Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש המלצה לחנות באזור המרכז עם מחירים טובים לאקווריום 1.20 מטר (סביבות 300 ליטר)?

כל מה שמצאתי עד עכשיו היה 1500 ש"ח מינימום גם לאקווריום ישראלי, קצת מוזר לי שאקווריום של מטר עולה 500 ש"ח ותוספת קטנה תשלש את המחיר.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העליה ב 20 ס"מ היא רק באורך, ישנה עליה פרופורצינאלית גם בעומק ובגובה ואם תחשב שטחים תראה שיש הבדל מהותי מאוד. בנוסף, המעבר ל 120 ס"מ מחייב גם מעבר לזכוכית יותר עבה ולכן,יש אכן סיבה להבדל מהותי במחיר בין 100 ס"מ ל 120 ס"מ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש חנות בבתים באיזור התעשיה שהיא סיטונאית ממליץ בחום.

הכי אני אוהב אצלה שאתה קונה הבעלים עושה לך טובה בלי שתבקש ומוריד לך במחיר שהוא גם ככה יחסית זול.

רז...

פורסם
1. ממליץ לניקוי על דג שנקרא שמרלה, עושה עבודה מעולה!

בהתחלה הוא מנסה להרשים את הבוסים, ועובד בטירוף, כמו 14 תאילנדים. אחרי זמן מה, הוא מקבל קביעות ומתחיל להיות יותר עצלן מעובד מדינה לפני פנסיה.

2. דגי קרקעית אוכלים שאריות מזון ובמקרים מסוימים שאריות וגופות של דגים אבל אל תצפה מאף דג שיפתור אותך מהצואה של הדגים+משאיבת רפש+ החלפת 25% מהמים באקוריום פעם בחודש, זה עליך וזה חובה.

לחילופין, אם מכינים מראש - אפשר לייצר מערכת אוטומטית שתחליף מים. אצלי קדחתי מראש חור בדופן האק' (כמעט בשיא הגובה), וכן צינור 25 מ"מ שיוצא מתחת לאק' ישירות לגינה. הבאתי צינור עם טפטפת מים בקצה, ויש לך תחלופת מים קבועה (ברגע שהמים מגיעים עד החור בדופן, הם גולשים לגינה). את הרפש כדאי לשאוב מדי פעם, או לשים שני פילטרים חזקים (תיכף אגיע לסיבה מדוע 2).

3. אקוריום הוא תחביב. מוכרת לי הבעיה (לוא דוקא אצלך) שאנשים קונים אקוריום וחושבים שהם תולים תמונה בסלון ולא צריך לעשות יותר כלום ואז מתלוננים על העבודה שצריך להשקיע באקוריום והכסף שהם מבזבזים עליו והדגים שכל הזמן מתים ולכן מי שלא מבין שזה תחביב (בדיוק כמו שיפוץ רכב אספנות) שעולה כסף ומצריך עבודה מצידך, עדיף לא לקנות בכלל אקוריום.

צודק מאה אחוז. האק' שלי פשוט פרח בתחילת דרכו. צמחייה סבוכה ונקיון מדהים. ברגע שאתה מזניחה - מתחילה תמותה, ריח רע והרבה עצבים.

4.פילטר חיצוני פותחים פעם ב 4 חודשים, אין שום צורך לפתוח לפני זה, אתה פוגע בהתרבות הבקטריות (שהן אלא שבעצם אחראיות על הפיכת כל השאריות האורגניות באקוריות לפסולת לא אורגנית) כשאתה כן פותח, לעולם לא לשטוף את הקרמיקה ולהחליחף רק את מחצית הפרלון, את החצי שמשאירים לא מנקים ולא שוטפים.

אפילו פחות מזה. אני הייתי מחליף פעם בחצי שנה. כאן מגיע היתרון של שני הפילטרים במקום אחד חזק. קודם כל, בזמן הנקיון (או, גרוע מכך - בזמן תקלה, למרות שהן נדירות) - עדיין אחד עובד ומפלטר. דבר שני - בצורה זו ניתן להחליף את הפרלון כולו, ואז להחזיר אותו לעבודה כשבועיים-שלושה, עד שיתפתחו בקטריות. לאחר מכן ניתן לטפל בפילטר השני.

