Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

וזה מה זה- R600 רגיל עם מכסה פיברגלאס? אגב הוא שנת 88, אם זה עוזר...

R.JPG

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
וזה מה זה- R600 רגיל עם מכסה פיברגלאס? אגב הוא שנת 88, אם זה עוזר...

שלום לך גנאדי אכן זה R600 רגיל עם מכסה מנוע מפיברגלאס לחב מקס קרן מחיפה היו 2 כאלה יתכן וזה אחד מהם,מענין האם הרכב הזה "חי"?רוני

פורסם

רוני,

היות ואתה טוב בלאשר האם חלמתי חלום (וואיט פריטלינר COE בישראל בראשית שנות ה70) או לא (גלגלי אלומיניום), נדמה לי שגם האשדוד (שעטנז ה"מקלנד") היה עם מכסה מנוע מפיברגלס, לא?

ידוע לך מה הייתה הכוונה - האם תוכנן קו ייצור של הדברים הללו?

תמיד חשבתי שייצור של משאית 100% כחול לבן היה רעיון לחלוטין לא הזוי. לכל מדינה יש אינטרס להיות תלויה בחסדי זרים כמה שפחות, וכל מה שמיוצר במקום תורם לכך. אופציה ידועה ומוכרת היא לייצר תחת רשיון - כך זה התחיל בדאף וסיסו ולא היתה מניעה (דוגמא שאני בטוח שתסכים עימה) לבנות אוטוקאר ברשיון בארץ (אם המקסיקאים יכלו, מדוע הישראלים לא?) וכנ"ל לגבי מנוע (משהו עם תכנון מוכח ובדוק - קמינס, סקניה - לא עקרוני). אחרי צבירת נסיון ניתן היה לשפר ולשנות ואז היית נפטר מתשלומי התגמולים (חוקי ומקובל). ייצוא לשווקים מסוימים בהחלט יכול היה להיות ריאליסטי. דור המייסדים הבין זאת, אלה שאחריו העדיף את הדרך הקלה וכך אבדה לה ההזדמנות. היות וזה איננו פורום פוליטיקה אעצור כאן ואחסוך לעצמי גם עצבים....:x

בברכה,

גיא

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

אתם אוהבים משאיות?

תנו לי להראות לכם משהו שיעניין אותכם

באתר הבא עושים ועורכים את המשאיות האלה דרך צייר תעתיקו את התמונה למחשב פתחו באמצעות צייר ערכתם את התמונה תעלה אותה לאתר שממנו לקחתם אותה.....

.הנה הלינק לחצו עליי.

פורסם
רוני,

היות ואתה טוב בלאשר האם חלמתי חלום (וואיט פריטלינר COE בישראל בראשית שנות ה70) או לא (גלגלי אלומיניום), נדמה לי שגם האשדוד (שעטנז ה"מקלנד") היה עם מכסה מנוע מפיברגלס, לא?

ידוע לך מה הייתה הכוונה - האם תוכנן קו ייצור של הדברים הללו?

תמיד חשבתי שייצור של משאית 100% כחול לבן היה רעיון לחלוטין לא הזוי. לכל מדינה יש אינטרס להיות תלויה בחסדי זרים כמה שפחות, וכל מה שמיוצר במקום תורם לכך. אופציה ידועה ומוכרת היא לייצר תחת רשיון - כך זה התחיל בדאף וסיסו ולא היתה מניעה (דוגמא שאני בטוח שתסכים עימה) לבנות אוטוקאר ברשיון בארץ (אם המקסיקאים יכלו, מדוע הישראלים לא?) וכנ"ל לגבי מנוע (משהו עם תכנון מוכח ובדוק - קמינס, סקניה - לא עקרוני). אחרי צבירת נסיון ניתן היה לשפר ולשנות ואז היית נפטר מתשלומי התגמולים (חוקי ומקובל). ייצוא לשווקים מסוימים בהחלט יכול היה להיות ריאליסטי. דור המייסדים הבין זאת, אלה שאחריו העדיף את הדרך הקלה וכך אבדה לה ההזדמנות. היות וזה איננו פורום פוליטיקה אעצור כאן ואחסוך לעצמי גם עצבים....:x

