Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

אני בשלב החיפושים לרכישת רכב, נתקלתי ברנו מגאן דגם RN משנת 2000 אשר עבר תאונה.

המוכר שלח לי מסמכים רלוונטים לקבלת החלטה אודות היקף נזקי התאונה.

היות ואני בור בכל הנוגע לרכבים (פרט לנהיגה בהם) אשמח אם תעזרו לי לקבל החלטה אודות היקף התאונה והאם כדאי להתעסק עם הרכב (ראיתי את ירידת הערך של הרכב ואת מכלול התיקונים שבוצעו בו).

אני חייב לציין כי אני מתכוון לרכוש את הרכב לשימוש ארוך ואין לי כל כוונה למכור אותו בקרוב כך שאני לא מודאג לגביי ירידת שוויו או הקושי בו אני אתקל כשארצה למכור אותו.

מחיר המחירון של הרכב הוא 28000 ש"ח והמוכר מוכר אותו ב 25000 ש"ח.

מצ"ב העתק המסמכים.

תודה מראש לעוזרים...

_0819162126_001.pdf

פורסם

ממליץ לקנות אחת שלא עברה תאונה. לא חסרות מכוניות כאלה.

רכב הזה עבר תאונה קשה, לא מומלץ בעליל!

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היי, בהתייחס לתאונה: נקבע לרכב ירידת ערך של כ-8.5% מערכו, אם אני לא טועה היה רשום שם כ-3600 ש"ח (בזמן התאונה ככל הנראה), בהם פוצה בעל הרכב ע"י חברת הביטוח.

ע"פ דעתי מהחלקים שהוחלפו ועבודת הפחחות, בבדיקת הרכב לפני קניה במכון מורשה, ירשם לרכב עבר תאונתי עם פגיעת קצה שלדה !

לדבר עלול להיות ערך בטיחותי, שכן מתכת שהתקפלה בעבר, אינה עמידה כמו שהייתה קודם.

ראיתי בחשבונית המוסך המתקן, שהעבודה בוצעה בשילובים מוטורס, שהינם מורשים מאזדה פורד, לא ברור לי איך רנו מגיעה לשם לעבודה.

אבל אני יכול לאמר דבר על המוסך: הפחחיה שם חרא של פחחיה.

בעבר היה במשפחתי מאזדה 3, האוטו קיבל "נשיקה" מאחורה, הוכנס למוסך שילובים, הובא שמאי, החליטו על החלפת פגוש + רגשי רוורס שהיו מותקנים ברכב + צביעה חלקית של דלת המטען שנפגעה קל מאד.

כאשר בנו לראות את הרכב לאחר תיקון, הפגוש לא ישב טוב, כנראה חסכו בקליפסים או משהו לא ברור, אבל זה היה נראה כמו פגוש משופץ שלא הורכב כראוי, אבא שלי מהעצבים פשוט תלש את כל הפגוש מהרכב, צרח על מנהל המוסך "בפעם הבאה שאני מגיע לכאן הפגוש הזה יהיה מורכב כאילו יצא מהחברה !", מלבד זה היה גראד קטן בתיקון של הדלת מטען, הכל סודר לפעם השניה שהגענו למוסך, ע"פ דעתי האישית פאשלה כזו לא צריכה לקרות במוסך שאמור להיות מכובד.

מה אני בא להגיד כאן בעצם ? תבדוק טוב טוב את טיב העבודה על הרכב.

מעבר לזה: האם הרכב בעל גיר אוטמט ? אם כן, חפש מידע אודות הדבר בפורום, הגיר הנ"ל נוטה להתקלקל ויקר לתיקון.

בשורה התחתונה: אני אישית לא הייתי קונה את הרכב, מגאן נסחרות ה-מ-ו-ן מתחת למחירון, חבר קנה מגאן שהמחירון 41 ב29 אלף ש"ח, כשהאוטו ללא עבר תאונתי כמו זה המוצג כאן, או ללא כל בעיה אחרת.

מכאן והלאה, השיקול הוא שלך, אני לא הייתי נוגע באוטו בכלל, אבל הכל עניין של כסף, אם אתה לחוץ על האוטו, המצב המכני שלו טוב והאוטו בעל תיבת הילוכים ידנית, אולי שווה להסביר לו את המצב ולכווץ אותו במחיר ל20 אלף.

אבל חשוב מאוד לקחת את הרכב לבדיקה במכון מורשה לבדוק חומרת הפגיעה מהתאונה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני לא הייתי לוקח את הרכב גם ב-20K ש"ח.

הרכב עבר פצצה רצינית מאחור שכוללת פגיעה בכנף האחורית ואפילו גלגל שנפגע.

מבחינת השלדה, בטוח שיש לרכב קצה שלדה מכיוון שעשו תיקון באמבטיה של התא מטען.

אם בכל זאת החלטת להמשיך עם הרכב הספציפי הזה אני לא הייתי מוותר על בדיקה מעמיקה יותר. יש סיכוי שהמכה גרמה לעיוות בקורות אורך ולא ציינו את זה בדו"ח שמאי כדי לא לפצות את הלקוח בירידת ערך (מה שהיה משבית את הרכב כי זו פגיעה בעלת משמעות גבוה). זו קומבינה ידועה של חברות הביטוח, והם כבר הצליחו להפיל את ההורים שלי בעבר.

לאחר עריכה: אור, הקורולה שלי עברה תיקון לאחר תאונה בלובינסקי ב"ב מכיוון שזה המוסך שמקבל את כל רכבי הליסינג מהאזור. היום זה כבר לא נדיר (בעיקר בגלל חברות הליסינג) לראות רכב מחברה X מקבל טיפול פחחות בחברה Y.

שילובים הוא כנראה המוסך הסדר של החברת ביטוח של הבעלים, הוא כנראה בחר בו בגלל שקיבל רכב חלופי/השתתפות עצמית מופחתת או משהו בסגנון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...