Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מצרף כאן את תוצאות טופס הבדיקה שעשיתי לרכב(מודל 2002). אציין כי הבוחן אמר שאין בעיות בשלדה, גיר ומנוע, אלא בעיקר דברים אופיניים לרכבים מסוג זה(כנראה זה סוג של כסת"ח).

מה שכן, הוא הדגיש שיש לבדוק את הדברים הבאים:

1. מה פשר תחילת הנזילה במערכת הקירור

2. מה משמעות שאריות(נזילה קלה) של שמן על מכסה שסתומים(או מכסה אטם).

- הבוחן ציין שהרכב נוסע "נחמד" יחסית לגילו.

- המוכר הוא בן אדם עם לא הרבה סבלנות, ולא מוכן לקחת את הרכב לשום מוסך או בעל מקצוע, מבחינתו זה בזבוז זמן. לדעתו הרכב במצב מצויין, וגם כי בדיקה רצינית תעלה כסף שאולי עולה על מחיר תיקון התקלה. במידה מאוד מסויימת אני מבין אותו.

- הרכב בגדול נראה בסדר גמור מבפנים ומבחוץ, אבל בעל שריטות ומכות פח קלות(גם בגג). כלומר לא רכב מיוחד, נדיר ושמור בקנאות.

אך יש 2 בעיות נוספות במישור הכלכלי:

1. המוכר כרגע דורש מעט מעל המחירון(כנראה חישב את מחיר המחירון לא נכון), ולא מוכן לרדת שקל אחד.

2. הטסט ממש קרוב(חודש או חודשיים).

השאלות שלי הן(בסדר חשיבות יורד):

1. האם ממצאי הבדיקה אכן טובים/סבירים(באופן יחסי), כלומר שאפשר לקנות את הרכב ולדעת שיישור קו לא יעלה יותר מדי ?

2. האם המחיר שהוא דורש מציאותי לדעתכם, או שאולי כדי למצוא אקסמפלר אחר, אולי אפילו פחות שמור אבל זול משמעותית ?

- מבט זריז בלוחות יגלה כי אנשים אפילו לא דורשים מחיר מחירון עבור דגם זה...

אשמח לדעתכם המקצועית !

תודה ושבת שלום :-)

פורסם

מצבר 700 ש"ח

תיקון מכסה שסתומים כמה מאות

החלפת בולמים אחוריים, צריך לבדוק כמה עולים בולמים 700 ש"ח +-

החלפה של ציג רזרבי 200-250 ש"ח

מצמד: יכול להיות כסת''ח ויכול להיות אמיתי, צריך לבדוק טוב את העניין במוסך שמכיר את הרכב.

טסט ....

צריך לבדוק מתי נעשה טיימינג, לא סיפור זול.

פנסים לא תקינים שאולי צריכים החלפה כי לא תעבור טסט, חדשים יקרים מאוד.

יכול להיות שיש עוד כמה דברים שצריכים החלפה.

המוכר יכול להיות עצבני עד מחר, הרכב צריך יישור קו בסכום לא קטן, אם הוא לא מוכן להתפשר תגיד לו שלום.

מה גם שהוא נשמע כסוחר שמנסה להפעיל עליך לחץ לכן בדוק היטב את עניין הבעלות על הרכב, האם הרכב שלו או של השכנה שהוא במקרה מוכר לה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הרכב נראה במצב יחסית טוב ואין מניעה לרכישתו על פי הבדיקה בלבד.

א-ב-ל, וזה אבל גדול, המוכר מאוד מחשיד ולא בטוח שהייתי רוכש ממנו.

קודם כל, עצם העובדה שהוא מסרב ללכת למוסך וכו' מאוד מחשידה, ישנו סיכוי רב שהבן אדם פשוט לא רוצה שיגלו משהו.

יש מצב שהמכון בדיקה זה משהו שהמוכר המליץ עליו?

חצמזה, הרכב הזה דורש השקעה, כמו כל רכב יד שנייה, תיקונים כמו קלאץ', טסט ועוד כמה דברים קטנים כאלו עולים לא מעט כסף.

בהחלט לא רכב של מעל המחירון.

אני הייתי יורד ממנו, אולי מתקשר אליו עוד שבוע-שבועיים לראות אם הוא ירד מהעץ שהוא טיפס עליו.

אבל בעיקרון מחפש משהו אחר.

פורסם

איפו כל הנתונים היבשים, כמו יד, קילומטרז', מצב הצבע, האם הרכב רשום על שם המוכר וכו' ?

בגדול, הבדיקה בסדר. ניתן לקנות את הרכב בהנחה של כמה אלפים מהמחירון.

מחיר מחירון ובוודאי מעל המחירון לא מגיע לו.

