Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, לא פתחתי את השרשור הזה כדי לספר ולהלל, לשבח ולברך את פתיחת הכביש הנ"ל שמתעכבת כבר למעלה מעשור.

פתחתי את הת'רד הזה בגלל שפשוט כואב לראות איך מתנהלים פרוייקטים הנדסיים במדינה הזאת.

אני לא נכנס לויכוח הפוליטי ולמאבק האגו הטיפשי בין הרשויות שהתנהל לאורך השנים, אלא לשיטת הבנייה והבטיחות הכל כך לקוייה של הכביש הזה.

חזרתי היום מרמת-גן והחלטתי לחנוך את הכביש החדש, מכיוון פתח תקווה לקריית אונו.

נתחיל בזה שלא שמתי לב (אולי היה, אבל די אפשר לומר שחיפשתי) תמרור שיכוון לכניסת הכביש. משהו בסגנון "קריית אונו" או "גני תקווה" אבל לא ראיתי דבר.

אחרי שמתוך אינטואיציה שברתי ימינה לפנייה הנכונה, נגלה בפני כביש מלא מחיקות לקויות של הסימון הקודם, ברמה שממש אי אפשר היה להבין איזה נתיב "מחוק" ומה הנתיב הנכון.

אם זה לא מספיק, בתור ציר שאמור להיות עורק תחבורה ראשי, היו בו הרבה רמזורים. לא ממש ספרתי, אך ברור לי שהוא לא יהווה אלטרנטיבה או ישחרר את העומס בשעות הלחץ מציר ז'בוטינסקי.

אך ללא ספק גולת הכותרת של הכביש הזה הינם הנתיבים, שמסתכמים בכך שמרבית הנסיעה מפתח תקווה לקריית אונו מסתכמת בנתיב אחד בודד :shock:

אם זה לא מספיק בכדי לשכנע אתכם כמה תכנון הכביש הזה קלוקל, לפני חלק מהרמזורים הנתיב הבודד פתאום מתפצל לשלושה, שניים הפונים שמאלה ואחד שממשיך ישר.

כדי להמשיך ישר יש לפנות בחדות ימינה כי זה סוג של מעקף של הנתיבים הפונים שמאלה. אם ברמזורים הללו יעמדו יותר מ 5 מכוניות - המעקף הזה יהיה חסום עד אשר הרמזור לפונים שמאלה יתחלף לירוק.

בקצה הכביש, כאשר סוף סוף מגיעים לגשר של קריית אונו, הנתיבים הממשיכים ישר ע"מ לעלות על הגשר קצת עקומים, מה שמאלץ את הנהגים לסטות מנתיב הנסיעה המקורי - מתכון בטוח לתאונות (ואיזו הפתעה, כבר הייתי עד לאחת כזאת מוקדם יותר היום).

בקיצור ואם איבדתם אותי - כשל תכנוני ממדרגה ראשונה.

למעלה מעשור הכביש עומד. אפשר היה לשפר אותו, אפשר היה להכין אותו לפתיחה יותר זמן, אפשר היה לעשות משהו כדי למזער את מחדלי הפרוייקט הזה.

כל כך חבל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא מבין - הכביש נפתח ממש עכשיו? כי הייתי שם לפני פחות משבוע ואי אפשר היה לעבור, מה שדרש סיבוב גדול.

אם היו אילו תקוות שהכביש הזה יוריד קצת מעומס התנועה או אפילו יאפשר מעבר זריז יותר לקרית אונו והסביבה לאלו המגיעים מצפון על כביש 4 - הנה הן התבדו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

העומס כבר ירד מזמן עם פתיחת כביש 471, כביש מכבית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

במקרה אני גר ממש קרוב לדרך רבין בפ"ת (שכונת נוה-עוז, למי שמכיר). אני גר כאן כבר 8 שנים, ומאז אנחנו שומעים דיבורים שמתישהו ייפתח הכביש. סופסוף זה קרה.

הבעיה שאתה מעלה לגבי הנתיבים בדרך רבין לא נובעת רק מתכנון לקוי, אלא גם מ"שביתה" של גבעת שמואל. כרגע יש שלושה נתיבים שמתחלקים בין שני כיווני נסיעה (כל פעם יש שני נתיבים לכיוון אחר..). אמורים להיות שלושה נתיבים נוספים בקטע הדרומי של הכביש, על שטח השיפוט של גבעת שמואל ובמימונה של גבעת שמואל, אבל העירייה (גבעת שמואל זו עיר? סליחה על הבורות) לא מוכנה לסלול אותם. כרגע הפתרון הוא שחברת נתיבי איילון היא זו שאמורה לדאוג לסלילת הנתיבים ופיתוח הדרך (אני לא יודע מה ההלכות הכלכליות של פתרון זה - מי אמור לשלם וכמה).

