Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דפנה שוב שלום,

ציין שחר נכונה שהבעיה לא ברורה לחלוטין.

1. יש לציין תוך כמה זמן כשהרכב עומד המצבר מתרוקן.

2. אם בדקת מה זרם הזליגה אנא צייני מהו. מדובר בנתון חשוב.

כעיקרון הבעיה שאת מתארת יכולה להיגרם בגדול ע"י שלושה גורמים:

1. מצבר גמור.

2. צריכת זרם פרזיטי גבוהה כשהרכב עומד.

3. טעינה בלתי מספיקה.

כל קומבינציה של השלושה בהחלט אפשרית- למשל- מצבר לא משהו וזרם זליגה בינוני.

לרוב מאתרים מי מהשלושה הוא הדומיננטי ומטפלים בו.

יש להתחיל מבדיקת טעינה (שנעשית באופן מקצועי). לאחר מכן יש לבדוק את מצב המצבר ולבסוף את צריכת הזרם כשהרכב כבוי.

אני מקווה שזה עושה לך סדר בדברים.

עוד נקודה למחשבה היא שאם הרכב עמד לאורך תקופה והמצבר התרוקן בהחלט ייתכן שהוא לא מסוגל לחזור לרמת הטעינה המקסימאלית שלו ע"י הנסיעות שאת מבצעת עם הרכב. לכן יש לטעון אותו אצל חשמלאי (או בעזרת מטען חיצוני) או בעזרת מכשיר מיוחד שמבצע למצבר מספר מחזורי פריקה-טעינה מבוקרים ע"מ לאפשר לו להגיע ל-100% טעינה ואפילו מעט מעל.

רכב שעומד יומיים ואפילו שבוע לא אמור לסבול מבעיה כזו. לכן רכישת מטען איננה הפתרון כרגע. לאחר שתשלימי את הנתונים החסרים התמונה תתבהר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבא שלי כבר קנה לי את המטען, קנה מטען של בוש 4 אמפר, ננסה בכל מקרה להטעין את המצבר במשך יום וחצי ככה, ואז אני אקח את האוטו לחשמלאי שוב, למרוב ששוב לקחתי את האוטו בזמנו לבדיקה אצל החשמלאי אחרי שהרכב לא הותנע כשלושה שבועות, החשמלאי בדק את החומצות ועומס וכל מיני ואמר שהמצבר בסדר גמור. כרגע הרכב לא הותנע עוד פעם כשלושה שבועות או יותר אז הגיוני שהמצבר התרוקן. בכל אופן אנסה להטעין אותו עם המטען, נראה מה יהיה ואני אעדכן בהמשך.

פורסם

כול להיות שהבעיה היא לא רק במצב יכול להיות שיש לך צרכן שלוקח חשמל באופן קבוע צריך לבדוק מה זה ואיך חיברו את החוטים של אותו צרכן לכי לחשמלי שיבדור גם את זה ולא רק את המצבר

פורסם

היי דפנה:)

תרשי לי "להציק" לך מעט...

כשישנה בעייה ברכב,וכבר נעשה איזה טיפול בנוגע לבעיייה,קשה יותר לאבחן את התקלה.

אם המצבר המגיע לידי הבודק באותו מצב מרוקן,המידע שיגיע לאותו בודק יהיה אמיתי יותר.

אם המצב יוטען(אפילו כימעה),תוצאת הבדיקה,ולאחריה המסקנה,לא יהיו ברורות ולא יחפפו לעובדות.

לעיתים,ניתן לקבוע לפי רמת האלקטרוליט את תקינותו של המצבר.

לעיתים,ישנה פריקה לא קבועה,וכשמגיעים למוסך,הסיבה לזליגה נעלמה,ובכך אין דרך לזהות את הסיבה.

בנתיים....

המצבר ממשיך להתרוקן,וזהו מצב לא בריא לגביו.

בסך הכל אני מנסה לייעץ לך לעשות את הדבר הנכון(מה ייעשה נתון לבחירתך כמובן)...אבל ישנם פרמטרים שאינם כתובים בסיפרי ההדרכה...פרמטרים הנובעים מנסיון,ועל כן אני מציע לך לסיים את ה"רומן" הזה,בפניה לבעל מקצוע נוסף על הבודק הקודם,ללא טעינת המצבר.פשוט להניע עם כבלים ולהגיע אליו.

אם תרצי המלצה אשמח לתת לך בפרטי:)

שבת שלום

פורסם

כעיקרון הבעיה שאת מתארת יכולה להיגרם בגדול ע"י שלושה גורמים:

1. מצבר גמור.

2. צריכת זרם פרזיטי גבוהה כשהרכב עומד.

3. טעינה בלתי מספיקה.

זו תשובה מלאה וראויה.

