Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טופס בדיקה - סיאט איביזה 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מצ"ב תוצאות בדיקה שנערכה לסיאט איביזה - סטלה - אוטומטית, יד ראשונה עם 157000 ק"מ, מה דעתכם?

מנוע - לא תקין:

בלוק מנוע: רעש אביזרי מנוע\רצועה\מותחנים וגלגלות, תצרוכת שמן מהצילינדרים, נזילות מים

מערכת תיזמון: החלף רצועות תיזמון לפי הוראות היצרן.

ראש מנוע: קורוזיה\אבנית\ סתימות לדברי הבוחן יכול לנבוע מנזילה מראש מנוע או מנזילה מבית תרמוסטט

מערכת שמן: נשם מנוע פגום

מערכת קרור: לא תקין - קורוזיה וסימני נזילות מים מחיבורים גשר מצנן פגום, נזילות מי קרור במערכת. רדיאטור חדש - שכחו לשים גשר- ישימו.

מערכת דלק: תקין

מערכת הצתה: תקין

מערכת פליטה: לא תקין - CO לא נבדק

סרן קדמי ומערכת היגוי - תקין

קפיצים: לא תקין - בלאי יתר, בולם קדמי שמאלי פגום, בולם קדמי ימני פגום

שלדת מרכב: לא תקין - לדברי הבוחן השלדה נקיה בעיות קלות במרכב סימני פגיעה בדופן ימין, מעיכות בתחתית\ רצפה, נזק בפנלים, נזק לפגושים, תקוני מרכב וצבע, מעיכות\ מעוך\ שריטות בצבע+ פגמים.

מערכת בלמים ללא פירוק גלגלים: תקין

צמיגים: לא תקין - צמיגים לא תואמים ויזואלית כל הצמיגים תקינים אך משום מה (אולי הצלבה), 2 צמיגים בכל סרן מפירמה שונה, 2 צמיגים של דנלופ ו2 של מקסיס.

מערכת תאורה+ מצבר: תקין

העברת כוח: לא תקין - תיבת הילוכים אוטומטית: נקישות יתר, נזילות שמן לתקן\ לכוון גל הינע\ ציריות, מרווחי יתר. בנסיעה התרשמות להעברת הילוכים חלקה.

מחוונים: תקין

מחירון של הרכב 26000 מחיר נדרש 20000.

מה דעתכם?

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

פורסם

לדעתי הרכב שחוט, גיר אוטומט עם נזילות ובולמים עם בלאי הם ההוכחה.

בנוסף המנוע אוכל שמן (רינגים או מובילי שסתום שסיימו תקריירה).

לא כתבת שנת הרכב....

פורסם
שלום

מצ"ב תוצאות בדיקה שנערכה לסיאט איביזה - סטלה - אוטומטית, יד ראשונה עם 157000 ק"מ, מה דעתכם?

מנוע - לא תקין:

בלוק מנוע: רעש אביזרי מנוע\רצועה\מותחנים וגלגלות, תצרוכת שמן מהצילינדרים, נזילות מים

מערכת תיזמון: החלף רצועות תיזמון לפי הוראות היצרן.

ראש מנוע: קורוזיה\אבנית\ סתימות לדברי הבוחן יכול לנבוע מנזילה מראש מנוע או מנזילה מבית תרמוסטט

מערכת שמן: נשם מנוע פגום

מערכת קרור: לא תקין - קורוזיה וסימני נזילות מים מחיבורים גשר מצנן פגום, נזילות מי קרור במערכת. רדיאטור חדש - שכחו לשים גשר- ישימו.

מערכת דלק: תקין

מערכת הצתה: תקין

מערכת פליטה: לא תקין - CO לא נבדק

סרן קדמי ומערכת היגוי - תקין

קפיצים: לא תקין - בלאי יתר, בולם קדמי שמאלי פגום, בולם קדמי ימני פגום

שלדת מרכב: לא תקין - לדברי הבוחן השלדה נקיה בעיות קלות במרכב סימני פגיעה בדופן ימין, מעיכות בתחתית\ רצפה, נזק בפנלים, נזק לפגושים, תקוני מרכב וצבע, מעיכות\ מעוך\ שריטות בצבע+ פגמים.

מערכת בלמים ללא פירוק גלגלים: תקין

צמיגים: לא תקין - צמיגים לא תואמים ויזואלית כל הצמיגים תקינים אך משום מה (אולי הצלבה), 2 צמיגים בכל סרן מפירמה שונה, 2 צמיגים של דנלופ ו2 של מקסיס.

מערכת תאורה+ מצבר: תקין

העברת כוח: לא תקין - תיבת הילוכים אוטומטית: נקישות יתר, נזילות שמן לתקן\ לכוון גל הינע\ ציריות, מרווחי יתר. בנסיעה התרשמות להעברת הילוכים חלקה.

מחוונים: תקין

מחירון של הרכב 26000 מחיר נדרש 20000.

מה דעתכם?

לא רשמת מאיזה שנה הרכב, אבל נראה לי בדיקה טובה יחסית לרכב בן 6-7. בעיקר במחיר הזה.

