Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול אם הרכב משועבד לחברה גדולה (אויס,אלדן וכו') אין שום חשש.

אני קניתי בזמנו (2006)מאזדה 3 2004 מאויס עם דו"ח בדיקה,אחריות לשנה על מנוע וגיר והתחייבות בחוזה שהשיעבוד יורד עד העברת התשלום. אני מלא שבחים גם על האוטו וגם על השירות.

חבר,אתה חופר

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום , קראתי את טופס הבדיקה ולפי הכתוב בטופס הבדיקה הרכב בסדר !

תודה רבה,לגבי סדרת הטיפולים בגלל השמן הכהה אתה יכול לתת לי כיוון בערך מתי אני צריך לגשת לטיפול ?

לא מסכים. יש אנשים פרטיים שמטפלים במכוניות שלהם בקנאות, מעניקים את הטיפול הטוב ביותר, עם חומרים מתכלים הטובים ביותר, שמים כל שבוע ווקס. אז מה שרשמת לא מדוייק בכלל.

זה נקרא פשוט להרים את הידיים ולהתייאש. יש אנשים שמחפשים את הרכב שלהם חצי שנה עד שמוצאים אקזמפלר סופר שמור בקנאות ומלוקק.

באופן כללי, צריך להבין שרכב ליסינג את הקילומטרים הגבוהים בשנים מאטות עבר בתנאים די קשים. גם טיפולים טובים לא יכולים לפצות את הבלאי של גיר אוטומטי שנגרם לו מקיקים על בסיס קבוע למשל.

אז אני אומר לך שכן,יש לי שכן שיש לו רכב מאזדה 3 מליסינג (עבודה) והוא מטפל באוטו כל סוף שבוע כמו כל הצעירים פה ב"חאפלה" אחת גדולה,ועם יש אחד אז בטוח שיש עוד כמוהו.

זה לא להרים ידיים,זה נקרא ללכת לכיוון שחצי (עם לא יותר) ממדינת ישראל עושים - ליסינג.

בגדול הדו"ח נראה סביר, אפילו טוב בצורה מחשידה. אני מקווה שאת הבדיקה ביצעת במכון אוביקטיבי והיא אכן נכונה.

כדאי לבדוק לאן נעלם הגלגל הרזרבי ולדאוג שיחזירו אותו לפני שאתה קונה את הרכב.

אישית לא הייתי מעביר בעלות על רכב עד שלא הייתי מקבל אישור בכתב מרשם המשכונות שהשיעבוד הוסר.

לא הבנת אותי נכון,אני לא מעביר בעלות משום שאני מחכה לאישור של ההסרת שעבוד מהחברה של אלדן. (מה גם שהמשרד שובת )

את הבדיקה ביצעתי לפי יעוץ שלכם במכון "רלקס" - אשדוד שזהו גם מוסך טויוטה.

למה לדעתך היא מחכשידה?

דיברתי עם הבוחן אישית שאלתי אותו עם השלדה נקייה הוא אמר : "כן אין מה לדאוג"

בקשר לגלגל הרזרבי , אמרתי לו שסיכמנו על מחיר אז אני רוצה לקבל את האוטו 100% בלי הוצאות נוספות.

אז הוא הביא לי אפשרות לסוע להחליף גלגלים בפנצ'יריה (שאל עם הוא רוצה שהוא יחליף לי לבד,אמרתי לו לא אני יעשה את זה זה בסדר). טען שהוא ישיג לי גלגל רזרבי,וישלח אותי לטיפול בקשר לשמנים למוסך עם תלוש הנחה מצידו.

האם מישהו יכול להגיד לי בערך (עד שאני יבדוק זאת בספר טיפולים) עוד כמה ק"מ אני יזדקק לטיפול עשרת'אלפים?

אגב תודה לכולם

פורסם

עוד שאלה חשובה : לגבי סעיף מספר 1 : רעש מערכת תיזמון ושסתומים ,רצועת מנוע/אביזרים.

האם האוטו עומד בפני טיפול טיימינג ?

לבדוק זאת אני יכול רק בעזרת מוסך פורד + ספר טיפולים של האוטו ? או שניתן לבצע זאת גם טלפונית ?

פורסם
עוד שאלה חשובה : לגבי סעיף מספר 1 : רעש מערכת תיזמון ושסתומים ,רצועת מנוע/אביזרים.

האם האוטו עומד בפני טיפול טיימינג ?

לבדוק זאת אני יכול רק בעזרת מוסך פורד + ספר טיפולים של האוטו ? או שניתן לבצע זאת גם טלפונית ?

אם ישנו ספר טיפולים אז יהיה רשום מה הטיפולים שבוצעו.

לגבי טיימינג מתבצע ב 120000 ק"מ בפוקוס 2

לפי מיטב זכרוני בדגם הקודם לפני 2004 טיימינג הוא כל 90000 ק"מ

פורסם

אנני יודע עם חצי מדינה קונים מליסינג רכב, או שליש, אולי רק רבע, וזה מוכיח משהו?

