Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי שאלה לגבי אופן עבודת המאוורר בפיאט אונו.

המאוורר נפתח שהשעון חום מגיע לקצת יותר מהרבע ואז הוא עובד כל הזמן כמעט.

האם זה תקין וככה זה צריך להיות,הרכב לא מתחמם בכלל ולא חסר שמן או מים.

יכול להיות שהיוניט חום פותח את המאוורר מהר מדי?

תודה.

פורסם

לפי דעתי מדובר ביוניט שמתפקד באופן לקויי. אבל תמתין לתגובות של בעלי אונו - הם יגידו אם זאת התנהגות נכונה או לא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אצלי באונו זה לא קורה.

המאוורר נדלק רק מתי שאני עוצר , בזמן נסיעה הוא לא עובד כי יש רוח שמקררת אותו בזמן נסיעה.

והמאוורר פועל אולי לדקה-שתיים אחרי שאתה מכבה את האוטו. (אפילו שהחום מנוע הגיע לחום 90 מעלות)

פורסם

הוא נדלק בערך ב 80 מעלות,וגם בדרך בין עירונית שיש קירור הוא עובד.

המנוע הוא 1100 סמ"ק.

יכול להיות שככה זה צריך להיות??

תודה לכולם.

פורסם

יכול להיות שטרמוסטט תפוס במצב חצי פתוח, רדיאטור סתום או דברים דומים. בדוק תיאוריות האלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האם שווה להוציא את הטרמוסטט מהרכב עכשיו בחודשי הקיץ?

לגבי הרדיאטור לא נראה לי שהוא סתום..

תודה.

פורסם

לא תקין. לא להוציא את הטרמוסטט בחודשי הקיץ.

לדעתי מדובר ביוניט חום שמפעילה את המאוורר מוקדם מידי. שים לב שהיוניט צריכה להדליק את המאוורר ב- 87° ולכבות אותו ב- 92°.

פורסם

בדיוק הפוך, יוניט החום שבתחתית הרדיאטור אמורה להפעיל את המאורר ב 92 מעלות ולכבותו לאחר שהחום ירד ל 87 מעלות.

לאחר פרוק היוניט מהרדיאטור ניתן לראות את נתוני הטמפרטורות על בסיס הנחושת שלו.

את בדיקת פעולת המאורר צריך לבצע כשהמזגן כבוי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אז לפי מה שאתם אומרים יכול להיות שככה היוניט והמצב תקין.

האם יש 2 יוניטים במנוע?

תודה.

פורסם
בדיוק הפוך

צודק, התבלבלתי.

יש יוניט אחת למאוורר והמאוורר פועל בטמפ' אחת ברוב הדגמים.

לדעתי יש לפרק את היוניט ולבדוק אילו טמפ' רשומות עליה, צריך להיות 92-87. במידה ולא להחליף ליוניט מקורית.

פורסם

זה עובד כך כבר שנים אז בגדול זה לא אמור להפריעה לך יותר מדי, הכי גרוע תחליף וונטה מפירוק .

היה לי פונטו שבמנוע היה מותקן יוניט נמוך (מבירור היבואן החליף את היוניט הנ"ל בזמן התקנת מזגן בארץ)

כך האוטו עבד כ11 שנה על חום מנוע של 75-80 עד שיום אחד החלטתי להחליף יוניט לגבוה וחום העבודה נהיה 90+ מעלות זמן מאוד קצר לאחר מכן התחילה להבהב לי נורת שמן מנוע בסרק אבל רק כאשר המחוג היה ב 90 מעלות אם הרכב היה עומד בסרק אך חום המנוע היה ב 80 (רבע על השעון) הנורה לא היתה מהבהבת בכלל.

אולי זה צירוף מקרים מצער,

ואולי השינוי הקבוע בטמ"פ העבודה ב 10-15 מעלות כלפי מעלה גרם לזה מכיוון שבמשך השנים נגרמה שחיקה מסויימת למנוע וכאשר העליתי את הטמ"פ השמן נהיה דליל יותר וצמיגותו בטמ"פ הנ"ל לא התאימה לשחיקה שכבר היתה במנוע.

אולי זה סתם תאוריה שהמצאתי (לנחם את עצמי) והמנוע התחיל להראות סימנים רעים כי הגיעה זמנו אבל שיהיה לשיקולך.

• תוכן חדש...