Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסוואגן פולו 99 - בעיית רעידות בעת בלימה - בעייה חוזרת

avram22
שימו לב! השרשור הזה בן 5970 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם, ברשותי פולו שנת 99. לפני שנה החלפתי רפידות וצלחות לא מקוריות לאחר חודש התחלתי להרגיש רעידות. כשהסתכלתי על הצלחות זיהיתי שחיקה לא אחידה בין פנים הצלחת לבין חלקה החיצוני. לאחר שהרעידות החמירו פניתי למוסך מורשה פולסוואגן הקרוב למקום מגוריי ובבדיקה נאמר לי שהרפידות אינם מקוריות ולכן הדבר גורם לחימום יתר ולעיוות הצלחת. ביקשתי שיחליפו לי את הרפידות למקוריות וכמובן שהחליפו גם את צלחות. שמח ורגוע נסעתי לביתי אמנם עם כנס של 700 ש"ח אבל בידיעה שזה מאחריי ומעתה לא יהיו רעידות. באותו סופ"ש שטפתי את הרכב ולאחר מספר נסיעות זיהיתי שוב את בעיית השחיקה הלא אחידה. לאחר שטיפת הרכב הצלחות מתמלאות חלודה אך בעת בלימה החלודה אמורה להיעלם עקב החיכוך בכל שטח הפנים של הרפידה. אך לא כך, נשאר פס חלודה בערך של 2 ס"מ על הצלחת בחלקה הפנימי. פניתי חזרה למוסך מורשה ונאמר לי שעשו פזה בחלק הפנימי של הרפידה ולאחר בערך 1000 קילומטר התופעה תיעלם. התופעה באמת נעלמה אך החלה שוב בעיית רעידות בבלימה ועצירה לא אחידה של הרכב. יש לציין שהרכב ידני ולכן אני לא יושב יותר מידי על הבלמים. מוזר!

אני מתכוון לפנות למוסך שוב אך מי שיש לו מושג או שנתקל בבעיה בעבר אשמח לשמוע ממנו.... אולי ישנה בעיה שאני לא חושב עליה...

בתודה , אבי עמור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ללא ספק הבעיה בבלמי הצלחות , נראה לי שכוחות הבלימה לא ניצבים ב-90 מעלות כלפי הצלחות (או כלפי צלחת אחת) , האם הפס החלוד הופיע על שתי הצלחות או רק על אחת מהן ?.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם גם הדוושה מגיבה הסיבות הן :

חופש במיסבי הגלגל (או הגלגלים)

תופי-בלימה אחוריים מעוותים

רעידות בהגה בזמן בלימה ,סיבות :

צלחות מעוותות מחימום יתר , משטיפה של הצלחות כאשר הן היו חמות מאוד.

צלחות דקות (שחוקות למידת עובי מתחת לדרוש ועם חימומן בזמן בלימה הן מתעוותות)

רפידות בלימה לא איכותיות בעלי מקדמי חיכוך שונים בחומר בגין חומר זול על אותו הפד

צמיגים קדמיים פגומים מתעוותים בזמן בלימה.

לדעתי , יש להשקיע מחשבה רבה לפתרון סופי של בעיית הבלמים ברכביך. לא די לפרק ולהחליף חלקים , יש לחקור את הבעייה , לבדוק את הקליפרים , לפרק בוכנות , להחליף גומיות הבוכנות , אולי הן לא חוזרות בתום הבלימה ?, לבדוק את בית הקליפרים , עיוותים חופשים וכו'.

שאלה נוספת : האם נסית להחליף בין הצמיגים הקדמיים לאחוריים ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במהלך השנה האחרונה החלפתי בין הצמיגים האחוריים לקדמיים ועשיתי כיוון פרונט.

לפני חודש הרכב יצא מטיפול במוסך מורשה ונמצא חופש במשולשים המשולשים הוחלפו ונעשה כיוון פרונט שוב באותו טיפול הוחלפו גם הבלמים וכרגע יש רעידות... לדעתי החליפו את הגומיות (מה שציינת) או לפחות ככה אמרו לי אין לי דרך אמיתית לאמת את הדברים אלא רק להאמין להם. אני מטפל במוסך הזה כבר כמה שנים והם סבה"כ עושים עבודה טובה...

בתודה , אבי עמור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

ברכב הזה לחלוטין אין נטיה לעיוות של צלחות הבלמים ולכן אני מאד

מסופק אם אכן זו הבעיה שלך

כמו כן אני לא מבין למה היה צורך לבצע פזה לרפידות ,אם גם

מוחלפות הצלחות באותו מעמד אז ההתאמה אמורה להיות מושלמת

ואין צורך בזה .

לגופו של עיניין לדעתי התקלה אצלך הינה בתבור הליו יושבות הצלחות (הנבה)

תבקש מהמוסך שלך שיבדוק אותם לפני ההחלפה הצפויה של הצלחות בפעם השניה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית תודה לכל המגיבים. עדכון: הייתי במוסך אתמול הם אמרו שהצלחות כחולות מחימום יתר. לאחר שנגמרה לי הסבלנות והרמתי את קולי הם ביקשו ממני להשאיר להגיע ביום אחר ולא בערב חג ע"מ שיוכלו לבדוק את הרכב לעומק.

בינתיים אני לא מרוצה ולא נתקלתי אף פעם בתגובה כזו של בלמים ואם אכן נוצר עיוות משהו בחומר לא תקין.

רון לגבי תשובתך מה יכולה להיות הבעיה עם הנבה? אם תוכל לפרט אני אשמח.

בתודה , אבי עמור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צלחות כחולות זה אכן עקב שימוש מופרז בבלמים שעלול להוליד עוות צלחות או בעיה כל שהיא בבלמים שגורמת להם להתפס קימעה.

עוות בנאבות (בעיברית צחה >> תבורים) בהחלט יגרום לכל התופעות שציינת אך זה יורגש מיידית והחלפת צלחות לא יפתרו את הבעיה כך שלפי תיאור המקרה לא נראה שזה המצב, בכל אופן זה ניתו לבדיקה ללא קושי עם אינדיקטור ובסיס מגנטי או חוליות.

אני חושש שעמדת המוסך נכונה ומדובר בנהיגה ושימוש בבלמים לא תקין מצד הנהג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרים כאלה של חשש לנבה מעוותת וכו' , מבצעים ליטוש (חריטה עדינה) של הצלחות ללא פירוק עוד בהיותם על צירם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מתכוון לחריטת צלחות על הרכב, אז כן זה ימנע את הרעידות גם אם מקורן לתבורים. אם אתה מתכוון למשהו אחר אז תפרט יותר בבקשה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני זוכר, שבפעם האחרונה שהחלפתי צלחות בלמים,

המכונאי השחיז עם משחזת עדינה, (נייר זכוכית)

את השטח מגע, בין הנאבה לבין הצלחת,

כדי שהצלחת תשב טוב.

הוא הסביר לי שהוא עושה את זה

כדי למנוע רעידה של הגלגלים.

גם בשעת נסיעה,

וגם בשעת בלימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דניאל, יכול להיות שמדובר בהתחממות של הצלחות אבל זה נראה לי שלאחר יומיים שהחלפתי רפידות וצלחות החלו רעידות עדינות מה גם שזה לא הרכב הראשון שלי ופעם ראשונה שאני נתקל בכזו תופעה הרי הרגלי הנהיגה שלי לא השתנו בין הרכבים.

שנית איך מזהים אם התופים מעוותים וגורמים לרעידות ברכב?

בתודה , אבי עמור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5970 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...