Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב ירד מסיבות כלכליות שונות שלא אציין, אבל עדיין על הפרק אני מחפש רכב.

הדרישות שלי כיוון שהרכב בטח יהיה ממודל מיושן הם בסיסיות כמו: רצוי מרכב 3 דל' רכב קומפקטי, צריכת דלק לא מוגזמת, מזגן, חלפים בזול ואולי עם אפשר אפילו ה"כ, ועל נוחות אני מעדיף שלא להתפשר. רצוי מודל 94 ומעלה ומנוע 1400.

צריך להתמודד בעליות עירוניות בחיפה ופעם בחודש בין עירוני.

עכשיו בתקציב מצאתי לא מעט רכבים, אך לא מעט אנשים שפסלו אותם: (כמובן שזה דברים ששמעתי אך איני בטוח שהם נכונים)

רנו קליאו- רכב שמסובך לטפל לו במנוע ומיכשור רב מותקן ברכב ככה שיש יותר מה שיתקלקל.

פ'יגו 205- שמתי עין על דגם הtop xri שמצא חן בעיניי, מה דעתכם על הרכב?

סיאט איביזה- שמעתי שהחלפים יקרים ולא כדי להסתבך עם הרכב.

פיאט פונטו- הדגמים שבתקציב יהיו ללא איבזור ולא כדי להשקיע.

סקודה פליסיה- רכב סטודנטים חסכוני ומעולה האם זה נכון?

סיטרואן סקסו- חלשה אך נוחה.

לגבי יפניות ישנות אני לא בכיוון בכלל, ולא רוצה להגיע לכיוון הזה.

תודה מראש דניאל.

פורסם

205,סקסו או קליאו הראשונה שתבחר מטופלת ושמורה תקנה ולא תתאכזב.

עם שלושתם היה לי ניסיון חיובי בלבד כולל הקליאו שאם היא מטופלת כראוי נותנת תמורה מלאה.

פורסם

לא יודע אם זו סופר מיני אבל ZX ידנית 1.6 תיכנס לך בתקציב ותשאיר עודף

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

הסקסו, בגירסת ה-1.4, לא חלשה. לא תיתן רכבות לאף אחד ברמזור, אבל היא בהחלט מתניידת בצורה סבירה (הבעייה היא שקשה למצוא אותן, בטח ובטח אחת שמורה).

פורסם

אפשרי גם קאיה ספיה\לאו משנתון 98.

לא יקר לאחזקה, בהחלט זול לרכישה ויש בה הכל.

כנ"ל גם ZX משנתון 93 ומעלה - ח"ח, ה"כ, מזגן - וכל זה ב-5000 ש"ח ומטה.

פורסם

דבר ראשון מהרשימה שנתתי, שמעתי אך ורק דעות רעות על האיביזה ולכן היא יורדת, קליאו שמורה בתקציב קשה למצוא לכן אני נאלץ לוותר בשביל לחסוך כאבי ראש בעתיד, הפליסיה מגיעה עם מנוע של פולקסוואגן בגירסאת ה1600 ואני חושב שזה אומר הכל, לגבי פונטו משירשורים בפורום הבנתי שבתקציב קשה למצוא אחת שמורה.

פיאסטה נשמע כמו רכב מצויין (יש לי נסיון על פיאסטה דינמיק 98' של קרובים), גם השנתון יחסית גבוה לצרפתיות, אבל הנתונים לא ממש מרשימים, ועם נתחשב בעובדה שעם השנים הנתונים משתנים לרעה אני קצת חושש להיכנס לפיאסטה.

אבל השאלה היא איך מנוע ה1300 יסתדר עם מזגן בעלייה?

הzx גם נשמעת אופציה מעולה, אפשר לקבל קצת נתונים על הרכב מבחינת כ"ס ואיבזור לעומת הפיאסטות שעומדות בתקציב?

לדעתי המתמודדות הסופיות יהיו הפיאסטה שלדעתי חלשה מאוד ולא תחזיק בחיפה, הzx אבל איזה דגמים ייכנסו לי בתקציב, והפ'יגו 205, לגבי ה205 הרכב הוא לא דגם ספורט או משהו כזה הוא סה"כ 3 דל', אז למה רבים ממוכרי הרכב מבקשים מעל המחירון (על אף שהמחירון הוא רק המלצה)?

פורסם

לפיאסטה יש כח. (חוץ ממנועי היוטה 1300סמ"ק עם 60 כ"ס)

יש מנועי 1250סמ"ק ZTEC 16V עם 75 כ"ס ויש את מנועי ה1400 8V עם 74כ"ס .

בכל אופן.. אם תצליח למצא אחת עם מנוע 1600 מומלץ מאוד.

הרכבים נוסעים נהדר עם מזגן רק שהבעיה היא שברוב הרכבים האלה המזגן נוטה להתקלקל מהר!

פורסם

לדעתי המתמודדות הסופיות יהיו הפיאסטה שלדעתי חלשה מאוד ולא תחזיק בחיפה, הzx אבל איזה דגמים ייכנסו לי בתקציב, והפ'יגו 205, לגבי ה205 הרכב הוא לא דגם ספורט או משהו כזה הוא סה"כ 3 דל', אז למה רבים ממוכרי הרכב מבקשים מעל המחירון (על אף שהמחירון הוא רק המלצה)?

עזוב אותך מנתוני הספק מקסימלי שלא אומרים כלום.

