Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרך אגב הדיון התחיל בזה שאני חושב שהתזת חומר כמו שדוד הציע על הרפידות נוגד כול הוראה טכנית ועלול לגרום לבעיות בלבד.

בספרות המלאה של הייצרן הכוללת ספרות הדרכה מא'-ת' קיים הסבר כמעט לכול רכיב ברכב וגם של נוזל הקירור/שמן מנוע/ ועד החלק האחרון ברכב.

להונדה אין ברשתויי ספרות כזו אבל ל-VAG כן.

אין הכרח להיות בעל מקצוע בכדי לדעת דברים אלה ניתן ללמוד דרך הספרות.

בקובץ שצירפתי רשום למרוח גריז X בנקודות U,Z,L,M במידה ואני מבצע את הטיפול אני אמרח גריז ושלום על ישראל.

אם אני ארצה לדעת מה תפקידו של הגריז אני אפתח ספרות ייצרן ואלמד או שני קליקים בגוגל Molykote M77.

בכל מקרה לפי דעתי מריחת שכבה דקה כמו שרשום בספרות (לא רשום שיכבה עבה של גריז) לא תעזור הרבה כשיכבה שבולמת זעזועים אשר תמנע רעשים כמו ששומעים ברכבים עם רפידות גמרות או רפידות לא מקוריות.

מוטב שהבחור יחזור למוסך ונשמע מה היתה הבעיה.

בכול אופן תודה על ההסבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם לא רשום למרוח שכבה דקה ואתה מתחיל לטפס על עצים בלי סולם לגיבוי...

דוד אולי התחיל אבל אתה בהחלט לא דייקת:

לפי הוראות הייצרן חל איסור מוחלט לרסס/לשמן/לגרז או למרוח משחות למיניהן על הרפידה או על דיסקת הבלימה.

מותר אך ורק לשטוף במים זורמים את מערכת הבלמים.

שמע, על עופות וביצים אני לא מתכוון להתווכח איתך, חבל שאתה לא נוהג כמוני.

כמו כן, לאחרונה נרשמו לך כמה אי דיוקים ואנשים מחזיקים ממך פה, אז כדאי שתבדוק את עצמך טוב טוב לפני שתפרסם הודעה או מידע.

פורסם

דניאל, האי-דיוקים במידע שלי הם אפס קטן לעומת האי-דיוקים של אחרים.

עם כול הכבוד וההערכה שאני רוכש לך בנושאים מסויימים אותי לא הצלחת לשכנע בהסבר טכני מעמיק שתפקידה של המשחה במקרה שצויין באשכול הוא בין היתר הינו שיכוך רעידות.

עם שאר התפקידים של המשחה אני מסכים עימך.

אין שום סתירה בין מה שכתבתי להוראות הייצרן הונדה המופיעות בקובץ המצורף ונכונים לשנת 2001-02.

"לפי הוראות הייצרן חל איסור מוחלט לרסס/לשמן/לגרז או למרוח משחות למיניהן על הרפידה או על דיסקת הבלימה.

מותר אך ורק לשטוף במים זורמים את מערכת הבלמים"

הייצרן כותב למרוח גריז שחור-אפור במקומות מסויימים אבל במפורש אין הנחייה למרוח על הרפידה/דיסקה.

אחד מהדברים הדברים שלמדתי מתוך ניסיון של 20 שנה ויותר בתיכנון וגם באחזקת הרכב הוא להתעקש להבין דברים לעומקם כאשר משהו לא מתיישב עם ההגיון הבריא או הידע הטכני.

אשמח לשמוע גם תגובתם של בעלי מקצוע מומחים נוספים בנושא ואולי אלמד דבר או שניים.

איזה כייף לי :)

פורסם

נראה כמו ויכוח מיוחד על שני דברים שונים.

1. לא מורחים שום דבר על רפידת הבילום או על הדיסק בשטח הבלימה. אני חושב שכולם מסכימים על זה (להוציא חאפרים).
  2. ע"פ המלצות יצרן, הבנה או נסיון אפשר שיש למרוח חריז צמיגי למניעת הידבקות או תנועלה לא חלקה בין חלקים נעים או קרקושים של פחיות כל עוד שזה נעשה בשיקול דעת, בכמות קטנה שלא יגיע לפד החיכוך. לא נראה לי שזה לכשעצמו משכך זעזועים באופן כלשהו אלא יותר מונע תופעות לוואי כנ"ל.

פורסם
גם לא רשום למרוח שכבה דקה ואתה מתחיל לטפס על עצים בלי סולם לגיבוי...

דוד אולי התחיל אבל אתה בהחלט לא דייקת:

שמע, על עופות וביצים אני לא מתכוון להתווכח איתך, חבל שאתה לא נוהג כמוני.

כמו כן, לאחרונה נרשמו לך כמה אי דיוקים ואנשים מחזיקים ממך פה, אז כדאי שתבדוק את עצמך טוב טוב לפני שתפרסם הודעה או מידע.

לא הבנתי, מה זה דוד התחיל?. :-P

לא כתבתי שמתזים את הספריי על פני הרפידה, בצד הדיסק, בעלי המקצוע יודעים ובטח הבינו את זה.

את הספרי מתיזים במקום שם לוחצת הבוכנה על הרפידה. בעיקר במכוניות שאין פחיות, או עליהם.

כתוב בדיוק על הספריי כיצד להשתמש בו, ולא כתוב שהוא מתאים רק לסוג מסויים של מכוניות.

וחוץ מזה אי אפשר להתווכח בלי להכניס את דוד ?, לא תצליחו לגרור אותי לויכוח. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יש לי את אותה בעיה כבר חצי שנה וזה משגע אותי אבל הבנתי שאין הרבה מה לעשות

הרכב שלי הוא חדש יחסית (אימפרזה 07) הייתי בטוח שזה בגלל שהברקסים הלכו,הלכתי לטיפול ואכן החליפו ברקסים

אך הרעש לא נעלם,מה עושים???

הבנתי שזה נפוץ ואין כל כך מה לעשות,אני בספק גדול מאוד עם זה נכון

פורסם
הייצרן כותב למרוח גריז שחור-אפור במקומות מסויימים אבל במפורש אין הנחייה למרוח על הרפידה/דיסקה.

תקרא שוב, המקומות המסוימים האלו הם על הרפידה עצמה בחלקה האחורי בשטח המגע עם פחית מונעת רעשים ובין הרפידה לקליפר (ראה קובץ מצורף שמסביר יותר טוב את מיקום משחת הסיכה).

קח שני גופי מתכת שנמצאים במגע אחד לשני ואחד מהם רוטט בתדר מאוד מהיר שמייצר רעש, עכשיו שם משחת סיכה כלשהי בין חלקי המתכת ותראה איך מפסיק הרעש, בדיוק כמו לחרוט במחרטה גוף מתכתי ללא נוזל קירור.

הכוונה שגירוז יגרום לשינוי הרטט לא בין הצלחת לרפידה אלא בין הרפידה והקליפר/בוכנה שלוחצת עליה וכמובן שגם מרוויחים אלמנט של מניעת חלודה ותקיעת הרפידה בבית הקליפר.

TSB_BR010-06 - REAR BRAKE SQUEAK[1].pdf

• תוכן חדש...