Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לפני כשלושה שבועות קניתי שני צמיגים מתוצרת ברידג'סטון (ER-60 185/65X14) ב"חצב נציגויות" בטירת הכרמל.

ביום חמישי ( 17/07/2008 ) התפוצץ הצמיג עם הרבה רעש וצלצולים אך בעיקר חוסר-שליטה בהגה ורעידות, האחורי מצד ימין, בכביש 2 מצפונה לעתלית. יש לציין שקודם לכן לא הורגשה שום הפרעה ולא נסעתי בדרך משובשת.

היום הגעתי למקום בו קניתי את שני הצמיגים, עוד לפני שבכלל הצגתי את הצמיג לבעל-הבית הדבר הראשון שאמר היה: "הצמיג טחון, הוא עלה על משהו."

העובד במקום הוציא את הצמיג מתא המטען והחל לבדוק אותו, בעודו מרים את הגלגל אל הקומפרסור ע"מ להפריד בינו לבין הג'אנט, אמר בעל-הבית "כשנפתח אותו תראה שיש בפנים משהו.", ציפיתי בכליון עיניים לפגוש לראשונה את מוט הברזל שבו, לפי התאורים, "נכנסתי", אך לשווא! מלבד שני קרעים אימתניים לא ראיתי שום דבר חריג.

בעל-הבית התעקש שלמרות האחריות הטריה אני זה שעשיתי שימוש לא נכון בצמיג, ושאין שום פגם בייצור.

מאחר והצמיג החלופי היה מישלן רקוב (4 שנים, חרוך ודסוק) לא הסתכנתי ונאלצתי לקנות במקום עוד צמיג, מאותו סוג, עם הנחה קלילה.

הצמיג הקרוע נשלח לבדיקה אצל היבואן ("מכשירי-תנועה") והתוצאות מנתיחת הגופה אמורות להתקבל בשבועות הקרובים.

מה לדעתכם עליי לעשות?

תודה מראש.

1.JPG

2.JPG

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

אין לך מה לעשות הרבה, מניסיון של לפני כמה חודשים , הורי הרכיבו זוג צמיגים קידמיים חדשים להונדה סיוויק ולאחר שבועיים אחד מהם התפוצץ לפתע בנסיעה של 40 קמ"ש גם לנו אמרו בפנצריי'ה שישלחו אותו למעבדה לבדיקה אחרי כמה שבועות חזרו אלינו וטענו שעלינו על משהו והצמיג תקין .

לא נותר לנו כמובן ברירה אלה להחליף אותו

פורסם

יש לבדוק תאריך יצור של הצמיג ,אם קנית אותו חדש הוא חייב להיות בן שישה חודשית עד שנה לכל היותר !. לפי צורת הקרע הצמיג נפגע חיצונית על גוף כלשהו !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אני חושב, יכול להיות שאולי זה תוצאה של חבלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה נראה דיי בברור שעלית על משהו לפי צורת הקריעה, לא מדובר בחלק אחד של הצמיג אלא ממש בשקע גם בחלק ה"עבה" שלא אמור להיות קשור לתפר. נראה כמו חלק מתכתי מרובע או משהו בסגנון.

פורסם
זה נראה דיי בברור שעלית על משהו לפי צורת הקריעה, לא מדובר בחלק אחד של הצמיג אלא ממש בשקע גם בחלק ה"עבה" שלא אמור להיות קשור לתפר. נראה כמו חלק מתכתי מרובע או משהו בסגנון.

כל ה"סיפור" בכלל מתחיל מזה שלא עליתי על כלום, לכן אני מתקומם כ"כ. אני נוטה להאמין שהצמיג שקניתי היה פגום / ישן.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

ידידי, תתחיל מזה, שצריך להגיד שמע ישראל שיצאת בזול מהתפוצצות צמיג!

את התשובה כבר אמר לך הפנצ'רמכר, ולא ניראה לי שהוא בכלל שלח את זה למעבדה.

לפי התמונה אין מצב לדעת מה קרה באמת.

רכשת כבר חדש, סע בשלום!

פורסם

אין הבדל הנראה בעין בין חתך של גוף זר לבין פיצוץ..

דווקא בגלל שעיקר הקרע בצד הצמיג יש לי נטיה גדולה יותר להאמין שמדובר בפיצוץ של הצמיג.

למרות שהתמונות לא מספיק ברורות ע"מ לקבוע.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

לחץ אויר מעל המותר בהוראות היצרן (הנוצר מניפוח לא אחראי) וחום רב (הנוצר מחיכוך עם הכביש החם)

גורמים לפעמים לפיצוצים בצמיגים.

האם, במקרה, ניפחת את הצמיג בזמן האחרון ? אולי ירדת לשטח ואז חזרת למלא אויר ?

פורסם
לחץ אויר מעל המותר בהוראות היצרן (הנוצר מניפוח לא אחראי) וחום רב (הנוצר מחיכוך עם הכביש החם)

גורמים לפעמים לפיצוצים בצמיגים.

האם, במקרה, ניפחת את הצמיג בזמן האחרון ? אולי ירדת לשטח ואז חזרת למלא אויר ?

הצמיג בן שלושה שבועות, הניפוח התבצע במקום בו קניתי את שני הצמיגים.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

הצמיג הזה נקרע מפגיעה של עצם זר.צמיג שיש בו פגם בייצור יראה שונה לחלוטין -לרוב יהיו בועות אויר בדופן,סוליה מעווטת או פרודה מהכתף וכ'...כיום צמיגים שמיובאים באופן חוקי לארץ מחוייבים בתקנים אירופיים או אמריקאים והם כולם עוברים בדיקת איכות הכוללת שיקוף ברנטגן בכדאי למנוע בעיות של פיצוץ צמיגים כפי שהיה נפוץ בעבר.

לדעתי הצמיגאי צודק בהבחנתו וסביר להניח שפגעת בעצם שבלט מאבן שפה.

• תוכן חדש...