Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשנו בסקודה סופרב 1.8TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי רושם ההגעה של הסופרב, אמשול לך משל: לשותף שלי יש פאסאט 2T. הוא חיפש להחליף אותו בפאסאט חדשה, אבל מנוע ה- 2.0T מגיע רק עם הפאסאט CC, לה שני מושבים מאחור והוא צריך שלושה. למזדה, B4 וכו', לצורך העניין, הוא לא מוכן לחזור לאחר ש(בהשפעתי, אני מודה) התרגל לפינוק, לפאר ולזריזות המדהימה של הפאסאט. דווקא סוכני המכירות ב- VW הבינו את הבעיה, והציעו לו לנסות את הסופרב. תגובתו (המוגזמת כמובן) היתה "על גופתי תהיה לי סקודה".

אז ברור שזה מוגזם, ובהומור, אבל זו תגובה אמוציונאלית אמיתית של מי שלא "מבין" ברכב כמונו אלא סתם בחור אינטליגנטי יחסית, עם תארים במשפטים וכלכלה, ובכ"ז - יש לסקודה תדמית שלא ניתן להינתק ממנה, לפחות לא כעת.

ולשאלתך המקורית: לא רק הגודל קובע. למי יש יותר רושם הגעה - לסופרב או לשירוקו ידנית? (התשובה ברורה) זה העולם בו אנו חיים. כבר כתבתי בעבר שהאוקטביה 1.8T היא רכב מדהים. לצערי, בעולמי שלי (אבל גם בעולמנו שלנו) הוא לא הרכב האידיאלי, בשל התדמית שצמודה לו.

בדקתי גם בחו"ל, וגם בביקורות בחו"ל שמהללות את הסקודות למיניהן, מדברים על בעיית ה- badge. אני מזכיר לכם את ה"מבחן" של FIFTH GEAR, שכיסו את הסמל של הסקודה. אם בארזים נפלה שלהבת, אני לא חושב שלנו צריכה להיות בעיה להודות בכשלים דומים...

אתה מתגונן, מסביר ומסבך...אבל לא נותן תשובה לשאלה.

גולף MK6 או סקודה סופרב, מי יותר מרשימה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפותח השרשור: תתחדשו, רכב מרשים בטכנולוגיה חדשנית ומוצלחת.

שמתי לב בצילומים שהשטיחים שברכב הם בהירים, ולא הרגילים מהגומי. לדעתי, אם לא תמצאו לזה פתרון, הלכלוך ישלוט שם, על הצבע הבהיר.

פורסם
אתה מתגונן, מסביר ומסבך...אבל לא נותן תשובה לשאלה.

גולף MK6 או סקודה סופרב, מי יותר מרשימה?

מרחוק, הסופרב, ובמיוחד בשחור, אף שמקדימה היא נראית מעט מוזר. אבל גם קיה מג'נטיס שחורה (להבדיל, אני יודע שהיא פחות טובה) נראית לא רע מרחוק.

מקרוב - הגולף, ובענק (סתם שמתי UNDERLINE, כדי להיות כמוך ;-) ).

לקוח שלי עם BMW 7 (יד שניה), התפעל בדיוק השבוע מהמראה ה"קרבי" יחסית של ה- 160 (צמיגים, גריל, וכו'), מהנתונים שלה, ומאבזור הפנים שלה (הוא ביקש להיכנס ולראות הדגמה). אם הייתי מגיע עם הסופרב, שאולי דומה קצת ל- 7 בגודל אבל בטח לא ביוקרה ה"נתפסת", אני מניח שהתגובה היתה שונה. למעשה, הוא אפילו ציין שאם היה "בשוק" לרכוש מכונית קומפקטית היה הולך על הגולף 160 (ולא על BMW 120, למשל).

