Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי גיל הוצאת הרשיון.

אני לא ממש מסכים שהגיל הוא הבעיה, אלא החינוך.

אם ילד בן 18 יכול להחזיק נשק חם הוא יכול גם להחזיק ברשיון נהיגה.

בשני המקרים מדובר על נשק , בעיקר אם לא יודעים להשתמש בו, כך שלא הגיל הוא הבעיה אלא החינוך.

:-)

פורסם
נמרוד,

בהמשך לדבריך אני חוזר ומזכיר את שכתבתי - תן לתאונות משכך כאבים - הורדת המהירות, ותקבל פחות הרוגים.

אבל את כמות הטעויות שנהגים עושים בנהיגה - לא תשנה.

את הסכנות אליהם נחשפים משתמשי הדרך - לא תוריד משמעותית.

את היעדר היכולת של זיהוי מצבים מסוכנים ומניעתם טרם התאונה - לא תשנה.

את חוסר השליטה ברכב וחוסר היכולת להגיב נכון ולהחלץ ממצבי חירום - לא תשיג.

את התאונה הבאה של הרבה נהגים תיפה, אבל לא תמנע...

ואני אומר - התייחס למהירות כאל פרמטר קבוע במשוואה ואל לנסה לשנותו. תביא לידי כך שהמשוואה תהיה מראש = 0 (או בקירוב), ואז תגלה שמכפיל המהירות איבד את משמעותו.

דני.

זה כבר ענין של סדרי עדיפויות (או מי כאן האקמול):

האם חשוב יותר לצמצם בהרוגים גם במחיר של הגבלת חופש הנהיגה של נהגים טובים, או צמצום הגבלות הנהיגה גם במחיר של עליה במספר ההרוגים.

אני מסכים שחשוב לשפר מימנויות נהיגה. אם מיומנות הנהיגה תעלה, אולי לא יהיה צורך להגביל מהירות. מאחר ורוב הנהגים אין להם מושג מה לעשות מאחורי ההגה, עדיף שלפחות יסעו לאט.

לגבי גיל הוצאת הרשיון.

אני לא ממש מסכים שהגיל הוא הבעיה, אלא החינוך.

אם ילד בן 18 יכול להחזיק נשק חם הוא יכול גם להחזיק ברשיון נהיגה.

בשני המקרים מדובר על נשק , בעיקר אם לא יודעים להשתמש בו, כך שלא הגיל הוא הבעיה אלא החינוך.

הגיל הוא בהחלט בעיה. גיל 16 עד 25 הוא גיל המעבר מילדות לבגרות. אנחנו הופכים מנוסים יותר מחד ושקולים יותר מאידך. יש על זה נתונים מדעיים מוצקים לרוב. כמו כל דבר, יש פה וריאציות אישיות ניכרות. אני מכיר בני 16 בוגרים ובני 40 אינפנטילים, אבל אם בוחנים בצורה מדעית את נושא הנהיגה, מגלים שנהג חדש, כלומר ללא נסיון בנהיגה, עושה פחות תאונות ככל שהוא בוגר יותר.

אני חושב שההקבלה לנשיאת נשק היא מצוינת. חייל בוגר, מועד הרבה פחות לפליטת כדור מחייל צעיר. כמות תאונות האימונים בקרב יחידות המילואים נמוך בהרבה מיחידות הסדיר בעוד שלעיתים המיומנות של אנשי המילואים דווקא נמוכה יותר בגלל העדר אימון.

גיל תחילת הנהיגה הוא שיקלול של הרבה שיקולים. הצורה שזה נעשה בארץ (רשיון מדורג מגיל 17) נחשבת מהטובות.

נמרוד

פורסם
כך שלא הגיל הוא הבעיה אלא החינוך.

אתה יכול להסביר את דבריך ??? אתה מדבר פה על חינוך לקוי, אז מה הפתרון שלך למצב ? איך צריך לדעתך לשנות את שיטת לימוד הנהיגה על מנת שהנהגים יהיו טובים יותר ?

(אני לא אומר את זה בזלזול, אני באמת רוצה לשמוע רעיונות בנושא)

פורסם
כך שלא הגיל הוא הבעיה אלא החינוך.

אתה יכול להסביר את דבריך ??? אתה מדבר פה על חינוך לקוי, אז מה הפתרון שלך למצב ? איך צריך לדעתך לשנות את שיטת לימוד הנהיגה על מנת שהנהגים יהיו טובים יותר ?

