Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גאווה לאומית!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה, למה אני אוהב להיות יהודי.

מצבנו מעולם לא היה יותר טוב !!! זו רק הטלוויזיה והתקשורת שגורמת לאנשים לחשוב שסוף העולם מתקרב.

רק לפני 65 שנה הובילו את היהודים למותם כמו צאן לטבח. לא ארץ, לא צבא.

רק לפני 60 שנה, שבע מדינות ערביות הכריזו מלחמה על מדינת היהודים הקטנה,רק בתמספר שעות.

היינו אז 650.000 יהודים נגד שאר העולם הערבי. לא צה"ל, לא חיל אויר נורא ואימתני.

רק חבורה של אנשים קשוחים שאין להם לאן ללכת. זוכרים: לבנון, סוריה, עיראק, ירדן, מצרים, לוב, ערב-הסעודית - כולם תקפו בעת ובעונהאחת.

המדינה שהאו"ם "נתן לנו" הייתה מורכבת מ-65 אחוז מדבר והתחלנו אותה מ-אפס.

רק לפני 41 שנה נלחמנו נגד צבאותיהן של שלושת המדינות החזקות של המזרח התיכון ואנו מחקנו אותם אז, במלחמת ששת הימים.

נלחמנו, במשך הזמן, בקואליציות שונות של מדינות ערביות עם צבא מודרני ומשופע בכמויות עצומות של נשק רוסי-סובייטי ועדיין ניצחנו.

היום יש לנו מדינה, צבא, חיל אויר חזק ומפואר, כלכלת היי-טק, המייצאת

במיליונים. אינטל - מיקרוסופט - איי.בי.אמ. מפתחים את העניינים שלהם כאן.

הרופאים שלנו זוכים בפרסים חשובים בתחום הפיתוח הרפואי. הפכנו את המדבר לארץ.

פורחת, מכרנו תפוזים, פרחים וירקות לכל העולם.

ישראל שגרה לחלל את הלוויינים שלה!. שלושה לוויינים ביחד!.. אנחנו נמצאים במקום טוב באמצע יחד עם: ארצות-הברית (280 מליון תושבים), רוסיה (220 מליון תושבים), סין (1.3 מיליארד תושבים) ועם אירופה: צרפת, אנגליה, גרמניה (עם 35 מליון תושבים)

המדינות היחידות בעולם ששיגרו משהו לחלל.

ישראל, היום, נמצאת במשפחת המעצמות הגרעיניות יחד עם ארה"ב, רוסיה, סין, הודו, צרפת ואנגליה (אנחנו לעולם לא נודה בזאת, אבל כולם יודעים...).

לחשוב שרק לפני 65 שנה הובילו אותנו, בבושת פנים, בלי תקווה למותנו.

זחלנו מתוך האודים הבוערים של אירופה, ניצחנו במלחמותינו כאן עם קצת פחות מכלום, ובנינו לנו "אימפריה" מכלום.

מי זה, לעזאזל, חליד משעל או נסראלה שיפחידו אותנו? שיבהילו אותנו, אתם מצחיקים אותנו.

עוד מעט נחגוג יום העצמאות ובואו לא נשכח על מה מדבר החג הזה: התגברנו על הכל.

התגברנו על היוונים. התגברנו על הרומאים. התגברנו על האינקוויזיציה הספרדית.

התגברנו על הפוגרומים הרוסיים. התגברנו על היטלר. התגברנו על הגרמנים. התגברנו על השואה.. התגברנו על צבאותיהן של שבע מדינות,

התגברנו עלסאדאם.

אז תירגעו, חברה', אנו נתגבר גם על אויבינו הנוכחיים.

לא משנה איזה חלק של ההיסטוריה האנושית תנסה, תחשוב על זה, בשבילנו, העם היהודי, מצבנו מעולם לא היה טוב יותר. לכן בואו נרים את ראשנו ונזכור:

לא משנה איזו מדינה או תרבות שניסו להתעסק איתנו נכחדו, בעוד שאנו ממשיכים בדרכנו!!!

מצרים? מישהו יודע לאן נעלמה האימפריה המצרית.

