Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר, תסביר את עצמך ביחס לתופעת העדר עליה דיברת.

בשונה מרמקולים ומגברים, ישנם מספר מצומצם יחסית של חברות טובות לHUים. אני לא מדבר כרגע על מוצרים אקזוטיים כמו דנון או סדרות אקזוטיות כמו סאונד מוניטור של אקליפס. אז מה נשאר לנו? אלפיין, פיוניר, קלאריון, אקליפס, נקאמיצ'י ועוד קצת.

בכוונה לא הכנסתי חברות כמו JVC שאינן רעות כלל ועיקר, אך הסאונד רחוק מהמוצרים של החברות הנ"ל.

כך שמן הסתם, גם ברכישת אלפיין, אקליפס או קלאריון ניתן להאשים זאת ב"תופעת עדר"..

אך תופעת עדר היא תופעה שלילית בהגדרתה, הטוענת כי אדם ירכוש מוצר רק כי כולם רוכשים, מבלי אכפתיות לאיכותו, ולא מדובר כאן על כך.

קח את ה9855 לעומת ה880. יישבעו לך חלק שהאחד טוב יותר מהשני, והחלק האחר יישבע אחרת. אז מי העדר? שקונה אלפיין או קונה פיוניר? זה לא נראה לי בכלל הענין. זו פשוט ההעדפה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום תופעת עדר.

הרוב המוחץ של מכשירי פיוניר הוא פשוט ולא איכותי.

למעט הP9 והODR הכל די בינוני.

המכשיר הכי גבוה של פיוניר נכון להיום הוא ה880PRS, והוא מה לעשות פחות טוב ממכשירים כדוגמאת אלפיין 9887 או אקליפס CD7200MK2.

אבל, ההשוואה בין מכשיר פיוניר 880 האיכותי בסדרת הייצור שנת 2008 עם ממיר D/A של 24 ביט בר-בראון +קרוס מלא ושאר פיצרים אל מול מכשיר של אלפיין, בינוני מסדרת 2000-2001 עם ממיר D/A אומלל של 1BIT בעל רגולטור זה ממש לא ההשוואה.

אם היית משווה את ה880 מול ה9887 או אפילו המכשירים הקודמים כמו ה9855 וה9853 אז היית יכול באמת לקבל תוצאה פרקטית.

עד אז, זה ממש לא בר השוואה, ואני לא מבין מה קשור פה תופעת עדר.

הדבר הכי מצחיק, זה שאתה בסופו של דבר מכרת את הפיוניר 880 כדי לרכוש אקליפס CD7200MK2..:lol:

ואני אתן לך דוגמא נוספת שאתה מכיר אותה היטב, עופר(KICKER) היה בעלים של פיוניר 880, התאכזב קשות מהסאונד, וכמובן החליף לאלפיין 9887 והשינוי הוא ללא היכר!.

under construction..

פורסם
איתמר, לא היה לך כלכך ברור שבעת החלפת מכשיר ישן בחדש (ועוד ברמה דיי גבוהה כמו ה-880) יהיה הבדל ענקי בסאונד? עוד לפני שקראתי, ידעתי שזה מה שרשמת.

נ.ב

ישן הכוונה למאוד ישן. לא ישן "שנה".

אתה יודע שהמכשירים הכי טובים של אלפיין יוצרו באמצע-סוף שנות ה 90? הקלריון 9255 לדוגמה כבר היה בשנת 97', לא יודע מתי הוא יוצר לראשונה. מכשירים היי-אנד סופר איכותיים היו בשוק כבר לפני 10 שנים ויותר.

איתמר, תסביר את עצמך ביחס לתופעת העדר עליה דיברת.

בשונה מרמקולים ומגברים, ישנם מספר מצומצם יחסית של חברות טובות לHUים. אני לא מדבר כרגע על מוצרים אקזוטיים כמו דנון או סדרות אקזוטיות כמו סאונד מוניטור של אקליפס. אז מה נשאר לנו? אלפיין, פיוניר, קלאריון, אקליפס, נקאמיצ'י ועוד קצת.

