Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הלכתי לראות סקודה פאביה, סה"כ התרשמתי לטובה, קילומטרז' סביר, נקנתה על ידי הבעלים האחרונים לפני פחות מחדש. יותר נכון, הוא הציע אותה למכירה לאחר 3 שבועות בלבד.

המוכר הראה לי את הבדיקה שעשה לפני הקניה, הבדיקה בכלל לא רעה, הייתי אומר מצויינת אפילו.

אין ספר טיפולים, לטענת המוכר הוא הוא לא לקח אותו מהבעלים הלפני אחרון.

הבחור טוען, שהחליף מקום עבודה והרכב יותר לא מתאים לו.

למרות שבדגול הרכב מתאים לי, אני קצת חושש.

מה אתם חושבים?

פורסם

בעיה גם לי אין.

אבל מה שכן הייתי ניגש לכל העניין בזהירות יתרה.

דבר ראשון תבקש ממישהו אחר שיתקשר אליו ויקבל פרטים על הרכב, עדיף מישהו שלא מתבייש ויודע לדבר בטלפון כמו שצריך.

במהלך הוצאת הפרטים שיישאל למה הוא מוכר אחרי חודש. לא פעם נוכלים מערבבים סיפורים ומשנים גרסאות במהלך תקופת מכירת הרכב. אם הוא מספר גרסה חדשה או שונה אז רד מזה.

אח"כ שהייתי נפגש איתו שוב, הייתי מבקש את טלפון של הבעלים הקודמים (שאני נמצא איתו פנים מול פנים ומראה לו שאני רציני, לא בטלפון כמובן), לשמוע מה הסיפור של האוטו.

אחרי זה אם זה נשמע לי אמין +- הייתי הולך למוסך מורשה ומוציא את ההיסטוריה.

אם הכל עד כאן נראה לי הגיוני הייתי הולך לפחח שאני מכיר וסומך עליו, או אם הרכב לא מאיזורי אז לפחח שאני לא מכיר אבל סיכמתי איתו מראש שהוא יעיף לי מבט על הרכב תמורת תשלום סביר ויבדוק את מצב השלדה ותיקונים תאונות למיניהם.

אם עד פה עדיין לא גיליתי משהו חריג הייתי לוקח את הרכב למכון בדיקה ומבצע בדיקה מלאה.

במקביל מוציא ממשרד הרישוי יחד עם הבעלים החדשים את הרישיון רכב החדש ששם הבעלים הנוכחי רשום עליו.

לראות שלא קפצה לי פה איזה יד אקסטרה או משהו.

כמו כן לבצע בדיקת מישכון לרכב ברשם המשכונות.

אם ביצעת את כל הנ"ל והכל יצא פחות או יותר תקין - אז תקנה את הרכב.

יש לא מעט מצבים שיכולים לגרום לבן אדם למכור רכב אחרי חודש, שלא בהכרח תלויים בכלל ברכב.

אבל, גם יש נטייה לא קטנה של מקרים כמו הנ"ל להיות סיפורי כיסוי של נוכלים שמוכרים רכבים אחרי שיקום לפראייר תורן.

אני לדוגמא כמעט מכרתי את הרכב שקניתי אחרי 3 חודשים, אע"פ שמאוד אהבתי אותו, כי הוא לא התאים יותר לצרכים שלי (בסוף לא מכרתי, אבל לא משנה...). אבא של חברה שלי לשעבר מכר אחרי שבועיים רכב שהוא קנה כי פתאום נכנס לו ג'וק שהוא רוצה משהו אחר והוא חייב לקנות אותו.

שנינו לא סוחרים.

שנינו לא נוכלים (טוב אני לפחות :lol:...)

והרכבים היו תקינים 100% למיטב ידיעתנו.

מצד שני, כמו שכבר אמרתי לא חסרים סיפורים.

לכן עדיף לבדוק בקפידה.

ולא לוותר על אף שלב. מוכר שייתחמק או ינסה להוריד אותך משלב כלשהו - משהו מסריח איתו.

"עזוב, אין לי ת'מספר של המוכר, חוצמזה, מה עכשיו להטריד אותו.

מה אתה צריך בדיקה? עשיתי כולה לפני חודש, לא חבל לך על הכסף? בוא נסתדר וזהו... גם ככה הבדיקות האלה זה סתם כסת"ח לא כתוב שמה שום דבר חשוב, טוב אתה יודע מה? סבבה. בוא נקפוץ פה יש כאן מכון בדיקה 5 דקות מפה. מה? הרצליה? לא נוסע איתך עד הרצליה, אתה נורמלי תגיד לי? אין לי מה לעשות כל היום? מה זה משנה קומפיוטסט שמופוטסט, הכל אותו חרטה, בוא כאן 2 מטר, אני גם יסדר לך הנחה.

היסטוריה? לא... האא.. הרכב לא טופל במוסך מורשה, הוא טופל אצל בן דוד שלו מהיום שקנו אותו, מוסך מורשה רק פראייר מטפל, שמים לך שמן ב-250 שקל, מה אנחנו? תיירים?

מה עכשיו משרד הרישוי? אתה יודע איזה תור יש שם? שמע בחורצי'ק יש לי עוד חמישים אנשים שמוכנים לקחת את האוטו הזה עכשיו איך שהוא, שמרתי בשבילך כי חשבתי אתה בחור רציני ומגיע לך..."

פורסם

Naka אתה מבוזבז פה. בחיי :D כבר 5דקות שאני צוחק מהפסקה האחרונה :p

ולענייננו - כל מה שקודמי אמר - כל מילה בסלע!

גם אני לקחתי רכב שחוט(נראה אתכם מחליפים לרכב שעכשיו רכשתם : קלאץ',דוד אחורי,גרמושקה,ממיר קטליטי,צמיגים,ועוד שאר בישין) אבל גם לקחתי אותו במחיר שחיטה ;)

יבואו המקטרגים ויגידו שנדפקתי\עבדו עלי וכו' - מבחינתי כל רכב שאקנה אני מוכן להשקיע כמה שיותר כי זה בא מאהבה וכל רכב שאיי פעם אמכור - הבעלים יהיה מרוצה עד השמיים.

גילוי נאות - שבועיים אחרי שרכשתי את רכבי שאצלי כרגע כמעט מכרתי אותו - קצת תיסכל בהתחלה להשקיע כל כך הרבה,ויש הרגשה ש"וואלה עשו עלי קופה",אבל כמו שבפולו הקודמת בסה"כ השקעתי מעל 10K - אין לי בעיה להשקיע גם בקיימת :)

אופיר

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לדעתי בדוק אותה ממש טוב ולאחר שאתה לא מוצא שום דבר שנראה לך חשוד כך אותה למכון בדיקה אמין (ויש המון מידע פה בפורום) או כזה שאתה יודע שלא עושה בדיקה "חאפרית".

לדעתי גם עם תמצא איזה בעיה קטנה אבל אתה אוהב את הרכב תוריד מעט את המחיר ותתקן את זה.

• תוכן חדש...