חשוב לי לציין, בתור תושב פ"ת, שהעיכובים לא נבעו בשל התנהלות של עיריית פ"ת, אלא בעיקר בשל מאמץ עיקש של תושבי קרית אונו וראש עיריית קרית אונו, שעשו כל דבר אפשרי כדי לעכב את פתיחת הכביש. התירוץ הרשמי הוא שהם רוצים למנוע מרחוב לוי אשכול מלהפוך להיות "קיצור דרך" עבור תושבי פ"ת בצאתם דרומה. התירוץ הפחות רשמי: למנוע ירידת מחירים של דירות בקרית אונו ועליית מחירים בשכונת כפר גנים ג' בפ"ת - עם פתיחת הכביש, נהיה גבול ממשי בין שתי הערים (בעבר היה צריך לעשות סיבוב גדול דרך גת רימון או לצאת לכביש 4, אחרי פתיחת הכביש הערים ממש מחוברות) - ואנשים שבעבר העדיפו לשלם סכומים גבוהים בהרבה על דירה בקרית אונו לעומת כפר גנים ג' בפ"ת מבינים שכיום אין לכך הצדקה ממשית (באופן כללי, מערב פ"ת קבל תנופה רצינית בשנים האחרונות - אם המושבות בצפון, נוה עוז וכפר גנים בדרום, וישנה הגירה חיובית לעיר).

לפני מספר חודשים הכביש היה פתוח באופן פיראטי - וכל פעם קבלן שבונה בקרית אונו היה בא ומזיז את הבטונדות (עם איזה טרקטור או כלי עבודה אחר). הוא ידע שכשהדרך פתוחה, הלגיטימציה שלו לדרוש מחירים גבוהים בהרבה מאשר המחירים בכפר גנים ג' בפ"ת יורדת (גם בפ"ת לא היו תמימים - ותושב אנונימי מכפר גנים ג' דאג כל פעם להזיז בחזרה את הבטונדות כך שהדרך תהיה פתוחה).

פורסם

זה עוד כלום לעומת מה שהולך בירושלים.

אם כל החלמאות.

1. הגשר של קלבאסה (או איכקוראימאותו ) בכניסה לירושלים: הגשר יפתח לתנועה בעוד 3 חודשים.

ואני שואל-תנועה של מה? הרכבת שאמורה לעבור עליו, תגיע (אם בכלל) בשנת 2010. אז מי יסע על הגשר עד אז?

וחוץ מזה - כבר גילו סדקים במבנה.

2. מעל כביש בגין סיימו לבנות גשר חדש לטובת תושבי שכונת הולילנד. אממה - אחרי שסימו, גילו לפתע בעיריה שאין להם טפסי אישור(4) לגשרים.

אז הגשר מוכן כבר 4 חודשים אבל אי אפשר לנסוע עליו ולעזור לתנועה באיזור כי המזכירה שם עוד לא הספיקה להכין טופס 4 לגשר.

מדהים.

פורסם

היום כבר קרית אונו מהווה קיצור דרך מצד לצד,

לפני 10 שנים, לעבור מצד אחד של העיר לצד השני לקח 6 דקות,

היום זה רבע שעה בערב, וחצי שעה בבוקר.

תרגיש חופשי לדעת, שכביש הכניסה לקרית אונו מצומת מסובים,

פקוק מ-7-9 בבוקר.

למרות שאני בעד הפתיחה של הכביש, כי אני נוסע בעיקר בערבים ועכשיו להגיע לקניון הגדול ייקח 8 דקות פחות.

למרות שיש מעבר קיים דרך רחוב הסיבים בפתח תקווה, אבל שאף אחד לא ישמע עליו, כן? :roll::roll::roll:

----

פורסם

למרות שיש מעבר קיים דרך רחוב הסיבים בפתח תקווה, אבל שאף אחד לא ישמע עליו, כן? :roll::roll::roll:

מעבר סלול או דרך עפר?

פורסם

אני תושב קרית אונו (לא גר על ציר לוי אשכול):

1. ציר לוי אשכול פקוק בגלל שהוא צר ומעולם לא תוכנן להיות ציר מרכזי, בגלל כמות התושבים הכפולה שנוספה לעיר ולגני תקווה בעשור האחרון, בגלל הקניון והכניסות אליו ובגלל הגידול העצום בכמות הרכבים בעשור האחרון.