בכוונה לא הכנסתי חברות כמו JVC שאינן רעות כלל ועיקר, אך הסאונד רחוק מהמוצרים של החברות הנ"ל.

כך שמן הסתם, גם ברכישת אלפיין, אקליפס או קלאריון ניתן להאשים זאת ב"תופעת עדר"..

אך תופעת עדר היא תופעה שלילית בהגדרתה, הטוענת כי אדם ירכוש מוצר רק כי כולם רוכשים, מבלי אכפתיות לאיכותו, ולא מדובר כאן על כך.

קח את ה9855 לעומת ה880. יישבעו לך חלק שהאחד טוב יותר מהשני, והחלק האחר יישבע אחרת. אז מי העדר? שקונה אלפיין או קונה פיוניר? זה לא נראה לי בכלל הענין. זו פשוט ההעדפה.

פשוט מאוד.

דמה עצמך לכסיל גמור שמעוניין לרכוש מכשיר כדוגמת ה 9855 \ 880 \ 7200. ע"י נבירה בארכיון הפורום, איזה מכשיר תרכוש? אני יכול להבטיח לך שאת מס' התגובות האוהדות למכשירי פיוניר ה"מתקדמים" ניתן לספור על יד אחת.

אין שום תופעת עדר.

הרוב המוחץ של מכשירי פיוניר הוא פשוט ולא איכותי. כמו גם הרוב המוחץ של אלפיין וקלריון.

למעט הP9 והODR הכל די בינוני. וכמו ה 9255 אצל קלריון וה 9887 והF1 אצל אלפיין.

המכשיר הכי גבוה של פיוניר נכון להיום הוא ה880PRS, והוא מה לעשות פחות טוב ממכשירים כדוגמאת אלפיין 9887 או אקליפס CD7200MK2.

אבל, ההשוואה בין מכשיר פיוניר 880 האיכותי בסדרת הייצור שנת 2008 עם ממיר D/A של 24 ביט בר-בראון +קרוס מלא ושאר פיצרים אל מול מכשיר של אלפיין, בינוני מסדרת 2000-2001 עם ממיר D/A אומלל של 1BIT בעל רגולטור זה ממש לא ההשוואה.

אם היית משווה את ה880 מול ה9887 או אפילו המכשירים הקודמים כמו ה9855 וה9853 אז היית יכול באמת לקבל תוצאה פרקטית.

עד אז, זה ממש לא בר השוואה, ואני לא מבין מה קשור פה תופעת עדר.

הדבר הכי מצחיק, זה שאתה בסופו של דבר מכרת את הפיוניר 880 כדי לרכוש אקליפס CD7200MK2..:lol:

ואני אתן לך דוגמא נוספת שאתה מכיר אותה היטב, עופר(KICKER) היה בעלים של פיוניר 880, התאכזב קשות מהסאונד, וכמובן החליף לאלפיין 9887 והשינוי הוא ללא היכר!.

א. ממה שזכור לי עופר היה די מבסוט מה 880 שלו, וגם אם הוא החליף זה לא מפתיע אותי :lol:

ב. שוב פעם אתה נכנס להסברים טכניים מיותרים. תזכיר לי איזה ממיר יש ב 9855? 1 ביט? גוועלד :?

ברור ששני המכשירים לא באותה רמה, אבל זאת הייתה דוגמה להמחשה של אלפיין מול פיוניר, שלאלפיין לא-תמיד-יש-איכות-סאונד-עילאית כמו שנוטים לחשוב כאן. במקרה הספציפי ההבדלים היו כל כך ברורים ומוחשיים ולכן רציתי לחלוק את זה עם חברי הפורום.

ג. ברור לי שההשוואה הנכונה היא מול מכשירים שמתחרים עם ה 880 על אותו פלח שוק ונמכרים במחיר זהה פחות או יותר, אבל שוב, לא זאת הייתה מטרת הסיפור שלי.

דבר אחד לא ברור בקשר לעדר

איתמר - אם אתה טוען שה880 כלכך טוב, למה אתה מחליף אותו לאקליפס ?

