Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להחליף מצבר ברכב היות וכרגע יש מצבר עלום שם, שהתחיל לנזול לא מזמן וכבר הספיק לעכל קצת את התושבת שלו.

הרכב הינו גולף 97' מנוע 1.8 ADZ, עם 90 כ"ס.

בחיפוש באינטרנט ובטרם שאבצע סקר שוק, נכנסתי לאתר VARTA, שם יש מנגנון חיפוש שהמליץ על המצברים הבאים:

מסדרת BLUE : מומלץ על ה- 60AH.

מסדרת SILVER: מומלץ על ה- 77AH.

על פי ההמלצות בפורום אני שוקל לקנות את סידרת הSILVER, ולכן תהיתי מדוע ישנו פער כזה בזרם שבין המצברים?

למיטב ידיעתי האלטרנטור המקורי ברכב מספק 90 AH. וכרגע המצבר שמותקן הוא 60AH.

יש לציין שישנה גם מערכת מוגברת ברכב. מגבר 4X60+1X150 וואט. מוגן על ידי 2 פיוזים של 30A.

אודה להמלצותיכם בנושא :-)

פורסם

ברכב עם מגבר ומע' שצורכים הרבה חשמל, הצורך במצבר גדול יותר הנו בעיקר בזמן עמידה בסרק וביחוד כשהאורות דולקים כי אז האלטרנטור מייצר רק מעט זרם שאינו מספחק לצריכה הגבוהה וחלק מהזרם נצרך גם ממצבר הרכב.

מצבר גדול יותר מאפשר זמן רב יותר למשוך ממנו זרם גבוה ללא שהוא יחלש משמעותית.

בזמן נסיעה האלטרנטור יספק את כל צורכי החשמל כולל המגבר וכו'.

מצברי ורטה עם הנחה של 40% ממחיר המחירון תוכל לרכוש ולהתקין אצל "ד.ש. שיווק" שברח' השפלה 4

(פינת גיסין 96) קרית אריה פ"ת, טל' 03-9230773 או 03-9224951.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רפי!

כלומר שההבדל בין האמפראג' הוא רק לחיוב (לטובת הגדול יותר הכוונה) ולא יעמיס על האלטרנטור?

אבדוק אצל מי שהמלצת, ושוב תודה רבה!

פורסם

מצטער, אבל טרם קיבלתי תשובה ברורה...

מדוע בעצם ההפרש האלו באמפראג' של המצברים ע"פ ההמלצה של VARTA עצמם?

כלומר הבנתי מה משמעות ההבדל בפועל אבל לא למה מומלץ בסדרות שונות זרמים אחרים של המצברים:

בסדרה השחורה - 56 אמפר, בסדרה הכחולה - 60 אמפר, בסדרה הכסופה - 77 אמפר, ובאולטרה - 70 אמפר..

וזאת למרות שהיצע של 60-62 אמפר קיים בכל הסדרות.

פורסם

כנראה שלנו את המידע על ההבדלים בין המצברים שציינת.

הכי פשוט היה לפנות אל ד.ש ולברר.

עדכון: ברור קטן ומהיר, שהצלחתי לעשות כרגע, זה שבאופן כללי המצברים השחורים מיועדים למכוניות מלפני יותר מ 10 שנים, הכחול לרכב מלפני כ 10 שנים ועד לפני כ 5 שנים והסילבר למכוניות מודרניות.

ההבדלים הנם כמובן לא רק בקבוליות (Ah = אמפר/שעה) אלא גם בזרם התנעה באמפרים (A).

פורסם

רק לשוב ולעדכן:

היום הייתי אצל ד.ש., טיפל בי בחור אדיב בשם אריק, והתקין לי מצבר 60 AH מסדרת הBLUE דווקא, כהמלצתו,

בעלות של 635 ש"ח בלבד, ואחריות ל-20 חודשים.

יצאתי מרוצה :-).

פורסם
כנראה שלנו את המידע על ההבדלים בין המצברים שציינת.

הכי פשוט היה לפנות אל ד.ש ולברר.

עדכון: ברור קטן ומהיר, שהצלחתי לעשות כרגע, זה שבאופן כללי המצברים השחורים מיועדים למכוניות מלפני יותר מ 10 שנים, הכחול לרכב מלפני כ 10 שנים ועד לפני כ 5 שנים והסילבר למכוניות מודרניות.

ההבדלים הנם כמובן לא רק בקבוליות (Ah = אמפר/שעה) אלא גם בזרם התנעה באמפרים (A).

רפי, מה שאמרו לך זה סתם קשקוש שנובע מחוסר ידע בהבנת עניין המצברים (הכוונה אליהם)

רוב הרכבים החל משנת 1996 שהגיעו עם מצבר מקורי הנקרא 'ללא טיפול' הגיעו עם שסתום לשחרור לחץ עודף במצבר ולצערי לאחר שהמצבר סיים את השירות שלו בדרך כלל התקינו מצבר רגיל של שנפ/וולטא...ואין חשיבות לשנת הרכב או טכנולוגית המצבר.

