Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מגזין אוטו, יופי של מגזין (אני מנוי עליו כבר 15 שנה), רק מה, נמאס כבר לקרוא על אוטומטיות!

חבל שמיישרים קו עם העצלות הישראלית.

אתה יודע רוב הרכבים שהם בוחנים בארץ מסופקים ע"י היבואן .

אני בטוח שהם היו מעדיפים ידניות אם זה היה תלוי בהם.

דרך אגב כתבה שאני אישית מאוד מאוד אהבתי הייתה בגליון האחרון

על המוסטאנג 67 GT350 . כל הכבוד לכתב ולבעלים שתרם את הרכב

לכתבה! נהנתי מאוד !!!

HONDA CIVIC hatchback-RED

• תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עזוב, בטח כתב את זה אחד מכתבי הנוער ששורצים שם במגזין ומחשיבים את עצמם מומחי רכב...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
שכחתי להגיב לדברים האלו, אז הנה:

הגישה שלך אולי עובדת בתיאוריה, אבל בטח לא במציאות. קודם כל, אם פושעים אמיתיים לא מפחדים מהמשטרה - למה שעברייני תנועה יפחדו? הם הרי לא מבצעים את המעשים הללו בכדי לפשוע, אלא באופן יומיומי, לרוב מבלי משים. הם גם יודעים שהעונש לא גדול, במרבית המקרים, אז גורם ההרתעה לא יעבוד כאן במתכונתו החוקית הנוכחית.

בנוגע להצעה שלך - תסלח לי, אבל זה לחלוטין לא הגיוני מבחינה חוקית - אי אפשר להפיל על בנאדם תשלום על דברים שבוצעו שלא באחריותו. לך תוכיח שהיה צורך במסוק או במעקב ורק נסה לשכנע שופט שזה מידתי לחייב אדם באלפי שקלים על עבירת מהירות שעלותה בחוק עשירית מזה.

אני מניח שהתכוונת אלי. אז קודם כל תודה - כבר חשבתי שאף אחד לא ישים לב להשראה הרבה שאני שואב ממגזיני הילדות שלי (מעריב לנוער וראש1, אלא מה) בכתבותיי במגזין :-P

אגב, נחמד ויפה להשוות מגזינים אירופאיים (גם שם יש כתבים צעירים, אגב, לא שגיל הוא בהכרח מגבלה), אבל לצערנו מגזין אירופאי מתורגם לא היה מחזיק כאן יומיים - אף אחד לא היה קונה. וזאת מבלי לדבר אפילו על מידת הרלוונטיות של 90% מהמכוניות הנבחנות שם עבור ארצנו השחונה.

רוני

אני לא יודע מי אתה ומה לך ול"אוטו" כך שבודאי לא התכונתי לאדם מסוים . כתב נוער זה יפה לגיל מסוים ולנוסטלגיות אח"כ.

כדי להיות כתב/עורך מגזין רכב צריך להיות קודם כל מהנדס בכיר עם התמחות באחד מתחומי הרכב. (בארץ יש אחד כזה,ד"ר אמיר זיו אב שלמיטב ידיעתי מעולם לא טרח לכתוב בכתב עת פופולרי). אם יש לו ,ובעדיפות שניה רחוק מאחור, גם כשרון כתיבה-מה טוב.

ב"אוטו" התרשמותי היא שהיוצרות הפוכים ועדיין לא השתחררו שם מההתלהבות הראשונית של כתיבת בוסר.

התחכמויות,השקעה חסרת פרופורציה בצורה (שמתבטאת במחיר) ,כותרות פלצניות,שטחי תמונות מוגזמים.

ואילו התוכן כמו בחורה יפה- עד שהיא פותחת את הפה.עדיף עיתון שנראה כמו סוזן בויל ומפתיע כמוה כשמקשיבים.

לגבי רכבים לא רלבנטיים דווקא אין לי טענות,אלמנט המשיכה לאבק כוכבים הוא לגיטימי ומקובל גם בחו"ל.