(אני לא אומר את זה בזלזול, אני באמת רוצה לשמוע רעיונות בנושא)

הוספת קורס נהיגת חורף, לימוד בלימות חירום במצבי סיכון.

כחלק מתוכנית הלימוד של שיעורי הנהיגה..

ועכשיו לדעתי לגבי החוק...

העובדה שעברת מהירות נמצאת גבוה יותר בסולם מאשר מעבר ברמזור אדום

היא מטומטמת לדעתי..

מה יותר מסוכן?

מעבר ברמזור אדום?

או לנסוע 130-140 על כביש ארוך פתוח וריק?

שאלה: האם לדעתכם הפעולות הבאות יורידו את מספר ההרוגים?

העלאתהאכיפה על פרסות במקום אסור

חציית קו לבן

רמזור אדום

עצור

מתן זכות קדימה

נהיגה בגילופין

והגדלת העונשים על כל העברות הנ"ל

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

מה יותר מסוכן?

מעבר ברמזור אדום?

או לנסוע 130-140 על כביש ארוך פתוח וריק?

שאלה: האם לדעתכם הפעולות הבאות יורידו את מספר ההרוגים?

העלאתהאכיפה על פרסות במקום אסור

חציית קו לבן

רמזור אדום

עצור

מתן זכות קדימה

נהיגה בגילופין

והגדלת העונשים על כל העברות הנ"ל

מעבר באור אדום לא "אפקטיבי" כמו מהירות מופרזת.זה נשמע פחות טוב.

חציית קו לבן היא עבירה שכולם עושים- ראיתי סבתות שנוסעות 70 בכביש החוף עושות את זה בהיסח דעת.

על מתן זכות אין בכלל מה לדבר.

נהיגה בגילופין ועל סרטים גם גובה קורבנות,אבל אין לזה מודעות כמו בחו"ל.

אבל...

את אלה לא קל לאכוף כמו מהירות.

אני חושב שתשדיר "מהירות מופרזת הורגת" נשמע הרבה יותר רציני מ"אי מתן זכות הורג".

הרי מישהו חייב להצדיק את המשכורת שלו,לא?

לשים מצלמה על כל תמרור עצור יעלה יותר מדי כסף ולא יניב את ה750 שקל שמניבה מצלמה בכביש ת"א רעננה שמקליקה כל 3 דקות על איזה פראייר מסכן שלרגע הרים את העיניים משעון המהירות,כדי לראות את הכביש (הכי מצחיק זה אלה שעושים תאונה בגלל שהם רק מסתכלים הצידה למצוא מצלמות,נוסעים כולה 90 ודופקים ברקס כאילו שהם הגיעו על 200).

להקדיש כו"א למניעת עבירות כגון עקיפה מימין,אי ציות למתן זכות או אי ציות לרמזור לא "מצטלם" טוב כמו צי ניידות משטרת התנועה בעיני הציבור.

אנשים מעדיפים להסתכל על השוטר ולחשוב שהוא מבצע את תפקידו נאמנה וטוב שהוא עוצר את הטייסים המשוגעים שנוסעים 120 בכביש החוף .

לרוב הם פוגשים את השוטר כשהוא מאותת להם לזוז כבר מהימין שהם תופסים 10 דקות למרות שהכביש ריק.זו גם עבירה.יש על זה נקודות.זה נקרא "נסיעה בימין שלא לצורך".אז?!?!? ראיתם פעם שוטר עוצר מכונית על נסיעה שלא לצורך?

אולי הוא יעשה את זה-

אם יהיה לה אגזוז .....

קל מאוד למצוא "שד" ולהפיל עליו את כל הצרות.במיוחד מכיוון שכולנו עוברים פה ושם על החוק.

כל מי שאני מכיר מסתכל עלי כמו איזה משוגע - "כי אני נוסע מהר".

אני יכול לבוא ולהצהיר בראש חוצות שאני לא מציית פה ושם לתמרור עצור- וזה לא יזיז לאף אחד - כי גם הם פה ושם לא מצייתים!!!!!!!!!!! אבל זה בסדר!!! כי כולם עושים את זה.

קוראים עיתון באוטו ולשניה לא מרימים עיניים לרמזור ועוברים באדום.זה קורה הרבה!! תעמדו חצי שעה ברחוב ממוצע במרכז ת"א ותראו את זה קורה.

