Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שיש בקרה מכנית ברגע שהוא ציין שהוא שם באמצע את הבורר ובכל זאת, נניח שיש מעצור כלשהו בכבל או במנגנון של המדף שמצליח להשתחרר רק בסוף המהלך, זה אומנם LONGSHOT אבל שווה בדיקה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דן ברכבים הללו זו בקרה מכאנית ולא אלקטרונית כך שאם זה לא עובד אז זה לא עובד כלל אין באמצע.

משהו חסר לי - טרמוסטט , המפסיק את עבודת המדחס בטמפרטורה הרצוייה - אין במערכת המזגן הנ"ל :idea:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אתה צודק בהגיון - אבל אולי יש הגנה נגד קפיאה :idea: בקרה על היחידה עצמה ביציאה .

אין בפאנל הקירור כיוון לטרמוסטט :?: קביעת טמפרטורה רצוייה ברכב - כגון 20-22 מעלות ואז ניתוק מדחס .

טרמוסטט על האויר החוזר .

( אני לא מכיר את מערכת הקרור ברכב - לכן אני שואל , וקצת מופתע שלא מבקשים לבדוק את תקינות הטרמוסטט )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כפי שכבר ציינתי קודם המזגן שם הוא רגיל לחלוטין רק שיש לו עוצמות קור קטלניות.

מה שאתה טוען בדר"כ קיים במכוניות בעלי מערכת בקרת אקלים אלקטרונית אך לא ברכב הנ"ל.

פורסם

התרמוסטט במערכת מיזוג ברכב משמש רק נגד קיפאון המאייד ולא לקביעת הטמפ' ברכב. עם לרכב יש מדחס בעל ספיקה משתנה אז אין כלל תרמוסטט.

במערכת בקרת אקלים ממחושבת קביעת הטמפ' נעשית ע"י מדף העירבול, ז"א יחידת הבקרה מחליטה כמה אויר חם נחוץ כדי לקבל את הטמפ' הרצויה ופותחת סוגרת מעבר של הרדיאטור החימום.

פורסם

מתנצל - אבל עדיין לא ברור לי .

יש חיישני טמפרטורה ( אני קורא להם טרמוסטט :lol: )

הם אמורים לתת מידע על מצב הטמפרטורה ברכב .

או אז יחידת הבקרה מחליטה לפי הנתונים - לדחוס פחות ( ספיקה משתנה ) לפתוח תריס ולערבל אויר חם וקר .

- אבל האם אין אפשרות שיש בעיה באחד מהחיישנים , אשר גורם לספיקה מקסימלית של המדחס וקרור חזק כל הזמן :?:

האם אין במערכת אפשרות לקבוע את הטמפרטורה ביציאה , או באויר החוזר ( אפילו טרמוסטט מכני )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ראשית, חיישן טמפ' זה לא תרמוסטט.

שנית, לא מדובר כאן במערכת בקרת אקלים כך שאין חיישני טמפ' והתרמוסטט, אם קיים, הוא לא הגורם.

אחרון, במערכת בקרת אקלים, חיישני הטמפ' השונים קובעים את רמת האוורור, הכוון ואת העירבול עם האויר, אך עדיין המדחס עובד וכל זמן שהוא עובד הלחצים אמורים להיות תקינים, קרי הצנרת אמורה להיות חמה בכניסה למאייד וקרה ביציאה.

אחרון חביב, ספיקה משתנה לא קשורה כלל למערכת בקרת האקלים וקביעת הספיקה מתבצעת בצורה דינאמית ע"י שסתום פנאומטי בתוך המדחס.

פורסם

הבנתי - האם אין למערכת כל אפשרות כיוון טמפרטורה , קביעת טמפרטורה רצוייה בתא נוסעים דרך אויר חוזר

או ביציאה מפתחי המזגן .

האם יחידת הקרור בפוקוס הנ"ל עובדת ברכב תמיד בספיקה מלאה , עם מדחס פעיל .

אין אפשרות שיש טרמוסטט מתכוונן , המוריד/מפסיק את פעולת המדחס .

לא הבנתי איך אפשר לפתור את הבעיה .

האם האפשרות היחידה , היא ערבוב אויר חם וקר , ללא הפסקת פעולת המדחס

הרי זה ביזבוז משאבים בלאי מדחס , ואי חיסכון בדלק .

מדוע פיקוד המערכת לא מפסיק את פעולת המדחס עם קבלת הטמפרטורה הרצויה , ומחזיר לפעולה כאשר נדרש .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קצת קשה לי להבין אם אתה עונה או שואל אך אוכל לומר לך זאת:

זה הפתרון המקובל במערכות בקרת אקלים ממוחשבת ונבחר בגלל המהירות והדיוק שמתבצע הכוון, יש לך שתי יחידות, אחת מאוד קרה והשנייה מאוד חמה וכעת נותר לך רק לקבוע רמת עירבוב ביניהם כדי לקבל את התוצאה הרצוייה.

פורסם

danniel - אני שואל ותוהה מדוע .

ניסן רשם , כי המערכת בפוקוס הנ"ל היא מכנית , ללא בקרת אקלים .

( רשמתי מראש , כי איני מכיר את המערכת ברכב הנ"ל )

לפיכך , חשבתי כי צריך להיות איזה בקר או טרמוסטט , המפסיק את פעולת הקרור , כאשר מגיעים לטמפרטורה הרצויה .

ומשם להתחיל לבדוק - מדוע המערכת לא מפסיקה לקרר בהגעה לטמפרטורה הרצויה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל ברכב הנל קיים שסתום של ספיקה משתנה באחורי המדחס, בכל אופן קיים גם טרמוסטט המונע קפיאה של המאדה כך שבמידה וטמפ' המאדה מגיעה לכ-2 מעלות מפסיק הטרמוסטט את פעולת המדחס.

פורסם

עכשיו נכנס בי קצת ידע :brickwall: .

פועל יוצא מכך , קביעת הטמפרטורה מבוצעת ע"י מדף החום/קור - המכני .

אז אפשר שהבעיה היא במדף , כמו שרשמתם - או שצריך לכוון יותר לכיוון החום - תודה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לרעייתי פורד פקוס 2005.

בימי חמסין אנו עורכים את הנסיעות שלנו ברכבה במקום ברכב שלי האוקטביה.

המזגן של הפוקוס אדיר! תוך דקות הוא מקרר את חלל הרכב ולציין כי מאז נקנה לא טופל המזגן.

במגוון המכוניות הרבות שהיו לי המזגן הזה עולה על כולן.

בריאות.

פורסם
אייל ברכב הנל קיים שסתום של ספיקה משתנה באחורי המדחס, בכל אופן קיים גם טרמוסטט המונע קפיאה של המאדה כך שבמידה וטמפ' המאדה מגיעה לכ-2 מעלות מפסיק הטרמוסטט את פעולת המדחס.

תצורת מערכת של מדחס ספיקה משתנה ותרמוסטט נגד קיפאון תרם מוכר לי, האם יש לך את נתוני המדחס שניתן לעלות לכאן?

• תוכן חדש...