Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ליאור , הקומנדקאר הזה מוכר לי . מה כתוב על הדופן ?

למשטרת רמת גן היה במשך שנים רבות כזה בדיוק ששימש את חבלן המשטרה. (האמת לפי הצביעה מקדימה ייתכן ובתחילת דרכו הישראלית אכן היה של משטרת ישראל)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

שלום רב

אני מניח שזה לא הפתעה אבל בכל אופן אולי זה יעניין מישהו.

בעופרה, מאחורי תחנת הכיבוי יש שתי כבאיות ישנות מאד, אחת נראית מפורקת והשניה פחות

לא צילמתי אז סליחה מראש.

פורסם

הדגם הוא fm12

הדגם הזה שוקל רק עשרים טון שהוא ריק.זה שאמרתי שגיר ידני הוא חובה אצלינו זה מתוך דעתי האישית וזאת בגלל המשקל הרב דבר שהיה ״טוחן״ גיר אוטומטי.ועוד נהיגה בעליות דבר שמאמץ את הרכב.

ליאור, אם הרכב ריק שוקל 20 טון, מלא אולי 35 טון בדחיסה שתעיף טיל לירח.. לא יודע מה מגבלות המשקל אצלכם, ברור שיש חוקים אבל יש חריגים, גם אוטובוס ממוגן הוא מן בן חורג.. . בכל מקרה, גירים אוטומטיים מתוכננים למשקלים גבוהים גם מעל 50 טון כך שתאורטית לא אמורה להיות בעיה. כיום תמצא בעיקר גירים רובוטיים עם המגבלות שלהם. בתכנות נכון של הגיר הוא אמור להסתדר עם הדחס ואופי ההפעלה בשטח הררי.

חלק מהעבודה של הגיר האו לתת בלימת מנוע אפקטיבית, גירים פלנטריים, דהיינו אוטמטים של פעם לא ממש נותנים לך להוריד הילוך במהירות גבוהה מתוך שמירה על מכלולי מנוע וגיר, התוצאה היא סתם פאק בטיחותי, אם יש גם גירים כאלו שנותנים יותר התערבות לנהג.

בלמי מנוע- לא סביר שב FM12 יש ג'יקובס + אגזוז ברקס. לרוב תמצא שם VEB בעברית- בלמנוע של וולבו, זו הגירסה של וולבו לג'יקובס, וולבו לא יכלו להעתיק אותו בגלל פטנטים ובאו עם הגרסה שלהם, לא ממש אותו דבר, רק דומה.

בלמי מנוע יעילים רק כאשר מופעל עומס על המנוע אם זה בירידות או בהורדת הילוכים. למשל, אם תשייט במישור ב-90 קמ"ש ותפעיל ג'קו אז מלבד רעש (או סאונד) לא תקבל כלום. אגזוז ברקס לא נפוץ בכלי רכב כבדים כי הוא מעמיס המון על סעפות, ראשים, שסתומים, ומה לא..

לעומתם, ריטרדר יושב על הגיר או דרייבשפט ויעיל במהירות גבוהה יחסית, וגם אז לא לאורך זמן כי השמן מתחמם והמאיט לא אפקטיבי, סתם מטגן את השמן ויוצר חום.

באוטבוס ששוקל פחות מ-20 טון אז הבעיה פחותה, במשקלים הכבדים אין מה לעשות רק עם ריטרדר, חוץ מהיצרן שדופק קופה. הפיתרון הנכון זה שילוב ממוחשב: בלם מנוע+ריטרדר, ואז השימוש בבלמים שבגלגלים יהיה מאד נמוך והם ישמרו קרים ומוכנים לבלימה רק כשצריך אותם.

מערכת משולבת תכלול חיישנים כמו: משקל רכב, זווית שיפוע הדרך, סל"ד, מהירות, חום ריטרדר, וכיו"ב. היצרנים הגולים פוזלים לשם, לסקניה יש מערכת (בחו"ל) שקוראת נתוני שטח תלת מימדיים משרת מרוחק ובעזרת GPS שמחובר לבקרת שיוט - מעלה ומורידה הילוכים וגז בהתאם לתנאי הדרך.

