Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראו אני בדרך כלל שומע טרנסים,האוסים, מוזיקה לועזית שקטה

ומדי פעם רק אני שומע מוזיקה עברית

בכל אופן אני מדבר על שמיעה בעוצמה גבוהה

אני לא מצליח להגיע לאיכות בעוצמה גבוהה כשזה מוזיקה עברית

אני מניח שיש כיוונים כלשהן שצריך לעשות ?

יש המלצות ?

יש קשר לחיתוכים ?

המפרט שלי הוא

alpine 9882ri

jbl gto 6507

jbl gto 1004

rockford p3

***Alpine 9882ri -- JBL GTO6507 6.5" -- JBL GTO1004 -- ROCKFORD P312D4 ***

פורסם

אתה מוריד מוזיקה מהאינטרנט? הישראלי הממוצע לא ממש יודע מה זה לקודד מוזיקה באיכות טובה :?

דווקא רמת ההפקה של הדיסקים השתפרה מאוד בשנים האחרונות, סביר להניח שאתה פשוט מאזין לשירים בהומרו באיכות הודית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תיקח בחשבון ששמיעה איכותית מסתמכת לא רק על איכות הציוד שבו אתה משתמש אלא גם על איכות הקידוד של הקובץ כלומר הביט רייט (kbps)ואיכות ההקלטה.

ככל שהביט רייט יותר גבוה יותר טוב,רצוי 320kbps ומעלה או קבצי flac שאותם ניתן להמיר ל-wav ללא עיבוד איכות.

דבר נוסף הוא איכות ההקלטה באולפן ההקלטות שבוא ביצעו את ההקלטה של השיר/הדיסק.

יש דיסקים מיוחדים שבם נעשה שימוש בהקלטות מאוד נכונות מבחינת מיקום הנגנים/זמר/זמרים ומיקום המיקרופונים והעיבוד או חוסר העיבוד שנעשה לשיר/דיסק וגם יש דגש מאוד גבוה על איכות ההקלטה.

אתה יכול לחפש כאן ת'רד שהיה לא מזמן ששם היו לינקים להורדה של דיסקים איכותיים ללא איבוד באיכות הקובץ.

ועכשיו חזרה לשאלתך המקורית,התשובה לבעייתך יכולה לנבוע מכך שמדובר מקובץ באיכות קידוד ירודה למשל 128kbps או שיר/דיסק שאיכות ההקלטה שלו (באולפן) והעיבוד שלו הם גרועים ובאיכות ירודה,או קובץ שמקודד בביט רייט משתנה ואז מה שקורה הוא שבזמן נגינת השיר הביט רייט משתנה וקופץ מערך אחד לאחר וכך נוצר מצב שבו נדמה לך שהקובץ אינו איכותי.

מקווה שעזרתי.

פורסם

אני חייב להודות שפותח השרשור די צודק,

כל פעם שאני מקשיב למוסיקה ישראלית, ומדובר בדיסקים מקוריים,

יש ירידה די בולטת באיכות.

כנראה שאיכות ההקלטה בארץ, למרות שהשתפרה, עדיין נשארה די מאחורה:cry:.

אלי

פורסם

איכות ההפקה/הקלטה בארץ השתפרה לא קצת בשנים האחרונות אבל עדין להוציא דיסק שהוקלט נכון באולפן הוא לא דבר פשוט או זול ולכן רוב האומנים בוחרים לעשות הקלטות ממוצעות ואפילו ממוצעות ומטה משיקולי תקציב והכנסות עתידיות מהשיר/דיסק.

עם תשמע למשל דיסק של j.viewz שהוקלט בארץ באולפן של אינפקטד משרום (שהוא אגב בין האולפנים המובילים בארץ מבחינת איכות הקלטה והפקה) אתה תשמע איכות הקלטה מעולה שמשתווה לדיסקים הרבה יותר מתוקצבים.

יש עוד כמה בודדים אני מאמין בארץ שמשקיעים בהקלטות איכותיות אבל הם בודדים ולרוב זה לא דיסקים שמיועדים למיין-סטרים ולכן הם גם לא נפוצים כל כך.

פורסם

מחזק את ICE MAN, בודדים הדיסקים המקוריים של הארץ שהם באיכות טובה. תשכח מלשמוע באותה איכות כמו דיסקים מקוריים מחו"ל. תתחיל לחיות עם זה :-D

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

האמת היא שגם הקלטות מחו"ל הם כבר לא מציאה גדולה מבחינת איכות הקלטה/הפקה,יצא לי לשמוע כבר הרבה דיסקים שנחשבים להקלטות טובות אבל בעצם אתה שם לב לכל מיני פרטים קטנים שיכולים להרוס את הכיף בהאזנה.

פורסם

אין לי שמץ של מושג על מה אתם מדברים :shock:

רמת ההפקה בארץ גבוהה מאוד, למעט דיסקים בודדים שמוקלטים חרא, רובם מוצלחים מאוד, לפחות מוצלחים ברמה כזאת שלא אמורים לשמוע עיוות, קליפינג וכו'.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...