Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אוסיף המלצה קטנה שלמדתי , בכל מקרה שאת רואה שבכביש הערבה מתקרב אלייך רכב מהכיוון הנגדי בניסיון עקיפה , אז תרדי לכיוון השוליים בזהירות , כל דבר טוב מהתנגשות חזיתית .....שלא נדע וקחי איתך שמן ומים גם לרכב וגם בשבילך במקרה של תקלה ברכב , לא נעים להיות תקוע בערבה בלי מים.

גם אני מתכוון לרדת לאילת בקרוב (עם הפיאסטה 95 :-)) בדרך המשעממת של כביש הערבה מישהו יודע אם אני בא מכיוון תל אביב ,האם יש כביש שעוקף את באר שבע או שצריך לעבור את כל הרמזורים של באר שבע ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למי שנותר ספק כלשהו....

השלטים גם למטה וגם למעלה.

רק שלמטה יש משהו חלמאי....

זה תמרור שחוקק מופז, תמרור שמ"ז-3ב' שאומר "אין כניסה לכל רכב מנועי, אבל אתה כבר שם עלינו ז*ן, אל תסע מעל 50" לא פגשת אותו בתאוריה?:lol:

בכל מקרה, לפני 3 חודשים הייתי שם(מלמטה) ולא היה שם תמרור אין כניסה.

רוטנברג,

אתה ישר קופץ לשוליםם? מה דעתך קודם לבלום?

יש כביש עוקף ב"ש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
גם אני מתכוון לרדת לאילת בקרוב (עם הפיאסטה 95 :-)) בדרך המשעממת של כביש הערבה מישהו יודע אם אני בא מכיוון תל אביב ,האם יש כביש שעוקף את באר שבע או שצריך לעבור את כל הרמזורים של באר שבע ?

יש כביש עוקף ב"ש. אתה כבר תראה שילוטים לכניסה אליו.

לדעתי הוא די מיותר, לא חוסך יותר מדי זמן אם בכלל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בבקשה ממך, פעם הבאה שאתה מייעץ, תן את מלוא היעוץ.

נהג שלא מיומן ומקשיב לעצות שלך ירד מיד לשוליים ולרוב יתקשה לעלות בחזרה לכביש ועלול לאבד שליטה על הרכב.

דבר ראשון מאיטים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
BAGIRA , בהחלט מאיט קודם , השוליים רק אם אין ברירה יורד טיפה לכיוון השוליים . תודה צביקה.

עוקף באר שבע

צומת גורל שמאלה ואתה עוקף את העיר מצפון מזרח.

שים לב לא לעבור 90 ,המקום הוא חממת מכמונות.

גם לי יש פורד,אבל סיירה.

בחמישי יש שוק בעיר באר שבע,סתם אם בא לך לגוון.

פורסם

אם חלילה המנוע מתחמם תעצרי בצד בשוליים (לא בסיבוב!) המתיני עם מנוע פועל מספר דקות עד שיתקרר, והמשיכי בדרך (רצוי לכבות מזגן בעליות קשות.)

זאת נקודה מעניינת ששווה לדון לגביה. כשהמנוע מתחמם - עדיף לכבות ישר, לא?

אולי עדיף לחלק את זה לשניים?: אם הוא עובר את השני-שליש לכבות ישר, אם הוא מתחת לשני שליש (כלומר התחממות לא סבירה אבל גם לא קריטית) - להשאיר מונע ולראות אם השעון יורד. מה דעתכם?

פורסם

כשאתה מכבה את המנוע, אתה עוצר את משאבת המים- המנוע יתקרר לאט מאוד. צריך להשאיר אותו פועל. אם הוא מתחמם בסרק- יש לך בעיה חמורה.

בכל מקרה, כדי לעזור למנוע להתקרר, אפשר להפעיל חימום בתא הנוסעים, אבל מומלץ לעשות את זה אחרי שיורדים מהאוטו בצד הדרך (מדבר ביום + חימום- רעיון רע).

"ai motoare capul doare"

פורסם

הפעם גם אני יכולה לעזור 8)

גם אני מתכוון לרדת לאילת בקרוב (עם הפיאסטה 95 :smile:) בדרך המשעממת של כביש הערבה מישהו יודע אם אני בא מכיוון תל אביב ,האם יש כביש שעוקף את באר שבע או שצריך לעבור את כל הרמזורים של באר שבע ?