פורסם

כדי להיות עורך או אפילו כתב רכב צריך להיות קודם כל מהנדס בכיר? כזה עם התמחות באחד מתחומי הרכב, לא פחות?

ובעדיפות שנייה, נחמד אם יהיה לו כשרון כתיבה? אתה רציני? אני מצטער, כנראה שאינך מבין כלל את עבודתו של עורך מגזין, או עורך מגזין רכב, לצורך העניין.

מהנדס "בכיר" יכול להכיר מכוניות מהפנים-החוצה ולא לדעת דבר על נהיגה או ניתוח מכוניות במובן של "מבחן דרכים". ואם כשרון הכתיבה שלו וההבנה בעיתונאות יימצא בעדיפות שנייה, רחוק מאחור, אז הכתבות שהוא כותב ועורך גם ייראו ככה ואף אחד לא ירצה לקרוא אותן. אז תן לי לחדש לך - כתבי רכב הם קודם כל כתבים. אח"כ בוחני רכב, נהגים, בעלי הבנה בהנדסה ומה שתרצה.

אגיד לך יותר מזה - לעורך הקודם של מגזין טופ-גיר הבריטי, שהביא אותם להצלחה חסרת תקדים במשך 6 שנים, יש אמנם תארים אבל הם במשפטים, שפות ועיתונאות, לא בהנדסה. העורך הקודם של אוטוקאר למד אמנות והנוכחי הוא בכלל נהג מרוצים. העורך והבעלים של EVO הוא איש עסקים, למיטב זכרוני. העורך הקודם של קאר והנוכחי של טופגיר הוא בעל תואר במשפטים ובעיתונאות והיה גם מגיש בטלוויזיה. לא יודע איזה תואר יש לעורך הנוכחי של קאר, אבל יש לי תחושה שגם לו אין תואר "בכיר" בהנדסה...

אגב, שטחי תמונות גדולים יש בכל מגזין מוערך בחו"ל, אה - וגם השקעה בצורה, כותרות פלצניות, התחכמויות וכדומה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כדי להיות כתב/עורך מגזין רכב צריך להיות קודם כל מהנדס בכיר עם התמחות באחד מתחומי הרכב. (בארץ יש אחד כזה,ד"ר אמיר זיו אב שלמיטב ידיעתי מעולם לא טרח לכתוב בכתב עת פופולרי). אם יש לו ,ובעדיפות שניה רחוק מאחור, גם כשרון כתיבה-מה טוב.

מה הקשר למהנדס?!

"אוטו" הוא מגזין רכב לא מגזין הנדסת רכב...

עיתונאי, קודם כל ולפני הכל, צריך לשלוט במדיה בה הוא פועל. קרי, הוא צריך לדעת לכתוב. לכתוב זה לא רק עברית נכונה וכושר ניסוח, זה גם איך עושים בונים כתבה, מחיפוש חומר הרקע עד לכתיבה עצמה. אם מישהו לא יודע לכתוב הוא לא יכול להיות עיתונאי. אם למישהו חסר יידע, הוא תמיד יכול להשלים אותו ע"י צירוף מומחה ועיבוד דבריו לכתבה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

העיקר הכשרון לדבר,לברבר,לקשקש.

הצורה חשובה-לא התוכן. פריס הילטון מוכרת עיתונים יותר מהבתולה הסקוטית.

כך נראית העיתונות בישראל בכלל ועיתונות הרכב בפרט.

פורסם

קח דוגמה להשוואה בין FIFTH GEAR לטופגיר ..טיף נידל נהג בכיר אבל..נשאר צנונית.

גם האחרים פחות או יותר , איזה תוכנית מהנה יותר ? כיף יותר לראות ?

אם היו מציבים שם מהנדסים (הרי מדובר במגזין מכוניות טלביזיוני) התוכנית גם לא היתה שורדת עונה אחת .

קלרקסון מברבר ומקשקש .. אבל הרבה יותר מהנה לראות ולשמוע מהניתוחים היבשים בפיפטגיר,

מאותה סיבה המנחה השמן בעונה הראשונה של טופגיר לא המשיך הלאה .

