמים, וטסט ארוך.

לגבי עוד שנה למכירת הרכב, לרכבים האלה אין ממש מחירון, חבר שלי קנה אונו ב2.5k ומכר אחרי שלוש חודש ב4k בלי להשקיע עלייה גרוש חוץ מדלק.

ושוב אני חוזר וממליץ על ג'סטי, יש הרבה מידע בפורום על הרכבים האלה, מי שמעדיף נוחות בוחר פיז'ו מי שמעדיף חיסכון נטו בוחר ג'סטי.

פורסם

רכב לצעיר ותפרן לא בהכרח חייב להיות קטן.

בדוק את האופציה של הסובארו לאונה גיר רגיל ,יכולה להיות אופציה לא פחות טובה מהאונו,בכל הפרמטרים.

פורסם

מנסיון, עדיף לשלם 5 או אפילו 6 על רכב מושקע ומטופל ולא לקנות ב-3 גרוטאה, שגם עם השקעה של 5 נוספים, סביר להניח שלא תגיע למצב של הרכב שעולה 6 מלכתחילה.

רכב יכול להיות במצב טוב, או שלא.

אם הוא במצב טוב אז סביר להניח שיסע שנה ויותר. אם הוא במצב רע אז סביר להניח שגם בכדי לנסוע שנה הוא יצטרך השקעה רצינית.

עדיף להוסיף קצת כסף, לקנות רכב במצב טוב ולמכור אותו אחרי שנה.

• תוכן חדש...