Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב אמריקאי ישן שמערכת האורות בו אינה מחוברת דרך ממסרים ולכן הקונקטורים של הנורות הראשיים והמתג החלפת האורות מגבוהים לנמוכים מתחממים עד כדיי שנאלצתי להחליף את מתג האורות בשל שריפתו, לפניי שאני מרכיב את המתג החדש ברצוני לברר האם הסכמה שצירפתי היא הדרך הנכונה ביותר לפיתרון הבעיה בעתיד

כרגע מערכת האורות מותקנת כך:(ללא ממסרים) בבקשה:norelaycircuit.gif

וזאת הסכמה החשמלית לאותה המערכת אך הפעם עם ממסרים, בבקשה לעיונכם:

relaycircuit.gif

האם זאת הדרך הנכונה לשמירה על הקונקטורים והמתג אורות לטווח הארוך?

מספיק 2 ממסרים, אחד לאורות הנמוכים ואחד לגבוהים?

כמה אמפר הפיוז שאחריי המצבר צריך להיות, 20 A מספיק?

היכן הכי טוב למקם את הממסרים ,בתא המנוע קרוב למצבר או בתוך תא הנוסעים מתחת להגה?

תודה מראש והמשך שבוע נעים לכולם

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן אפשר לחבר כך, רק אציין שהקונקטורים לנורות עצמן לא נשרף כתוצאה מאי קיום ממסרים, אלא כתוצאה מנפילת מתח בין המחברים לאורך זמן, יש להחליף את הקונקטורים האלה ולעקוב אחרי כן בעתיד, ללא קשר למערכת עם וללא ממסרים.

לגבי החיבור, ניתן לעשות זאת קל ומהיר יותר, לא פחות טוב, ולקחת את הפקודות לממסר מהחיוט העכשיווי הקיים המגיע לנורות עצמן, וכן, ניתן להתקין את הממסרים במנוע, רצוי להתקין עם בתי ממסר, כדי שלא "יקפוץ" חוט מהממסר ויגרום לנתק ו/או לקצר.

בנוסף, שים לב, עת חיבור החוטים לנורות הראשיות, אל תטעה בחיבור, שכן עלול להווצר מצב שב low beam לא כולם ידלקו במצב זה, אלא אחדים ב high beam , ולהפך.

כלומר טרם ביצוע החיבור, אתה חייב לדעת כל תקע בנורה, מהו הוא אמור לקבל.

לא כדאי לגשת לבעל מקצוע? זה הרי לא סיפור יקר לסדר זאת.

רק אוסיף , קיימים בשוק "מגברי אורות" (ממסרים בתוך קופסא) ייעודיים, אך רובם מסוג שלא הייתי רוצה ברכבי.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, ממסרים אוניברסליים נניח של הלה או בוש עם 4 רגליים בלבד יעשו את העבודה טוב או שעדיף בעליי 5 רגליים?

לגביי הפיוז 20 אמפר מספיק?

דני, אתה יכול בבקשה לפרט עבורי בדיוק את כל הרכיבים שעליי לרכוש בשביל ביצוע העבודה ע"מ שלא אשכח משהו

בחנויות חלפים ניתן לרכוש את כל הרכיבים?

פורסם

בנוסף לשאלותיי בהודעה הקודמת רציתי לדעת איזה סוג ועובי חוטים עליי לרכוש וכמובן באיזה צבעים מקובל להשתמש במערכת האורות ע"מ שיהיה קל לזהותם בעתיד מבלי להתבלבל עם מערכות חשמל שונות ברכב?

מישהו יודע אוליי אם "באלוף החלפים לרכב" בראשל"צ ניתן למצוא את כל רכיביי החשמל לביצוע העבודה?

אשמח לדעת אם יש חנות חשמל לרכב בחולון שניתן להשיג את כל מוצריי החשמל

יש למישהו הערכת מחירים גסה לגביי מחירם של הרכיבים כגון:2 ממסרים 4 רגליים, חוטיי חשמל, סופיות כבל, בידוד מתכווץ ...,אשמח להתעדכן לפניי בואי לחנות

תודה מראש והמשך יום נעים

• ספונסר פורום
פורסם

אתה יכול להשתמש בממסר אחד עבור 2 הפנסים,הכי נוח יהיה להתקין את הממסר קרוב לפנס,את רגל 85 לחבר לחוט המגיע מידית האורות,86 מינוס,30 פלוס אחרי פיוז מהמצבר,87 לפנס.

פיוז של 15 אמפר יספיק.

כל נורה צורכת כ 4.5 אמפר(55וואט חלקי 12 וולט)

אורן

פורסם

כלומר, אתה צריך שני ממסרים, אחד לאור דרך לשני הפנסים, ואחד לאור מעבר לשני הפנסים.

אל תשכח להחליף את התקעים לנורות לחדשים, רכוש "בתי ממסר" שהממסר נכנס לתוך תושבת שסופיות החוטים מקובעים לתוכה.

מעבר לכל זאת, דאג לכל החיבורים בהחלמה בלבד, וכמובן, בידודים ראויים.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אורן, אתה לא מתבלבל בין רגל 85 ל86 ?

במצב כזה כפי שהסברת זה בטוח יעשה את העבודה, אז מה למעשה הייתרון כאשר מחברים דרך 2 ממסרים ולא רק אחד?

אורן אני רק מקווה ששמת לב לסכמה שצירפתי ,אצלי ברכב יש 4 פנסים ולא רק 2 ,עדיין אפשרי להשתמש בממסר אחד בלבד כפי שציינת או שבמצב כזה חייב 2 ממסרים כפי שרואים בסכמה המצורפת, מה דעתך?