אבל על זה אף אחד לא שם דגש!!!

גם לא ישימו!

כי זה גם לא נשמע כ"כ טוב.

"מה....קנינו צי של ניידות בשביל לאכוף מעבר על פס לבן?"

הציבור לא יקבל את זה טוב....

"פס לבן הורג".היתי רוצה לראות איך מרימים קמפיין "פס לבן הורג" (הממ..יכול ללכת טוב גם עם אנטי סמים.אני צריך לחזור לקופירייטינג) ומקבלים על הח** הזה תקציב מהממשלה.

דווקא כאן,יש הרבה יותר מודעות לדברים כמו מתן זכות ואפילו עצירה במעברי חצייה- אבל כאן זה לא ישראל.

בישראל המצב הפוך.

קל לאיזה חיים הכט לטעון שמהירות הורגת.אני משוכנע שכזה חיים הכט מבצע בהיסח הדעת 5-6 עבירות ביום.דיבור בפלאפון,אי מתן זכות וכו - אבל...

אלה לא סלוגנים שתופסים טוב.

הרי מישהו חייב להצדיק את משכורות שוטרי אגף התנועה.את קיום המועצה לבטיחות בדרכים,את קיומם של אידיוטים כמו חיים הכט,את הזנקתם של מסוקים לאויר כדי למנוע "מירוצים מסוכנים".

הרבה יותר קל להצדיק כשלונות באמצעות הצגת נתונים כוזבים,יצירה של פסיכוזת המונים נגד מטרה משותפת ערטילאית שקל מאוד להציגה כרעה ללא הוכחות קונקרטיות- וליצור סביבה מחול שדים הרסני.

זה קרה בעבר.היום מייצרים שם פולקסוואגן....

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

תוספת לדבריו של תומר,

הסטטיסטיקת מראה כי כ-4% מכלל התאונות נגרמות בשל מהירות מופרזת.

בלי להכנס כרגע למשמעות המושג וכד', כדאי לשים לב כיצד הגיעו לנתון הזה.

משטרת ישראל מדווחת רק על 20% מכלל התאונות ללשכה המרכזית לסטטיסטיקה. לכן, כל נתון שנקבל בין אם הוא 4% ובין אם זה 40%, יתייחס רק ל20% מכלל התאונות !!!

תשאלו למה ?

ככה, מחסור בכ"א, מחסור בתקציב, מחסור בזמן, סדר עדיפויות, עובדות ברורות (לכאורה) ועוד...

לכן, במקום ללכת לחפש את המטבע במקום החשוך ולמצא אותו, עדיך לחפש מתחת לפנס וכל הזמן לצאת בהצהרות שהמצב הולך ומשתפר.

yeah right !

בפעם הבאה שתשמעו ש"חלה ירידה בכמות התאונות" או "חלה ירידה בכמות הנפגעים" בין אם זה עקב מבצע משטרתי או מדיניות משטרתית, דעו לכם שסה"כ מישהו שיחק אם הנתונים כך שהם יציגו את התמונה הרצויה ! גם אם המציאות הפוכה.

אם היינו מחברים יחד את כל ה"שיפורים" שהמשטרה משיגה בהורדת כמות התאונות, היינו היום במצב של מינוס תאונות..

דני.

פורסם
לרוב הם פוגשים את השוטר כשהוא מאותת להם לזוז כבר מהימין שהם תופסים 10 דקות למרות שהכביש ריק.זו גם עבירה.יש על זה נקודות.זה נקרא "נסיעה בימין שלא לצורך".אז?!?!? ראיתם פעם שוטר עוצר מכונית על נסיעה שלא לצורך?

במדינת ישראל, בניגוד לבריטניה ומושבותיה הקדומות, נוהגים בצד ימין של הכביש,

ונתיב העקיפה הוא הנתיב השמאלי ולא הימני :wink:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כמעט כולכם. אבל הפרסום כן עובד, שנים היו בארץ בין 500 ל600 הרוגים על הכביש. נכון שאפשר וצריך להוריד עוד את המספרים האלה, אבל מה לעשות שכל חתיכת פח יודעת להגיע ל160+-. תמיד יהיו הרוגים על הכביש, ותמיד יהיו נהגים חדשים שישתוללו על הכביש, ותמיד תהיה את המשטרה שתאשים את כולם חוץ מעצמה, והיא צודקת. אתם את שלכם עושים,הקמתם פורום לנהיגה ולמידה, וגם מי שנוהג כמו מופרע מהר מאוד יושפע מהדברים הנכתבים פה וילמד. אל תנסו לתקן את העולם, חבל על הזמן שלכם.