אני שוב אומר, הסופרב כנראה רכב מאוד טוב. אבל כדי לשחק במגרש של הגדולים, צריך להיות שם קצת זמן. טובה ככל שתהיה, עדיין אין לה את הוותק הדרוש כדי לשדר יוקרה - ואת זה אתם מסרבים להבין... גם קיה קלארוס היתה רכב שהציע המון בזמנו.

מסובך? בכלל לא. מתגונן? אין לי ממה, הסופרב וספינות דומות מעולם לא היו ב- scope שלי, גם אם הם רכבים מוצלחים. מסביר? תמיד בשמחה ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בכל המקומות זה צ'מפיון ואתה תשלם על סקודה או סיאט תעריפי טיפולים וחלפים של צ'מפיון. לא חסרים אנשים שאכלו הרבה מאוד חצץ עם איביזות או סקודה אז הכל אותו דבר.

לסקודה יש תדמית גרועה ופסיכולוגית זה מרתיע הרבה אנשים, סיאט פשוט הורסת לעצמה עם עיצובים נוראיים (לטעמי) בלאון הקודמת הם היו על הגל הנכון והיא נראיתה מצויין לטעמי, אבל החדשה וכל המיני-ואניזציה שעברו העיצובים של האיביזה והלאון פשוט מרתיעים.

תזכיר לנו במה אתה נוהג?

B4 2.5 2007.

לא שזה רלוונטי.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

אתה מתכוון ל-B4 של ההורים אחרי שיש לך כמה חודשים רשיון ומעולם לא היה בבעלותך רכב ?

תעשה לעצמך טובה - אל תצא בהכרזות כאלה לפני שאתה יודע מי נגד מי .

הB4 רכב מעולה ומשקף התקדמות עצומה של סובארו אבל הוא עדיין לא שם. (גם לא ביחס לפאסאטים בגיל 10)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ממש לא בדיוק - היבואן של שני הרכבים הוא " דלק מוטורס " תנאים זהים + אפשרות להטבות נוספות במונדאו - נסה לקבל ב 6 .

אייל .

האמת שאני דיברתי על ההבדל בין המאזדה 6 לסקודה סופרב.

אבל אם אתה רוצה לעשות את ההשוואה למונדיאו;

1- חברות הליסינג מקבלות הנחה יותר גדולה על רכבים תחת מותג מאזדה. העובדה ששני הרכבים נמצאים תחת אותו יבואן לא אומרת ששניהם נותנים את אותם תנאים.

2- אני לא יודע מה המצב היום, אבל אני יודע שלפני כמה חודשים לא היה פשוט להזמין את המונדיאו פרט לרמת האיבזור הגבוהה ביותר. רמה זו, מן הסתם, אינה מגיעה לליסינג.

התקופת המתנה למונדיאו הייתה פשוט עצומה (חודשים על גבי חודשים). דבר שאינו מקובל בארצינו (פרט, אולי, ל-R8 ).

באשר למחירוני המכוניות, לא רק שהמונדיאו שונתה לחלוטין לפני שנה והרכב הנוכחי טוב בהרבה מהרכב היוצא, המאזדה 6 היא אחת מכוכבות הליסינג בקטגוריה שלה לא שנה אחת וגם לא 3 שנים. הרבה יותר.

כאחת כזו, היא מצליחה לשמור בצורה מכובדת על המחירון שלה מכמה סיבות;

1- הרבה מכוניות על הכביש = התודעה הישראלית אומרת כי מדובר ברכב מוצלח = ביקוש יחסית גבוה = מחירון יחסית גבוה.

2- הרוב הגדול של המכוניות הללו נמצא בליסינג. לכן הכמה בודדים שמוחזקים בצורה פרטית יהיו בעלי דרישה גבוה יותר.

