Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עומד לפני קניית רכב ואני קצת חסר ניסיון לגבי קניית רכב מלקוח שאינו פרטי וכיצד דברים מתבצעים.

זה אמנם ילדותי אבל אני מתפדח קצת לגשת למקומות האלו כשאני חסר ידע לגמרי והם יראו שאפשר לנצלא ת זה.

כיצד אני לוקח רכב לנסיעת מבחן או לבדיקה ? האם מתלווה אלי סוכן או שפשוט נותנים לי לקחת את הרכב כנגד השארת תעודה מזהה כלשהי ?

כיצד מתבצעת העברת בעלות ? האם מגיע איתי סוכן מטעמם לסניף דואר ?

יש למישהו איזה מדריך לגבי קניית רכב במקומות כאלו ?

תודה.

פורסם

אלון שלום

אענה לך מנסיוני האישי לאחר מספר רכבים שרכשתי ממגרש.

הקנייה ממגרשים מסוכנת יותר מרכישה מאדם פרטי. לרוב, הרכבים שמגיעים למגרש הם רכבים שלא הצליחו למכור אותם בשוק החופשי. שזה אומר: רכבים אחרי תאונה, רכבים עם ידיים גבוהות, מהשכרה, לפני תיקון יקר שלא היה שווה לתקן ועוד.

בעלי המגרשים, משקרים בכמויות כדי למכור את הרכב ! אם תשים לב , כל הרכבים נוצצים במגרשים , לאחר שטיפה יסודית פנימית חיצונית ושטיפת מנוע לרוב. אם עוד לא הבנת, מדובר בכסת"ח. הרכב נראה חדש מה שבכלל לא מעיד על מצבו האמיתי.

ברוב המקרים, אתה "מתחתן" עם המגרש. למה? כי קשה למכור את הרכב אח"כ.. (אלא אם כן רכשת רכב מציאה) ואז אתה חוזר לאותו המגרש ומבצע טרייד אין נוסף על רכב שיהיה לך קשה למכור אח"כ (ובקטע כזה אני נפלתי).

המוכר במגרש מתהדר בכך שהוא נותן אחריות על הרכב. שים לב! האחריות לא מקיפה את כל מערכות הרכב..

יומיים לאחר שקניתי רכב ממגרש, משאבת הסולר התפרקה תוך כדי הנסיעה וגם גרמה נזק למנוע. הנבלה לא לקח אחריות !

מה גם שאם תבקש לבדוק את הרכב במכון בדיקה רוב הסיכויים שהמוכר יבטל את האחריות מצידו.

ישנם מגרשים שקונים כל רכב שהוא ללא בדיקה בכלל ורק אם הקונה חוזר ומתלונן אז הם שולחים את הרכב לאיזה מוסכניק משלהם שיטפל בתקלה בחלפים הזולים ביותר..

מצד שני , בקנייה ממגרש יש לך איזשהוא מקום לחזור אליו ולהתלונן.. בקנייה מאדם פרטי אתה יכול רק "לתפוס בלמפה" !

לגבי נסיעת המבחן, אחד הסוחרים יצטרף אליך לנסיעה קצרה וגם רק אם הרכב מבוטח בביטוח המתאים לגילך..

לגבי העברת הבעלות , הרכב רשום על שמם כך שהם יכולים לעשות את העברת הבעלות כשירות או שתצטרף לאחד הסוחרים ותגש עמו לדואר..

לסיכום, אני מציע לך להתרחק ממגרשים, לא חסרות צרות בחיים?

תשקיע את זמנך בחיפוש אחר הרכב שתהיה שלם עם קנייתו ללא קצוות פתוחים.

רכב לא קונים בלחץ.. אחר כך משלמים על זה ביוקר לאורך זמן !

בהצלחה ! 8)

ISRAEL ISREAL

פורסם

אם כבר קונים רכב מטרייד אין, עדיף לפנות ישירות לטרייד אין של היבואן:

לובינסקי (פיג'ו\סיטרואן), קרסו (רנו\ניסן) ועוד, אבל לא ממגרשי סוחרים.

ישנם גם מגרשים של חברות ליסינג גדולות: אלדן, אוויס, הרץ..

גם זה, לדעתי, עדיף ממקומות מפוקפקים.

בכל מיקרה, לא לוותר על הבדיקה משלך, גם אם כבר קיימת בדיקה מטעם המוכר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמו שאמרו מקודם, התכוונתי פחות ל"מגרשים" במובן המפוקפק של המילה, אלא יותר לטרייד אין של לובינסקי או קרסו שראיתי אצלהם הצעות מעניינות (על לובינסקי המליצו לי בחום כמה שקנו אצלהם) או על חברות הליסינג הגדולות, למרות שאצלהן רוב הרכבים הן חדשים מדי ביחס לתקציב שלי. המליצו לי גם על טרייד מוביל, שאמרו לי שהם די בסדר וראיתי באתר שלהם מבחר די נחמד של מכוניות.

• תוכן חדש...