כמובן שיש יוצאים מהכלל מצברי GEL שחייבים להקפיד להחליף אך ורק במצבר GEL אחר.

גם היום במוסכים המורשים מחליפים מצבר מקורי במצבר פשוט תוצרת וורטא/שנפ והם מספקים את הסחורה.

לידיעתך רוב החשמלאים גם לא יודעים שמצברים של בוש המגיעים עם 2 פקקים (בשקית פלסטיק) שיש להרכיב את המצבר בכיוון הנכון ולאטום צד אחד בעזרת הפקק ( אני לימדתי מספר חשמלאים מכונאים מה זה מצבר עם עינית הקסם,עם שסתום ועוד...).

איזה כייף לי :)

פורסם

נצל"ש: האם הVarta Blue מקביל לBosch Silver?

ואם כך, הVarta Silver הוא רמה אחת מעליהם?

אני מהצפון, פניתי ל"צמיג ישיר" וגיא הציע לי את Varta Blue 60 A/H ב580 ש"ח (ללא מע"מ אאל"ט)פלוס 40 ש"ח משלוח לצפון, מנגד הוצע לי Bosch Silver 56A/H, ב750 כולל הכל ב"כרמלי יהודה" ליד הבית.

השאלה האם הם ברי השוואה ומדוע ההבדל באמפראז'?

ד"א, בדקתי על Varta Blue במוסך מורשה פיג'ו (לובינסקי קנו את טלרון) והמחיר שלהם 1058 ש"ח! על אותו מצבר! ועם יחס מחפיר.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

ההבדל בקיבולת בין מצבר 56 אמפר-שעה ל-60 אמפר-שעה זניח ותוכל לרכוש את אחד מהמצברים כול עוד כושר ההתנעה שלהם זהה.

גם אם ייצרן הרכב התקין מצבר של 57 אמפר-שעה לצערי לא תמצא מצבר כזה מכיוון שהמצברים המותקנים ברכב חדש (דנדש) הם בעלי נתונים מעט שונים ומתואמים למפרט הייצרן. לכן בהרבה מיקרים לא תמצא מצבר תואם במאה אחוז בשוק אלא עם ייבואן הרכב יזמין במיוחד בשבילך.

ממקורות באינטרנט למדתי שמצברי בוש=למצברי וורטא.

פורסם

וורטה כן?

כמה שיותר כוח התנעה יהיה לך יותר טוב.

בקיה שלי יש מצבר 95 אמפר שנפ 500 כוח התנעה כי זה דיזל.

אגב מרק יש לי שאלה אליך-

במרצדס שלי כל חשמלאי ממליץ להתקין מצבר 80 אמפר לפחות, וכל השנים היה 95 בגלל המזגן(זאת הסיבה של החשמלאים) לאחר שהמצבר האחרון מת החלפתי לאחד אחר 55 אמפר .

המנוע מניע לפעמים חלק ולפעמים מתאמץ תלוי בטמפ' מנוע אבל תמיד מניע.

חודש הבא נגמרת האחריות למצבר האם כל התקופה הזאת הרסה אותו?

מדדתי את המתח לאחר יום שהרכב לא נסע והוא 12.50 זה לא מלא נכון?

האם זו עילה להחליף מצבר באחריות?

תודה!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
וורטה כן?

חודש הבא נגמרת האחריות למצבר האם כל התקופה הזאת הרסה אותו?

מדדתי את המתח לאחר יום שהרכב לא נסע והוא 12.50 זה לא מלא נכון?

האם זו עילה להחליף מצבר באחריות?

תודה!

כאשר המצבר מחובר לרכב וקיימת צריכה זרם אפילו אפסית של כ-20 מיליאמפר הווה אומר שהמצבר מקוטב, לכן לעולם לא תקבל במדידה על קטבי המצבר מתח של 12.6-12.7 וולט, המתח שמדד תקין.

אם היית מפרק את הקוטב השלילי ומודד את המתח על הקטבים כנראה היית מקבל מתח נומינלי של המצבר.

החשמלאים התקינו לך מצבר יחסית גדול מהסיבה שמצבר בעל קיבולת גבוהה יותר בדרך כלל גם כושר ההתנעה שלו גדול יותר.

נראה לי שמצבר של 55AH שכושר ההתנעה שלו בסביבות Amps 450 נמוך מידי.

מהו נפח המנוע ושנת הייצור (תיבה ידנית/אוטומטית/מזגן) ונבדוק מהו המצבר המומלץ על-ידי ייצרן הרכב וייצרני המצברים.

פורסם

מרצדס 230 הזרקה מנוע 2300 1983 מזגן יש אך כרגע לא עובד ,אוטומטי ,ולפי אוטודאטה כתוב 55 AH.

שוב תודה רבה!

אגב המצבר שכרגע מורכב הוא נשיונל 55 אמפר שמיוצר בתפן וקיבלתי אותו לאחר שהוולטה שבק במסגרת האחריות.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...