פורסם
את הקומנדקר הזה ראיתי בקיבוץ הר עמשא,אחד מהתושבים במקרה מכר ותיק שלי הולך לשפצר אותו

לפני מספר ימים ראיתי אחד צבאי שהוסב לאמבולנס נוסע במחלף רמלה.

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם
ליאור .אחרי שגמרתם את איסוף הזבל , היכן המטמנה [ אני מת על המילה הזאת ] שלכם , דודאים ? אם כן זו חתיכת נסיעה .

בס"ד

לגמרי לא דודאים,

המזבלה שלנו נמצאת ליד הישוב כרמל בהר חברון,יחד איתנו שופכים:מועצה מקומית קרית ארבע שיש להם משאית אחת דאף לצורך העניין אוטומטית.מועצה אזורית גוש עציון שיש להם דאף 8x4 דחס ועוד רמסע סקניה 8x4 שפשוט מעמיסים עליה דחס פעם בשבוע

לתגבור וכל השבוע הסקניה הזאת משמשת לעבודות משק אני אצרף צילום שיזדמן לי,עוד שופך שם איזה קבלן פינוי אשפה שעובד

במועצה המקומית אפרת.בנוסף שופכים הפלסטינים מעיריות חברון,חלחול,בית לחם,בית ג'אלה ועוד......

תתפלא לשמוע שהמשאיות הפלסטיניות חלקן משנות השבעים שמונים של המאה הקודמת,תרצה נצרף צילומים.

יש שם חמולה של בדואים ופלסטינים שנוברים שם כל שעות היממה ועוד מעט פסח אז בכלל......

לא בטיחותי בכלל,השר ארדן שמעתי נתן הוראה לסגור את המזבלה הזאת,הולך להיות מוקם אתר בתקוע אז בכלל זו תיהיה חתיכת

נסיעה,

אגב:אתה מזהה את הרכב הזה?

leyland.jpg

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

ליאור, אם הרכב ריק שוקל 20 טון, מלא אולי 35 טון בדחיסה שתעיף טיל לירח.. לא יודע מה מגבלות המשקל אצלכם, ברור שיש חוקים אבל יש חריגים, גם אוטובוס ממוגן הוא מן בן חורג.. . בכל מקרה, גירים אוטומטיים מתוכננים למשקלים גבוהים גם מעל 50 טון כך שתאורטית לא אמורה להיות בעיה. כיום תמצא בעיקר גירים רובוטיים עם המגבלות שלהם. בתכנות נכון של הגיר הוא אמור להסתדר עם הדחס ואופי ההפעלה בשטח הררי.

חלק מהעבודה של הגיר האו לתת בלימת מנוע אפקטיבית, גירים פלנטריים, דהיינו אוטמטים של פעם לא ממש נותנים לך להוריד הילוך במהירות גבוהה מתוך שמירה על מכלולי מנוע וגיר, התוצאה היא סתם פאק בטיחותי, אם יש גם גירים כאלו שנותנים יותר התערבות לנהג.

בלמי מנוע- לא סביר שב FM12 יש ג'יקובס + אגזוז ברקס. לרוב תמצא שם VEB בעברית- בלמנוע של וולבו, זו הגירסה של וולבו לג'יקובס, וולבו לא יכלו להעתיק אותו בגלל פטנטים ובאו עם הגרסה שלהם, לא ממש אותו דבר, רק דומה.

בלמי מנוע יעילים רק כאשר מופעל עומס על המנוע אם זה בירידות או בהורדת הילוכים. למשל, אם תשייט במישור ב-90 קמ"ש ותפעיל ג'קו אז מלבד רעש (או סאונד) לא תקבל כלום. אגזוז ברקס לא נפוץ בכלי רכב כבדים כי הוא מעמיס המון על סעפות, ראשים, שסתומים, ומה לא..