מיומו הראשון של המכשיר הזה לא סבלתי אותו, מבחינת מראה ונוחות התפעול של הרדיו.

יומיים לאחר הרכישה, כאשר המכשיר היה עדיין סגור וחתום באריזתו התקשרתי לבחור שרכש ממני כמה חודשים לפני זה פיוניר 9650, והצעתי לו החלפה ראש בראש, מכשיר חדש מול מכשיר משומש בן שנה וחצי. הוא לא הסכים.

בנוסף, עם כל הכבוד לפיוניר ואלפיין - ה 7200 לדעתי הוא מכשיר איכותי יותר, ללא מגבר פנימי, קורא MP3, פאנל נשלף ועם לחצנים לרדיו בחזית הפאנל (!!!) והכי חשוב - חיבור USB ובלוטוות' מובנים, שתי פונקציות מצויינות שחסרות לי היום בפיוניר ואין לי שום כוונה להוציא אלפי ש"ח נוספים ע"מ לרכוש מתאמים מקוריים :?. תוסיף למשוואה את זה שאני מביא אותו מארה"ב (בלי משלוח ומיסים, דרך חברים) ויצא שבתוספת קטנה למחיר בו מכרתי את הפיוניר קיבלתי מכשיר חדש ואחלה תמורה לאגרה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא מכיר הרבה HU למינהם ברמת המחיר של האקליפס (הסדרה הגבוה 7) שנשמעו יותר טוב ו/או יותר עדיפים מבחינה כללי

אם זה באיכות הסאונד הכיוונים התצוגות האפשרויות ובכלל.

:roll:

פורסם

אני לא מדבר בכלל על הנוחות שיש במכשיר כזה,עם שליטה על כל פיפס ושטיק במערכת, מה שחוסך ריצות והתעסקויות מעצבנות עם הכפתורים השונים במגבר.

מיומו הראשון של המכשיר הזה לא סבלתי אותו, מבחינת מראה ונוחות התפעול של הרדיו.

יומיים לאחר הרכישה, כאשר המכשיר היה עדיין סגור וחתום באריזתו התקשרתי לבחור שרכש ממני כמה חודשים לפני זה פיוניר 9650, והצעתי לו החלפה ראש בראש, מכשיר חדש מול מכשיר משומש בן שנה וחצי. הוא לא הסכים.

:shock:

מעבר לזה, אני לא מבין על מה כל הרעש בשרשור, אם ההבדל הוא עד כדי כך תהומי ברמה כזו שהוופרים המעפנים שלך נשמעו יותר טוב, אני מסיק רק מסקנה אחת - האלפיין פשוט היה תקול.

בידידות.

פורסם

:hihi:

אסור לצוטט את זה שמעליי אבל זו המחשבה שעברה לי בראש כשקראתי את הת'רד בפעם הראשונה.

אם כי לזכות ה880, שמעתי אותו בכמה רכבים ואני ממש לא רועה נפילה באיכות בינו לבין 9853 או 9855 ברמה מקבילה של אלפיין (אני בעלים של מכשיר כזה אל תשכחו).

סה"כ הסיבה שבחרתי בHU של אלפיין על פני פיוניר היא בגלל שהמחלות של פיוניר (כגון יציאות RCA ובעיות בפסים אלקטרוניים בפאנלים חשמליים) הרבה יותר שכיחות.

ובאמת... לפיוניר יש תדמית רעה (לפחות היתה בזמנו).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כל אחד קורא מה שהוא רוצה לקרוא, לאו דווקא מה שכתוב.

התפעול של הפיוניר על הכיפאק חוץ מהרדיו. לא ברור לי מה היה כל כך קשה לתקוע 6 לחצנים קטנים בחזית הפאנל לשם העברת תחנות מהירה. למה בכדי להעביר תחנה צריך לסובב כפתור, להיכנס לתפריט ולהתחיל לשחק עם גלגלת וללחוץ על עוד כפתור כדי לבחור את התחנה הרצוייה :roll:. בזמן נהיגה ועם שמש ישראלית זה ממש לא נוח ובטיחותי.