3- חברות הליסינג לא יכולות להרשות לעצמן בירידת מחיר גדולה של הרכב כי זה יפגע בהן בצורה אנושה. כתוצאה מכך תראה 2 השפעות;

א- היות וכל חברות הליסינג הגדולות מחזיקות רכבים שכאלה, תראה את כולן מפעילות את כל הלחץ שהן יכולות כדי לגרום לכך שלוי יצחק ישמור על מחיר המחירון של הרכבים יחסית גבוה.

(ומה לעשות, במדינתנו הקטנה, שלכל חברות הליסינג יש את אותו אינטרס - בד"כ הן מצליחות בו.)

ב- חברות הליסינג כמעט לעולם לא יציעו הנחה על המכונית שהן מוכרות. הן יעשו שמיניות באוויר, יתנו לך אחריות לשנה, תשלומים ל60 ח' ללא ריבית, שום מקדמה, הן יספגו את עלויות הקמת הקרן וכו' וכו'.. העיקר שבשורה התחתונה תתן להן את המחיר שהן רוצות.

אין לי ספק בדיוק בגלל זה אני אומר שכולנו קיבלנו את צ'מפיון לטוב ובעיקר לרע, אז מבחינת השירות מצד הייבואן אף אחד לא יצא נשכר מהעניין, והיתרון היחיד בא בסמל..

אבי.

יכול להיות שאני מגלה לך כאן את אמריקה, אבל אם אתה חושב שכל לקוחות צ'מפיון, בין אם מחזיקים סיאט, פולקסווגן, סקודה או אודי, מקבלים את אותו שירות - אתה טועה.

אני לא יודע לגבי העלות של שעת עבודה (שם אולי המחיר דומה) - אבל החל ממחירי החלפים, דרך ההנחות ועד ה"התגמשות" של היבואן באשר להיקף האחריות והמעשים שהוא עושה "לפנים משורת הדין", ככל שהרכב שלך מוגדר כיוקרתי יותר ושילמת עליו יותר - כך גם יהיה היחס.

סתם דוגמא אחת; תנסה לקבל "מספר יפה" ללוחית הרישוי שלך בסיאט או סקודה (בלי להכיר נציג מכירות או משהו בדרג המנהלי), לעומת לבקש בפולקסווגן (גם שם יש הבדל אם תקנה גולף 1.6, שירוקו 2.0T או טוארג) ולעומת אודי (שם לא תמיד צריך לבקש כדי לקבל).

מרחוק, הסופרב, ובמיוחד בשחור, אף שמקדימה היא נראית מעט מוזר. אבל גם קיה מג'נטיס שחורה (להבדיל, אני יודע שהיא פחות טובה) נראית לא רע מרחוק.

מקרוב - הגולף, ובענק (סתם שמתי UNDERLINE, כדי להיות כמוך ;-) ).

אל תהיה כלכך בטוח. האיכות פנים של הסופרב הינה ברמה מאוד גבוהה. אל תשכח שהחלקים שלה נמצאים גם ברכבי פולקסווגן ואודי. אפילו אותו מספר סריאלי (פרט לקידומת/סיומת שקובעת איזה סמל יהיה על האריזה/שקית שהחלק מאוכסן בה).

באשר למה שהרכב משדר כלפי חוץ, אם מורידים את הכיתוב SUPERB מהחלק האחורי של הרכב, ואת הסמל של סקודה מחליפים בזה של פולקסווגן (ונאמר לי שהם כמעט באותו קוטר) - לא בטוח שההדיוט שיראה את הרכב נוסע ברחוב באמת ידע שזו סקודה;

ככה תקבל גם את האיכות הגבוה של קונצרן VAG, גם את ה"פוזה" שיש לפולקסווגן וגם את המחיר של סקודה (בתוספת כמה מאות שקלים על רכישת זוג סמלי פולקסווגן).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
בפועל - אני יודע על ארבעה בפורום שקנו את המאזדה 6 החדשה , ונדה מונדאו - מדוע :?:

+ מסביבי חברים ולקוחות - עוד מספר יחידות - וכולם מכירים בנושא הבטיחות הדינמית , מרגישים רכב שקשור לנהג

זה מוסיף ביטחון , במיוחד ברכב גדול יחסית , והוא עם פרופורציות יפות מה רע בכך .