אף אחת מהאופציות שציינת לא תפרפר בעליות של חיפה, עם או בלי מזגן. אף אחת מהן לא תיהיה בראש השיירה בזינוקים מהרמזור. אני מבטיח לך שכולן יגיעו לראש הכרמל, במהירות כזאת או אחרת. ואם מדובר ברכבים תקינים ומטופלים זה אפילו יקרה עם מזגן מקרר.

לגבי ה205 TopXRi עליה שאלת.

היתה לי כזאת במשך קצת יותר משנתיים. רכב נהדר, זריז, חסכוני וזול יחסית לטיפול. בסך הכל הרכב די דומה ל205 "רגילה" כך שמבחינה מכנית לא צפויות בעיות שאין ב205 אחרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לפיאסטה יש כח. (חוץ ממנועי היוטה 1300סמ"ק עם 60 כ"ס)

יש מנועי 1250סמ"ק ZTEC 16V עם 75 כ"ס ויש את מנועי ה1400 8V עם 74כ"ס .

בכל אופן.. אם תצליח למצא אחת עם מנוע 1600 מומלץ מאוד.

הרכבים נוסעים נהדר עם מזגן רק שהבעיה היא שברוב הרכבים האלה המזגן נוטה להתקלקל מהר!

איזה דגמים של הפיאסטה מגיעים עם מנוע ztec?

כי לפי מה שהבנתי היוטה היא הפיאסטה היחידה שאני יכול להשיג בתקציב במצב שמור.

ומה ההבדל בין 8v ל16v?

לגבי ה205 בינתיים היא האופציה שהכי מצאה חן בעיניי, אבל לגבי הtop xri הבנתי שיש לו הזרקת דלק, האם מרגישים את ההבדל משאר ה205 עם הקרבורטור?

והאם הרכב שוקל פחות מ205 "רגילה" היות והוא קטן יותר? (רק 3' דל')

עכשיו השנתון של הדגם נגמר ב94' ולפי מחירון יד 2 הרכב מוערך ב10,900.

ביד 2 מפורסמות 4 כאלו, אחד שדורש 4 מעל המחירון, בצדק (ק"מ נמוך תוספות רבות וכו'), אחד שמבקש על הרכב 10 עם 250km על השעון (שבמקרה הוא שכן שלי והרכב שווה חצי ממה שהוא מבקש), ושתי האחרות מבקשות 6k שזה נשמע סבבה אבל הק"מ הוא 250 אלף האם כדי בכלל להתקרב לרכב כזה, הסיכוי הוא יותר גבוה שהוא ישבוק חיים?

פורסם

רוב הסיכויים שלא תוכל לאמת את הקילומטראז' של האקזמפלר עם הקילומטראז' הנמוך כך שגם הוא מבחינתי בסימן שאלה עד שיוכח אחרת :wink:

250K זה בהחלט לא מעט ובוודאי שהייתי מעדיף למצוא רכב שנסע פחות. עם זאת, צריך להיות כנים ולומר ש250K קילומטרים לרכב שמתקרב לשנתו ה15 על הכביש זה בכלל לא הרבה באופן ממוצע.

מה הסיכוי שישבוק חיים? לך תדע. המנוע בתצורתו המקורית יכול לסחוב בקלות את הקילומטראז' הזה אבל בוודאי ידרוש לפחות שני שיפוצי ראש בדרך. שמעתי על יותר מ205 אחת שעשתה כמות קילומטרים דומה על מנוע מקורי כך שזה לא מה שצריך להטריד אותך.

לגבי ההזרקה - הזרקת דלק עדיפה על הקרבורטור בהיבטי תצרוכת דלק ונוחות. מצד שני, כשמערכת ההזרקה הזאת תתקלקל זה יכאב לך בכיס. בגדול, ההזרקה החד-נקודתית של ה205 די מחורבנת לדעתי, אכלתי ממנה המון מרורים. חלקם בגללי ובגלל טעויות שעשיתי וחלקם בגלל בעלי מקצוע שפשוט לא הכירו את המערכת. בכל מקרה, מערכת תקינה עדיפה על קרבורטור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מי אמר פיאסטה? :-)

צודק לגמרי.

כך לך איזו פיאסטה 95 או 96 ולא תתאכזב. רק תדאג שהמכונית לא עברה יותר מדי ידים(יש כאלה שעברו גם 6) ולא עשתה יותר מדי קילומטרים לשנתון שלה (מעל 190,000).

לאמי יש פיאסטה שנת 96 דגם clx עם מנוע 1400 ויחסית למכוניות אחרות בשנתון שלה,היא נוסעת מעולה!

פורסם

מלגבי הzx לא ממש נתתם לי פרטים עלייה, איזה דגמים רלוונטיים לתקציב שלי?

והאם זה נכון שבzx הדגם היחיד עם 3 דל' הוא הוולקן שהוא גם דגם ה"ספורט"?

פורסם

תומך בהצעה על סקסו, היא לא יותר עגלה מהדגמים האחרים שנתת (מדובר ברכב קל יותר ולכן יותר זריז מנאמר ה 205 שיש לה אותו מנוע..)

חשוב שתמצא אקסמפלר במצב סביר בלי בעיות בגיר/מנוע, אחרת עלויות הטיפול יעלו בהרבה מעלות הרכב...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצאתי ביד2 פיאסטה דינמיק 98' 131 אלף ק"מ אוטומט ב6k, המוכר מצהיר כי דרוש שיפוץ גיר.

כמה יעלה שיפוץ הגיר האוטומט, והאם יש בעיות ידועות בגיר האוטומט של הפיאסטה?

ודינמיק זה הדגם המאובזר נכון?

• תוכן חדש...