היוונים? אלכסנדר מוקדון? הרומאים? האם מישהו היום מדבר לטינית?

הרייך השלישי? מישהו שמע איזה חדשות ממנו לאחרונה?

ותסתכלו עלינו. עם התנ"ך. מהעבדות של מצרים, אנחנו עדיין כאן, מדברים את אותה שפה, ממש כאן, ממש עכשיו.

הערבים עוד לא יודעים את זה, אבל הם ילמדו שיש רק אלוקים אחד.

כל זמן שנשמור על זהותנו, נהיה נצחיים.

אז סליחה שאיננו מודאגים, מקטרים, בוכים או פוחדים.. העניינים כאן בסדר.

הם בהחלט יכולים להיות יותר טובים אבל עדיין: אל תתייחס לזבל התקשורתי, הם לא יספרו לך על הפסטיבלים שלנו כאן, על האנשים שממשיכים לחיות כאן, שיוצאים לבלות, שפוגשים חברים. כן! המוראל לפעמים שפוף, אז מה?

זה רק מפני שאנו מבכים את מתינו בעוד הם צוהלים על הדם שנשפך.

זאת גם הסיבה שבזכותה אנחנו ננצח, אחרי הכל.

בבקשה העבירו את האי מייל הזה לקהילה היהודית ולכל מקום אפשרי בעולם, הם חלק

מהכוח שלנו. זה עשוי לעזור לחלק מהם להרים את הראש מעלה.

אמור להם שאין מה לדאוג. אמור להם לחשוב בגדול ולראות את כל התמונה.

לשנה הבאה בירושלים.

חג שמח לכולם!

(קרדיט לאתר יפני נט)

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

אמת! מי צריך בכלל לדעת מכל המחדלים של הממשלה והצבא , למה צריך את זה?!?! מה זה משנה ?? , אז יש שחיתות בממשלה , אז מה?!? הכל סבבה יש ריזלה ושטיח פרסי ענק אפשר לשים בשקט הכל מתחת.

GOT סחוג?

פורסם

האמת היא שישראל היא באמת המדינה המדהימה ביותר בעולם, ושברנו המון שיאים, כולל המדינה הכי מתלוננת בעולם.

העובדה שאנחנו מתלוננים כל כך הרבה נובעת מהעובדה שיש לנו דמוקרטיה אמיתית ושיש לנו את האפשרות.

המצב כאן הוא באמת מהטובים בעולם, אפילו במובני שחיתות, אבל אנחנו אוהבים לדווח המון על כל הבעיות שלנו ולהתלונן באופן כללי.

אותי בארץ מעולם לא עצרו בלי סיבה, מעולם לא שדדו אותי ברחוב, אני נוסע רוב הזמן עם חלון פתוח ולא מפחד שמישהו יבוא וירצח אותי רק כי יש לו יום רע.

תבינו שאם היינו מתלוננים פחות, המצב היה יותר טוב.

תגידו תודה שאתם חיים פה.

פורסם

אכן עוזר להעלאת המורל. בסופו של דבר, בכל זאת יש לנו ארץ נהדרת (נדוש, אני יודע, אבל מישהו היה חייב להגיד את זה :wink:. מה גם שזה נכון).

אגב, מישהו קרא את הסיפור של יאיר לפיד אאל"ט בעמוד האחורי של ידיעות אחרונות של יום העצמאות? מאוד אהבתי. באמת איזשהי דוגמא ללמה המדינה שלנו מיוחדת.

"ai motoare capul doare"

פורסם

יש לנו דמוקרטיה אמיתית ושיש לנו את האפשרות.

לצערי הדמוקרטייה היא רק כלפי חוץ. עם כל הכבוד למה שנכתב ע"י פותח שרשור, מאוד נעים לקרוא את זה זה וזה באמת מעלה את המורל. אבל אי אפשר להגיד שיש לנו דמוקרטיה אמיתית. ביורוקרטיה אמיתית יש באמת, אבל דמוקרטיה רק בתקשורת ורק על דברים קטנים.

תחשבו על כל הנכים, שמזניחים אותם, ישראל חתמה על אמנה בין לאומית לזכויות הנכים ובארץ נאמר שרק תוך כמה דורות יישמו אותה. אחרי זה אתם מדברים על דמוקרטיה אמיתית?