2.הציר החדש לא מהווה אלטרנטיבה אמיתית לכביש בינ עירוני בגלל שהוא תלוי ברחוב לוי אשכול ובדרך רבין - 2 נתיבים אלו הם איטיים, מועטי נתיבים, מרומזרים ועוד ...

3. פתיחת הנתיבים החדים לא צריכה להשפיע באופן דרסטי על העומס בגלל 2 סיבות עיקריות - ככביש אלטרנטיבי הוא אטרקטיבי רק לאוכלוסיות רלוונטיות והן לא רבות כלומר רק למי שהכביש מקצר לו את מרחק הנסיעה (בגלל שזמן הנסיעה הוא פונקציה של מרחק מצד אחד ומהירות מצד שני וכפי שכתבתי בסעיף 2 המהירות נמוכה יחסית). סיבה שניה היא חוק הכלים השלובים שטוען שאם ירידה בעומס במקום אחד הוא הופך לאטרטיבי ואז התחבורה תחזור אליו. בסופו של תהליך כל רכב ימצא את הנתיב המועדף עליו והתחבורה תתחלק באופן כזה שלא יווצר לחץ יחודי.

4. קרית אונו מציעה נתיב אלטרנטיבי - דרך דורי - לצערי לא העיריה ולא משרד התחבורה לא דואגים להכשרה מהירה מספיק של האלטרנטיבה הזאת.

5. ציר לוי אשכול מזמן סובל מהערכה ירודה של מחירים בגלל היותו נתיב עירוני עמוס ועיקר המאמצים שנעשים כיום בציר זה הם לכיוון פינוי-בינוי ולא בהכרח לצורך מכירת הדירות עצמן.

6. בכל מקרה עליית מחירים כתוצאה מירידת עומס בדרכים תשפיע לחיוב על כל הערים באזור וגם עם תשפיע אולי הכי הרבה על השכונות הצמודות לכביש בצד של פתח תקווה עדיין תהיה לכך השפעה חיובית על השכונות החדשות בקרית אונו וגני תקווה. כמו כן השכונות שנבנות/מיועדות לבניה בקרית אונו וגני תקווה מיועדות לאוכלוסיות סוציו אקונומיות שונות מאלו של פתח תקווה ואם לא יהיה שינוי בחתח האוכלוסיה שעבורה בונים בפתח תקווה הרי שאין ולא תהיה פגיעה חצורה בשוק הנדלן של קרית אונו.

לכן לדעתי לא צפוייה בעיה אמיתית ואולי עוד נופתע ויהיה שיפור ממשי עבור כולם.

פורסם
חשוב לי לציין, בתור תושב פ"ת, שהעיכובים לא נבעו בשל התנהלות של עיריית פ"ת, אלא בעיקר בשל מאמץ עיקש של תושבי קרית אונו וראש עיריית קרית אונו, שעשו כל דבר אפשרי כדי לעכב את פתיחת הכביש. התירוץ הרשמי הוא שהם רוצים למנוע מרחוב לוי אשכול מלהפוך להיות "קיצור דרך" עבור תושבי פ"ת בצאתם דרומה. התירוץ הפחות רשמי: למנוע ירידת מחירים של דירות בקרית אונו ועליית מחירים בשכונת כפר גנים ג' בפ"ת - עם פתיחת הכביש, נהיה גבול ממשי בין שתי הערים (בעבר היה צריך לעשות סיבוב גדול דרך גת רימון או לצאת לכביש 4, אחרי פתיחת הכביש הערים ממש מחוברות) - ואנשים שבעבר העדיפו לשלם סכומים גבוהים בהרבה על דירה בקרית אונו לעומת כפר גנים ג' בפ"ת מבינים שכיום אין לכך הצדקה ממשית (באופן כללי, מערב פ"ת קבל תנופה רצינית בשנים האחרונות - אם המושבות בצפון, נוה עוז וכפר גנים בדרום, וישנה הגירה חיובית לעיר).

לפני מספר חודשים הכביש היה פתוח באופן פיראטי - וכל פעם קבלן שבונה בקרית אונו היה בא ומזיז את הבטונדות (עם איזה טרקטור או כלי עבודה אחר). הוא ידע שכשהדרך פתוחה, הלגיטימציה שלו לדרוש מחירים גבוהים בהרבה מאשר המחירים בכפר גנים ג' בפ"ת יורדת (גם בפ"ת לא היו תמימים - ותושב אנונימי מכפר גנים ג' דאג כל פעם להזיז בחזרה את הבטונדות כך שהדרך תהיה פתוחה).

פעם ראשונה שאני שומע את ההסבר המעניין הזה.

בתור אחד שרכש לא מזמן דירה חדשה באם המושבות, זה מעניין כפליים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...