מעבר לזה התפעול של ה 880 הכי נוח ופשוט שיש. כל הפונקציות מרוכזות באותו תפריט והניווט \ כיוון \ שינוי מתבצע באמצעות כפתור אחד בלבד.

אדי, ה"מחלות" האלה של הפיוניר ממש לא הטרידו אותי ולא אמורות להטריד אף אחד. נכון שזה מעצבן ברמה הפסיכולוגית, אבל כל עוד אין בעייה בתפקוד של המכשיר - למי איכפת?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מעבר לזה התפעול של ה 880 הכי נוח ופשוט שיש.

זו ההודעה השלישית שלי רק הבוקר בענין זה, אך לדעתי זה סובייקטיבי. אני למשל חושב שה9887 הוא הרבה יותר נוח ופשוט מה880. הייתי מגדיר את הממשק של האלפיין כ"נוקיה של הHUים". שזה טוב מאד כמובן.. :-)

פורסם

נוחות משתמש זה דבר שמאוד נתון לשיקוליו של המשתמש ולא כאיזה כלל אצבע, אני למשל מצאתי את ה9855 של אלפיין כסופר נוח לי אישית כולל שימוש כמעט מוחלט גם להעברת שירים או הרצה קדימה/אחורה בשימוש בגלייד טאצ'.

לעומת זאת, יש כאלו שטענו שהם פשוט לא מצליחים להתרגל לתפריטים הללו.

זה מאוד אישי, ולהגיד שנוחות המשתמש של פיוניר היא יתרון על פני המתחרים זה מטופש, כי מה שנוח לאחר לא מחייב שיהיה נוח לי.

under construction..

פורסם

שאלה בקשר לתפעול תחנות רדיו- בכל המכשירים שאין 6 כפתורים כאלה של תחנות בפיוניר שאני נתקלתי, אחרי שמכניסים את ה6 תחנות שרוצים לזכרון אז בעצם לא צריך לעשות את כל הפעולות שרשמו כאן עם הכפתור באמצע...במצב רדיו ימינה שמאלה זה חיפוש תחנה רגיל לתחנות שלא בזכרון ולמעלה למטה עובר בין ה6 תחנות ששמרתי

נכון שאם אני רוצה להגיע לתחנה מסוימת ששמרתי אז אני אולי צריך כמה לחיצות של למעלה/למטה אבל ממש לא להיכנס לתפריט ולהתחיל לשחק עם הגלגלת ולבחור(אפשר אבל מיותר...)

מכיוון שברוב המכשירים חוץ מהפשוטים אין 6 לחצני רדיו,זה לא ככה בכל אלה? רק בחלק?

פורסם

אני עשיתי מעבר ממכשיר פיוניר לאלפיין, ואני יכול להגיד שפשוט אין על האיכות סאונד והאמינות של אלפיין במכשירים!

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם

לאיתמר- אתה יודע אם אני צודק בקשר לזה?

שאלה בקשר לתפעול תחנות רדיו- בכל המכשירים שאין 6 כפתורים כאלה של תחנות בפיוניר שאני נתקלתי, אחרי שמכניסים את ה6 תחנות שרוצים לזכרון אז בעצם לא צריך לעשות את כל הפעולות שרשמו כאן עם הכפתור באמצע...במצב רדיו ימינה שמאלה זה חיפוש תחנה רגיל לתחנות שלא בזכרון ולמעלה למטה עובר בין ה6 תחנות ששמרתי

נכון שאם אני רוצה להגיע לתחנה מסוימת ששמרתי אז אני אולי צריך כמה לחיצות של למעלה/למטה אבל ממש לא להיכנס לתפריט ולהתחיל לשחק עם הגלגלת ולבחור(אפשר אבל מיותר...)

מכיוון שברוב המכשירים חוץ מהפשוטים אין 6 לחצני רדיו,זה לא ככה בכל אלה? רק בחלק?

• תוכן חדש...