פורסם

חיימי, יש מצב שאתה גם תתייחס ענינית לטיעונים שנכתבים כאן על-ידי אחרים, או שאתה פשוט נהנה להקשיב לעצמך?

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

חיימי, אין לי מה להגיד חוץ מ... :shock:

כנראה שמה שאתה מחפש במגזין רכב זה לא מה שרוב חובבי הרכב מחפשים, אחרת לא ברור לי איזה ערך מוסף יכול לתת תואר בהנדסת רכב אצל מחזיק תפקיד של עורך מגזין רכב או עיתונאי רכב.

יכול להיות שאתה מחפש כתבי עת מקצועיים בתחום התחבורה, ויש גם כאלו בארץ (טכנומוטור, מגמה וכו') והאמת...אני גם לא בטוח שלעורכים שלהם יש תואר בהנדסת רכב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

עיתונאי רכב צריך קודם כל לדעת לכתוב. יכולת כתיבה היא, לדעתי, הדבר שהכי חסר היום בעיתונות הרכב הישראלית.

לא מספיק לדעת לנהוג מהר, זה לא מעניין או משנה כשקוראים כתבה. כן צריך לדעת לנתח מאפייני התנהגות של רכב, רצוי גם להבין בשוק הרכב המקומי (שכן בתוך עמו חי אותו עיתונאי) אבל שוב, צריך לדעת לכתוב.

בשביל מהנדסי הרכב המציאו פינות וטורים (למשל, היה טור דומה ב"רכב פלוס" ז"ל, שדווקא היה נחמד ביותר וכמדומני גם ב"טורבו").

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

:shock: "רכב פלוס"? אתה רוצה להגיד לי שאתה זוכר את זה? מדובר על משהו מאד קצר מועד שיצא בתחילת שנות ה-90, בהתחלה כשבועון ואחר כך כדו-שבועון. אתה בטוח שלזה התכוונת?

טל

פורסם

עד היום יש לי כמה גיליונות מהמגזין הזה, והם כנראה בדרכם לארכיון אוניברסיטת ת"א.:-)

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
:shock: "רכב פלוס"? אתה רוצה להגיד לי שאתה זוכר את זה? מדובר על משהו מאד קצר מועד שיצא בתחילת שנות ה-90, בהתחלה כשבועון ואחר כך כדו-שבועון. אתה בטוח שלזה התכוונת?

טל

כן. יש לי את כל הגיליונות בבית :wink::lol: לא יודע אם זה טוב או לא, אבל זה מה שיש :lol: אגב, חוץ מההגשה המזוויעה, הרמה לא הייתה באמת רעה והוא לא רע לקריאה אפילו עכשיו, ממרומי כמעט ח"י שנים מאז.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
העיקר הכשרון לדבר,לברבר,לקשקש.

הצורה חשובה-לא התוכן. פריס הילטון מוכרת עיתונים יותר מהבתולה הסקוטית.

כך נראית העיתונות בישראל בכלל ועיתונות הרכב בפרט.

הדמגוגיה הזו לא הופכת את השטות שכתבת לנכונה.

למה דמגוגיה (כי לכתוב דמגוגיה בלי להסביר זו דמגוגיה...)?

כי העובדה שהדרישה הראשונית כדי להיות עיתונאי, כל עיתונאי, היא לדעת לכתוב לא אומרת שזו הדרישה היחידה. בדיוק כמו ששחקן ציר בכדורסל לא יכול להיות מטר ותשעים, אבל כדי להיות שחקן ציר זה לא מספיק להיות רק גבוה. גובה היא דרישת סף וצריך עוד תכונות כדי להיות שחקן.

אני בטוח שאתה זוכר לוגיקה מהפסיכומטרי כדי להבין זאת.

נ.ב. אתה יכול לתת דוגמא לעיתונאי רכב מוביל בעולם שהוא מהנדס (ואשתו אשת מהנדס)?

נ.ב.נ. אתה גם יכול להסביר איך תואר בהנדסה מספק כישורי נהיגה למבחני דרכים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...