Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כרגע סובארו אימפרזה 04 מנוע 2.0 4X4 אוטומטית

תמיד רציתי גולף GTI אבל הפחידו אותי עם האחזקה שלה

בתקציב שלי אני יכול לקנות רק GTI מודל 02-03

אז מה ההבדל באחזקה בינהם מבחינת:

1.צריכת דלק - רגל לא כבדה על הגז האימפרזה גם שואבת לא קטנה בגלל הגיר וה4X4

2.טיפולים - האם לגולף הטיפולים יקרים מאוד כמו שאומרים

3.אמינות - האימפרזה בשנה וחצי עשיתי לה רק ניקוי מזרקים ומצערת ב600 ש"ח בהנחה שהגולף במצב סביר האם היא תהיה אמינה?

4.ירידת ערך - ?

תודה לעוזרים

אני מת להחליף אבל מפחד מהאחזקה

פורסם

1.צריכת דלק - רגל לא כבדה על הגז האימפרזה גם שואבת לא קטנה בגלל הגיר וה4X4

2.טיפולים - האם לגולף הטיפולים יקרים מאוד כמו שאומרים

3.אמינות - האימפרזה בשנה וחצי עשיתי לה רק ניקוי מזרקים ומצערת ב600 ש"ח בהנחה שהגולף במצב סביר האם היא תהיה אמינה?

4.ירידת ערך - ?

תודה לעוזרים

צריכת הדלק תהיה זהה,הייתה לנו אימפרזה כמו שלך.

גם את הדגם עם ה160 כ"ס ,כן בטח.

עם גיר מסרס ו 4X4 שמשאיר אותה 3-4 מכוניות אחריי קאוואליר אוטומאטית .

לגולף GTI יש מנוע אמין ועמיד,לא חסר מידע עליו (20VT) .

וסך הכל רכב מעניין, יש פה הרבה מידע בפורום תערוך חיפוש.

פורסם

1.צריכת דלק - רגל לא כבדה על הגז האימפרזה גם שואבת לא קטנה בגלל הגיר וה4X4.סביבות 1:10

2.טיפולים - האם לגולף הטיפולים יקרים מאוד כמו שאומרים לטעמי לא. הטיפולים באותה עלות כמו רכב 1.6 ממוצע.

3.אמינות - האימפרזה בשנה וחצי עשיתי לה רק ניקוי מזרקים ומצערת ב600 ש"ח בהנחה שהגולף במצב סביר האם היא תהיה אמינה? תלוי איזה רכב תקנה, כמה היה שמור, ואם קרעו אותו

4.ירידת ערך - ? סבירה. הרכב הולך מעל המחירון , אז תהיה מוכן לכך.

תודה לעוזרים

5 תווים

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
5 תווים

אייל ליסוע בהילוך 5 ב80 קמ"ש זה לא מדד לצריכת דלק.

בוא נדבר ריאלי,לא קנית 150 כ"ס עם גיר ידני בשביל ליסוע ב5 ב80 קמ"ש.

תן לנו מדדים קצת יותר מציאותיים,

רגל כבדה+ מזגן, בעיר,מחוץ לעיר...

פורסם

אני עושה עם רגל כבדה + מזגן ורוב השבוע בעיקר בתוך העיר : צריכה משולבת של 1:9.5 (סטטיסטיקה של שנה וחצי) , לכן נתתי לו הנחה ועיגלתי ל1:10 כי הרגל שלו לא כבדה כ"כ לפי מה שהוא מתאר.

השבוע נסעתי לדרום (דרך כביש 6) וחזרתי,וגם רוב הנסיעות על אותו המיכל היו בינעירוניות, והופתעתי לגלות שעשיתי צריכה של כמעט 1:13 (!!! ) [מבוסס על נתוני אמת ולא על מחשב הדרך]. (זה מה שקורה כשנוסעים בינעירוני כאשר רוב הדרך המחוג בדיוק באמצע הסקאלה - והמבין יבין)

נראה לי שאתה רגיל לצריכת דלק של קאווליר ... אבל הGTI לא זללנית.

(לשם השוואה, הגולף 1.6 היתה עושה 1:11 משולב (גיר ידני) , כאשר מחוברות לה משקולות 18 אינץ')

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם לא מפריע לך ההגה של ה"GTI" אתה יכול לחפש סיאט איביזה TDI 4 דלתות ,היא מרגישה חזקה יותר מהGTI היא מהירה ממנה (כל עוד אתה בתנועה ולא ממצב עמידה בגלל ההילוך הראשון של הדיזלית),חסכונית הרבה (הרבה!) יותר מהסטנדרטים שאתה רגיל אליהם (1:16++) במיוחד בנסיעה רגועה ,שישה הילוכים וכ"ו. עלויות טיפולים סטנדרטיות לחלוטין לא משהו חריג והביטוח מצחיק.

גם במקרה שלה היא נמכרת מעל כי אין הרבה כאלה בטח שלא סטנדרטיות עם קילומטרז הגיוני.

פורסם

אייל,מה שרשמת יכול להיות.

אבל מחוג באמצע הסקאלה, ו 1:13 קשה לי להאמין.