תעשה טובה ואל תקבע שהחברים והלקוחות קנו את ה-6 בגלל הבטיחות הדינמית והתנהגות הכביש, כי זה שטויות. אנשים קונים אותה כי הם משוכנעים שהשם "מאזדה" יהווה עבורם תעודת סחירות ואמינות. או שהם לקחו אותה בליסינג כי היא זולה. בפועל, המונדיאו עדיפה עליה במובנים רבים מאוד, וגם הסופרב.

אחד הלקוחות שלי, למשל, התרברב בפריוס החסכונית שלו. הסברתי לו שהרכב שלו לא הרבה יותר חסכוני משלי, אם בכלל (אבל זה כמובן לא נושא הדיון)

וואלה? גם הגולף שלך עושה 1:18 בלי להתאמץ בכלל?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רכב מרשים....תתחדש

אצלנו במשפחה יש גם התלבטות, בין הג'טה 160 לסופרב, אבל כנראה בסוף נלך על הסקודה, ככה זה שאנחנו גבוהים מאוד במשפחה, ובהתחלה רצינו את הפאסאט אבל אין מספיק תקציב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
הגזמת. הקו העיצובי של סקודה שונה.

רוב החלקים שמאחורי הקלעים במקרים רבים באמת זהים, אבל המעטה החיצוני הוא סקודה. (גם דשבורד ואינטריור לצורך העניין)

פתחי מזגן של A8, לוח שעונים של גולף, כנ"ל המערכת בקרת אקלים והמערכת/מסך בקונסולה המרכזית, מתג תאורה זהה לזה שיש בכמעט כל רכבי VAG.

אם אתה מתכוון לקו העיצובי החיצוני, רוב האנשים גם ככה לא שמים לב לקו העיצובי של מותג אלה אם הוא ממש בולט (הגריל של אודי לדוגמא).

בכל מקרה, מבחינת מימדים ועיצוב, הסופרב בהחלט יכולה להשתחל לקולקציה של VW איפשהו בין הפאסאט לפיית'ון.

(ד"א, עם עדכון תוכנה קטן אפשר אפילו לשנות את התמונת פתיחה של המסך לכזו של VW)

112_0805_08z+2009_skoda_superb+interior_view.jpg

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
מסכים - יש דברים שכיף שיש. בוא נניח שגג שמש הוא דבר כזה. עכשיו תגיד לי - באמת תעדיף אוטו אחד על אחר רק בגלל הגג?

הסופרב טובה מה-6 במגוון רחב מאוד של דברים חשובים משמעותית מכל גג שמש. ואם זה באמת קריטי לך - 7000 שקלים ויש לך אחד מקורי. במונחים יחסיים ההפרש מול ה-6 קטן מאוד גם איתו.

ובקשר למושבי עור - נסעתי במכוניות רבות עם מושבי עור וזה הרבה פחות מרשים ממה שזה נשמע בתיאוריה.

רוני

רוני שים לב לא כתבתי שאני מעדיף את השש אני חייב להסכים שהחבילה של הסופרב מאוד קורצת אבל יש כמה אלמנטים שאין בגרסת הבסיס של הסקודה שלי אישית עושים נעים.

גם לי יש לא מעט נסיון אישי עם מושבים מעור,אני אישית מוצא את זה מפנק יותר.

Discover הירוק הזה באמת לא נעים בעין :) .

פורסם
תעשה טובה ואל תקבע שהחברים והלקוחות קנו את ה-6 בגלל הבטיחות הדינמית והתנהגות הכביש, כי זה שטויות. אנשים קונים אותה כי הם משוכנעים שהשם "מאזדה" יהווה עבורם תעודת סחירות ואמינות. או שהם לקחו אותה בליסינג כי היא זולה. בפועל, המונדיאו עדיפה עליה במובנים רבים מאוד, וגם הסופרב.