תחשבו על משטרה, שאוכפת את החוקים באופן סלקטיבי ורק במקרים שנוח לה מתערבת. מורידה אנשים מהכביש בגלל על שטות ולא מורידה מתפרעים שתוך סיכון אנשים עושים צלחות ודריפטים.

עם דמוקרטיה אמיתית שלנו יש יבואן אחד לכל מותג רכב, מוצאים את הנשמה למי שרוצה לייבא מכונית ורק בתנאי שהיא עד שנתיים על הכביש.

אכן נכתבו דברים יפים בפתיחת שרשור הזה, אבל בא נסתכל לאמת בעניים ולא נסתיר מאחורי הדמוקרטיה שלנו את הבעיות. נכתב על שואה, איך דואגים פה לניצולים? בדמוקרטיה אמיתית שלנו הם חיים ברעב, קור ומחסור, אוכלים בבתי תמחוי.

כמה דברים על דמקרטיה נפלאה שלנו בהקשר של עליית שנות ה-90'. הייתה תוכנית בממשלה, איך לעשות שכל אותם אנשים בעלי תואר שני ושלישי שעלו ארצה, יהיו כאן מנקי רחובות ובמקצועות דומים. פרופסורים בפיסיקה שיכלו לתרום רבות למדע וקידום הטכנולוגי של המדינה, היו לא נוחים ל"אליטה", הם פיתחו מנגנון איך להכניס אותם לבוץ. המנגנון הזה עובד עד היום ורק מאטים מאותם אנשים הצליחו לצאת מהבוץ ורק באופן חלקי.

כמה ממכם יודעים שבסביבה שלנו יש קרינה אלקטרומגנטית מסוכנת ומסרטנת שנמצאת מעל גבולות המותר פי 10 ויותר שאתם נחשפים מידי שעה?

דמוקרטיה אמיתית של ישראל יודעת לטייח היטב את הבעיות ולסכם את התוכן שלה באפשרות להתלונן למוסדות (לרוב בלי מענה כמובן) והצבעה. מדובר למעשה על סוג חדש של שלטון טוטליטארי, שמנסה לסנוור אזרחים בכל מיני מונחים זורחים ולתת להם אשלייה של דמוקרטייה. הם מצליחים לעשות את זה היטב.

הכרזות יפות של השלטונות על עתיד המדינה, נועדו כדי שתבחרו אותם, כדי שיוכלו למלא את שקי הכסף שלהם ולשלוח משפחות שלהם לחיות לחו"ל.

נצחון יפה היה לנו במלחמת ששת הימים. כמה ממכם יודעים שבמלחמת יום כיפור על מטוסים ישראלים טסו טייסים אמריקאים כאשר היינו על סף קריסה. כמעט כל חיל האויר נפל לנו והחזקנו וניצחו רק בזכות ארה"ב.

זוכרים את המטוס לביא?

אני כותב את הדברים האלו כי אני אוהב מדינת ישראל, אני אזרח מודאג ואכפת לי, אני כותב כי יודע שיש פה אנשים טובים.

הדבר שנכתב בפתיחת שרשור, מציג באופן שקוף על השיטות של דמוקרטיה אמיתית ישראלית, איך הם מראים רק את הדברים הטובים ומטייחים את הדברים הרעים. מדוגמאות שאני יכול להביא אפשר לכתוב יותר מספר אחד. מה שהבאתי כאן, זה על קצה המזלג. גם אני בהתחלה חשבתי שיש לנו דמוקרטיה והכל ורוד... העלתי כאן רק את הנושאים הקלים. נושאים הקשים באמת, אני לא מתכוון לעלות אותם בפורום הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זוכרים את המטוס לביא?

לדעתי הפסקת הפרוייקט היתה הטעות הגדולה ביותר שעשתה מדינת ישראל והדבר הזה יהיה בעוכרינו עוד עשרות שנים.

נכון שהמטוס היה גדול על ישראל, וזה בדיוק היתרון שלו ומזה פחדו האמריקאים שחנקו אותנו להפסיק.