בברכה,

גיא

גיא שלום בהקשר ל"אשדוד" לפי מה שפורסם באותם ימים ה2וחצי משאיות שהורכבו היו משאריות שהיו במפעל, שלדות וסרנים של ליילנד שיצורו בארץ הופסק הרבה לפניי, ועם מכלולים כמו מנוע גיר וקבינה של מאק ומה שעשו בעצם הכלאה ולא יצרו רכב עם תכנון מראש, לפעמים זה מזכיר לי את העבודות שאני יצרתי בבית ליד השולחן כאשר לקחתי שאריות מקיטיים של משאיות שנשארו לי ויצרתי דגמים שלא הופיעו כקיט למשל כשבניתי את ה"ביג מאמא".באשר ליצור משאיות בארץ כדרך זאת שאלה לפוליטיקאים ולשרי אוצר,לידיעתך היכולת היתה קיימת ולראיה היו מספר מוסכים בארץ שבשנות ה60 הרכיבו את האוטוקרים עצמאית .רוני

פורסם

כמובן באם כבר הזכרנו זכיונות, ייצור מקומי ואוטוקאר, ב2001 וולוו מכרו את השם והזכות בגרושים...

draythumbnails.jpgcranethumbnails.jpg

אפשר היה אז להעביר את כל פס הייצור לישראל:wink:

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

היום נצפתה וולוו כזו, עם תא שינה מלא (אולי מעט יותר ישנה, זכור לי שהיתה קצת יותר "מרובעת") באזה"ת דשנים מושכת עגלה של גדות כימיקלים. ראיתי וולבו עם אף, בשנות ה80 היו הרבה רכינות, אבל לא ראיתי עדיין וולבו "אמריקאית" כזו בארץ.

volvo-truck.jpg

פורסם
היום נצפתה וולוו כזו, עם תא שינה מלא (אולי מעט יותר ישנה, זכור לי שהיתה קצת יותר "מרובעת") באזה"ת דשנים מושכת עגלה של גדות כימיקלים. ראיתי וולבו עם אף, בשנות ה80 היו הרבה רכינות, אבל לא ראיתי עדיין וולבו "אמריקאית" כזו בארץ.

זאת המשאית שראית הם אומנם דומות חיצונית..אבל יש להם היסטוריה קצת שונה

a.jpg

פורסם

צילומים של mack dm 800 של תובלה ממלחמת שלום הגליל 82 בדאמור הראשון מימין של תובלה צנובר היתר מקסטינה בצילום הרביעי למעלה רואים מוביל על מוביל כך נסעו בסיני וגם בלבנון אם תעצמו את העיינים ודמיינו את הנהמה המתגלגלת של המנוע והג'קו הנוהם,

תמונה 2263.jpg

תמונה 2264.jpg

תמונה 2276.jpg

תמונה 2281.jpg

תמונה 2280.jpg

תמונה 2301.jpg

תמונה 2294.jpg

תמונה 2267.jpg

פורסם

היית חייב?:cry: -לו רק ניתן היה ליקנות את ה-DM כזה לכביש!!!:cry::cry::cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תמונות יפות ,מחזיר נשכחות ,השיירות האלו של הדיאמים היו משמיעות רעמים חזקים מהג'קוברקסים לראות אותם יורדים מהזהרני היה מחזה מרהיב,נשארו דיאמים בודדים פה ושם,לא חושב שניתן לקנות אחת כזו לאספנות,רובן נמכרו לחול.זכורה לי משאית מובילת עפר דיאם בצבע צהוב אזרחית שנת 83 ראיתיה לאחרונה בשנת 2001

עופר בן צבי

פורסם

כן, אבל זה לא עוזר לי- הכל ללא אופציית רישוי ישראלי!:cry:

אגב, מעניין, כמה סופרליינרים "סוסים" שרדו? והאם נשאר משהו עם תא שינה?

ועוד שאלה: נניח ואני לוקח הייבר לשעבר, מוריד לו את הארגז- האם אני יכול חוקים לעשות לו שינוי מבנה לסוס עם תא שינה?:roll:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...