Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי מאזדה לאנטיס 97 מנוע 1.8

בימי חמים מאוד המזגן לא מקרר כמו שצריך הוא מוציא קור ממש חלש, זה קורה רק בנסיעות עירוניות, בנסיעה במהירות 70-100 הוא מקרר טוב.

בימים לא כ"כ חמים המזגן מתפקד כמו שצריך בכל מהירות אפילו בסרק.

מה ניראה לכם הבעיה?

לפני חודשיים בערך היה חסר קצת גז והחשמלאי מילא לי.

שטפתי את הרדיאטור החיצוני של המזגן עם לחץ מים וחל שיפור.

אין פילטר אוויר של המזגן.

האם שהמזגן פועל 2 האווררים צריכים לפעול ביחד קבוע?

פורסם

צריך לבדוק שוב את כמות הגז שבמע' כי אולחי יש דליפה קטנה ושוב חסר גז.

כמות גדולה מדי של גז גם גורמת לקרור חלש יותר וכמו כן צריך לבדוק את הטמפ' בפתחי יציאת האויר.

במע' מזגן חשובה ההקפדה על כמות גז במשקל מדויק, נקיון המעבה הקדמי (שאותו שטפת וניקית), תקינות הרולט/מייבש,

בידוד של הצנרת ולחצי עבודה מתאימים ועוד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי, איך בודקים את תקינות המייבש?

את הגז מילאו בעזרת מכשיר כזה כמו מחשב, ראיתי על הצג את הפעולות שהמחשב הזה מבצע, בהתחלה הוא יצר ווקום במערכת, ולאחר זמן מה היה תפריט והמזגניסט בחר את דגם הרכב והיה כתוב 750 או 700גרם גז.

אני חושב שמילאו לי גז ממוחזר כי לפני שמילאו לי גז שאבו אותו עם המחשב הזה..

ומה לגבי פעולת המאווררים, הם צריכים לעבוד שניהם יחד קבוע?

יש לציין שאין דליפות גז, מאז שהרכב עלה לכביש ועד לפני חודשיים הייתה כמות גז כמעט תקינה 600גרם ז"א שברח במשך 11שנים 100גרם לערך.

פורסם

בזמן פעולת מזגן כל מאוורי הרכב צריכים לעבוד

כדאי לבדוק מעבר האויר ברדיאטורים

שטיפה יכולה לעזור אבל יכול להיות שיש מעברים סתומים

כושר הקירור תלוי גם ביכול הצינון של הגז אחרי הדחיסה

נסה לנקות טוב את הרדיאטורים שוב וניקיון יסודי

בהצלחה

אורי

פורסם

בדיקה קצרה וקלה שיכולה לחסוך הרבה כאבי ראש - בדוק מהיכן שואב המזגן את האוויר הקר. לפעמים למרות שהידית מופנת למצב סירקולציה האוויר נשאב מחוץ לרכב ובימים חמים המזגן מתקשה לשמור על טמפרטורה סבירה.

הפעל את המזגן על עוצמת המפוח הגבוהה ביותר ונסה להרגיש מהיכן שואב המזגן את האוויר. אוויר מבחוץ נשאב כמדומני מפתח שנמצא בתחתית השמשה הקידמית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לאחר בדיקה עצמית אני חושב שאני יודע מה הבעיה.

קודם כל המאוורירם עובדים כמו שצריך, 2 מאווררים עובדים ביחד.

ליד הסעפת ממש צמוד, עובד צינור מזגן ממתכת חשוף ללא בידוד, שהמזגן עובד אם נוגעים בצינור מרגישים את הצינור קר.

אני משער שהחום של הסעפת פילטה פוגע בצינור וזה פוגע בקירור, חשבתי להוסיף בידוד לצינור הזה ואני לא יודע איזה בידוד לשים..

למישהו יש הצעה לבידוד טוב שיהיה עמים בחום?

האם בידוד רגיל כמו שמשתמשים למזגנים ביתיים יתאים?

אתמול נסעתי נסיעה בינעירונית ארוכה והמזגן לא איכזב אותי בנסיעה :)

תודה

פורסם

זאת גם בעיה שהיתה אצלי, בימים ממש חמים המזגן לא תפקד טוב.

הדבקתי ווילונות מאחורה, ומילאתי גז, היה שיפור, אך עדיין לא היה טוב.

כל הצנרת היתה בלי בידוד, והתחלתי לבודד אותה עם בידוד של זמגן ביתי.

כמובן, לפני זה בדקתי שהחומר אינו דליק.

עד עכשיו הספקתי לעשות רק את הצינורית הצרה, וכבר מורגש שיפור.

בהצלחה!

פורסם

הבעיה שלך אינה נובעת מאי בידוד הצינורות. להיפך החום על צינור היניקה עוזר לגז שלא התאייד מספיק במאייד להגיע למדחס מאוייד. הדבר קורה כאשר אין עומס על המערכת.

"בנסיעה במהירות 70-100 הוא מקרר טוב" כלומר בעיית אוורור המעבה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד לא כ"כ הבנתי לגבי בידוד הצינור.

האם בידוד הצינורות לא תהיה השפעה לטובה?

המעבה נקי שטפתי אותו בלחץ מים, המאווררים עובדים כמו שצריך חזק.

גם אני אני לא נוסע אלא בניוטרל נותן גז הקירור נישאר כמעט אותו הדבר אולי טיפה יותר טוב.

פורסם

אצלי אותה הבעיה... לאנטיס 1.8 מודל 98

בדיוק כמו אצלך - במהירות נמוכה המזגן מקרר מאוד חלש... במהירות 70 - 100 מורגש הרבה יותר .

כמוך ניקיתי את הראדיאטור החיצוני... נסיתי להחליף פילטר מזגן, גילית שהוא לא קיים...

שברתי את הראש עד שהגעתי למוסך מורשה מאזדה... בבדיקת טמפ בפתחי היציאה יצא תקין... נאמר לי אפילו כי אין צורך למלא גז (לא היה חסר) אלא פשוט ברכב הנ"ל המזגן חלש ולא מתאים למזג אוויר הישראלי !?!?!?!

לדעתי יש לך 2 אפשרויות

1 . סע ככה

2. תחליף רכב. (ולא שמאזדה הוא רכב רע {מלבד המזגן})

(אני כבר החלטתי לכיוון האפשרות השניה)

בהצלחה...

פורסם

יש לשים טרמומטר (מד חום) בפתחי יציאת האוורור (המזגן) , לבדוק טמפ' אם אינה תקינה, לבדוק סירקולציה, לבדוק שאין מעבר מיים חמים לרדיאטור החימום הפנימי, אם צריך, להמשיך ולחבר שעונים, לקרוא לחצים ולהתקדם לפי התוצאות, ככל שיש צורך כזה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...