Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

לי - חם. נקודה.

אני רוב הזמן לא בבית ונמצא בעבודה ושם יש מזגן יופי, שאני מגיע הביתה - אני מת מחום.

אני גר בבניין ישן בחיפה בעל 8 קומות ואני בקומת קרקע - וחם! יש לי בבית מזגן מרכזי מפוצל והוא עובד פצצה ויורד עד 12 מעלות, הבעיה שהוא בסביבות ה3 כ"ס והוא לוקח חשמל בצורה לא נורמלית.

אז מה שאני מחפש זה מאוורר לישון בלילה, כרגע יש איתי ועלי ברגע זה 2 מאוררים סינים זבל גדולים באופן יחסית ועדיין חם לי כי מה שהם עושים זה פשוט לזרוק עלי אוויר חם שגם ככה נמצא בחדר (המאוררים האלה שיש להם טיימר וכפתור עם רשת מקדימה שמסתובבת וזורקת אוויר לכל הכיוונים חוץ מלפנים).

מה שאני גיליתי שככל שהמאורר מסתובב יותר מהר - ככה יותר קר, אבל יותר מרעיש.

אני מחפש מאורר לא אכפת לי הגודל, שלא ירעיש בצורה מוגזמת ויסתובב מהר ויהיה קר, הבנתי שגם יש מאוררים שאפשר לשים להם מים ואז זה בכלל עובד כמו סוג של מזגן וזה בגדול מה שאני מחפש.

אשמח לעזרה מכל האנשים שחם להם וסובלים כל קיץ.

**שכחתי לציין, החדר עצמו 2 על 3 מטר בערך, גובה התקרה אם זה משנה היא 2.20 בערך, התקציב עצמו לא כזה משנה, לקנות מזגן חצי או 1 כ"ס בסכום של 1000 שקל לא בא בחשבון כי כבר יש מזגן בבית , וכמובן לקנות מאורר בסכום של 500 שקל גם לא בא בחשבון אלא אם כן הוא ממש ממש ממש שווה את זה (לא אוכל חשמל,לא מרעיש,עובד על מים ומהיר).

**מאורר תקרה לא בא בחשבון בשום מצב גם אם הוא חינם והמתקין משלם לי , היה לי וזה זבל.

תודה,

אוהד.

פורסם

מה עם מאוורר תקרה? יש לי מאוורר תקרתי של "סטאר" כבר למעלה מ 12 שנה בלי שום תקלה ועושה עבודה לא רעה בכלל. הבונוס הכי גדול שלו הוא שהוא שקט לחלוטין, חוץ מרעש רוח לא שומעים כלום.

אני לא יודע כמה מאוורר כזה עולה היום, אבל הוא בהחלט "שווה את זה".

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא אני מעדיף להימנע ממאורר תקרה, מאוררים כאלה באים בדרך כלל עם תאורה מובנית וחבל כי יש לי בתקרה בחדר מנורה ממש מעוצבת עם דימר שעושה אור מתעמעם, להכניס לפה מאורר תקרה זה אומר לוותר על הכל ואין בחדר עוד נקודת חשמל בתקרה חוץ מהנקודה הזו.

בלי קשר גם אם לא היה אני לא רוצה מאורר תקרה.

פעם שמעתי על סוג של מזגן קטן על גלגלים שרק שמים מים ומחברים לחשמל והוא מוציא אוויר קר ויכול לקרר אפילו סלון, מישהו שמע על זה?

אשמח לשמוע עוד המלצות למאוררים או פתרונות למכשירי קירור אחרים.

אוהד.

פורסם

תישן בלי שמיכה ורק עם תחתונים, אני יודע...?

הפטנט עם המים (שמעתי שקוראים לו desert cooler אבל זה בטוח לא השם היחיד)

יהיה יקר מדי, אם תמצא.

הכי פשוט: תעבור לישון במקום קר יותר בבית, בחדר שיש בו תנועה טובה של אוויר, קרוב לרצפה.

עשיתי את זה במשך איזה קיץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין על מאוורר תקרה. בתור בן אדם שמאוד סובל מחום, אני יכול להעיד שמאז שרכשתי מאוורר תקרה לא ישנתי אפילו לילה אחד עם מזגן. (המאוורר מסתובב על המהירות הנמוכה ביותר )

רכשתי מאוורר של WESTINGHOUSE עם 10 שנות אחריות במחיר מצחיק של 129 שקל בACE בקיץ הקודם.

בנוגע לדימר, לדעתי אפשר לפתור את הסוגיה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פעם שמעתי על סוג של מזגן קטן על גלגלים שרק שמים מים ומחברים לחשמל והוא מוציא אוויר קר

עזוב אותך מהשטות הזו היה לי את המכשיר הזה בעבר וזה ממש אבל ממש לא מקרר !

פורסם

בסופו של דבר כל המאווררים עושים את אותה הפעולה - לוקחים אוויר חם ממקום אחד ומעבירים אותו למקום אחר.

