Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

הערב , נסעתי מהביתי בראשל"צ לרמת גן וחזור.

במהלך נסיעה למועדון , שמתי לב שחום המנוע עולה בעמידה .

הרכב עבר את האמצע , כיביתי מיידית את המנוע למספר דקות , לאחר מכן הדלקתי שוב והזזתי אותו באופן מיידי לחניה מבלי תזוזה למשך מספר שעות .

במהלך אותן השעות , חזרתי ובדקתי את הרדיאטור .

בדיקה ראשונה : רדיאטור ריק , מיכל עודפים - ריק .

מילאתי מים כמובן .

בדקתי מתחת למנוע עם פנס מאוד חזק , גיליתי סימני מים על רצפת הרכב באזור האחורי של המנוע , להערכתי אלו מים שנזלו כתוצאה מהנסיעה המהירה .

יש לציין כי לאחרונה , הרכב כלל לא התחמם וכי זו הפעם הראשונה שזה קורה .

כמו כן יש לציין , שהרדיאטור משופץ ובנוסף , הפקק שלו חדש .

עד כה הרדיאטור טופל במים ירוקים של פרסטון , כך שאני שולל סתימה של הרידאטור .

הנזילה להערכתי חמורה , שןכ הוא מרוקן את מיכל העודפים ומשאיר מעט מים ברדיאטור עצמו , למרות שאיבוד המים ברידאטור עצמו לא כל כך משמעותי באופן יחסי .

לפי מה שאני ראיתי , איבוד המים הוא מיידי לאחר המילוי , שכן המים יורדים כמעט מיד מול העיניים שלי (אם כי לא בכמויות גדולות) ובטיפטופים .

מילאתי מים שוב , יצאתי לדרכי וחניתי את הרכב במהירות מתחת לבית , על מנת לצמצם נזקים .

ועכשיו :

מה עליי לעשות ? למי עליי לפנות ? למוסך או לרדיאטוריסט ?

האם יש פעולות שאוכל לעשות בינתיים , על מנת לוודא מה מקור התקלה ?

חשוב לציין שבדקתי את השמן עם פנס באמצע הלילה במנוע קר , המפלס תקין ולא נראה שום קצף בשמן , למרות שאני מתכון לבדוק זאת שוב בבוקר .

במידה ומדובר בצינור , תוכלו לכון אותי לאיזור שבו הוא ממוקם ? ומה הם התסמינים שעליי לראות במידה ואכן מדובר בצינור ?

אני מעוניין במידע הנ"ל , על מנת להיות רגוע שלא מדובר בראש מנוע .

עריכה : חשוב לציין שהמאורר תקין ופועל . (הוא פועל גם במצב שהרכב לא מונע והמפתח מסובב במצב ON בסוויץ')

תודה !

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

אהלן ליאור...

הנזילה שלך יכולה להיות מכמה מקומות אפשריים,יש כמה צינורות באיזור האחורי של המנוע אצלך,וגם הבית טרמוסטט נמצא שם.

לגבי הראש מנוע צריך לבדוק שלא נגרם נזק כי המנועים האלה רגישים מאוד להתחממות!

אני מטפל הרבה ברכבים כאלה אז אם תרצה עזרה/יעוץ -אשמח לעזור לך.

בועז

אלי,תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם.

אומץ לשנות את הדברים אשר ביכולתי.

ואת התבונה להבדיל בין השניים.

פורסם

תמלא מים ברדיאטור ובמיכל מילוי עד הסוף, תניע את הרכב ותן לא להתחמם כרבע שעה ואז תתחיל לחפש את נזילות מים.

פורסם

שלום רב !

אפשרויות סבירות, נזילה מצנרת ברזל מתחת לסעפת יניקה, המובילה מים גם לרדיאטור חימום, אפשרות שנייה משאבת מים.

לאבחן זאת תיהיה דרך קלה, בכמות מים כזאת כמו שתיארת , באור יום או בעזרת פנס ולעתים בעזרת מראה מיתן לאתר בקלות, אך תזדקק למוסך בלבד כדי להחליף את צנרת הברזל מתחת לסעפת, או את משאבת המים או פקק מים בבלוק שפרץ.

ברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חזרתי אליכם ,

ירדתי עכשיו לרכב , נשאר לי מעט נוזל ירוק , כמובן שמילאתי את הנוזל .

החלטתי להזיז את הרכב לאחור על N בדחיפה , כשהזזתי חשכו עיניי למראה שלולית ירוקה קטנה וממש לא נעימה .

בהסתכלות מתחת לרכב , איתרתי נזילה מתחת לצד השמאלי התחתון של הרכב , להערכתי ליד הקארטר שמן , נדמה שהמים יוצאים מהחיפוי פלסטיק שמגן על משהו , אין לי אפשרות להסירו , אך אני מצרף 2-3 תמונות כדי שתראו במה מדובר .

אגב , בדקתי שמן שוב , בדקתי גם את המכסה שמן ואין שום דבר חריג .

אבקש תגובה להרגעה \ הלחצה בעדינות , אני רק רוצה לדעת מה יש לאוטו .

עריכה : הנזילה נצפתה כשהמנוע קר ולא חם , אני לא רוצה לדעת כמה מים היו נעלמים אם הייתי מניע .

מבט על הקארטר.jpg

מבט נוסף.jpg

מבט נוסף2.jpg

פורסם

תבדוק את כיוון משאבת המים, כל צינור אפשרי, פלאנצ'ים.

אין ספק שיש בעיה אבל אולי אפשרי לפתור אותה זמנית ולהגיע למוסך לא בגרירה .

פורסם

אוקיי ונניח והבעיה היא במשאבת המים או מהדבר השני שציינת שהוא פלאנצ'ים (מה זה בדיוק ? אודה על הסבר) מה עליי לעשות על מנת להזיז את הרכב ולפחות לנסוע איתו באופן זמני עד מחר ?

אני משותק בלי רכב , לא שאכפת לי כי הרכב הזה יקר לי יותר מהכול , אבל אני רק רוצה להיות רגוע ולדעת שלא מדובר נזק יקר\רציני מדי ואם כן - שאהיה מוכן לזה נפשית וכלכלית .

אודה לעוד תגובות שיעזרו לי בהבנת הבעיה המכנית , שכן אחרי כל הבעיות שהיו לי עם השרייד בשנתיים האחרונות ועם 32 אלף ק"מ שגמעתי איתה בעצמי , לא נתקלתי בה .

פורסם

פלאנצ' הוא מעין מעבר בין המנוע לצינורות.

אחרי זמן מסוים האטם בינו לבין המנוע נאכל ויש גם סיכוי שהפלאנצ' עצמו נאכל כבר - באיזור הפיה (שמתחברת לצינור) או ממש בבסיס (בצמוד למנוע). מספיק שהוא גמור כדי לראות נזילה כזו.

אם זה אכן משם זה סיפור של 50 שקלים עבור פלאנצ' חדש ועוד הברגה של 2 ברגים. לא משהו מסובך.

אני מאחל לך שזה אכן זה.

תסתכל שוב ותחפש מאיפה בדיוק הנזילה - תוסיף עוד מים ירוקים (אפשר ורצוי כאלה זולים, כי זה גם ככה יורד לכביש) ותראה מאיפה המים נוזלים.

פורסם

תסתכל בהודעה הלפני אחרונה שלי - צירפתי תמונה ברורה מאיפה זה נוזל .

איתרתי את מקור הנזילה כבר , פשוט תסתכל בתמונות המצורפות ..

ואני לא חושב שזה בריא להוסיף מים זולים , זה יאכל ל יא תהרדיאטור שוב ואני ממש לא מתכון לקחת סיכון , אם ברצוני לשמור על מנוע בריא ורדיאטור תקין , כי התקלה לא ברדיאטור להערכתי אלא בצינורות המחוברים אליו .

עוד מישהו ?

• תוכן חדש...