Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול בצהריים נסעתי עם פיז'ו 106 (בצבע ירוק בשרטוט) ברחוב קטן (בירידה), הגעתי לצומת T והתכוונתי לפנות שמאלה - גם לירידה בכביש רחב יותר. כשהגעתי לצומת, היה שם רכב מסוג סוואנה (באדום בשרטוט) שכבר היה בעיצומה של הפנייה. התמקמתי לפני הפנייה וחיכיתי שיסיים. הסוואנה כנראה לא הצליח להשלים את הפנייה משום שלא לקח אותה נכון, והתכוון להתיישר ברוורס.

הוא, כנראה מתוך לחץ לפנות מהר את הצומת, נסע רוורס בעוצמה חזקה. צפרתי וראיתי שהוא עדיין לא שם לב שאני שם, ולכן ניסיתי לברוח ממנו שמאלה. לא הספקתי לברוח כמו שצריך והוא נכנס בי בדלת הימנית האחורית וגם קצת בנף האחורית (מצורפות תמונות. לרכב הפוגע במבט שיטחי לא נגרם כל נזק (הוא פגע בי עם הטמבון האחורי).

עצרנו, ואיך שהוא יצא מהאוטו הוא האשים אותי שנסעתי מהר... כמובן מבלי לראות אותי בכלל, כי אם הוא היה רואה אותי הוא לא היה נכנס בי... כמובן שאני האשמתי אותו בזה שהוא לא הביט במראות ולא שמע את הצפירות שלי.

בקיצור, החלפנו פרטים, מדובר ברכב חברה.

השאלה היא כמובן מי לדעתכם אשם? הייתי צריך לנהוג בצורה אחרת ולא לברוח לשמאל? יכולתי לעשות משהו כדי להמנע מהתאונה?

יש מישהו שיכול להעריך את הנזק שנגרם לי?

אודה לתשובותיכם והערותכם.

שרטוט.jpg

IMG_0882.JPG

IMG_0883.JPG

פורסם

אם סוואנה נסע ברוורס, הרי הוא אשם.

תמיד במקרים כאלה מומלץ להזמין משטרה. כי אחרי זה הוא יאשים אותך בדברים שלא היו ויביא עדים ש"התחבאו" ברכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הכביש שיצאת ממנו הוא חד סטרי עם 2 נתיבים לאותו כיוון הנסיעה?

אם כן, על פניו, הוא האשם - נסע אחורנית בתוך תחום צומת ופגע בך, על אף שהיית במהלך נסיעה.

Xbox12341

פורסם

לא, הכביש שיצאתי ממנו הוא דו סטרי. סטיתי שמאלה כאמור בכדי להתחמק ממנו.

זה משנה משהו מבחינת האשמה?

פורסם

אשמתו, נהיגה ברוורס מוגדרת כאסורה לפי החוק , ורק שיש צורך בלתי נמנע לסוע רוורס מותר, תוך ניקטת כל אמצעי הזהירות.

אם הוא לא ראה אותך ונכנס בך לא משנה מה אתה עשית בתגובה, הוא לא נקט אמצעי זהירות , משמע שהוא אשם.

פורסם

לפי איך שזה נראה, טוב מאוד שברחת שמאלה כי אחרת אם הוא היה אומר שנכנסת בו מאחורה זה היה נשמע הרבה יותר הגיוני מאשר שאתה תגיד שהוא חזר רוורס מהצומת לרחוב. מגעיל שיש אנשים כאלה, גם נכנס בך וגם מאשים אותך.

פורסם

שלום רב .

בקשר לזה שזה לא באשמתך אין ספק.

יהיה קצת קשה להוכיך זאת ,מנסיוני בנושא מי שמגיש תביעה לבית משפט ראשון הוא הזוכה כי בבית משפט השופט זה פס יצור רץ אין לו זמן להיתעסק בכל תאונה הוא נותן לך שתי מכוניות צעצוע ומבקש שתסביר לו איך זה קרה .

הנזק שנגרם הוא בסביבות 2500 ש"ח

900-1000 ש"ח דלת אחורית

450 פו"ה לדת

ישור כנף אח' ימ' 350

צבע כולל (כנף +דלת) בין 700 ל 800 ש"ח בהתאם למוסך

פורסם

צודק השמאי- נסה לסגור זאת במיידית מול הבחור ואם זה לא הולך תקן על חשבונך ותתבע בבהמ"ש.

סביר להניח שלסוואנה לא נגרם נזק רציני.

ודרך אגב- ה106 בתמונה אינה ירוקה....

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ל-edanj

שלום,

אתמול בצהריים נסעתי עם פיז'ו 106 (בצבע ירוק בשרטוט) ברחוב קטן (בירידה), הגעתי לצומת T והתכוונתי לפנות שמאלה - גם .