דני, ראיתי עכשיו את תגובתך ואני מבין ממנה שתגובתו של אורן אינה נכונה במקרה שלי כאשר יש 4 פנסים, הבנתי אותך נכון?

פורסם

דני, אז אני מבין שיש לחבר את הממסרים בדיוק כפי שמראה הסכמה שצירפתי נכון?

אתה יכול בבקשה להרחיב עבורי קצת יותר לגביי המשפט שציינת

לגבי החיבור, ניתן לעשות זאת קל ומהיר יותר, לא פחות טוב, ולקחת את הפקודות לממסר מהחיוט העכשיווי הקיים המגיע לנורות עצמן, וכן, ניתן להתקין את הממסרים במנוע, רצוי להתקין עם בתי ממסר, כדי שלא "יקפוץ" חוט מהממסר ויגרום לנתק ו/או לקצר.

תודה מראש והמשך יום נעים

פורסם

הממסר צריך פקודת הפעלה, קח למס' 85 את החוט שמגיע לאור המעבר, ושכרגע ממש מגיע לנורה, נתק אותו, וחבר לממסר ברגל 85 .

רגל 86 למינוס טוב. לפח.

רגל 30 למצבר, חבר נתיך 15 אמפ'

רגל 87 , לנורה, מהיכן שניתקת את החוט שמגיע אליה, חבר לצד של הנורה.

את רגל 87 פצל, חבר גם לחוט שמגיע לאור המעבר של הפנס השני, זאת כמובן לאחר שתנתק את החוט המקורי המגיע אליו.

אותו דבר לגבי אורות הדרך (גבוהים) בעזרת הממסר השני.

בסוף, (או על הדרך) החלף את המחברים המתחברים לנורות, רכוש מחברים חדשים.

הכי חשוב, הזהר לבל תבלבל, בכל מקרה, רצוי לגשת לבעל מקצוע, ממש לא יקר, ויהיה מקצועי. (אם תגש לאיש הנכון).

את הממסרים לחבר עם בתי ממסר, כלומר הממסר נכנס לתוך בית ממסר ונתפס בו, מצד השני של בית הממסר יש את החוטים לחיבורים.

אתה יכול להתקין את בתי הממסר בתא המנוע, ליד המצבר, או ליד הפנסים, או במקום אחר בתא המנוע שיש מקום, אך לא קרוב לחלקים מסתובבים במנוע, ולא על המנוע עצמו, ורצוי רחוק מהגריל שלא יהיה חשוף למיים, ואם באיזור הגריל(פח החזית) אז במקום שלא חשוף למיים מבחוץ

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני תודה רבה לך על ההסבר הפרטני ,אכן זה נשמע ממש פשוט ויעיל

רק עוד שאלה ברשותך, אצלי ברכב יש קוטביי "צד אמריקאים" אורגינלים וכפי שאני מבין אין אפשרות לחבר שום חוט נוסף לראש הכבל שמתחבר לקוטב עצמו בניגוד לקוטבים העיליים הרגילים,

צירפתי תמונה של הכבל ה"חיובי" שלי ואני צריך להבין לאן מתחבר הכבל הראשי העבה ולהיכן מתחבר הכבל הדק ?

ואת הבית פיוז שאני צריך למתוח בין המצבר לבין רגל 30 של הממסר אני אמור לחבר לכבל הדק שליד העבה?

LL13235.jpg

תודה מראש והמשך יום נעים

פורסם

אתה מראה לי חוט או כבל חשמלי, עם ראש שנראה כמו חיבור ראשי למצבר, בכל אופן, זוהי תמונה, ואינני יכול לדעת בוודאות את הגדלים הפיזיים..

לא ברור לי איך הגעת מנושא של הת' ממסרי אורות, לכבל כזה שברשותך.. האם התכוונת שזה מה שמותקן באוטו? אם כן, מה הקשר לחוט הקטן?

אולי אלא חוטים שרכשת כדי לבצע התקנת של ממסר אורות ? :shock:

הצלחת לבלבל אותי.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, בתמונה שצירפתי אני מראה למעשה בדיוק את סוג הכבל שמתחבר אצלי לקוטביי המצבר (שיטה אמריקאית), האמת היא שמבחינה פיזית הכבלים בפועל ממש אחד לאחד בעוביים כמו בתמונה, החוט הדק מצורף לכבל העבה שלידו ושניהם ממש ייצוקים בתוך הפלסטיק/גומי האדום ולכן אין אפשרות לנתקם או לחילופין להוסיף להם חוט נוסף ולכן שאלתי לאן אני אמור להתחבר (מהצד של קוטב המצבר) עם החוט שמתחבר לרגל 30 של הממסר?

האם אני פשוט צריך "לגלות" קצת מאותו חוט הדק (שמופיע בתמונה) ולהתחבר אליו עם החוט החדש (בית פיוז) שמתחבר לרגל 30 שבממסר ?

דני, יכול להיות שהכבל העבה הולך לאלטרנטור והדק הולך למתג אורות הראשי בדשבורד כפי שנראה בסכמה המקורית?

פורסם

דני, בנוסף לשאלותיי בהודעה הקודמת שטרם ענית לי עליהם רציתי לדעת האם יש חשיבות למיקום מרחק הפיוז מהמצבר?

איזה פיוז יותר עדיף להגנה כזאת 15 או 20 אמפר ?

• תוכן חדש...