Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לפני חודש רכב, הלכתי לעשות טיפול ואמרו לי שהבעלים הקודמים החליף לא מזמן רצועת טיימינג.

מישהו יכול להסביר לי מה זה בדיוק? שוב סליחה על הוברות :)

פורסם

תעשה חיפוש בפורום.

זאת רצועה שמניעה את השסתומים. אם היא ניקרעת, יש נזק למנוע והשיפוץ לא זול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1. הנזק לשסומים עלול להיגרם מן העובדה שאם הרצועה נקרעת הבוכנות ממשיכות עוד מחזור עלייה-ירידה בעוד שהשסתומים נשארים פתוחים. במצב זה הבוכנה יורדת על שסתום פתוח ושוברת אותו.

2. ישנן מכוניות (כמו במאליבו שלי ואחרות) בהן ישנה שרשרת טיימינג ממתכת ולא גומי ואו אז הבעיה איננה קריעת השרשרת אלא רעשים שהולכים ומתגברים מרגע שהשרשרת מתרחבת(חום/קור וכיוצ"ב)

3. בד"כ לצד החלפת רצועת הטיימינג (תזמון)בודקים ו/או מחליפים גם את משאבת המים שנוטה להתחיל לטפטף אחרי עשרות אלפי קמ'(החלפת רצועת תזמון מתרחשת אחרי 70-80 אלף קמ'(בתלות לסוג הרכב ועוד משתנים)

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

רצועת הטיימינמג מחברת בין גל הזיזים (שמפעיל את השסתומים) לבין המנוע.

בשביל לגרום למנוע לסובב את גל הזיזים.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

2. ישנן מכוניות (כמו במאליבו שלי ואחרות) בהן ישנה שרשרת טיימינג ממתכת ולא גומי ואו אז הבעיה איננה קריעת השרשרת אלא רעשים שהולכים ומתגברים מרגע שהשרשרת מתרחבת(חום/קור וכיוצ"ב)

כאשר השרשרת נמתחת יתר על המידה היא עלולה לקפוץ מגלגלי שיניים ויקרה בדיוק אותו הדבר כאשר רצועת טיימינג ניקרעת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כשמה כן היא - רצועת תזמון. אחראית על תזמון שסתומים, כדי שלא יקרה שהבוכנה תרד על שסתום פתוח ותשבור אותו, ואחראית להניע את משאבת המים והשמן.

פורסם
כאשר השרשרת נמתחת יתר על המידה היא עלולה לקפוץ מגלגלי שיניים ויקרה בדיוק אותו הדבר כאשר רצועת טיימינג ניקרעת.

צודק, זאת אפשרות. יחד עם זה התופעה הזאת איננה שכיחה עד כמה שאני יודע. בסקודה פיבוריט שהחזקתי אי שם בשנות ה 90, הגעתי למשל ל 200,000 קמ' בלי החלפת טיימינג וידיד שלי הגיע ל יותר מ 300,000 קמ' בשברולט לומינה LTZ בלי רשרוש מכיוון הטיימינג.

אגב, ישנן אמריקאיות שבמקום שרשרת או רצועת גומי הטיימינג הוא גלגל שאין לו כמעט שום בלאי.

פורסם
גלגל?! :shock: אף פעם לא שמעתי על זה... אולי משהו חדש? :|

להפך, פטנט ישן שלא מוּכָּר לי אלא במכוניות אמריקאיות מהדור הקודם(לא כולן)

פורסם

^

Pushrod engine. The camshaft is located in the block. I had an alfa 164 T.Spark with almost 400,000km and the timing chain hasnot been replaced ever.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

Probably not. :roll:

משך חיי רצועת הטיימינג נמדדים בשנים או בק"מ? (הכוונה לזמן המומלץ להחלפה). אם זיכרוני אינו בוגד בי מדובר בשנים (6 שנים כזכור לי).

צודק?

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

משך חיי רצועת הטיימינג נמדדים בשנים או בק"מ? (הכוונה לזמן המומלץ להחלפה). אם זיכרוני אינו בוגד בי מדובר בשנים (6 שנים כזכור לי).

צודק?

רצועה לאומת השרשרת - מתיישנת עם הזמן ולא רק ק"מ. ככל שידוע לי הזמן הוא 3 ולא 6 שנים.

פורסם
^

Pushrod engine. The camshaft is located in the block. I had an alfa 164 T.Spark with almost 400,000km and the timing chain hasnot been replaced ever.

נכון. בשברולט מאליבו שברשותי (2007) מנוע מסוג זה. מנוע זה הוכיח אמינות מפליגה במשך הרבה מאוד שנים בשרות קונצרן GM.

פורסם

צודק?

90 אלף ק"מ (במזדה)

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תוכן חדש...