המטוס היה טוב יותר מהרבה מטוסים שהיו בעולם בפועל ובתכנון וגם טוב יותר מה- F-15. יצור סדרתי של הלביא היה גורם לצבר הזמנות מהעולם וזה מה שהדאיג את האמריקאים.

נכון שהרמת הפרוייקט היתה מכבידה על הכלכלה הישראלית לתקופה מסויימת, אבל בראיה לטווח ארוך, מצבנו הכלכלי היום (20 שנה אחרי), היה יכול להיות משופר משמעותית, אולי אפילו ללא חובות חיצוניים.

ואיפה הלביא טס היום ? בסין. ומי כועס עלינו שמכרנו לסינים את הטכנולוגיה - האמריקאים.

ומי הרוויח מכל זה ? הסינים בלבד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כמו עם הכפיר, לא היינו יכולים למכור את הלביא שמצויד בטכנולוגיה אמריקאית (מנוע פראט אנד וויטני ועוד הרבה) בצורה חופשית, ולכן הטיעון שלך לדעתי אינו תקף. פרויקט הלביא לא היה משפר את מצבה הכלכלי של המדינה, אבל היה משפיע לטובה מבחינת שימור מוחות וצמיחת ההיטק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

המטוס כפי שתוכנן ונבנה במתכונת הישראלית היה מצוייד במנוע אמריקאי וההגבלות האמריקאיות היו ידועות למתכננים. מסיבה זו היה צוות שעסק בהתאמת מערכות המטוס למנועים אחרים כגון מנועים צרפתיים וממדינות סקנדינביה שגם הן התענינו במטוס.

הטכנולוג - אב טיפוס הכפיר טס עם מנוע צרפתי למרות שבכפירים היו מנועים אמריקאיים.

בלביא הורכבו מנועים אמריקאים כי הם היו זמינים וגם כי בסופו של דבר האמריקאים לחצו לכיוון זה בנוסף לדרישות שעלו ע"י ח"א ושינו תוכנית מקורית למנועים אחרים, אבל הם בהחלט לא היו האופציה היחידה ועלתה ההתלבטות אם לבחור במנועים ממדינות אחרות.

המכבש שהאמריקאים הפעילו להפסקת היצור וחלוקת המתנות שהובטחה לנו, נמשכו שנים והדבר היחיד שהדאיג את האמריקאים היה ההתענינות הרבה שגילו מדינות אחרות במטוס ושקלו אופציות להזמנתו. האמריקאים ראו לנגד עינייהם שיקול כלכלי בלבד.

אגב, מטוסי הכפיר נמכרו למדינות שונות בעולם, טכנולוגיה ישראלית נמכרת גם לאויבים שלנו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לאחר הנאום היפה הזה של פותח השירשור אי אפשר שלא לשאול איך זה שמדינה ששלחה 3 לווינים לא יכולה לפתח תשתית נורמלית של כבישים ותחבורה ציבורית.

איך מדינה שרופאיה מתקדמים כל כך לא דואגת לניצולי השואה ולדור תש"ח שהקים את המדינה הזו ונותנת להם להירקב מ1800 ש"ח לחודש.

איך מדינה ש"הפכה את המדבר לארץ" לא יכולה לפתח עוד מטרופולין נורמלי באיזור הנגב, ליישב אותו ולדאוג לפרנסה נורמלית לכל תושביו.

ולמה מדינה בעלת יכולות גרעיניות מונהגת ע"י חבורת מושחתים שכל אחד מהם דואג ל$%^ של עצמו (ואין קשר בין השניים, אני יודע).

ברור שיש לנו יכולות, ואם מחר חו"ח יש מלחמה נגד סוריה אז אני בטוח ביכולתינו (אני אישית נכנס ללנסר ונותן גז עד דמשק אם צריך :-D) אבל יש עוד הרבה מעבר ללווינים ולרופאים ופרסי נובל, וכל עוד יש כאן קשישים ואנשים שאין להם מה לאכול ולשלם על תרופות, אז כל הלווינים יכולים להיכנס, אתם יודעים לאן.

סליחה על הבוטות אבל זוהי דעתי.