אם החדר חם יחסית לסביבה החיצונית, אתה יכול להניח את המאוורר כך שינוק אוויר קר מבחוץ ויזרוק אותו פנימה. אבל גם זה לא יתן שינוי דרסטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצטרף להמלצה,מאוורר תקרה,בקשר לדיבר ניתן להשחיל עוד חוט לפאזה ,כך השליטה למאוורר תהיה במשיכת החוט,והתאורה דרך הדימר.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

מאוור המים שאתה מחפש (desert cooler) לא יתאים לך. הוא יעיל במקומות שהלחות בהם נמוכה - חיפה היא לא המקום המתאים לזה.

גם אני לא אוהב לישון עם מזגן ועוד יותר לא סובל לישון עם מאוור שמייצר רוח חזקה. קניתי מאורר קטן משהו כמו 7 או 8 אינצ', שנתפס עם קליפס.

אצלי בחדר יש שני כיווני אויר ואני ממקם את המאוור כך שהוא יונק אויר מחלון אחד ומעיף אותו לכיוון החלון השני (ושם גם המיטה).

המאוור מרוחק ממני כ-2 מטר.

איוושת הרוח הקלילה שמרחפת מעלי, היא פתרון מושלם לשינה נינוחה. מיותר לציין שצריך לחשוב על רעש, כדי לשמוע אותו.

שים לב - יש מספר דגמים: אם מדובר במאוורר שמוגן ברשת, הוא לא מספיק יעיל. יש מאווררים שהמגן שלהם עשוי פסים פסים במעגל והוא היעיל יותר.

כמו זה: 20333536c.gif

ולא כמו זה: 20486488c.gif

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

התקנתי מאוורר תיקרה, הרבה יותר נוח ממאוורר רצפתי ולא תופס מקום. תקנה דגם של מאוורר מרובה כנפיים בדר"כ הם יותר שקטים.

לצורך קלות הפעלה משכתי חוט נוסף בין המפסק למאוורר, והחלפתי את המספק למפסק כפול, כך שאין לי צורך למשוך בחוטים וההדלקה והכיבוי של המאוורר והמנורה נעשים בקלות מהקיר.

משיכת החוט הנוסף קלה יחסית בתנאי שהבית לא מלפני שנים רבות (מאוד).

דרך ראשונה: השחלת סטלבנד בצינור, חיבור חוט חשמל לקצה שלו ומשיכתו חזרה.

לפעמים תגלה שהסטלבנד למרות כל מה שתעשו מסרב לעבור עד סוף הדרך במקרה כזה:

דרך שנייה: חיבור הסטלבנד לחוטים הקיימים, משיכה של החוטים החוצה, חיבור החוט הנוסף, משיכה של הסטלבנד והחזרת החוטים למקומם.

בבתים ישנים מאוד הצינורות היו עשויים פח ולא פלסטיק, במקרים כאלה גם בגלל סוג הצינור וגם בגלל שעם השנים החוטים התקשו והבידוד נתפס אחד בשני ייתכן שתתקשו מאוד להשחיל חוטים, אפשר לנסות להשחיל סטלבנד מרוח באמה משני הכיוונים כדי לסכך את הצינור אך אל תתעקשו ותאבקו עם החוטים.

בהקשר למה שכבר הזכרתי, הכי טוב לסכך עם אמה (משחת כלים). אך אם אין, גם נוזל כלים ייצלח למשימה.

בנוסף הסרתי את כיפת הזכוכית של ההמנורה והחלפתי למנורת pl, נראה פחות אלגנטי אך יש לי יותר אור + חיסכון בחשמל.

הערה נוספת: כל עבודת חשמל צריכה להתבצע ע"י חשמלאי מוסמך, או תחת השגחתו.

פורסם

אמיר שליט,

מאורר כזה יש לי בשירותים. צריך עוד אחד, כי אחד לא עושה את העבודה.

מאורר תיקרה יש לי והא עושה את העבודה אבל לא בצורה יעילה כמו מאורר עמוד. עושה את העבודה בצורה היעילה ביותר.

נ.ב, ראיתי פעם באיזה חנות למוצרי חשמל שיש מכשיר שהוא גם מזגן וגם מאורר ויכול לעבוד גם כמכשיר חימום לחורף (הוא על גלגלים אז אפשר גם להעביר אותו מחדר לחדר). לא יודע עד כמה הוא טוב או לא, אבל אולי מישהו מכיר.

פורסם

דבר דומה לאלו שיש שם. תודה רן.

לא יודע עד כמה טובים. תבדוק אם אתה מעונין ותחזור לספר. :wink:

פורסם

מאורר תיקרה כמובן.גם לי היתה אותה בעיה וכבר כמה שנים המאורר תיקרה עובד כול הלילה ואני מרוצה .להשחיל חוט פאזה נוסף זה שטויות ,וכול חשמלאי יעשה את זה בגרושים.הדזרקולר טוב לב"ש ,אילת,שם האויר יבש.

• תוכן חדש...