Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחרונה האוטו עבר ראש מנוע

בסיום הטיפול שכלל הרכבת ראש נמוך מידי פירוק והרכבת ראש חדש החלו נקישות חזקות בסל"ד גבוה מ 3000

המכונאי אמר שזה בעיה בלאגרים ושהגל ארכובה פשוט נשחק כי נוצר חופש ואין מה להשקיע בזה."אם הייתי יודע היינו מרכיבים לך מנוע חדש"

כמובן שהערך של האוטו (4K)לא מצדיק כל השקעה נוספת.

לכן רציתי לדעת עם יש איזשהו פתרון שיכול "לרכך" את הבעיה כמו הסמכה של השמן אולי...

תודה מראש לכל המגיבים

פורסם

שלום רב !

הפתרון הקוסמטי שהצעת לא יעזור !

הרעש היה צפוי מראש.

הפתרון היה הרכבת אטם ראש עבה יותר, או הרכבת ראש מנוע, שלא הושחז יתר על המידה, ובכך גרם להגדלת יחס הדחיסה, ועומס על מיסבי גל הארובה ומיסבי הטלטל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה

הראש שהורכב הוא ראש "בתול" שפורק ממנוע מקורי של סובארו אחרת.

כמו כן האטם שהורכב הוא באמת אטם עבה כמו שציינת ואכן, יש קומפרסיה חזקה במנוע (אולי חזקה מידי?!...)

האם יש דרך לטפל בבעיה בכל זאת בצורה קוסמטית ?

האם יש סכנה שיעוף איזה טלטל בטעות תו"כ נסיעה ?

תודה

פורסם

שלום רב !

קיימת אי הבנה ואי בהירות בנתונים שסיפקת בשתי התגובות הראשונה לעומת השניה:

בתגובה ראשונה, ציינת "בסיום הטיפול שכלל הרכבת ראש נמוך מדי".. מכאן אני למד שהורכב ראש נמוך מדי כלומר הושחז יתר על המידה, כלומר המחייב, הרכבת אטם עבה יותר מהמקורי, על מנת לפצות על השחזת היתר, כדי למנוע הקטנת תא השריפה, והגדלת הדחיסה.

בתגובה השנייה לעומת זאת, כתבת:"הראש שהורכב הוא ראש בתול, שהורכב מסובארו אחרת"(מדוע, האם הראש המקורי לא היה בר שיפוץ?), כמו כן ציינת שהורכב אטם ראש עבה, כלומר הגדלת תא השריפה, ובכך הקטנת הדחיסה.

הטיפול הקוסמטי היחיד האפשרי הוא הרכבת אטם ראש עבה, בראש בתול, אין צורך בכך.

אנא פרט והבהר יותר.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה

אני יודע שהתגובה באה קצת באיחור אבל בכל זאת...

הסיפור הוא כזה :

אטם הראש נפרץ כתוצאה מהתחממות יתר.

הגעתי למוסך שם גילו כי הראש שמורכב פסול ולכן חיפשו ומצאו ראש אחר שעבר טיפול אצל החרט והורכב.

לאחר ההרכבה ,ולפני שהרכב חזר אלי, גילו שהמנוע מצלצל חזק(כנראה בגלל קומפרסיה חזקה). בדקו את גובה הראש שהורכב וגילו שהוא נמוך מידי ושהחרט עשה טעות במידה.

חיפשו ראש אחר ומצאו ראש בתול. העבירו אותו אצל החרט והרכיבו הפעם עם אטם עבה.

התופעה של הרעשים של הדפיקות הופיעה לאחר הרכבת הראש השני. אין לי מושג אם זה אשמתם אבל בכל מקרה יש דפיקות חזקות כשאני עובר 3000 סל"ד.

המכונאי אמר שזאת בעייה בלאגרים שכנראה "חרטו" את הגל ארכובה ושחבל להשקיע. שאלתי אם יש אפשרות שמדובר במיסב טלטל והוא אמר שלדעתו לא.

ניסו לכוון את ההצתה. אני מניח ש"פיגרו" את ההצתה, הרעשים נחלשו מעט אבל האוטו לא התנהג יפה(השתעלויות למינהם הנעה קשה לעיתים אפילו נכבה בנסיעה).

לאחרונה נקרעה רצועת טיימינג (בגלל שחסכו עליה בהרכבה) ולאחר שהרכיבו חדשה עשו שוב כיוון הצתה וקרבורטור אבל ללא שיפור ברעשים.האוטו נוסע בסדר פרט לרעשים והאמת אני מפחד שמשהו ישתחרר ויעוף וכל המנוע יתפרק (האם אפשרי??)

זהו כל הסיפור בקצרה

רציתי רק לדעת אם יש משהו קוסמטי לעשות, או שחייבים לפתוח אגן שמן ולהחליף את המיסבים (או את כל הגל ארכובה?!). האוטו שווה 4000ש"ח ואני לא מעוניין להשקיע בו ולכן השאלה.

תודה מראש

יוסי

פורסם

שלום רב !

רכב הוא כמו בן אדם, יש לו לב ונשמה, לעיתים הוא כמו אישה מכוערת, שבאמצעות קוסמטיקה, מנסה להעלים פגמים, אבל הכיעור קיים, והניסיון ליפותו הוא רק קוסמטי, ברכב הדבר אפשרי לעיתים, אך לזמן קצר מאד, עם השלכות שליליות לטווח הרחוק.

הכוונה שימוש שעושים לעיתים סוחרי רכב, כדי להעלים רעשים ועשן יתר מהמנוע, הוספת תוסף "דבש" לשמן המנוע אשר מסמיך את השמן, ומשקיט את הרעשים , לתקופת של שבוע עד לאחר שסכום הכסף כבר שולם לסוחר, והוא כבר בטוח לא יחזיר אותו, בתואנה שהקונה, הרס את המנוע.

לסיכום אין פתרונות קסם, ובלי לשמוע את הרעשים, לא ניתן לתת חוות דעת מקצועית.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...