תבדוק האם צריך להחליף ציריות ומה הסיפור עם הרדיאטור והנזילות בחיבורים האם צריך להשקיע בתיקון של זה. אם דרושה השקעה ותיקון תנסה להוריד עוד קצת במחיר.

פורסם

שלום

סליחה שלא ציינתי - הרכב משנת ייצור 2000

אבקש רק מאנשים שכבר ראו טופס בדיקה או שניים בחייהם להביע דעתם- התגובה הראשונה להודעתי כנראה הגיעה מאדם שלא מודע לכסתחי"ם של המכונים

תודה

פורסם

לא הייתי כותב שהרכב שחוט.

נדרשת הוצאה לא קטנה על יישור קו לאחר הקנייה, אבל אין שום דבר שפוסל על הסף.

מה צריך לבדוק לעומק, לדעתי:

א. מערכת קירור - בדו"ח הבדיקה מופיעה יותר מפעם אחרת ההערה לגבי נזילות ממערכת הקירור. אם אכן יש בריחה של נוזל קירור מאטם הראש מדובר על תיקון לא זול במיוחד וכדאי שתתחשבן עליו עם המוכר כבר עכשיו. יכול להיות שהרכב עובד או עבד בעבר עם מי ברז ולא עם נוזל קירור איכותי? היכן טופל והאם יש תיעוד של הטיפולים?

ב. בולמ"ז קדמיים שדורשים החלפה. שוב, לא קריטי אבל עולה כסף.

ג. "סמני פגיעה דופן ימין" - האם פרטו בע"פ במה מדובר?

ד. צמיגים - אני אישית לא יודע אם הייתי מתעסק עם מצב כזה ודי בטוח שהייתי מחליף את כל הארבעה, בטח ובטח אם המוכר לא יודע לתת לי הסבר הגיוני למצב המוזר הקיים כרגע ברכב.

ובכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא הולך למכוני בדיקה אולי זו הסיבה...

אני מתעסק עם רכבים יותר ישנים והאמת שגם עם קילומטראז' יותר נמוך, אבל מצב של תצרוכת שמן (אכילת שמן בעברית, תקנו אותי אם אני טועה) מהצילינדרים, או נזילות ורעשים מגיר, במיוחד אוטומטי היו מרתיעים אותי....

אני חושב שהיעון שלי די נכון אבל אינ אשמח ללמוד משהו חדש :)

פורסם
לא הייתי כותב שהרכב שחוט.

נדרשת הוצאה לא קטנה על יישור קו לאחר הקנייה, אבל אין שום דבר שפוסל על הסף.

מה צריך לבדוק לעומק, לדעתי:

א. מערכת קירור - בדו"ח הבדיקה מופיעה יותר מפעם אחרת ההערה לגבי נזילות ממערכת הקירור. אם אכן יש בריחה של נוזל קירור מאטם הראש מדובר על תיקון לא זול במיוחד וכדאי שתתחשבן עליו עם המוכר כבר עכשיו.מחר בבוקר ייבדק העניין הזה, רק אציין שההספק של המנוע עומד על 88 כ"ס מתוך 100 כ"ס מקוריים מה שלא כ" מסתדר לי עם בעיה בראש המנוע יכול להיות שהרכב עובד או עבד בעבר עם מי ברז ולא עם נוזל קירור איכותי? ברכב הוחלף הרדיאטור לחדש בשבוע שעבר כעת יש בו מי ברז -לטענת המוכר לאורך כל השימוש היו רק מים ייעודיים היכן טופל והאם יש תיעוד של הטיפולים?

ב. בולמ"ז קדמיים שדורשים החלפה. שוב, לא קריטי אבל עולה כסף. כשקניתי את רכבי הנוכחי (קורדובה שנת 2000) הייתה הערה זהה - זה היה לפני שנה וחצי מאז לא נגעתי בבולמים - פשוט אין צורך לדברי צ'מפיון.

ג. "סמני פגיעה דופן ימין" - האם פרטו בע"פ במה מדובר? מכות רגילות לא בשלדה - סביר לרכב בגיל הזה לדברי הבוחן משמעות נמוכה

ד. צמיגים - אני אישית לא יודע אם הייתי מתעסק עם מצב כזה ודי בטוח שהייתי מחליף את כל הארבעה, בטח ובטח אם המוכר לא יודע לתת לי הסבר הגיוני למצב המוזר הקיים כרגע ברכב. זה אכן מצב מוזר למדי במיוחד לאור העובדה שגם הבוחן הסכים שכל ארבעת הצמיגים בסדר - נראה לי שפשוט בדקו בלמים ולא סדרו את הצמיגים נכון (או שאני נאיבי מידי).

אני מזכיר שהרכב מוצע ב6000 ש"ח מתחת למחירון.

פורסם

שלום

אני מקפיץ את ההודעה מכיוון שהיום אני כנראה הולך לסגור בנוגע לרכב.

האם יש למישהו הערות נוספות בנוגע למצב הרכב?

תודה

• תוכן חדש...