לעומתם, ריטרדר יושב על הגיר או דרייבשפט ויעיל במהירות גבוהה יחסית, וגם אז לא לאורך זמן כי השמן מתחמם והמאיט לא אפקטיבי, סתם מטגן את השמן ויוצר חום.

באוטבוס ששוקל פחות מ-20 טון אז הבעיה פחותה, במשקלים הכבדים אין מה לעשות רק עם ריטרדר, חוץ מהיצרן שדופק קופה. הפיתרון הנכון זה שילוב ממוחשב: בלם מנוע+ריטרדר, ואז השימוש בבלמים שבגלגלים יהיה מאד נמוך והם ישמרו קרים ומוכנים לבלימה רק כשצריך אותם.

מערכת משולבת תכלול חיישנים כמו: משקל רכב, זווית שיפוע הדרך, סל"ד, מהירות, חום ריטרדר, וכיו"ב. היצרנים הגולים פוזלים לשם, לסקניה יש מערכת (בחו"ל) שקוראת נתוני שטח תלת מימדיים משרת מרוחק ובעזרת GPS שמחובר לבקרת שיוט - מעלה ומורידה הילוכים וגז בהתאם לתנאי הדרך.

גיא.

אולי אני קצת נסחפתי בקשר למשקל אז אני אתקן את עצמי,המשאית שהיא ריקה שוקלת בסביבות השש עשרה טונות.

זה גם חתיכת משקל.יש ג'יקובס כמו שאמרת,יש מערכת של מאיט של שתי דרגות תקרא לזה איך שתקרא.אני בכל אופן מסתדר טוב

עם הג'יקובס במהירויות נמוכות ושאני עמוס,תאמין לי גם שהמשאית ריקה אני יודע לתזמן ככה שהג'קובס יאיט אותה גם במהירויות טיפ טיפה גבוהות,פשוט צריך להכיר את הרכב שאתה נוהג בו.לגבי ריטרדר...באוטובוסים ממוגני ירי הוא מתחמם חבל על הזמן ושמעתי

שמשפצים אותו כל שנתיים ואולי תלוי בנהגים ששוכחים על מה הם נוהגים.

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

לגבי הליילנד של "פחמס ", כבר דנו בו בפורום זה מכל הכיוונים .

ליאור , נשמח אם תצרף תמונות של המשאיות של הערבים במזבלה , אני מניח שזו תערובת של וולוו ומרצדס .

נראה לי שבאתר זה מתחוללת אחוות עמים . מתנחלים יהודים , ערבים פלשתינאים ובדואים מהסביבה

גלעד ארדן עשה טוב כשהחליט על סגירת המזבלה בכרמל . בסופו של דבר הטינופת שמחלחלת לקרקע מגיעה למי השתיה של באר שבע .

מה הטעם במשאית ממוגנת כשבסוף אתם ממילא חשופים באתר המזבלה לטירוף של איזה חמסניק , או איזה מחבל שהחליט שזו הזדמנות חייו להוריד יהודי ולזכות בתהילה בקרב עמו .

נחזור למשאיות . הרכבים הישנים של הערבים הם אלה שגדלתי עליהם במסגרת עבודתי ואני מתגעגע לתקופה ההיא שבה הייתי מלא בעבודה בעיקר מעיריות גדולות כמו תל אביב , רמת גן וירושלים .

פורסם

עשיתי הבוקר בירור קטן ואכן גיא , התלמיד חכם של הפורום , צודק .

הגירסה של וולבו לג'קו הוא VEB.

שאלתי נהג של FM12 לגבי הקושי בהחלפת הילןכים בדגם זה והוא טען שאצלו , דגם ידני עם רמסע , הוא יכול להחליף עם האצבע .

פורסם

לגבי ריטרדר...באוטובוסים ממוגני ירי הוא מתחמם חבל על הזמן ושמעתי שמשפצים אותו כל שנתיים ואולי תלוי בנהגים ששוכחים על מה הם נוהגים.