חצי מדינה נוסעת במאזדה 3, בחו"ל יכולים לעבור ימים, עד שתראה אחד, זה מוכיח משהו.

כאן הכל מתנהל בשיטת העדר.

רוצה להצטרף?

בבקשה.

פורסם
למה אמרת שצריך לשלם אגרת טסט? האוטו בלי טסט? :shock:

לא אני משלם ! הוא משלם את זה.

פשוט משרד הרישוי שובת,האוטו עבר מסלול ויש מדבקה אבל אין אגרה משולמת.

אנני יודע עם חצי מדינה קונים מליסינג רכב, או שליש, אולי רק רבע, וזה מוכיח משהו?

חצי מדינה נוסעת במאזדה 3, בחו"ל יכולים לעבור ימים, עד שתראה אחד, זה מוכיח משהו.

כאן הכל מתנהל בשיטת העדר.

רוצה להצטרף?

בבקשה.

טוב,אתה בכלל לא בנושא עם לא שמת לב ואני לא יודע למה אתה עדיין ממשיך "לחפור" בעיניין הזה.

טיפולים בפוקוס הם כל 15000 או שנה.

בתיבת הילוכים ישנה הוראה לא להחליף שמן גיר אלא להוסיף במידת הצורך.

אוקי אז כנראה שזה באמת לא כל כך "נורא" כמו שזה נראה כי גם הבוחן אמר שזה ברמה ה"צהובה".

אבל בכל זאת אני אבדוק זאת,תכף אני נוסע לאסוף את הספר טיפולים ומשם למוסך להתיעצות.

אם ישנו ספר טיפולים אז יהיה רשום מה הטיפולים שבוצעו.

לגבי טיימינג מתבצע ב 120000 ק"מ בפוקוס 2

לפי מיטב זכרוני בדגם הקודם לפני 2004 טיימינג הוא כל 90000 ק"מ

אוקי. תודה רבה

פורסם
אז אני אומר לך שכן,יש לי שכן שיש לו רכב מאזדה 3 מליסינג (עבודה) והוא מטפל באוטו כל סוף שבוע כמו כל הצעירים פה ב"חאפלה" אחת גדולה,ועם יש אחד אז בטוח שיש עוד כמוהו.

אתה נותן כאן מקרה פרטי ומאוד נדיר ומשליך מקרה הזה על כל מכוניות ליסינג - זה מה שאפשר להבין ממה שכתבת.

אולי פשוט שכן שלך מתכנן לרכוש את הרכב הזה בסיום תקופת ליסינג.

הרי כתבת: "ישנם הרבה מכוניות ליסינג שמטופלות ונראות יותר טוב מכל אוטו פרטי"

אם רכב ליסינג ניראה שמור או שזה מקרה נדיר ביותר כמו עם שכן שלך או למשל רכב שמטוייח היטב מכל המכות שקיבל.

מעבר לזה, איך אתה יכול להסיק איך האוטו מטופל מאיך שהוא ניראה? מאיפה אתה יודע איזה שמנים ופילטרים שמו לו ואיך נסעו אליו?

במילים אחרות, ידידי היקר, אל תשלה את עצמך. מדובר על מכוניות עם בלאי יחסי גדול יותר ממכוניות פרטיות. לא סתם מורידים מחירון עבור רכב ליסינג. אם המצב היה כמו שאתה מתאר, שרכב ליסינג שמור יותר טוב מכל אוטו פרטי, הרי מחירון שלו היה גדול יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתה נותן כאן מקרה פרטי ומאוד נדיר ומשליך מקרה הזה על כל מכוניות ליסינג - זה מה שאפשר להבין ממה שכתבת.

אולי פשוט שכן שלך מתכנן לרכוש את הרכב הזה בסיום תקופת ליסינג.

הרי כתבת: "ישנם הרבה מכוניות ליסינג שמטופלות ונראות יותר טוב מכל אוטו פרטי"

אם רכב ליסינג ניראה שמור או שזה מקרה נדיר ביותר כמו עם שכן שלך או למשל רכב שמטוייח היטב מכל המכות שקיבל.

מעבר לזה, איך אתה יכול להסיק איך האוטו מטופל מאיך שהוא ניראה? מאיפה אתה יודע איזה שמנים ופילטרים שמו לו ואיך נסעו אליו?

במילים אחרות, ידידי היקר, אל תשלה את עצמך. מדובר על מכוניות עם בלאי יחסי גדול יותר ממכוניות פרטיות. לא סתם מורידים מחירון עבור רכב ליסינג. אם המצב היה כמו שאתה מתאר, שרכב ליסינג שמור יותר טוב מכל אוטו פרטי, הרי מחירון שלו היה גדול יותר.

אני לא משלה את עצמי,אני יודע הרוב באים בגישה של "יש לי רכב מהעבודה אפשר לקרוע אותו גם ככה יחליפו לי" אבל יש גם כאלה שכן מטפלים ובוא נגיד שעם הייתי נופל על כזה רכב אז תוצאות הבדיקה לא היו טובות.