כן, יש כביש שעוקף את באר שבע ובנסיעה לאילת הוא דווקא מאוד שימושי כי ממנו אתה ישר פונה לדימונה ודרך העיר תצטרך להגיע בכל מקרה לאותו הצומת.

אתה נוסע בכביש 40 מתל אביב ופונה בצומת גורל (שים לב שהכביש העוקף הוא גם כביש 40 ואילו הכביש הנכנס לבאר שבע הוא 406) רבים מתבלבלים ופונים צומת אחד לפני - צומת להבים, לכיוון ערד (גם שם כתוב לכיוון ים המלח) עליך להמשיך ישר עד שתגיע לצומת גורל. אפשר לרדת גם מערד אבל אם אני לא טועה הדרך הזו ארוכה יותר.

מצומת גורל אתה תגיע לרמזור (צומת תל שבע) בו תפנה ימינה וכמעט מיד (כ100 מטרים) יהיה לך עוד רמזור הפעם שמאלה (הרמזור מאוד עמוס בשעות הבוקר אז כדאי לשים לב אם זאת השעה שבה אתה נוסע) - צומת חטיבת הנגב - שים לב אתה כל הזמן נשאר על כביש 40. משם ישר עד צומת שרה שמשם שמאלה (כביש 25) זהו הכביש לדימונה.

אם אתה נוסע בשעות הבוקר אולי תעדיף דווקא לנסוע בתוך העיר כי הכביש העוקף מלא במכוניות והעיקר משאיות אפשר להיתקע על רמזור היחידי שיש שם - משהו כמו 20 דקות.

בהצלחה!

פורסם

המלצה שלי: בהלוך לאילת דרך הערבה, אז המשאיות ריקות, ומהירות יחסית, והתנועה דלילה יותר.

בחזור מאילת לעומת זאת בימים א-ה, התנועה שם כבדה, איטית, ומעצבנת להחריד, בגין רכבת משאיות אין סופית המובילה מליוני רכבים לישראלי המצוי-ובעל הליסינג, המחליף רכבים כגרביים, ולכן עדיף להשתמש באלטרנטיבה, כגון שכירת רכב במרכז, החזרה באילת, ושיבה במטוס.

פורסם

ראיתי את השאלה שלך במקרה, והאמת,שאם לא אכפת לך ממרחקים אז הדרך הכי טובה היא לנסוע דרך מצפה רמון, למרות הפיתולים, ולחתוך לערבה בצומת ציחור(את תגיעי לכושי). חסכת את הירידות של סדום,נמנעת מתנועה, ואת הירידות שלפני אילת על כביש 40 לא תצטרכי לעבור גם כן. רק קחי צידה לדרך כי אין איפה לעצור...

פורסם

כולם דיברו על הדרך ועל הרכב אבל לא דיברו על הנהג[ת] עצמה,

בתור נהגת חדשה, עם וותק של 3 חודשים[את המלווה אני אחשיב כקדם רישיון],

מה הניסיון שלך על הכביש?

נסיעות קצרות בתוך העיר? נסיעות מחוץ לעיר?

מה המרחקים הכי ארוכים? זמנים שנסעת בהם?

נסיעה לאילת זה לא צחוק, אני נגמרתי רק מהנסיעה באוטובוס, ברכב זה משימה הרבה יותר קשה בטח ובטח ברכב שהוא דור אחד אחורה[לדוג' המושבים לא נוחים כמו פעם ואחרי 4-5 שעות זה שובר את הגב],

מצד אחד לא להתעייף ולהירדם ומצד שני להישאר מספיק עירני כדי לא להתנגש ברכב שלפנייך,

שקלי את פקטור האוטובוס, לנהג חדש שעוד לא הגיע ל-21, יותר משתלם לנסוע באוטבוס מאשר ברכב פרטי,

ובתור אחד שהיה לפני חודש באילת, מונית מכל מקום לכל מקום עולה גג 15 ש"ח אחרי ויכוח קל[לתייר זה מתחיל מ-40].

מה גם שצריך לשקול אם לנסוע בכלל, צריך להכריז על הייעדים מראש מאחר וכמעט רוב המקומות סגורים[או עובדים רק בסופ"שים] והתיירים כבר לא שם.

