Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר קיבלתי את החשבון של הנסיעות מכביש 6. הוא הגיע לבית של אח שלי כי הכתובת של אמא שלי מופיעה אצלו והיא לא הכתובת פה.

הוא לא פתח אותו וחיכה שהיא תחזור מטורקיה כדי להעביר לה אותו.

היה צריך לשלם אותו עד ה15 לחודש אבל בגלל שהיא הייתה בחו"ל לא ראינו אפילו את החשבון ושילמנו ב19.

החשבון המקורי היה 124 ש"ח, שזה הגיוני לגמרי.

היום הגיע עוד מכתב שאנחנו חייבים עוד 119 ש"ח על האיחור.

לי אין כל כך בעיה, אני יכול להוכיח שבעלת הרכב הייתה בחו"ל ולא סביר שהיא תשלם את זה בזמן.

סביר להניח שיבטלו את הקנס.

השאלות שלי:

-מה קורה אם מישהו לא יכול להוכיח דבר כזה? הוא צריך לשלם את זה או לשקוע בחובות? החיים שלו נהרסים?

-מאיפה יש לזבלים האלו את הסמכות לגבות 100% קנס אחרי שבוע של איחור?

השאלות האלו מטרידות אותי כי ב2047 כשיפתחו את החלק הצפוני במחלף תות אני אתחיל להשתמש בכביש כל הזמן ואני לא רוצה שזה ידפוק לי את כל התוכניות לעתיד ואת הפנסיה.

אתם מבינים שאם הייתי משתמש כבד (1000 ש"ח בחודש) הייתי יכול להגיע לחובות של 16000 ש"ח לשנה?

בצ'ילה זה כבר קרה פעם והיו חייבים לבטל את כל הדוחות ולהתחיל מההתחלה. כאן אני בספק אם זה יקרה.

פורסם
-מאיפה יש לזבלים האלו את הסמכות לגבות 100% קנס אחרי שבוע של איחור?

הסמכות נובעת מחוק שיועד במיוחד לנוסעי כביש 6.

יש ועדת עירעורים שיכולה לפתור מקנסות, אבל הרעיון מאחרוי ה"דרקוניות" נובע שצריך לתת לכביש כלים יעילים לגביה בכדי לצמצם משתמטים, ולגרום לכביש להיות מודל כלכלי שיחזיר את השקעתו וירוויח.

למדינה אין אינטרס שהכביש יפסיד - אחרת היא תצטרך לפצות אותו, ולכן הם קיבלו תנאים מיוחדים וכלים יעילים לביצוע ואכיפת הגביה.

לענ"ד - מקרה כגון זה שאתה מתאר, ראוי לקבל מחיקה של הקנס ולהפיק מזה שינוי נוהל שיותיר זמן סביר יותר לתשלום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר,

עדיין יש לפעול במידתיות- אני מניח שיתן יהיה לתקוף זאת משפטית. מדובר בקנס בלתי סביר ואם למדינה יש יד בדבר, הרי גם לה יכולה להיות אחריות שילוחית כלשהי...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אתה צודק לגבי המידתיות, אבל במקרה הזה המדינה קבעה את המידתיות הזאת.

הוא לא הראשון שנתפס במלתעות האלה.

יש הרבה מאוד תלונות בענין, הנושא לא חדש ובכל זאת השינויים הם מינוריים בכדי להשאיר עוצמה בידי כביש 6.

אפילו בכנסת עולה מידי פעם הענין של ההגזמות, אבל הרבה עוד לא נעשה בענין הזה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

דיברנו איתם, שלחנו צילום של אישור כניסות-יציאות מהארץ (במקרה היה לאמא שלי אחד) והם ביטלו את הקנס.

עדיין זה נראה לי ממש זוועתי ופוגעני.

אם היו נותנים יותר זמן זה היה יותר טוב, או אם למשל היו לוקחים פקחים שעוצרים שם אנשים שלא שילמו, או אפילו שולחים מכתב אזהרה לאנשים לפני הדוחות האלו, כל השטויות האלו היו נמנעות.

פורסם

לי אין כל כך בעיה, אני יכול להוכיח שבעלת הרכב הייתה בחו"ל ולא סביר שהיא תשלם את זה בזמן.

סביר להניח שיבטלו את הקנס.

קודם כל, אני שמח שביטלו לה את הקנס כי זה באמת לא באשמתה, א-ב-ל, ההוכחה הזאת לא היתה תופסת בבי"מ כעילה לביטול הקנס מאחר ומי שנהג ברכב בזמן שהותה בחול, נהג ברשותה ולכן היא אחראית לכל מקרה שיקרה בזמן שהרכב על הכביש, אלא אם היא הבהירה לו מראש שהוא נושא באחריות.

אם היו נותנים יותר זמן זה היה יותר טוב, או אם למשל היו לוקחים פקחים שעוצרים שם אנשים שלא שילמו,

אתה לא כלכך מעודכן ואני לא מאחל לך להגיע לזה :) אם היא היתה "מושכת" עוד קצת ומנפחת את הקנס מבלי לשלם, לא רק שהיו עוצרים אותה בעליה הבאה על הכביש, אלא גם מחרימים את הרכב שלה במקום עד לתשלום מלא של החוב. אין מה לדאוג, היו דואגים לה להסעה עד לתחנת האוטובוס הקרובה מחוץ למתחם הכביש.