ולסיום, העניין של 650 אלף יהודים מול 30 מליון ערבים ב48' נשמע יפה מאוד, אבל מבחינת הכוחות המגוייסים, הפער היה ממש מזערי לרעתינו עם תחילת הקרבות, וככל שעבר הזמן- גדל לטובתינו. תשובה מדוייקת מחר בבוקר למי שמעוניין.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ועוד נושא מיני רבים שנפתח לו ומדגיש מחלוקות והגיגים שונים

דבר אחד נשמע חזק וברור ובהמשך לשירשור של יוליה שנושאו המדריך לגבר על האשה הישראלית המצויה

מי באמת קובעת סדרי עולם אם זאת חווה שפתתה את אדם, או אמנו שרה שגרשה את הגר וישמעאל בנה, לו לא עשתה כן, מענין מה היה מצבנו עתה,

ולסיכום האשכול

האשה תמיד אשמה בהכל

מאת יורם טהרלב

www.taharlev.com

"ארבעים ושבע, דיונים באו"ם

משה שרת מרביץ נאום

שותים קפה בהפסקה.

רוסיה תומכת בחלוקה.

ארבעים ושמונה השעה הגיעה

בן גוריון מכריז, הקהל מריע

אוטובוס בוער, יריות בחוץ

ואנחנו מתחילים לרוץ.

ארבעים ותשע הכל סגור

גמרנו את מלחמת השחרור

קולטים גלים של עליה

פחון מיטה ופתיליה

לא נשכח את אלטלנה

דב יוסף מכריז על צנע

ברמת רחל פיצוץ

ואנחנו ממשיכים לרוץ.

לא הספקנו עוד לנשום

הו הסלע האדום

נפט זורם בחוליקאת

בראבו למאה ואחת!

הופ ייבשנו את החולה

יש סוכר בעיר עפולה

שילומים מיליארד מארק

ביפו קם הלונה פארק!

חמישים וחמש חמישים ושש

פעולות תגמול, מבצע קדש

בלכיש תעשיה

סטלמך – איזה ראסיה!

טיל שביט עף לרקיע

אייכמן בא מארגנטינה

ולבי ירון ירונה

יש סודות בעיר דימונה.

שנות השישים תתנו אימון

זה לא משבר, זה רק מיתון

בקונסוליות יש כבר תור

האחרון מכבה את האור.

ופתאום מלחמת ששת

כל הארץ מתאוששת

העולם רוחש סימפטיה

התנחלות בתל סבסטיה

המלכה – בתוך אמבטיה.

זה כוחה של דמוקרטיה.

לכותל כבר עושים שיפוץ

ואנחנו ממשיכים לרוץ.

יום כיפור חלף עבר

לא למדנו שום דבר

מהפך של הימין

מי את החיים יבין?

ופתאום בחיאת השם

סאדאת מבקר ביד ושם

יש אור בקצה המנהרה

גם הוא יחלוף, ובמהרה

הוי ארצנו הוי ארצנו

לבנון אחר כתלנו.

שמונים ושמונה אינתיפאדה

אוטוסטרדה אל הנאדה

באוסלו דף חדש נפתח

ראש הממשלה נרצח.

ערפאת שב לרמאללה

במקומו עלה חיזבאללה

החמאס כובש את עזה

שוב אתה ראשון יא קאזה.

כך חולפים להם ימינו

בין אוי וויי לבין אויבינו

בין פלאפל לבין סושי

בין הג'יפ למיצי-בושי

הוי ארצי, אל תקנאי בי

אולמרט או ברק או ביבי

החיים פה יא חביבי

הישרדות על אי קאריבי"

שבת טובה

אירית

פורסם
ולסיום, העניין של 650 אלף יהודים מול 30 מליון ערבים ב48' נשמע יפה מאוד

בוקר טוב. בסוף מאי 48', מנו כלל הכוחות המגוייסים של כל מדינות ערב 28 אלף חיילים, לעומת 32 אלף חיילי צה"ל. לאחר זמן קצר, עם תום ההפוגה הראשונה בקרבות, מנו הכוחות הערביים 37 אלף איש מול 56 אלף חיילי צה"ל.

מתוך "קוממיות ונכבה", פרופ' יואב גלבר.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...