פורסם

להלן מידע נוסף:

1. מצבר - אומנם ישן(בן שנתיים) אבל הבדיקה הראתה כי תקין(לא חלש מדי).

2. בולמים אחוריים - הבוחן אמר שלא קריטי וכנראה אפשר לנסוע איתם עוד איזה שנה.

3. צמיג - מדובר בצמיג רזרבי שאינו במצב טוב(השאר במצב טוב +). אבל זה דווקא פחות מטריד אותי, כי אשתמש בו רק באופן זמני אם אצטרך.

4. מצמד - הבוחן אמר שהוא גבוה, אבל שזה רגיל ברכבים כאלה(זה אחרי שביקשתי שיסביר מה זה אומר).

5. timing- המוכר טוען כי נעשה לפני חודשים בודדים במסגרת טיפול, וכי יש לו טופס במאשר זאת - נשמע אמין.

6. פנסים - נראים בסדר גמור(יחסית), הבוחן אמר שזה בלאי מהשמש(!). כנראה זה סוג של כסת"ח.

7. צבע - מעבר לשריטות, ומכות פח נקודתיות קלות, לא הבחנתי שיש בעיות צבע.

כללי: הרכב רשום על שם המוכר ברישיון(יד 2), ודווקא לגביו אין לי חשדות שמדובר בסוחר(אלא אם הוא ממש, אבל ממש טוב). הרכב טופל בחברה בשנים האחרונות(אולי מיומו הראשון אפילו). התרשמתי שמדובר באדם רציני שכבר לא ילד, מאוד תכליתי, ובמידה מסוימת גם חסר סבלנות. אבל אני לא מתחתן איתו. לא חושב שהוא מנסה להסתיר משהו, כי פנינו למורשה כדי לקבל היסטוריית רכב, אבל הם סירבו בטענות בירוקרטיות שונות(עוד לא שמעתי דבר כזה).

* הרכב עשה בממוצע כ-16 אלף לשנה.

-----------

סיכום: הרכב לא נראה מושלם, אבל המוכר נראה בחור רציני שלא מתעלל ברכב.

אין מצב שזה יקרה, אבל 1000 ש"ח מתחת למחירון עדיין נשמע לא סביר, נכון?

לאור המידע הנוסף שרשמתי, מה אתם אומרים ?

פורסם

אני חושב שלפעמים שווה לשלם עוד קצת ולרכוש רכב שהוא קצת יותר טוב מהאחרים.

במקרה הזה, אני חושב שאין סיבה לשלם מעל למחירון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נראה לי שממש בא לך על הרכב ואתה מדחיק את כל נורות האזהרה ומפחית בערך הבעיות בגלל זה.

זה דבר טבעי ויש לרבים נטייה לעשות זאת בעת קניית רכב חדש, במיוחד כשהם רואים אחד שבא להם עליו.

ההתנהגות שלו לא נשמעת אמינה, ואם הרכב שלו ואכן טופל בחרה אין שום סיבה שבעולם שלא תוכל לקבל היסטוריה חוץ מסיבה מפוקפקת. הטענות שלו לא שוות כלום אם אין לו כיצד להוכיח אותן, וחוסר הסבלנות שלו הוא בגדר חוצפה, בטח בהתחשב במצב השוק היום. שלא לדבר על כך שהוא דורש מחיר מעל המחירון, שזה בגדר שערורייה בהתחשב במצב הרכב (הסביר אבל רחוק מלהיות מושלם), ושוב, בהתחשב במחירי השוק היום.

כמו שאמרו כנראה מדובר בסוחר שמנסה ללחוץ אותך לביצוע העסקה. היום, דווקא בגלל המצב הגרוע בשוק הסוחרים משגשגים והשור רווי בסוחרים שמתתחזים למוכרים פרטיים, והשכם וערב אני שומע על מקרים מפוקפקים של קניית רכב שהתברר שסוחרים עמדו מאחוריהם.

שים לב ותעשה קנייה מושכלת ולא לחוצה !

פורסם

בוקר טוב לכולם, ותודה על התגובות עד כה !

ל-Tzvika-Pick, במהלך החיפושים כבר הבנתי שלפעמים כדאי לשלם מעט יותר כדי לקבל רכב שמור יותר. אבל במקרה הזה המוכר ממש לא גמיש בצורה קיצונית אפילו לאור הליקויים שנמצאו. אם נניח היה אומר במקום, שעל כל התקלות והשריטות ביחד מוכן להוריד 2000 ש"ח, אני חושב שהייתי מתלבט פחות.