:wink:

אה-שבוע טוב לכולכם. :lol::lol:

אם אין לחם, תאכלו עוגות!!!

מארי אנטואנט ברגע של ההארה

פורסם

פגעתי כניראה בעצב רגיש וזאת בדיוק היתה הכוונה. חלילה וחס לי להראות מתחסד בנושא מהירות או נהיגה ספורטבית להיפך בעבר השתתפתי בתחרויות באופן מסודר במרוצים בחו"ל עברתי בית ספר לנהיגה באנגליה( ג'ים ראסל ). במסגרת העבודה עברתי שלוש קורסים בנהיגה מבצעית וקורס נוסף של משרד הביטחון הקשור בנהיגה מהירה. בדיוק בגלל הסיבה הזאת אני מרשה לעצמי להגיד את מה שאני אומר. לא התשתית של הכבשים לא לימוד הנהיגה בארץ ומה לעשות גם האופי הדפוק שלנו בעוכרינו השילוב של כבישים פקוקים נהגים צעירים עם עודף אנדרנלין הוא שילוב מסוכן ובאין מקום לפורקו חוקי נוצר העימות הבילתי נימנע בין המשטרה לאזרחים ובדיוק בגלל אותה סיבה נהרגים בכבישים לא כל ההרוגים נהרגים ממהירות אבל תפיסת הנהיגה היא הגוררת לביצוע העבירות שמימנה נהרגים-אשמים יש הרבה

השאלה היכן מתחילים בהתמודדות עם הבעיה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
פגעתי כניראה בעצב רגיש וזאת בדיוק היתה הכוונה. חלילה וחס לי להראות מתחסד בנושא מהירות או נהיגה ספורטבית להיפך בעבר השתתפתי בתחרויות באופן מסודר במרוצים בחו"ל עברתי בית ספר לנהיגה באנגליה( ג'ים ראסל ). במסגרת העבודה עברתי שלוש קורסים בנהיגה מבצעית וקורס נוסף של משרד הביטחון הקשור בנהיגה מהירה. בדיוק בגלל הסיבה הזאת אני מרשה לעצמי להגיד את מה שאני אומר. לא התשתית של הכבשים לא לימוד הנהיגה בארץ ומה לעשות גם האופי הדפוק שלנו בעוכרינו השילוב של כבישים פקוקים נהגים צעירים עם עודף אנדרנלין הוא שילוב מסוכן ובאין מקום לפורקו חוקי נוצר העימות הבילתי נימנע בין המשטרה לאזרחים ובדיוק בגלל אותה סיבה נהרגים בכבישים לא כל ההרוגים נהרגים ממהירות אבל תפיסת הנהיגה היא הגוררת לביצוע העבירות שמימנה נהרגים-אשמים יש הרבה

השאלה היכן מתחילים בהתמודדות עם הבעיה-רן

לאחר קריאה הפורם הסתבר לי כי יש הרבה שלא מבינים דבר פשוט, המהירות כשלעצמה אינה הורגת, אבל עם משהו ישתבש במהירות גבוה (והוא ישתבש) התוצאה תהיה קטלנית,לנהג ולסובבים אותו-ניסוי פשוט, עמדו מול קיר בטון קחו מס' צעדים אחורה והתקדמו לעבר הקיר כאשר המצח שלוח קדימה ונגחו בקיר, עכשיו תעשו אותו דבר, אבל בריצה-למען הסר כל ספק אני לא דוגל בנסיעה איטית אבל אני שולל הישתוללות בכביש ציבורי. המדינה לא השכילה לבנות מסלולים למרוץ כמו באירופה, אבל זה לא נותן לגטימציה לנהוג בחוסר זהירות בארץ.

478 הרוגים בשנה לא משקרים-אבל גם לא בוחרים לכנסת... (מוגש כחומר למחשבה)-רן

עכשיו הינך טוען שאלו הנהגים הלא זהירים שגורמים לתאונות...לעורר אותנו זה משהו אבל להגיד דברים לא קשורים ואז לבוא בהפוכה? :roll: אנא ישר קו עם דעותיך.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

• תוכן חדש...