אני מכיר הרבה אנשים שכן מרוצים מעסקאות שביצעו לגבי רכבי ליסינג ככה שאני לפחות לא דואג,אני יודע שיש לי לאן לפנות.

ועכשיו לנושא :

ביררתי טלפונית דרך המוסך המורשה בעיר מה הטיפול האחרון שהאוטו עבר ועל כמה ק"מ הוא עמד.

טיפול אחרון : אפריל 2008,עמד על 93 ק"מ,טיפול עשרת'אלפים.

טיפול הבא ב: 105 ק"מ או חודש אפריל,מה שיבוא ראשון. האם זה הגיוני לפי תוצאות הבדיקה ?

לגבי תאונות היא אמרה שאני צריך לבקש דו"ח מהבעלים של האוטו,יש כזה דבר ?

פורסם
אני לא משלה את עצמי,אני יודע הרוב באים בגישה של "יש לי רכב מהעבודה אפשר לקרוע אותו גם ככה יחליפו לי" אבל יש גם כאלה שכן מטפלים ובוא נגיד שעם הייתי נופל על כזה רכב אז תוצאות הבדיקה לא היו טובות.

עשית את הבדיקה במכון שהמליצו אליו מחברת ליסינג? אני כמעט בטוח שקבלת באותו במכון גם הנחה - אני צודק?

אם מה שרשמתי זה נכון, הרי אתה בהחלט משלה את עצמך.

בעצמך רשמת "יש לי רכב מהעבודה אפשר לקרוע אותו גם ככה יחליפו לי" ואחרי זהאתה עוד חושב שתפול על רכב שמור יותר מכל רכב פרטי? :shock:

רוצה ליקנות ליסינג? קנה! אבל אל תנסה להצדיק את העמדה שלך. אני מכיר אנשים שקודם מחליטים ואחרי זה מתיעצים רק כדי לקבל הצדקה על החלטה שלהם. למשל:

- "תגיד רכב X זה רכב טוב?"

- "תשמע, הגיר שלא לא משהו ויש גם קצת בעיות אמינות ולכן השוק חלש."

- "אז כדאי לקנות כזה או לא?"

- "לא הייתי קונה במקומך."

- "אבל האוטו טוב או לא טוב?"

- "למה אתה מתעקש?"

- "כבר קניתי ורציתי לדעת אם הקנייה טובה."

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עשית את הבדיקה במכון שהמליצו אליו מחברת ליסינג? אני כמעט בטוח שקבלת באותו במכון גם הנחה - אני צודק?

אם מה שרשמתי זה נכון, הרי אתה בהחלט משלה את עצמך.

בעצמך רשמת "יש לי רכב מהעבודה אפשר לקרוע אותו גם ככה יחליפו לי" ואחרי זהאתה עוד חושב שתפול על רכב שמור יותר מכל רכב פרטי? :shock:

רוצה ליקנות ליסינג? קנה! אבל אל תנסה להצדיק את העמדה שלך. אני מכיר אנשים שקודם מחליטים ואחרי זה מתיעצים רק כדי לקבל הצדקה על החלטה שלהם. למשל:

- "תגיד רכב X זה רכב טוב?"

- "תשמע, הגיר שלא לא משהו ויש גם קצת בעיות אמינות ולכן השוק חלש."

- "אז כדאי לקנות כזה או לא?"

- "לא הייתי קונה במקומך."

- "אבל האוטו טוב או לא טוב?"

- "למה אתה מתעקש?"

- "כבר קניתי ורציתי לדעת אם הקנייה טובה."

המקוריות של הרכב היא ליסינג אבל אני קונה אותו ממגרש מכוניות.

עשיתי את הבדיקה במכון שאני רציתי.

ולגבי מה שאמרתי כנראה שלא קראת מספיק טוב תקרא שוב ותנסה להסביר לי איך הגעת למסקנה שזו הדרך שלי?

אני יודע הרוב(=רוב האנשים) באים בגישה של "יש לי רכב מהעבודה אפשר לקרוע אותו גם ככה יחליפו לי"

אבל יש גם כאלה שכן מטפלים(=שומרים על האוטו כאילו הוא פרטי שלהם) ובוא נגיד שעם הייתי נופל על כזה רכב אז תוצאות הבדיקה לא היו טובות.

חוץ מזה לא באתי לשכנע אף אחד שליסינג זה הכי הכי ! כל אחד שיעשה מה שטוב לו.

אנשים פה עדיין לא הבינו תנושא.

פורסם

ידידי היקר, בקשר לליסינג בכלל ומגרשים בפרט - תעשה חיפוש בפורום. אם מה שרשום לא מרתיע אותך, אז תתחדש.

תוצאות הבדיקה בסדר. אבל כמו שפה כבר צביקי אמר בקשר לליסינג, חיים קשים של רכב יבואו לידי ביאוי כניראה לקונה שני או שלישי.

• תוכן חדש...