מזכרוני בגולף אמצע הסקאלה זה 140? +- ,זה ממש לא מהירות חסכונית.

לדעתי המחוג דלק שלך טיפל'ה מזייף.

פורסם

טוב, באמת בוא תלמד אותי איך מודדים צריכת דלק. וכמה הרכב שלי צורך.

בתחילת הנסיעה (מיכל כמעט ריק) מילאתי מיכל מלא , כמות הליטרים כאן לא רלוונטית אבל רשומה גם. (דלק DRAGON אוקטן 95) ואיפסתי את מונה הקילומטרים ברכב.

כעבור 547 ק"מ , ראיתי שמיכל הדלק התרוקן נכנסתי לתחנת דלק ומילאת טנק מלא עד שהמשאבה קפצה - במיכל נכנסו 42.5 ליטר דלק .

לצורך העניין- בדיוק באותה תחנת דלק (נסעתי עוד כמה ק"מ ועשיתי פרסה רק על מנת לתדלק באותה תחנה שאני רגיל אליה - לא זוכר אם בדיוק אותה משאבה).

לאחר מכן וידאתי באמצעות מפה שזהו אכן המרחק שנסעתי ואין זיוף באודומטר כי הנתון הזה נראה לי אופטימי מדי. ואז ביצעתי חלוקה של מס' הקילומטרים במס' הליטרים.

ו.... אתה צודק, היתה לי טעות חישוב, זה 1:12.9 ולא 1:13.

[נ.ב. על פי מחשב הרכב: מהירות ממוצעת 100 קמ"ש כולל עצירות לתדלוק ומילוי אוויר בהן המהירות 0 מן הסתם]

עוד נתון מעניין: לפי מחשב הרכב, הצריכה הממוצעת היתה 8.3 ליטר ל100 ק"מ שזה לא מאוד רחוק (אני לא בונה על הנתונים של מחשב הדרך כי אני לא מאמין בזה)

בכל מקרה, זה לא מספר מייצג או מעניין, זה נתון שמייצג נסיעה ארוכה במהירות קבועה.

הGTI בממוצע בנסיעה משולבת תציג צריכת דלק של 1:9.5 פלוס מינוס, בכפוף לצורת הנהיגה של הנהג. וזה הנתון שצריך להילקח בחשבון.

בכל מקרה, מי שרוצה לחסוך דלק, לא קונה רכב כזה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
תודה לאל שהגעת. קצת דאגתי שלא ראיתי אותך כאן עם המנטרה הקבועה שלך. ואני מניח ש"עקב" התחלף ב"כאב".

ה"מנטרה" שלי באה בעקבות יותר מאחד או שניים בעלים של הגולף4 שאני מכיר שקיללו את הרגע שרכשו את הרכב עם רשימת תקלות ובעיות איכות וגימור שבפיאט לא הייתי מצפה למצוא.כמו כן בעבר רשמתי שהגולף5 השתפרה מאד באמינות למרות שגם לה יש בעיית תמורה קשה!.אבל תודה על הדאגה.

פורסם
תודה לאל שהגעת. קצת דאגתי שלא ראיתי אותך כאן עם המנטרה הקבועה שלך. ואני מניח ש"עקב" התחלף ב"כאב".

נניח ומה שאתה אומר נכון, על מה היית ממליץ שיתן אמינות ואיכות כמו שצריך?

על "pizo"?

:?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני מניח שאתה עייף מרוב התכתשות עם מחנה הקליאו ספורט, אחרת היית ודאי מבחין שהתגובה שלך למצוטט על ידך, חסרת כל הקשר הגיוני. ובשביל להבהיר, אני אתך, לא נגדך, לפחות בכל הקשור לגולף.

פורסם

כפי שנאמר לפני, גם לדעתי צריכת הדלק תהיה פחות או יותר זהה אם הGTI תשאר סטנדרתית.

לגבי אמינות ועלויות אחזקה נלוות- לדעתי לאימפרזה יתרון קל בסעיף זה.

אם אתה מוכן עקרונית להשקיע קצת יותר ולהנות הרבה יותר אז לך על זה

לא כל חלום כל כך קל להגשים

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אני מניח שאתה עייף מרוב התכתשות עם מחנה הקליאו ספורט, אחרת היית ודאי מבחין שהתגובה שלך למצוטט על ידך, חסרת כל הקשר הגיוני. ובשביל להבהיר, אני אתך, לא נגדך, לפחות בכל הקשור לגולף.

Pizo =פיז'ו.... :)

לפני שכתבתי את התשובה הנ"ל, רציתי לראות לאיזו אסכולה משתייך המשתמש הזה.

רפרפתי קצת על המלצות קודמות של המשתמש הזה, כדי להבין מה הוא חושב שיותר אמין מגולף 4.

למשל:

ה307 רכב אמין מרווח מאובזר

ה207 מרגיש הרבה יותר "אוטו" מהפביה שב/תנהג בהם תרגיש

הפיגו איכותית מרשימה שקטה ומאובזרת

אני מאחל ל307 להיות לא אמינה כמו גולף 4....

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...