Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם DORKI, כי משהוא בקו מחשבה של JENEK, שמר, ושי לא נכון.

למייטב ידיעתי בכל המנועים עם מספר אי זוגי של שסתומים יש יותר שסתומי יניקה.

למשל, בפיאט בראבו 1.4, 12V יש שני שסתומי יניקה ושסתום פליטה אחד, בזה אני בטוח לחלוטין.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתהליך היניקה ירידת הבוכנה בצילינדר גורמת להפרש לחצים ולאויר חיצוני לחדור פנימה לחלל הצילינדר דרך בית המצערת, הסעפת ושסתומי היניקה, במהלך הפליטה הלחץ הקיים לאחר תהליך הבעירה עוזר לפנות במהירות את גזי הפליטה החוצה, הפרש הלחצים בין חלל הצילינדר לבין האויר האטמוספרי יותר גדול מאשר בתהליך יניקה ולמעשה יותר קל למנוע לפלוט גזים מאשר לינוק אותם ולכן תמיד שסתומי היניקה יהיו גדולים יותר מאשר שסתומי הפליטה ובמנוע עם מספר שסתומים אי-זוגי לצילינדר (3,5) יהיו יותר שסתומים ליניקה מאשר לפליטה.

פורסם

אין קשר להיותה של התערובת "עשירה". זה נקבע ע"י היחס בין האוויר שנכנס לדלק שמוזרק (או ע"י הערבול בקרב').

אם כבר, התערובת אמורה להיות אחידה יותר.

צודק, התערובת תהיה אחידה ותתבזר יותר יעיל. התבלבלתי.

ועל תשכחו שיש גם עוד תזמון שסתומים והרמה משתנה שזה גם משפר את היעילות של המנוע בסל"ד גבוה ונמוך.

פורסם

עריכה: שמר, הטיעון שלך מוביל אותי למסקנה הפוכה - מתי האוויר יוצא מהר יותר מבלון - כשהוא מלא בלחץ עד סוף הקיבול שלו או כשהוא ממולא עד חציו?

השאלה צריכה להיות - מתי האוויר יוצא מהר יותר? כאשר הפיה פתוחה לרווחה, או כאשר אתה סותם את חלקה? במקרה הנוכחי, הלחץ בתוך כלי הקיבול (בלון או הצילינדר) זהה, וגודל הפתח משתנה.

פורסם

אוקיי די בלבלתם אותי אבל לא נורא.. :roll:

את התשובה שלי כבר קיבלתי 8)

אבל מה עם השאלה שלי לגבי קאמשאפט חם?

Opel Astra Hatcback 1.6 16v 1996

8)

פורסם

אחרי התשובה של דניאל, כל מה שנותר לי הוא ללכת לפינה ולהתבייש :mm_blush:

בדרך אציין שקמשפט "חם" הוא כזה שנותן זמני פתיחה וסגירה גדולים יותר של השסתומים, ובעיקרון מאפשר הכנסה והוצאה של יותר תערובת/גזים מתא השריפה, במחיר (בד"כ) של ויתור על פעולה יציבה בסרק ועוד. יש הרבה שרשורים על הנושא בפורום.

פורסם

לך עוד פעם לפינה :lol:

זמן פתיחה הוא על חשבון זמן סגירה, קאמשפט חם מגדיל את זמן הפתיחה ומקטין את זמן הסגירה. אי אפשר להגדיל את שניהם.

דניאל - תודה, החכמתי

פורסם
אחרי התשובה של דניאל, כל מה שנותר לי הוא ללכת לפינה ולהתבייש :mm_blush:

בדרך אציין שקמשפט "חם" הוא כזה שנותן זמני פתיחה וסגירה גדולים יותר של השסתומים, ובעיקרון מאפשר הכנסה והוצאה של יותר תערובת/גזים מתא השריפה, במחיר (בד"כ) של ויתור על פעולה יציבה בסרק ועוד. יש הרבה שרשורים על הנושא בפורום.

אוקיי אז זה כמו שחשבתי.

השאלה שלי היא כזאת, איך זה לא יוצר התנגשויות בין השסתומים לבוכנה?

הרי אם השסתום ייפתח לזמן גדול יותר, הבוכנה לא יכולה לעלות בנתיים ו"להתנגש" בשסתום?

כי כפי שידוע לי כששמים קאמשאפט חם הזמנים של העליה והירידה של הבוכנות לא משתנים..

אם הבנתם למה אני מתכוון תבורכו :lol:

Opel Astra Hatcback 1.6 16v 1996

8)

פורסם

הבנו למה אתה מתכוון.

הבוכנה יכולה להתנגש בשסתום רק כשהוא נשאר פתוח, כשהיא מגיעה לנקודה מתה עליונה.

קאמשפט חם מחזיק את השסתומים פתוחים רק לשבריר שניה יותר מהרגיל, וכשהבוכנה למעלה, שני השסתומים סגורים בכל מקרה.

פורסם

לפי ההגיון אמורים להיות יותר שסתומי פליטה במנוע בעל מספר אי זוגי של שסתומים בצילינדר מהסיבה שהשסתום הזה מתחמם יותר משסתום היניקה שמתקרר כל הזמן מהדלק שעובר בו, כמו כן הגאזים החמים עוברים דרכו ולכן, לדעתי, הגדלת מספר השסתומים יקטין את העומס על כל אחד מהם.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

ההיגיון שלך לא נכון, ובפועל המצב הפוך, התשובות כבר ניתנו, תקרה את השירשור עוד פעם.

• תוכן חדש...