Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני מקווה שתוכלו לעזור לי מבלי ללעוג לי יותר מדי על חוסר הניסיון.

קניתי לפני 4 חודשים דייהאטסו אפלאוז אוטו' מודל 97 ב2000 שקל מתחת למחירון. השקעתי ברכב באזור ה5 וחצי אלף שקל שכללו טיפולים מכנים גדולים (רדיאטור חדש, תושבות מנוע חדשות, בולמים קדמיים חדשים, בלמים חדשים, טיימינג, משאבת מים ומערכת CD MP3 של קנווד חדשה ומעולה עם רמקולים סוף הדרך הכל באחריות של 3 שנים ושנה בהתאמה). צריכת הדלק היא יחסית נמוכה 1:14 או 1:15. לאחר שקניתי התברר גם ששיחקו על הקילומטראז'. העניין הוא שאני לא מבסוט מנוחות הנהיגה של הרכב אני רגיל לנהוג על רכבים ארופאיים כמו פיג'ו ופולקסוואגן, מה גם שאשתי רוצה רכב עם כריות אוויר, וגם בגלל שיש תקלות מכניות נוספות שאין לי כוח יותר ללכת איתן למוסך. העניין הוא שראיתי רכב מסוכנות, יד שניה בעלות קודמת ליסינג, פיג'ו 306 1600 אוטו' 2001 אם אני לא טועה מדובר בXT קילומטראז' 170000, ומוכרים אותו ב20 אלף כשהמחירון של הרכב שלי הוא 19.5 אלף . לא ראיתי עדיין את הרכב פיסית למעט תמונה באינטרנט, לטענת המוכר הרכב נקי מפגיעות שלדה הכול עובד תקין וכו' לשים דלק וליסוע.

סך הכול לפני שאני מגיע לשם מה אתם חושבים על הדגם? על עצם ההחלפה האם זה כדאי אחרי כל ההשקעה שעשיתי?

אשמח להערות מועילות ענייניות ולא יותר מדי ציניות..:).

פורסם

לא ברור כמה תצטרך להשקיע בפיג'ו הזאת . אם היא נמכרת במחיר הזה יש לכך סיבה.

170000 אלף ק"מ עם עבר של ליסינג, גיר אוטומטי שנחשב ללא אמין במיוחד ויקר לשיפוץ.

נכון, פיז'ו יותר נוחה, יותר חדשה, יותר בטיחותית.

אילו היתה לך אפשרות להוסיף לתקציב ולקנות רכב בעל נתונים טובים יותר בהרבה מפיז'ו ספציפית הזאת, זה היה שווה (בטיחות).

אבל אני חושש שהזול במיקרה הזה ייצא לך בסוף יקר מאוד.

למרות שגילית ששיחקו לך עם הקילומטראז', הרכב שלך במצב טוב הודות להשקעתך בו.

כאשר תחליט שבאפשרותך להוסיף כספים ולעבור לרכב יותר חדש שלא נשמע חשוד תעשה זאת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אוקיי תודה על התגובה, זו אחת מהאופציות שעברו לי בראש.

אבל בכל מקרה אני זקוק ליותר מידע טכני על הרכב, מה היתרונות מה החסרונות, עלויות טיפול, אמינות גיר אוטומאטי ואמינות בכלל. המחירון של הרכב הזה הוא באזור ה30 אלף, מה יכול להוריד את המחיר ב10 אלף? האם רק הליסינג כבעלות קודמת והקילמוטראז' או משהו אחר יותר משמעותי?

פורסם

יש דבר אחד מאוד משמעותי שבגלל זה ירד המחירון של הרכב והיא אפילו נמכרת בפחות ממנו. היא צרפתיה.

פורסם

לא הייתי מחליף אפלאוז בפיזו עקב האמינות הנמוכה של המכוניות האירופאיות, מה גם שהשקעת הרבה ברכב מה שיתכן ויתן לך שקט נפשי בעתיד.

