Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות קטנות בזמן נסיעה עם מזגן- פיאסטה ידנית 1300 98.

guywt82
שימו לב! השרשור הזה בן 5963 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן,

יש לי פורד פיאסטה 98 1300 ידנית (כפי שאפשר להבין מהכותרת). שמתי לב שכשאני מדליק את המזגן, הרכב רועד טיפה. אני אנסה לתאר את זה: הרעידות מופיעות רק בנסיעה (לא בניוטרל), והן בתדירות של משהו כמו 2-4 שניות, למשך חלקיק שניה. כלומר זה לא שהרכב רועד חזק, ולא רציף כל הזמן, אבל ניתן להרגיש בזה. ההרגשה של הרעידה היא כאילו של מעין הורדת הילוך ברכב אוטומט , אך זה מתרחש בזמן נסיעה רציפה, וכמובן ללא העברת הילוכים (רכב ידני).

קראתי קצת בפורום על נושאים דומים וראיתי בעיקר, מדחס/טורים/אלטרנטור ותושבות כסיבות אפשריות שהועלו.

חשוב לציין שאני נוסע הרבה בעליות (חיפה) אם זה יכול להשפיע, וגם אין שום נורית שנדלקת.

סך הכל הרכב עם מזגן נוסע וסוחב (עד כמה שהמנוע 1300 הישן הזה יכול לסחוב..) וזה לא מפריע לנהיגה, אבל זה מורגש. יש לכם אולי רעיונות מה זה יכול להיות?

ועד כמה זה קריטי בכלל לטפל בזה? כלומר בהתחשב שהאוטו בסדר גמור..

תודה רבה

גיא

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

עד כמה שאני יכול להבין מהודעתך אני מסיק שאחד מחוטי ההצתה של פורץ בעומס .

החלף סט חוטי הצתה איכותיים \ מקוריים ובדוק באותה הזדמנות את מצב המצתים -בעם תחליט להחליפם גם כן מיותר לציין שרק למוטוקרפט ( מקורי).

בברכה.

חיים יוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התגובה.

אם אתה יכול להסביר את הקשר בדיוק בין העומס לכך שחו ההצתה פורץ אני אשמח.

בכל מקרה שתי שאלות:

1)האם זה אפשרי/קל לאבחן את זה לפני זה בוודאות (שזו הסיבה), או פשוט צריך לנסות להחליף חוטי הצתה ולבדוק אם זה עובד?

2)כמה זה אמור לעלות, אם אתה יודע?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מישהו נוסף יכול לומר לי אם לדעתו באמת החוטי הצתה?

אני רק רוצה להוסיף שבזמן נסיעה במישור מרגישים פחות את הרעידות. בעלייה בעיקר מרגישים (ירידה לא), וזה נותן תחושה כאילו מישהו פתאום נותן איזה פוש לשניה לאותו (כאילו מזנק פתאום), ואז חוזק לנורמלי. -->מכאן ההרגשה כאילו פתאום מישהו מוריד הילוך בעלייה באוטומט, ויש אחרי זה מעלה חזרה. (כל התהליך לוקח חצי שניה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

נשמע כחוטי הצתה ו/או פלג תקול, ו/או בעיה אחרת (הייתי מתחיל בשתי האפשרויות הראשונות שרשמתי) שמופיעה בעומס.

כן, ניתן לבדוק טרם ההחלפה, אולם דרוש להתחבר עם סקופ מעבדתי ובדיקת מתחים של מערכת הצתה - מעגל שני, אז יתכן, ויהיה צריך להפעיל עומס על המנוע למרות שהרכב עומד במקום, וניתן.

לחילופין, לארגן חוט הצתה תקין ומתאים, ולבדוק אחד אחד, להוציא אחד להכניס את החדש ולבדוק, אם נשארה הבעיה, להחזיר את הישן ולעשות אותו הדבר לחוט השני עד שמגיעים לרביעי, באם נשארה הבעיה , לעבור לפלאגים.

רצוי לאבחן באופן מקצועי, ולא באפשרות ה"חאפרית" השניה שרשמתי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לך דני,

האם מישהו יכול להמליץ על מישהו אמין (ועדיף גם עם מחיר סביר) באיזור חיפה?

ממה שאני מבין, במקרה וזה חוטי הצתה אז פשוט צריך להחליפם, נכון?

תודה,

גיא

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לפנות למוסך "מלמד" ברח' יפו 100 בחיפה ("מצת אור" ואנוכי, לשעבר), גש ליואב או לצביקה, הסבר את הבעיה, וא מה שראית, ובקש הצעת מחיר. זול זה לא, אבל ישמרו עליך במחיר, והכל לפי הבעיה וטיב החלקים.

אנא ציין (בכל מקום אליו אתה פונה) איזה סוג חוטים אתה רוצה או לא רוצה, לפי שיעצו לך כאן.

אם תחליט לגשת לשם, אמור שהפניתי אותך.

בכל אופן, קבל המלצות נוספות מחברי הפורום, ו/או השווה מחירים, והחלט בעצמך.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשיתי קצת חיפוש בפורום.

ראיתי את סוגי חוטי ההצתה שקיימים קצת, ונראה לי ממש שקראתי שהכיוון הוא חוטים של BERU, פחם. השאלה אם האורך שלהם הוא מתאים רק. ראיתי שהסכומים מדברים על 200 ש"ח בערך לסט של ארבעה. רק כמה שאלות:

1)ארבעה חוטים זה מה שצריך למנוע 1300 בפיאסטה או שצריך יותר?

2)אם מחירם של 4 חוטים הוא 200 ש"ח, מדוע זה אמור להיות טיפול יקר?

3)האם נסיעה עם רכב המצב הקיים מזיקה לו?

תודה

גיא

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אורך זאת לא הבעיה שלך. אתה קונה סט שמתאים מראש לפיאסטה 98 והחוטים נחתכים באורך הנכון ומגיעים עם סיומות מתאימות.

1. כן, ארבעה חוטים. אלא אם השתלת בפיאסטה שלך מנוע V6 מטורף.

2. כי בנוסף למחירם של החוטים תצטרך לשלם על עבודה ואבחון של התקלה לפני החלפת החוטים.

3. מועיל זה בטוח לא. לעניות דעתי במצב כזה עלול להיגרם בטווח הארוך נזק לסליל ההצתה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשובה לשאלה 2 : "יקר" . יקר זה עניין יחסי. לפעמים מאה שח זה יקר, ולפעמים 200 זה לא יקר.

תשובה לשאלה 3 : כן. לנסוע כך זה לא רק שלא מועיל, אלא גורם לבזבוז דלק, סיכון מסויים עת פורץ ניצוץ בתא המנוע, זיוף מנוע, שבעת חירום חס וחלילה שצריך כח של המנוע, דווקא אז אין אותו, דלק שלא הוצת ומגיע לממיר, והורס אותו, דלק שעלול לחדור לשמן, ועוד.

מספיק?

דני

עוסק בנדל"ן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מספיק מספיק (:

תודה רבה על עזרתכם. אגש לבדוק את זה בהקדם.

כדי שלא לפתוח דיון חדש, אם מישהו כאן יכול לומר לי איזה חוטי הצתה אני צריך לפיאסטה 98 1300 (שהם לא B.S) אני אשמח. תודה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5963 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...