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם
הייתי צריך לנהוג בצורה אחרת ולא לברוח לשמאל? יכולתי לעשות משהו כדי להמנע מהתאונה?

אם היית על 0 קמ"ש אז לדעתי היה עדיף לשים רברס מהיר וליסוע אחורה אם היה פנוי.

קרה לי פעם עם אלנטרה אוטומטית, השניה שלקח לרברס להשתלב נראתה לי כמו נצח, אבל הספקתי לברוח בסוף.

פורסם
אם היית על 0 קמ"ש אז לדעתי היה עדיף לשים רברס מהיר וליסוע אחורה אם היה פנוי.

קרה לי פעם עם אלנטרה אוטומטית, השניה שלקח לרברס להשתלב נראתה לי כמו נצח, אבל הספקתי לברוח בסוף.

האמת שאפילו עדיף להשאר במקום, ללא תזוזה. פגיעה ישירה הפגוש הקדמי הדיפה על פגיעה צידית במהירות נמוכה (הלא כן "אריק שמאי"?)

כמו כן, אוליי עדיף להזמין במצב כזה בוחן תנועה, שאוליי יכול לראות מי מהרכבים היה בתנועה ולאפיין את נסיבות התאונה? (או שאני אופטימי לגבי מעורבות משטרה במקרה שכזה?)

לעיתים קשה מאד להעריך את מצב הכביש לפני כניסה מובהלת להילוך אחורי, במיוחד שהדבר נעשה בלחץ, בנסיון להמנע מתאונה. הולכי רגל שעוברים באופן מסוכן באמצע הכביש, רכבים אחרים מאחור שלא ראית טוב (כמו נהג הסוואנה הנ"ל) וכו.. אלא אם כן יש מספיק זמן לבחון את המצב בבטחה, נסיעת רוורס היא לא הדבר הבטוח ביותר (ולכן מן הסתם אנו אמורים להמנע מזו אלא אם כן אין ברירה, לא?)

פורסם

"פידג'ין אתה לא צודק בוחן תנועה לא מגיע למקום הארוע אם אין נפגעי גוף, ופגיעה במגן הקדמי לא תמיד עדיפה כי בחזית הרכב ישנם הרבה יותר מכללים שעלותם יקרה יותר מבצידי הרכב (מגן פנסים סורגים רדיאטורים וכו')

במקרה זה נראה שהמכה לא חזקה אבל פינתית. אם זה היה בחזית היה הרבה יותר נזק.

פורסם
שלום,

אתמול בצהריים נסעתי עם פיז'ו 106 (בצבע ירוק בשרטוט) ברחוב קטן (בירידה), הגעתי לצומת T והתכוונתי לפנות שמאלה - גם לירידה בכביש רחב יותר. כשהגעתי לצומת, היה שם רכב מסוג סוואנה (באדום בשרטוט) שכבר היה בעיצומה של הפנייה. התמקמתי לפני הפנייה וחיכיתי שיסיים. הסוואנה כנראה לא הצליח להשלים את הפנייה משום שלא לקח אותה נכון, והתכוון להתיישר ברוורס.

הוא, כנראה מתוך לחץ לפנות מהר את הצומת, נסע רוורס בעוצמה חזקה. צפרתי וראיתי שהוא עדיין לא שם לב שאני שם, ולכן ניסיתי לברוח ממנו שמאלה. לא הספקתי לברוח כמו שצריך והוא נכנס בי בדלת הימנית האחורית וגם קצת בנף האחורית (מצורפות תמונות. לרכב הפוגע במבט שיטחי לא נגרם כל נזק (הוא פגע בי עם הטמבון האחורי).

עצרנו, ואיך שהוא יצא מהאוטו הוא האשים אותי שנסעתי מהר... כמובן מבלי לראות אותי בכלל, כי אם הוא היה רואה אותי הוא לא היה נכנס בי... כמובן שאני האשמתי אותו בזה שהוא לא הביט במראות ולא שמע את הצפירות שלי.

בקיצור, החלפנו פרטים, מדובר ברכב חברה.

השאלה היא כמובן מי לדעתכם אשם? הייתי צריך לנהוג בצורה אחרת ולא לברוח לשמאל? יכולתי לעשות משהו כדי להמנע מהתאונה?

יש מישהו שיכול להעריך את הנזק שנגרם לי?

אודה לתשובותיכם והערותכם.

תקן על חשבונך וסע לשלום.

אין לך סיכוי להוכיח אשמתו ו/או חפותך.

הפק לקחים ומסקנות לסיטואציות דומות בעתיד.

:puzzled:
פורסם
תקן על חשבונך וסע לשלום.

אין לך סיכוי להוכיח אשמתו ו/או חפותך.

הפק לקחים ומסקנות לסיטואציות דומות בעתיד.

ע"פ מה אתה אומר את זה?

• תוכן חדש...