פורסם
קודם כל, אני שמח שביטלו לה את הקנס כי זה באמת לא באשמתה, א-ב-ל, ההוכחה הזאת לא היתה תופסת בבי"מ כעילה לביטול הקנס מאחר ומי שנהג ברכב בזמן שהותה בחול, נהג ברשותה ולכן היא אחראית לכל מקרה שיקרה בזמן שהרכב על הכביש, אלא אם היא הבהירה לו מראש שהוא נושא באחריות.

לא מדויק.

החיוב הוא על מרץ-אפריל והחשבון הגיע פחות משבוע לפני שהיה צריך לשלם אותו.

היא זו שעשתה את הנסיעות אבל הייתה בחו"ל רק כשהגיע החשבון.

פורסם
בגלל זה בלבד אני לא עולה על כביש 6 ללא פסקל.

פיקדון של 160 שקל והראש שלך שקט.

ואני בגלל השוד של החברה הזו לא עולה על כביש הגניבה !

פורסם

מה שהזוי זה העובדה שתוך ימים ספורים מיום קבלת החשבון צריך כבר לשלם אותו.

כשאתה מקבל דו"ח חנייה אתה מקבל תקופה ארוכה (לא זוכר בדיוק, אבל כמה חודשים).

מה שכן, כשאני שילמתי בכמה ימים של איחור לא קיבלתי פתאום קנס :roll:.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אין פה שום גניבה ושום שוד.

חברת חוצה ישראל קיבלה מוועדת הכלכלה של הכנסת כלי יעיל לאכיפת התשלום שמגיע לה.

ללא הכלים הללו(כפל קנסות,החרמת רכבים)מעטים היו משלמים,אם בכלל,את החשבון שמגיע אליהם בדואר.

בדיוק כפי שהיה נהוג שנים רבות וארוכות בנוגע לדוחות חנייה של הרשויות המקומיות.

מסקנה - שלמו בזמן.נקודה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ואני בגלל השוד של החברה הזו לא עולה על כביש הגניבה

רק להבהיר לך - אתה עדיין מממן את הכביש גם אם לא תסע בו אפילו פעם אחת.

אין פה שום גניבה ושום שוד.

חברת חוצה ישראל קיבלה מוועדת הכלכלה של הכנסת כלי יעיל לאכיפת התשלום שמגיע לה.

ללא הכלים הללו(כפל קנסות,החרמת רכבים)מעטים היו משלמים,אם בכלל,את החשבון שמגיע אליהם בדואר.

בדיוק כפי שהיה נהוג שנים רבות וארוכות בנוגע לדוחות חנייה של הרשויות המקומיות.

מסקנה - שלמו בזמן.נקודה.

בדיוק. מי שלא מספיק אחראי, שייעשה מנוי וידאו ללא שום פיקדון ולא יצטרך יותר לדאוג לשום חוב אפשרי.

Veni Vidi Vici

פורסם
היא זו שעשתה את הנסיעות אבל הייתה בחו"ל רק כשהגיע החשבון.

על אחת כמה וכמה.

אם כך, אין בכלל ספק שבמערכת כביש 6 התחשבו בה מאד וויתרו מרצונם ולא מכורח הנסיבות.

פורסם

יניב, על מה אתה מדבר?!

היא נסעה ברכב בכביש 6.

מאז עבר חודש, חלפו חודשיים. היא טסה לחו"ל לחופשה של שבוע. לא שנה!

היא חזרה לארץ, וראתה שקיבלה בדואר בקשת תשלום במהלך שהותה בחו"ל, התקשרה ושילמה.

מה לעשות שהדרישה לתשלום של כביש 6 לא הגיונית ונותנת בערך שבוע מהיום בו נשלחת בקשת התשלום?

תוריד את היומיים-שלושה שהמכתב עובר בדואר בדרכו אליך, שישי-שבת באמצע - והופ, יש לך בדיוק יומיים-שלושה לשלם.

כביש 6 אמנם התחשבו וויתרו מרצונם, אבל המקרה הזה בחיים לא היה עומד במבחן של בית משפט.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני לא אתווכח על הזמן שהם נותנים מאחר ולי יש מנוי ואני לא עוקב אחרי זה, אבל אני דיי בטוח שאתה מקבל 30 יום. אם הגיעה חשבונית רק אחרי חודשיים, ייתכן והחשבונית הראשונה לא הגיעה/אבדה/הועלמה בדרך. מבחינה משפטית, די לחברה להציג אישור משלוח (ולא אישור מסירה!) על מנת להוכיח את צדקם. כך שאפילו אם התעלמת מהחשבונית הראשונה בטענה של "לא קיבלתי", אתה עדיין אשם.

בכל אופן, כל עניין החשבונות של דרך ארץ הוא ממוחשב ועובד לפי חוק "כביש 6" שמכסה את חברת דרך ארץ מכל הכיוונים ומאפשר להם בתנאים (לפעמים) לא סבירים, לגבות קנסות מטורפים. הם מוסמכים לעתים לעכב רכב ולהחרימו במקום עד לתשלום החוב המלא.

אני לא הכתובת לתלונות :) לא אני כתבתי את החוק.

• תוכן חדש...