אבי{שחזר היום מכריתים}

----

פורסם
כולם דיברו על הדרך ועל הרכב אבל לא דיברו על הנהג[ת] עצמה,

בתור נהגת חדשה, עם וותק של 3 חודשים[את המלווה אני אחשיב כקדם רישיון],

מה הניסיון שלך על הכביש?

נסיעות קצרות בתוך העיר? נסיעות מחוץ לעיר?

מה המרחקים הכי ארוכים? זמנים שנסעת בהם?

נסיעה לאילת זה לא צחוק, אני נגמרתי רק מהנסיעה באוטובוס, ברכב זה משימה הרבה יותר קשה בטח ובטח ברכב שהוא דור אחד אחורה[לדוג' המושבים לא נוחים כמו פעם ואחרי 4-5 שעות זה שובר את הגב],

מצד אחד לא להתעייף ולהירדם ומצד שני להישאר מספיק עירני כדי לא להתנגש ברכב שלפנייך,

שקלי את פקטור האוטובוס, לנהג חדש שעוד לא הגיע ל-21, יותר משתלם לנסוע באוטבוס מאשר ברכב פרטי,

ובתור אחד שהיה לפני חודש באילת, מונית מכל מקום לכל מקום עולה גג 15 ש"ח אחרי ויכוח קל[לתייר זה מתחיל מ-40].

מה גם שצריך לשקול אם לנסוע בכלל, צריך להכריז על הייעדים מראש מאחר וכמעט רוב המקומות סגורים[או עובדים רק בסופ"שים] והתיירים כבר לא שם.

אבי{שחזר היום מכריתים}

נו באמת לא צריך להגזים

מה עשו החיילים נהגים כשהיו יורדים מתל אביב לתעלה ברכב צבאי ?והמה רק בני 19 ,למה להפחיד אותה,להזהיר זה טוב,לייעץ גם טוב,אבל לא כל המרבה זה תמיד טוב,תנו לה...היא תגיע תהנה ואין צורך לעשות מזה סיפור כזה גדול.

אנשים נוסעים לטבריה,מוציאים ים של אנרגיה בשחייה ובהפעלת מנגלים וניפנוף,וחוזרים באותו יום,תסעי תסעי חמודה,את תהני דוקא בגלל המחסור במכוניות בכביש,ולא לשכוח לעצור באתרים בדרך,אילת משעממת לעומתם,ונדושה !

פורסם
תודה , באמת פעם אחת נכנסתי שמאלה בצומת הראשונה שהיה שלט לאילת והגעתי לערד אם אני לא טועה , צריך בשני .

אין בעד מה,

ולכן עדיף להשתמש באלטרנטיבה, כגון שכירת רכב במרכז, החזרה באילת, ושיבה במטוס.

חשבתי על האפשרות של שכירת רכב ואז לא לדאוג לעובדה שהרכב שלי ישן יחסית אבל העלויות לנהג חדש (ובכלל מציאת חברה שעוסקת בזה!) הניעו אותי מהרעיון.

חסכת את הירידות של סדום,נמנעת מתנועה, ואת הירידות שלפני אילת על כביש 40 לא תצטרכי לעבור גם כן.

יש עוד ירידות בכביש הערבה חוץ מסדום?!

החלטתי שעדיף קצר ואז פחות או יותר להירגע על כביש הערבה מאשר להיות כל הזמן בלחץ בגלל כל פיתול של הכביש. אבל בחזור אני שוקלת לקחת את הכביש הזה ולראות על מה כולם מדברים :-P

מה הניסיון שלך על הכביש?

אני לא יכולה להגיד שהנסיון הוא ענק (כפי שציינת 5 חודשים על הכביש) אבל כן נסעתי נסיעות ארוכות מחוץ לעיר (כשעתיים לכל כיוון) מה שגרם לחזור בשעות חשוכות הביתה. אז כביש רגיל פחות או יותר לא מפחיד אותי - כלומר נגיד אם להשוות את זה עם תמרון בגוש דן אני מעדיפה לרדת לאילת פעמיים.8)

ממתי יש הנחות על 21? זה לא נגמר ב18?

וכמעט רוב המקומות סגורים

:?::?::?: מה לדוגמא?

תסעי תסעי חמודה,את תהני דוקא בגלל המחסור במכוניות בכביש,ולא לשכוח לעצור באתרים בדרך,אילת משעממת לעומתם,ונדושה !

תודה!

• תוכן חדש...