ל-msvnk, אתה צודק לגבי זה שקצת נמאס לי לחפש רכב, ויש רצון לסגור עניין. הרי רק הזמן שאני משקיע בחיפושים שווה כסף. לגבי המוכר, בניגוד למוכרים אחרים שחלקם היו סוחרים במסווה, במקרה המדובר אני באמת לא חושב שמדובר בסוחר. ראיתי את רישיון הרכב, הוא אכן יד 2(01), שום דבר חשוד. לגבי היסטוריית הטיפולים - הגענו למוסך מורשה, והם הסכימו למסור רק מידע אודות טיפולים שנעשו מאז שהרכב בבעלותו של המוכר הנוכחי, ורק טיפולים שנעשו במוסך הספציפי הזה(הזוי..)!! כלומר הם אישרו שהרכב עבר טיפול 30K, ואמרו שעוד איזה חלק נוקה מפיח..מידע קודם הם לא הסכימו למסור. כך שלא חושב שיש למוכר מה להסתיר.

--------

צביקה, msvnk ואחרים, הבנתי שתוצאות הבדיקה בגדול בסדר. בהנחה שלא מדובר בסוחר, האם לדעתכם 1500 ש"ח מתחת למחירון זה סביר? או שלאור הליקויים זה פשוט בלתי סביר כי בהכרח אשלם הרבה יותר על יישור קו?

כי אם זה לא סביר, אני יורד מהרכב וממשיך לחפש..זה לא שמדובר ברכב חלמותי. קליאו זה סוג פשרה מבחינתי.

אתם עוזרים לי מאוד :wink: !

פורסם

אני הייתי משלם לו מחירון +5000 ככה בשביל הכיף!

רק בגלל שהבן אדם מצליח לטעת בך ספקות ולסובב אותך ככה, מגיע לו מעל המחירון!

סלח לי על הציניות ידידי, אבל כמו שציינו לפני, רמת החוצפה ועזות המצח של המוכר מוציאה אותי מכליי. בסוף הוא ימצא את הפראייר התורן, השאלה רק אם זה יהיה אתה.

1. רכב במצב סביר בלבד (לא מעולה - לא גרוע).
  2. גם חיצונית אתה לא מתעלף מכמה שהרכב שמור.
  3. המוכר לא מסכים לקחת לבדיקה למוסך.
  4. המוכר קצר רוח ועצבני.
  5. רוצה רק מעל המחירון ולא מוריד שקל.

אין בעיה, אם האוטו כ"כ טוב, שישאר איתו!

תראה, אני לא מאילו שתמיד "קונים מציאות באלפי שקלים מתחת למחירון" (הרבה קשקשנים). שרכב במצב מצויין ומגיע מחירון אז מגיע מחירון. גם לי ברור שאני קונה רכב יד שניה תמיד יהיה יישור קו קטן (צמיגים, גומיות, טיפול יישור קו) וכו'. אבל דבר ראשון, ראשון, אם יש לו טסט עוד חודשיים, זה הדבר הראשון שהוא צריך להוריד בלי שתבקש בכלל. הוא צריך להיות הכי סבלני בעולם וללכת איתך לאן שאתה רוצה לבדיקה. שאני מוכר רכב, ואני רואה שעומד לפני מישהו רציני שמעוניין ברכב, אני שמח ללכת איתו לבדיקה לאן שירצה. הוא מקבל הערכה ואז מגיעים (או שלא) לעמק השווה (אני מוריד עוד קצת - הוא סופג קצת).

יש שתי אפשרויות, הוא שהוא סוחר שלוחץ עליך ומפעיל מכבש, הוא שהוא חי בסרט שמוכרים קליאו מעל המחירון (שים לב שהייתי עדין ולא אמרתי אלפים מתחת למחירון). שים לב שהוא הביא אותך למצב שמבחינתך יהיה הישג להוריד לו אלף ש"ח!!

לקליאו, לא במצב מבריק, שיש לה עוד חודשיים טסט, ובלי לקחת לבדיקה, אולי הרכב תפור משניים (בכוונה אני מקצין)

אך....איפה מוצאים עוד קונים כמוך?

ידידי, שוב סלח לי על ה"חפירה" והציניות, תתקשר למוכר, תגיד לו שאתה מוכן לעשות לו טובה ואחרי בדיקה במוסך והערכה , לקחת את הרכב בשלושת אלפים פחות מהמחירון (האמיתי) לפחות...

די ברור שהוא יסרב, אחל לו בהצלחה ותן לו את המספר שלך שיחשוב על זה כמה ימים לפני שאתה מתחרט לגמרי:-)

בהצלחה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ל-eransh1, אפילו שהמוכר כנראה(עד כמה שאני מבין)לא סוחר, אני לא מרגיש נוח לעשות עסקים עם מישהו שמתעצבן מהרעיון לקחת את הרכב למוסך, כי זה בזבוז זמן לדעתו. מבחינתו, אחרי שראינו בבדיקה במכון שאין בעיה בגיר/מנוע/שלדה - לסגור עסקה במקום במחיר מחירון(שלפי הבדיקה שלי הוא נמוך בכ 2000 ש"ח ממה שהמוכר דורש!). ניסיתי להסביר לו, אבל הוא כנראה לא מבין שבלי בחינה קצרה במוסך, אין לי מושג אם הליקויים "שווים" 1000 ש"ח או 4000 ש"ח.