פורסם

וואו!! :shock:

אני נפעם מחוות הדעת המלומדות ומהתובנות העמוקות של הנדסאי הרכב ושל בעל האפלאוז שמעליי, בכל הקשור לאמינותן של מכוניות צרפתיות. הנסיון שלכם בטח מגובה בבעלות על מס' רכבים כאלו, נכון?

אם אין לכם נסיון אמיתי עם רכב מסוים מוטב שתשמרו את דעתכם האישית לעצמכם ולא תטעו אנשים תמימים - גם אם נדמה לכם שאתם יודעים הכל. איני בא לטעון שמכוניות צרפתיות הן בהכרח כליל השלמות, אך עדיף לבדוק כל מקרה לגופו ולהפסיק כבר עם ההכללות הילדותיות האלה. יודעים למה? כי אי-שם ישנם, רחמנא ליצלן, אנשים עם נסיון טוב עם מכוניות צרפתיות (אפילו יותר מאחת). צר לי לקלקל לכם את חגיגת ה"צרפתיות חרא" ושות'.

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

הנסיון שלי מגובה כבר ב2 פיג'ו ו- כ-10 שנים איתן!!!- לא לקנות רכב צרפתי!!! מלאות בתקלות מכאניות, יקרות בטיפולים . נכון שהן מכוניות נוחות ובטיחותיות , אבל לדעתי ניתן למצוא רכב נוח ובטיחותי עם נתונים טובים בהרבה ממה שאתה תיארת. לא יודע אם זה רק הטראומה שלי , אבל ממש לא הייתי ממליץ לך על פיג'ו. דבר נוסף- אם בסוף כן תקנה אותה ואתה מתכוון לטפל בה במוסך מורשה-תבדוק איך המוסך- היה לי קטע לפני מס' שנים שנכנסתי עם תקלה, הם סידרו אותה, אבל ניפחו לי את החשבון ועשו בכוונה תקלה אחרת על מנת שאחזור אליהם... אני חושב שהם לא היחידים שעושים את זה,אבל עליהם שמעתי בדיעבד ממקור מהימן . המוסך שאני מדבר עליו נמצא בב"ש, אז אם אתה תושב האיזור- לידיעתך

פורסם

מבלי להתחייס לגיבוב השטויות שנאמר כאן על רכבים צרפתיים, כדאי שתפסיק לחפש מציאות זולות שמתגלות כמסחטות כספים ותתחיל לחפש רכב טובים מבית טוב. קנית אלפלאוז עם קילומטראז' מפוקפק בהנחה של 2000 ש"ח מהמחירון ובזבזת עליה עוד 5000 ש"ח ביישור קו. לא כדאי לקנות רכב טוב, לשלם עליו בהתאם ולחסוך את כאב הראש?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמינות הנמוכה של המכוניות האירופאיות

עד מתי אנשים בארצנו ייסבלו מסטיגמות ודעות קדומות?

הודעות בסגנון זאת, נשמעות מהרבה אנשים שלא מבינים, ששמעו מחברים וכד' וזה נשמע כמו הודעה מוקלטת.

כאילו על אנשים מותקנים כפתורים: "רכב צרפתי", "רכב אירופאי", "אלפא רומיאו" וכד'. נמאס פשוט ללחוץ על כפתורים האלו ולשמוע דברים שאין להם שחר.

levy, מהתשרמות שלי עליך בפורום, ראיתי שאתה מבין במכוניות ויודע לעשות לבד פעולות אחזקה לרכב שלך.

גם, כמה שאני מבין מתגובה נוכחית שלך, אתה חובב מכוניות יפניות, אבל למרות זאת, לפי דעתי לא מתאימה לך תגובה כזאת.

אם יש לכם, להגיד משהו ספציפי על מכונית מסויימת, תגידו. אבל למה לזרוק הודעות מוקלטות?

יש הרבה מאוד אנשים בארץ שיודעים להעריך את היתרונות של רכב אירופאי על רכב יפני ובוחרים רכב כזה.