ריטרדר באוטובוס ממוגן- חארטה, רק לפורוטקול. זה לא יעבוד. הריטרדר לא מתחמם אלא השמן מגיע לטמפ' גבוהה מעבר לה נגרם נזק למכלולים ויעילות הבילמה יורדת בצורה דרסטית. למרות שהנושא נטחן - אוטובוס יכול לקחת 50 נוסעים + ציוד, בואו נגיד 5-6 טון. מי החליט שמיגון שמוסיף עוד 4 טון יעבור ככה על הדרך בלי שהרכב ירגיש?? :? לא יעזור רדיאטור שמן גדול יותר, כי תשאר עם מעברי שמן צרים מדי והרשימה עוד ארוכה.

אין מקום לקומבינות, מה עוד ששטח המחיה של האוטובוסים הממוגנים הוא דווקא בשטחים הרריים, שם במיוחד צריך בלימה טובה. פיתרון נכון הוא לבנות מרכב אוטבוס על שלדת משאית, לא כמו טיולית של פעם (חטא קדמון שחייב לעוף מהעולם) אלא מרכב אחוד על שלדת משאית 6X2 עם כריות אוויר בסרנים, 500 כ"ס וגיר רובוטי.

כל עוד הקומבינות חיות ובועטות אז ימשיכו לפרק גירים באוטבוסים ובכלל לנסות הפוך פרה חולבת לסוס משא.. :wink:

my 2 cents

פורסם

אוטובוסים ממוגנים קיימים רק בגופים ציבוריים כמו מועצות אזוריות. הכל נעשה ע"י מכרזים כחוק .

נראה לך ,גיא , שקובעי המכרז מבינים ברטרדרים או בשאר המכלולים . הם רוצים כלי נוח , מיזוג אויר ,מיגון והעיקר מחיר טוב וזה הכל .

פורסם

ריטרדר באוטובוס ממוגן- חארטה, רק לפורוטקול. זה לא יעבוד. הריטרדר לא מתחמם אלא השמן מגיע לטמפ' גבוהה מעבר לה נגרם נזק למכלולים ויעילות הבילמה יורדת בצורה דרסטית. למרות שהנושא נטחן - אוטובוס יכול לקחת 50 נוסעים + ציוד, בואו נגיד 5-6 טון. מי החליט שמיגון שמוסיף עוד 4 טון יעבור ככה על הדרך בלי שהרכב ירגיש?? :? לא יעזור רדיאטור שמן גדול יותר, כי תשאר עם מעברי שמן צרים מדי והרשימה עוד ארוכה.

אין מקום לקומבינות, מה עוד ששטח המחיה של האוטובוסים הממוגנים הוא דווקא בשטחים הרריים, שם במיוחד צריך בלימה טובה. פיתרון נכון הוא לבנות מרכב אוטבוס על שלדת משאית, לא כמו טיולית של פעם (חטא קדמון שחייב לעוף מהעולם) אלא מרכב אחוד על שלדת משאית 6X2 עם כריות אוויר בסרנים, 500 כ"ס וגיר רובוטי.

כל עוד הקומבינות חיות ובועטות אז ימשיכו לפרק גירים באוטבוסים ובכלל לנסות הפוך פרה חולבת לסוס משא.. :wink:

my 2 cents

כמעט קיים:wink:

2X6 על שלדת וולוו B12B עם גיר רובוטי I-Shift 12 הילוכים , מנוע של 420 כ"ס ותענוג אמיתי בגרסאות המתקדמות שלו.

volvo20memogan470x3251wa0.jpg

volvo%20B12B%20memogan_X600.jpg

איל

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

מנוע 420 כוח סוס יש לכל דגמי הוולבו B12. נכון שיש לו עוד ציר אבל בכללי הוא נראה לי באותו אורך כמו הרגילים .

אם כך , מה נותן עוד ציר כשמדובר באותו מספר נוסעים ? הרי אין כאן בעיה של משקל .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...