Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנסר, אקסנט או סיריון...?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אני יודעת שמדובר בשלוש מכוניות שונות לחלוטין...

אנחנו זוג צעיר, כרגע עדיין בלי ילד אבל עם צפי לשנים הקרובות.

הרכב שלנו צפוי לעמוד/לסוע נסיעות קצרות בעיר רוב השבוע, ולסוע לטייל בסופ"שים.

הכי הכי חשוב לנו - אמינות, ותחזוקה זולה.

יד ראשונה מליסינג, אחרי סקר מקיף ובאותו מחיר, הציעו לנו:

סיריון 07 40000 ק"מ (אחריות יצרן לעוד כשנה)

אקסנט 07 40000 ק"מ (כנ"ל)

לנסר 06, 55000 ק"מ (כבר ללא אחריות)

שימו לב שללנסר יש גיר טיפטרוניק - אין לנו מושג מה זה אומר...

בבקשה, יעצו לנו... אנחנו פשוט לא מצליחים להחליט!!!

תודה,

נעה

פורסם

גיר טיפטרוניק מאפשר לכם לשלוט באופן ידני על תיבת ההילוכים האוטומטית של הרכב. בעזרת ידית תוכלו לשלוט על ההילוך בוא תמצא התיבה האוטומטית, או להעביר את התיבה למצב אוטומטי רגיל כמו שנמצא בכל אחד מהרכבים האחרים שציינת.

מבין השלושה, האקסנט נחותה כמעט בכל פרמטר.

הסיריון היא בחירה טובה, חסכונית, אמינה ומרווחת יחסית לקטגוריה שלה. היא בהחלט יכולה לאכלס שני מבוגרים וילד קטן גם לנסיעות בין עירוניות אבל, וזה אבל גדול, עדיין מדובר בסופר-מיני עם תא מטען קטן וצפוף. זה אומר שעגלת תינוק למשל יהיה קשה (אם בכלל אפשרי) להכניס לתא המטען שלה.

מהבחינה הזאת הלאנסר עדיפה, אם כי גם היא לא נחשבת למובילת הקטגוריה שלה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסיריון אכן תהיה הכי זולה לאחזקה, על אף הבאגז' הקטן יחסית. בעיקרון, הרכב תוכנן לנסיעות עירוניות קצרצרות, על אף שהוא מתמודד בכבישים מהירים בלי בעיה. בנוגע לאמינות, בדייהטסו הטיפולים זולים וגם אני לא חושב שתהיה בעיה למצוא חלפים, על אף שזה שנת 2007. רכב רק בן שנה לא צפוי (ברוב המקרים) לעשות בעיות כלשהן.

פורסם

Tzvika-Pick - תודה רבה על התגובה העניינית!

אנחנו בטראומה מתיבה רובוטית איומה, אבל אני מבינה שטיפטרוניק זה לא ממש דומה.

אנחנו אכן נוטים לכיוון הסיריון.

ואם תוכל להסביר - מאיזו בחינות נחות האקסנט? כי דווקא יצא לו שם סביר...

פורסם

אקסנט ממש לא נחותה, הייתי במקומכם הולך על אקסנט או לאנסר. כאופצייה נוספת תראו אם יכולים להציא לכם קאיה ריו באותו שנתון במחיר יותר זול (ו/או ק''מ פחות). מדובר על רכב זהה מבחינת מכלולים רק עם שוק יותר חלש, מה שיכול לשחק לטובתכם בעט קנייה.

לאנסר רכב משפחתי בינוני,אך בכל זאת עדיף על סיריון או אקסנט.

את סיריון הייתי שוקל מבחינה אחת בלבד: חסכון בדלק. אם זה ממש חשוב לכם, אז זה הרכב. אם יותר חשוב לכם להרגיש בתוך רכב ולא קופסת שימורים הייתי בטל אותו מהרשימה. זהו רכב עירוני חסכוני, אבל על כביש בין עירוני הוא מרגיש כמו קוספת סיגריות. ממש זוועה, כמו כמעט כל רכב בפרמטר כזה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אני לא יודע למה אתה מרגיש כמו בקופסאת סיגריות עם סיריון. מהניסיון שלי, ועברתי כמה אלפי קילומטרים טובים מאחורי ההגה של הסיריון, היא לא מרגישה שום נחיתות בכבישים בין עירוניים. אנחנו מטיילים עם הסיריון שלנו מדן ועד אילת ללא שום בעיה ובטח בלי הרגשה של קופסאת גפרורים.

ואם כבר קופסאות, אז האקסנט גורמת לי להרגיש כמו קופסאת שימורים. לדעתי מספיקה כניסה לתא הנוסעים של האקסנט כדי להבין מדוע הרכב נחות משמעותית משאר האופציות. תא נוסעים אפור ולא איכותי, איכות נסיעה בעייתית משהו. מצטער, אני ממש לא חובב את האקסנט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסיריון תהיה החסכונית ביותר, הן באחזקה (ביטוח/דלק/טיפולים) והן ברכישה לדעתי.

היא גם באה עם אחריות יצרן לעוד שנה כך שזה הרע במיעוטו.

הלנסר רכב בינוני שלא יוסיף לכם הרבה אבל ידרוש הוצאה גדולה יותר (גם אם לא יקרה במיוחד).

עם עגלת תינוק ותיק וכו', דווקא האקסנט נשמעת מתאימה יותר. היא מעט חזקה יותר, עם תא מטען מרווח יותר ואחזקה זולה.

צריכת הדלק שלה גבוהה יותר ואמינותה - תלוי על איזה רכב נופלים. היו ברשותי 2 אקסנטים בעבר - באחד הלך הגיר אחרי 30 אלף ק"מ בלבד עוד בזמן אחריות יצרן ובאקסנט השני נסעתי 3 שנים בלי תקלות, רק דלק וטיפולים.

תיכנסו לסיריון ולאקסנט, תעשו נסיעת מבחן ותראו מה נוח לכם יותר, מבחינת נהיגה וישיבה מאחור וכן תא מטען.

בהצלחה.

• תוכן חדש...