אמינות קרובה למוחלטת עוד לא הכל בחיים, יש גם איכות נסיעה, בטיחות וכד'.

מעבר לזה, מי אמר שמכוניות אירופאיות לא אמינות. בטיפול נכון, רכבים האלה מחזיקים מעל 20 שנה ועוברים מעל 300K'"מ.

אם כל הכבוד לרכב יפני ויש כבוד, אני לא מוכן לעבור מרכב אירופאי לרכב יפני. חשוב לי עובי פח, חשוב לי שדלתות יהיו כבדות, חשובה לי הבטיחות, חשוב לי הגימור, הנוחות וחשובים לי עוד הרבה מאוד דברים אחרים שרכב יפני מאותה רמה לעיתים רחוקות מתקרב למה שנותן רכב אירופאי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הדיעה שלה נובעת הניסיון בעבר עם מכוניות אירופיות שהיו בבעלותי, מהתרשמות עם חברים שהיו להם רכבים אירופיים,משיחות עם עשרות בעלי מוסכים, מקריאת מאמרים בנושא ומחוות דעת בעלי רכב ברמה בינלאומית ומסקרי דעת קהל של מליוני אנשים בכל עולם שכל הזמן מדרגים את המכוניות היפניות בראש הסולם.

נכון שיכול להגיד בעל רכב אירופי שהוא מאוד מרוצה ורכבו אמין או בעל דגם ספציפי שהוא באופן מובהק אמין יותר מדגמים אחרים, אולם זה נימצא בשוליים, מידגם של אנשים בודדים לא מייצג, אלא רק מידגמים של מליוני לקוחות שאותם אתה יכול לקרוא בשפע באינטרנט.

כמו כן קיימים גם דגמים יפניים פחות אמינים מאירופיים, אולם שוב המידגם כולל בתוכו מיגוון של דגמים ומליוני לקוחות.

אני מסכים שברכבים האירופים קיימים יתרונות אחרים כמו נוחות נסיעה לדוגמא, אולם בשירשור זה התייחסתי לאמינות בלבד.

אמינות יפנית - זה תחום שמעסיק הרבה שנים גם את התעשיה האמריקאית וגם את התעשיה אירופאית הרבה שנים והרבה מודלים הועתקו לתעשיות אילו, ואין ספק שחלה התקדמות בנושא בעשור אחרון.

פורסם

חברים יקרים,

באמת שלא מדובר אצלי בדעה קדומה , אלא בניסיון מר עם 2 רכבים מסוג פיג'ו. פעם אחת הייתי יכול להגיד נפלתי- לא התמזל מזל, אבל כשפעמיים רכב מאותה חברה מזייף מבחינתי זה תמרור אין כניסה!!!! פיג'ו האחרונה שלי, שנת 2003 , כשמכרתי לפני כשנה- הייתה כולה מקולפת כבר- וזה תוך 4 שנים- אומר משהו על איכות הצבע. איכות המכאנית גם לא רחוקה מזה (שיפוץ גיר לפני שנתיים). אז שכל אחד יעשה מה שהוא מבין, אבל לטעמי אין חכם כבעל הנסיון והחכמים באמת לומדים על טעויות של אחרים... אז תלמדו מהטעויות שלי..

גילי

פורסם

חברים יקרים, תסלחו לי שכתבתי מגילה.

לא קיים במכוניות דבר כזה כמו אמינות מוחלטת. להגיד מכוניות אירופאיות פחות אמינות מיפניות זה סטיגמה.

אם לקחת סקרים של אמינות, קח גם סקרים אילו סוגי מכוניות יש יותר על הכביש.

משום מה, נהגי מוניות מעדיפים מכוניות אירופאיות. יש אחוזים מוחצים של מוניות מדגמי VAG ומרין, לאומת יצרנים אחרים, כגון טויוטה.

