Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, שאלה לי:

האם כל חישוק סגסוגת ניתן להתאים לרכב ע"פ קוטר+רוחב+מידות חורי ברגים+אופסט בלבד?

או שדרוש מידע נוסף? (קטרים פנימיים, למשל, ומרחק הקצה הפנימי של החישוק מהמישור שמתיישב על הנאבה. באימפרזה טורבו למשל שמתי לב שהקאליפר קרוב מאוד לחישוק - מילימטרים בודדים כך נראה.)

תודה על המידע

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

דרוש מידע נוסף. על ג'נטים מצויין בד"כ מה משקל שהם מסוגלים לעמוד בו.

פעם רציתי לרכוש ג'נטים לאלפא 164, על ג'נטים האלה היה רשום שהם עומדים בעומס עד 450ק"ג כ"א. באמת אלה היו ג'נטים מאוד יפים של LENSO וקלים במיוחד, כל ג'נט שוקל משהו כמו 4ק"ג וגם המחיר היה טוב - 2800ש"ח לחדשים מניילונים.

זה גבולי כי אלפא שוקלת 1380ק"ג + 500 עומס מקסימלי מותר וזה כבר 1880 ק"ג, כאשר ג'נטים האלה יכולים להחזיק לפי היצרן עד 1800ק"ג. כתוצאה - נישארתי עם המקוריים.

לכן כדאי מאוד לשים לפרט הזה שהוא לא שולי. גם הייתי ממליץ להשאיר קצת מקדם בטחון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כלומר, בהינתן כל הנתונים הנ"ל שאר המידות הפנימיות של הג'נט זהות מאחד לשני? אפשר לקנות אותם "על עיוור"?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

מודה לך, אבל נראה שזהו פשוט דיון על כמה לשנות את האופסט כדי שלא יתחכך הדופן הפנימי של הצמיג במכלול כלשהו ברכב בשמורת הגלגל. מקריאה ב CAR BIBLE נראה שבנוסף למידע שנמנה כאן, הקוטר הפנימי של החישוק - זה שבין הברגים(CENTER SPIGOT SIZE) - אמור לשבת במדוייק על קוטר מתאים של הנאבה, ולקחת את משקל הרכב עליו (ולא הברגים). ואכן, משרטוט ייצור של חישוק 15" שיש ברשותי (באדיבות PITSTOP הנהדרים) זוהי מידה מדוייקת (0.2+67.1).

נשאלת השאלה אם זהו קוטר קבוע או משתנה מחישוק לחישוק.

כשאני נזכר בזה, לא ייצא לי להרגיש קוטר מדוייק בהרכבת הגלגל..

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

טוב מסתבר שיש מה שנקרא X FACTOR בעגה וזהו המרווח בין מישור ההתיישבות על הנאבה לבין הצד הפנימי של החישורים - חשוב לצורך מיקום קאליפר. FYI.

יום יפה לכולם

גיא

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...