5. אם אתה מגיע עד ברוש בפ"ח אתה מוזמן לתת קפיצה אלי לזכרון, אומנם רק 27 אקוריומים אבל מבחר מרשים ובריאות ברמה גבוהה מאוד.שווה ביקור.:wink:

אם כבר זכרון, אני מעדיף לקפוץ לבריכות במעיין צבי. יותר טעים. :lol:

פורסם

אגב עכשיו נזכרתי, את המנקים לא הייתי מפנק באוכל מיוחד בשבילהם

הם היו מגיעים אצלי למימדים שאפשר לעשות איתם ספונג'ה בבית והיו חיים שנים על גבי שנים

לדגים הייתי נותן מזון לציכלידים שניראה כמו במבה קטנים, מידי פעם תולעי דם אדומות (קפוא טרי)

ואת האוסקרים הייתי מאכיל בדגי זהב או נתחי דג פילה קפוא וכשלא היה אז הייתי נותן להם את הבונזו של הכלב :lol: (בירצינות)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש חנות בבתים באיזור התעשיה שהיא סיטונאית ממליץ בחום.

הכי אני אוהב אצלה שאתה קונה הבעלים עושה לך טובה בלי שתבקש ומוריד לך במחיר שהוא גם ככה יחסית זול.

רז...

מצאתי זולים ממנו

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לדג הזהב באמת יש אחלה מבחר , אבל איפה הם נמצאים , אלוהים ישמור.

שמרלה זה דג ממש לא מועיל. היו לי והעפתי אותם מהר מאוד.

כמו שאמרתי , הבינון פרפר הכי טוב לאצות!

יקר , חובה לשלב לפחות 3-4 פריטים , עדין אבל מבריק את האקווריום ברמות שלא ראיתי.

יש לקחת בחשבון שזה דג שחי בשלום עם דגים קטנים ולא עם טורפים.

עם טורפים זה אך ורק הפלקואים למיניהם והבוטיה ליצן.

דגי קרקעית הכי מומלצים אלה הליצנים והדגי חתול למיניהם !

אוסקר זה פח זבל , כל דבר הוא אוכל:)

הכי נחמד זה שאפשר לחנך אותם לאכול מהיד (לא מסוכן כי אין להם שיניים).

תמיד רציתי אקווריום עם כמה פירנאות שחורות , זוג אוסקרים ואיזה אבו נפחא :)

אבל שהפירנאות יהיו רעבות לא ישאר כלום חוץ מהם ..

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

ממליץ מאוד על אורי מגלד ובנו ביפו (רחוב נס לגויים 15).

אבי בחור מאוד מקצועי,המבחר אדיר, המחירים זולים והכי חשוב,מאחר ואתם רוכשים אצל היבואן אתם חוסכים סטרס מיותר מהדג של המשלוח לחנות, התאקלמות באקוריום החנות ורק' אז הוא מגיע אליכם ונידון להובלה מחודשת ואקוריום חדש.

פורסם

שאלה,

קניתי לאקווריום שלי זוג דגים פליפינים (נו,נקאים..),הם דבוקים כל היום לשדפנות האקווריום ומנקים,עד כאן הכל טוב ויפה.

אלא ש....

מאז שהבאתי אותם (בערך לפני שבועיים) קלטתי שהצטברו כמויות אדירות של חרא על קרקעית האקווריום,מה שדי מבאס מאחר ורק ניקיתי אותו לפני שבועיים.

אבל אני מדבר על ממש כמויות גדולות של חרא שחור,שלפני זה לא היה קיים.

מה הפתרון לבעיה הנ"ל,חוץ מלשפצר להם טיטול ?

אני קרוב להגיע להחלטה שאני מפטר אותם,אבל רוצה להמנע מזה מתוך רגישות והבנה ששוק העבודה לא משהו,מה גם שלא יהיו להם הרבה דורשים בתעלות הביוב.

"המציל דג אחד בהונג קונג,כאילו הציל 2 סושי בהתהוות".

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
www.aqua.org.il

שאל שם.

מוסיף כפית חיזוקית של "הדס".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

"המציל דג אחד בהונג קונג,כאילו הציל 2 סושי בהתהוות".

:lol::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::lol:

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

מאז שהבאתי אותם (בערך לפני שבועיים) קלטתי שהצטברו כמויות אדירות של חרא על קרקעית האקווריום,מה שדי מבאס מאחר ורק ניקיתי אותו לפני שבועיים.

אל תהיה ליצן, הם הרי לא מנקים, הם אוכלים את הירוקת וככל שהם אוכלים, הם צריכים אח"כ לחרבן.

אם הצואה היא בחוטים ארוכים ודקים, אז זה של המנקים, אם לא, חפש אשמים אחרים ואולי תצמצם את כמות ההאכלה שלהם.

בעיקרון במשך שבועיים לא אמורה להיות כמות גדולה מאוד של צואה אלא אם האקוריום צפוף מאוד או שאתה מאכיל הרבה (דרך אגב, בדקת שהפילטר תקין?).

• תוכן חדש...