כל עוד לא בדקת את הזרם הפרזיטי כשהרכב עומד, הטיפול הוא התמודדות עם הסימפטום (פריקת המצבר) ולא עם הסיבה לכך.

הימור שלי: זרם הזליגה ברכב יהיה משהו בסביבות ה- 150MA, זרם כזה פורק מצבר תקין ל- 50% מהקיבול המקורי תוך שבוע. ברכב שלך שכמעט לא נוסע והמצבר מלכתחילה סובל מחוסר טעינה - התופעה תתרחש מהר יותר.

עוד הימור - מקור הזליגה בהתקנה מקומית, להערכתי מכשיר הרדיו שלך יככב עם צריכת זרם גבוהה (גם במצב כבוי).

פורסם
זו תשובה מלאה וראויה.

כל עוד לא בדקת את הזרם הפרזיטי כשהרכב עומד, הטיפול הוא התמודדות עם הסימפטום (פריקת המצבר) ולא עם הסיבה לכך.

הימור שלי: זרם הזליגה ברכב יהיה משהו בסביבות ה- 150MA, זרם כזה פורק מצבר תקין ל- 50% מהקיבול המקורי תוך שבוע. ברכב שלך שכמעט לא נוסע והמצבר מלכתחילה סובל מחוסר טעינה - התופעה תתרחש מהר יותר.

עוד הימור - מקור הזליגה בהתקנה מקומית, להערכתי מכשיר הרדיו שלך יככב עם צריכת זרם גבוהה (גם במצב כבוי).

אתה מתכוון mA נכון? חחח אני אעשה בדיקת זליגה ברגע שאני אוכל לסובב את הפלסטיק החום הזה, זה תקוע חזק נורא.

פורסם

ובל נשכח שסוללות התנעה, מהסוג שיש ברכב- (SLI (Starting, lighting ignition אינן מיועדות לפריקה של מעבר לאיזור ה-5%. פריקות אל מעבר לזה מקצרות את חיי הסוללה משמעותית.

פורסם

okay בדקתי את זרם הזליגה, הוא 40 מיליאמפר. כך שצרכן שחוגג לי על המצבר אין.

אבל כנראה פרקתי לו את האימא כי הוא כבר 24 שע' בטעינה עם מטען בטמקס של בוש 4 אמפר, ובנתיים אין כלום.

כמה זמן הוא צריך להיות בטעינה? יכוליות שפשוט צריך ללכת לקנות מצבר חדש, ולהבא אני אתחיל לנתק את המינוס שיישמר כמו שצריך.

פורסם

אם הסידור הזה הוא קבוע, של השארת הרכב עומד לתקופות ממושכות, שווה לך לעשות כמו שאני עשיתי ברכב הטיולים שלי, שמשמש אותי לטיולי שטח פעם בכמה שבתות ומלבד זה עומד בחנייה. להתקין מפסק זרם למצבר.

החסרון של זה הוא שהתחנות ברדיו נמחקות. לא נורא. בנוסף, זה לא יעבוד ברכב עם אזעקה.

אצלי המצברים כבר בני שנתיים וחצי, ומניעים את ההיילקס בנגיעה, גם אם הוא לא הותנע במשך שבועיים. יותר מזה לא ניסיתי.

פורסם

טוב קנינו מצבר חדש, של שנפ עלה 900 שקל, זה מחיר סביר או מה?

איך מתקינים מפסק זרם?

והאמת עכשיו שאני בודקת בקבלות של הרכב, המצבר נקנה ב2002 החזיק מעמד 6 שנים שזה יפה וואי אבל איזה הבדל מחירים לפני 6 שנים הוא עלה 410 שקל!!!

פורסם

זרם זליגה של 40mA הוא כלום. הבעיה היא חוסר השימוש. כמו כן לא ברור למה קנית מצבר חדש אם הישן נבדק ע"י חשמלאי ונמצא תקין.

מפסק זרם ניתן להתקין אצל חשמלאי או לבד במידה ויש הידע. חנן אנא פרט באיזה מפ"ז השתמשת והיכן משיגים אותו.

פורסם
זרם זליגה של 40mA הוא כלום. הבעיה היא חוסר השימוש. כמו כן לא ברור למה קנית מצבר חדש אם הישן נבדק ע"י חשמלאי ונמצא תקין.

מפסק זרם ניתן להתקין אצל חשמלאי או לבד במידה ויש הידע. חנן אנא פרט באיזה מפ"ז השתמשת והיכן משיגים אותו.

המצבר הישן נבדק לפני כשלושה חודשים, ומאז עקב חוסר שימוש התפרק למצב כזה שלא ניתן להטעינו לכן אבא שלי החליט לקנות מצבר חדש.

העניין שאני חושבת שהוא חוצפה שהחשמלאי לקח 50 שקל על התקנה, ולקח 900 שקל על המצבר, האם מצברי שנפ 55AH כאלה יקרים???

• תוכן חדש...