?

יש קביעות של בוחני לב וכליות :wink: הם טוענים כי רכב מסויים משוייך לגאווה מסויימת - לדעתי זה שטויות :lol:

לא לנעים להכנס לפינות כאלה - כתבתי כבר שבחירה היא שיקול דעת של בעל הרכב , ולא של היועץ ..

אז מונדאו משופרת מול מאזדה 6 - היבואן זהה , הים כחול , מחיר קניה כחדש שווה .

מדוע ההבדל ,אח"כ במכירה כיד שניה - אולי כי היא יותר שימושית , או כי נהגו בהם והיא התאימה יותר

או סתם כי היא יפה יותר :?::wink:

עובדות , לא תאוריית הקשר .

מדוע - אני לא חושב כי יש יותר משקל ברזל ברכב , או תוספות מיוחדות ( ברכבים האחרים יש יותר משקל ויותר תוספות )

ופלח השוק הנ"ל - לפעמים כן קצת חכם - מקושרים לא רע , מספר רכבים בבית + אצל העמיתים בעבודה .

כל אחד מחפש את חליפת הרכב והביצועים שלו , כנראה למאזדה 6 , יש דבר שקצת תפור נכון בפשרות נכונות .

ולאנשים שבאמת קונים , זה חשוב ונוח .

כנראה הקונים בפועל , לא רואים את כל היתרונות היחודיים, ואוליי יתרונות מסויימים כגון , גודל , משקל יתר , ותא מטען ענק - נראה להם סרח עודף .

לכן הם מעדיפים את מאזדה 6 + ובנוסף הם מקבלים רכב נאה , פרופרציונלי , עם אמינות ושמירת ערך .

שמירת ערך - היא פועל של מחמאה מבחינתי ולא שיקול קניה .

( יש לי הסכם עם המדינה , נתתי חלקים מהרגליים , קיבלתי פטור ממס , כך שגם אם ירד מחירו מאוד , תמיד אקבל השלמה לרכב חדש :wink: כעבור 3.5 שנים - אז בוא נשמור מחיר מחירון גבוהה ל 6 כי בעצם אני חוסך כסף למדינה )

כך שאצלי ואולי גם אצל אחרים זה לא היה השיקול - חיפשנו יופי פרקטיות , אמינות וכייף , כן כייף .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אתה מתכוון ל-B4 של ההורים אחרי שיש לך כמה חודשים רשיון ומעולם לא היה בבעלותך רכב ?

תעשה לעצמך טובה - אל תצא בהכרזות כאלה לפני שאתה יודע מי נגד מי .

הB4 רכב מעולה ומשקף התקדמות עצומה של סובארו אבל הוא עדיין לא שם. (גם לא ביחס לפאסאטים בגיל 10)

לא נראה לי הבנת אותי . הפאסאט אכן רכב מעולה (למרות שלא לטעמי בכלל , אבל כל אחד וטעמו ) .

מה שאני כתבתי זה שאין שום הצדקה לשלם אקסטרה על השם של VW כאלו מדובר במרצדס או BMW.

אותו דבר שמנסה לעשות היבואן של VW ,מנסה בזמן האחרון היבואן של הונדה באקורד לדוגמא , או בCRV.

אני לא חושב שמישהו בגרמניה חלם שיתמכרו את הVW כמכונית "יוקרה" , או כמכונית ששווה אקסטרה רק בגלל

שיש לה סמל של VW.