ל-roiei, הבנת נכון. נשמע גם לי הזוי. הם הסכימו למסור מידע רק על טיפולים שנעשו במוסך בו היינו. הם לא הסכימו למסור מידע על טיפולים שנעשו ע"י המוכר הנוכחי במוסך אחר של רנו ובטח שלא להוציא היסטוריית טיפולים של הבעלים הקודמים...לא היה לנו כח וזמן להתווכח איתם.

--------

אני מבין שרוב הדעות כאן בעד הנחה של כמה אלפים בכל מקרה, או לפחות בדיקה במוסך כדי לוודא שהליקויים אכן נעמדים בכ-1000 ש"ח שהמוכר נניח ומוכן להוריד.

כנראה אסביר מחר למוכר שה-450 ש"ח שהשקעתי בבדיקה, לא מקנים לו את הזכות להכתיב תנאים לא הגיוניים לביצוע העסקה :evil:

פורסם

הבדיקה לא מי יודע טובה. שלדה אין אבל הפגיעות הם מגוונות וכולל פגיעות בגג!! ובעלי חשיבות נמוכה שזו הדרגה הבינונית והיא לבד= 5-10% הורדה במחיר.

מי מוכר היום במצב השוק רכב במחיר מחירון. טסט בעוד חודשיים!!

קצת לא ברור כיצד רכב שנת 2002 עשה טיימינג בשנת 2009. יש לעשות כל חמש שנים או 90 אלף קמ מה שבא קודם.

מעיד אולי על הזנחה גם בנושאים אחרים.

גש למוסך רנו ובקש הצעת מחיר על סמך טופס הבדיקה, לא צריך לשם זה את בעל הרכב ורכבו.

בקשר למתן מידע- החוק היום ( החל מדצמבר 2008 ) מחייב לתת את כל המידע לבעל הרכב מיומו הראשון.

מנסיון עם קרסו התהליך פשוט ומהיר. צילום רשיון רכב + ת.ז של בעל הרכב + טופס קטן למלא ( יש לכל מורשה של קרסו ). כל זה נשלח דרך המוסך או אפילו ישירות בפקס למרכז השירות.

תוך חצי שעה אתה מקבל לפקס שרשמת בטופס את ההיסטוריה של הרכב מיומו הראשון, ברמת הבורג , מועד ביצוע וקילומטרג'.

לא רוצה לשתף פעולה המוכר מסור לו ד"ש ממני ושלח אותו לעזאזל.

היום הקונה הוא המלך.

אם הכל תקין נותן לו הצעה של מחירון מינוס 6-8K

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מליץ לך לרדת מהקנייה חד משמעית, וארשה לעצמי להמנע מלרדת לרזולציות גבוהות.

הרכב לא נדיר, הוא לא שמור בצורה מיוחדת, המוכר חצוף, דורש מחיר שערורייתי, משהו מרגיש לא טוב עם כל הקנייה - תוותר !

לא קונים רכב בצורה כזו. תאמין לי רק בשביל הסיכוי (ולא משנה מה שיעורו) שמשהו באמת לא בסדר עם הרכב והתחושה שתהיה לך אחרי שקנית אותו למרות כל האזהרות כדאי לרדת מזה כי אתה תאכל את הלב בצורה שלא תאמין ! יש מספיק רכבים ומספיק מוכרים שהם בני אדם. לא סתם יש לך תחושה שאתה לא שלם עם הרכב.

עוגמת הנפש שתרגיש אם באמת משהו יהיה לא בסדר, היא עצומה לעומת הטרדה של להמשיך עוד קצת כדי לחפש קנייה נכונה.

פורסם

אני נפלתי ככה על בדיקה של סקסו שעל פניה הייתה אמורה להיות איכותית והתגלתה כשחוקה למדי.

בסופו של דבר היה ברור לי שאני צריך להוריד 7-8 אלף מהמחירון, ביקשתי זאת מהמוכר והוא סירב.

את כספי הבדיקה שילמנו חצי חצי זה כי זה היה התנאי שלי - והסיכום היה שאם אקנה את הרכב אשלם גם בעבור החצי השני של הבדיקה.

בכל מקרה 450 ש"ח זה כסף קטן לעומת אלפי השקלים שתצטרך להשקיע ביישור קו לרכב כזה.

• תוכן חדש...