אוקטביה, דוגמא של מכונית אירופאית, מונית נפוצה מאוד. היא עד כדי כך לא אמינה שנהגי מוניות מעדיפים דווקא אותה על פני מכוניות רבות אחרות והיא עוברת רק חצי מיליון ומעלה קילומטר.

מצד שני, קורולה, מכונית יפנית, משנים נניח 2003, היא כ"כ אמינה שאחרי 100K וקצת הולך לה מנוע.

אי אפשר לעשות הכללה, כי זה דבר שמבוסס על דיעות קדומות. אי אשפר להגיד שמכונית אירופית אמינה היא מקרה פרטי ויפנית לא אמינה זה גם מקרה פרטי. החיים הם לא 0 ו-1, לכן לאמרה הזאת אין תוקף: האמינות הנמוכה של המכוניות האירופאיות.

אני מסכים איתך שבסקרים יפניות יוצאות יותר אמינות. אבל אם אתה אומר שמכונית אירופאית, אמינות שלה נמוכה, זה אומר מבחינתי שהתכוונת שאמינות של יפנית 95% ושל אירופית 30%. כלומר, במכונית יפנית אני מבלה 5% מזמן כביש במוסך ובאירופית 70%. אבל אין כך הדבר.

לאחד מבני משפחתי הייתה רנו מגאן שסובלת בארץ מסטיגות של אמינות, 1.6 ידנית, מה שהתקלקל ב-3 שנים שהיה הרכב ברשותו, זה חלון חשמל והוא נסע מעל 20K בשנה. הרכב לא נתקע מעולם.

לאבא שלי יש אוקטביה, ב-7 שנים היו רק דברים מינוריים, הרכב מעולם לא נתקע.

ברשותי הייתה אלפא 164 שסובלת בארץ מסטיגות של אמינות, עם כמעט 300K ק"מ, היו דברים מינוריים בלבד, לא היו תקלות גיר מנוע וכד', הרכב בן 15 שנים ונתקע פעם אחת (הייתה דליפת דלק ואני בחרתי לקחת את הרכב על גרר למוסך ולא להסתכן, הרכב למעשה לא נתקע והיה במצב נסיעה). כרגע ברשותי בימר בן 17, מוקדם לדבר על תקלות, אבל גם הוא עדיין, טפו טפו טפו לא נתקע וכלום לא התקלקל.

אני מניח שעוד רבים מחברי הפורום יכולים להעיד שיש ברשותם מכונית אירופית ולמרות האמינות הלא מוחלטת, אמינות גבוהה מאוד.

יותר אמין/פחות אמין, אין לזה משמעות. רק מספרים מדברים. אם אתה אומר שמכונית אירופית X לא אמינה, תן דוגמא מעשית, אם לאומתה אתה אומר יפנית Y כן אמינה, תן דוגמא מעשית.

אני מוכן לבקר קצת יותר במוסך עם מכונית אירופאית, אבל בתמורה לקבל ביומיום בטיחות ברמה גבוהה יותר, נוחות טובה יותר בנסיעה ורכב יותר מפנק שכיף לנהוג בו. בנוסף להכל, חשוב לי גם המראה ועובי פח.

יש גם אלמנט של תרבות אחזרת רכב, לזה גם יש השפעה על אמינות. מכונית אירופית דורשת גישה עדינה ולא של איזמל ופטיש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אוקיי תודה על התגובה, זו אחת מהאופציות שעברו לי בראש.

אבל בכל מקרה אני זקוק ליותר מידע טכני על הרכב, מה היתרונות מה החסרונות, עלויות טיפול, אמינות גיר אוטומאטי ואמינות בכלל. המחירון של הרכב הזה הוא באזור ה30 אלף, מה יכול להוריד את המחיר ב10 אלף? האם רק הליסינג כבעלות קודמת והקילמוטראז' או משהו אחר יותר משמעותי?

33%?

תאונה עם שלדה או בעיה בגיר - חפש אחד מזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...