אני זוכר האמת באיזה שוק היו קרובים שלי מגרמניה שמכירים היטב את המדינה שלהם ובאו לפה בפעם הראשונה אחרי המון

זמן וראו שבארץ הרכב ה"שולט" הוא יונדאי גטס שגם הוא לא זול ובכדאי לקנות גולף או טוראן צריך אשכרה להיות אדם מבוסס.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
רוני שים לב לא כתבתי שאני מעדיף את השש אני חייב להסכים שהחבילה של הסופרב מאוד קורצת אבל יש כמה אלמנטים שאין בגרסת הבסיס של הסקודה שלי אישית עושים נעים.

גם לי יש לא מעט נסיון אישי עם מושבים מעור,אני אישית מוצא את זה מפנק יותר.

Discover הירוק הזה באמת לא נעים בעין :) .

בסדר, יש כמה אלמנטים שחסרים לי בפורשה 911, אז מה? זה אומר שאני לא אעדיף אותה בגללם? מצטער, פריטי אבזור כאלו זה אולי נחמד, אבל לא צריך להיות שיקול מהותי בקניית רכב.

יש קביעות של בוחני לב וכליות :wink: הם טוענים כי רכב מסויים משוייך לגאווה מסויימת - לדעתי זה שטויות :lol:

לא לנעים להכנס לפינות כאלה - כתבתי כבר שבחירה היא שיקול דעת של בעל הרכב , ולא של היועץ ..

כנראה הקונים בפועל , לא רואים את כל היתרונות היחודיים, ואוליי יתרונות מסויימים כגון , גודל , משקל יתר , ותא מטען ענק - נראה להם סרח עודף .

לכן הם מעדיפים את מאזדה 6 + ובנוסף הם מקבלים רכב נאה , פרופרציונלי , עם אמינות ושמירת ערך .

שמירת ערך - היא פועל של מחמאה מבחינתי ולא שיקול קניה .

( יש לי הסכם עם המדינה , נתתי חלקים מהרגליים , קיבלתי פטור ממס , כך שגם אם ירד מחירו מאוד , תמיד אקבל השלמה לרכב חדש :wink: כעבור 3.5 שנים - אז בוא נשמור מחיר מחירון גבוהה ל 6 כי בעצם אני חוסך כסף למדינה )

כך שאצלי ואולי גם אצל אחרים זה לא היה השיקול - חיפשנו יופי פרקטיות , אמינות וכייף , כן כייף .

אייל .

אייל - מותר לך ולחבריך להצמד לשיקולי אמינות וסחירות פוטנציאליים בקניית רכב, עם זה אין לי בעיה. הבעיה שלי היא שכמכונית, הסופרב טובה מה-6 במרבית הפרמטרים שמהווים את מכלול התכונות של מכונית (ושוב - אי אפשר להחשיב אמינות וסחירות כתכונות של מכונית). על זה התחיל הדיון ואתה פשוט משכת אותו לכיוון אחר.

הקונים בפועל, אלו שהלכו וקנו 6, במרבית המקרים ראו לנגד עיניהם את אותם פרמטרים כמו אמינות וסחירות (פוטנציאליים - כבר אמרתי?) ומנגד ראו בסקודה תג "מאיים" ושמועות מחברים וקרובים. אל תנסה למכור לי שהגודל הפריע להם, כי הסקודה (והמונדיאו) ארוכה מה-6 ב-10 ס"מ בלבד, שזה בקושי 2%. המשקל שלה דומה כמעט אחד לאחד לזה של ה-6 (וכאילו שזה שיקול אצל הקונה הממוצע) ותא המטען הענק - שוב, האורך הוא רק 10 ס"מ גדול יותר.

גם בסופרב הם מקבלים רכב נאה (אפשר להתווכח...), פרופורציונלי (כן, כי זה שיקול :-P ) ופרקטי מאוד (כן, לא פחות מה-6. אולי יותר בחלק מהמאפיינים). על אמינות מוקדם לדבר (אבל אתה כבר החלטת...) ובנוגע לכייף - עבור הלקוח הממוצע ויותר מזה - הסופרב תספק לא פחות כיף ואולי אף יותר במרבית המקרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...