Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגזוז קומפלט - (ממיר,דוד אחורי ודוד קדמי,וצינור מפלט) - 3500ש"ח

רק לי זה נשמע מחיר סבבה ביותר?

איפה כל האנשים, שהציגו הצעות מחיר על ממיר בלבד בסביבות 5K,6K ואף יותר?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזכיר לי כשהלכתי למוסך מורשה פז'ו-סיטרואן בחדרה לשאול כמה עולה (ואולי גם לקנות) ידית הילוכים חדשה לגיר אוטומטי של קסנטיה (כי בישנה הציפוי התקלף). הם הציעו לי להחליף קומפלט את מנגנון העברת הילוכים כולל הכבלים בעלות של מעל לאלף שקל. וזה לא שהידית לא מתפרקת, היא מתפרקת בוודאות (פירקתי אותה כבר פעם).

המסקנה שלי - לא הולכים למוסך מורשה אם עברה תקופת האחריות. ובטוח שלא הולכים למוסכים מורשי PSA.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מאיפה השטויות הללו?

אתה חושב שחדרה זה מרכז המדינה וכולם עובדים לפי הסטנדרטים שמציב שם המוסך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה מה שהם אמרו לי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בוא אני יסביר לך איך צ'מפיון עובדים:

רואים שריטה על הג'אנט? צריך להחליף גלגל + כיוון פרונט + תושבת גלגל + ברקסים.

רואים שריטה על המכסה מנוע? צריך להחליף מנוע + תושבת מנוע.

ככה זה עובד אצלם, ככה זה כשאנשים רואים רק כסף מול העיניים במקום אנשים.

פורסם
היום הייתי במוסך מורשה צ'מפיון (סגול) בכרמיאל לבדיקה כללית\הצעה ליישור קו של רכבי החדש

אשמח להתייחס להערותיך אם תספר לנו איזה תקלות יש לך ברכב ומה בקשת מהיועץ שירות לבדוק.

פורסם

לפני שנתיים הייתה לי גולף. הגיר הידני שלה התחיל להרעיש, ניגשתי למורשה צ'מפיון בגבעת שאול בירושלים (ק.ש. משהו, היום כבר סגור). התיישבתי עם יועץ שירות, לאחר נסיעת מבחן הרכב עבר למחלקה וכמה עובדים כולל מנהל העבודה התחילו לבדוק את הרכב. הם בדקו כל מה שראו מתחת למכסה המנוע והתשובה שלהם הייתה כזאת:

"יש פה בעיה, אתה צריך לתת לנו אישור להתחיל לפרק דבר דבר ולחפש את הבעיה. כל דבר בתשלום כמובן". הדבר הראשון שהם רצו לפרק היה מסרק הגה הידראולי (של הגה כוח).

יצאתי מהמוסך מורשה VW, ניגשתי ליבואן גירים והחלפתי גיר מפירוק ב-2500 ש''ח (לגולף קצת יקר). וממש לא היה קושי לעלות על הבעיה של רעש בגיר, הם אפילו לא הסתכלו בכיון של הגיר, אבל היו שמחים לפרק לי חצי רכב על חשבוני כדי למצוא את הבעיה.

ודרך אגב, את הקלאץ' לגולף החלפתי גם בהזדמנות אחרת, המחיר בסביבות 1100-1200 לקלאץ' עצמו (LUK), ואיזה 300-400 ש''ח עבודה. סה''כ 1500-1600 ש''ח.

לפי דעתי, לגשת למורשה צ'מפיון רק במקרים כאשר ממש אין ברירה, או שחייבים לקבל חלק מקורי שאין בשום מקום אחר. למשל אלקטרוניקה, לרכבים גרמניים עדיף רק את האיכותי ביותר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

זה מה שהם אמרו לי.

מה הם אמרו לך, שהם מנהלים את כל מורשי PSA במדינת ישראל?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני חושב, שדברים כאלו אפשר לרואת לא רק במורשה של VAG\

וגם אני יודע, שזה לא קשור ישירות ליבואן, אלה לאותו מוסך ספיציפי.

יש לנו באזור כמה מוסכים מורשים של VAG

ולפי מה שאנשים (בעלי VAG) אומרים, יש הבדלים במחירים ויחס.

יבואן היחיד (עד כמה שאני יודע) שמפרסם מחירים של החלקים ועבודה בפומבי, זה "מאיר" (הונדה)

כאן ניתן לרואת לכל בעל הרכב הונדה, מה המחיר לטיפול. חלקים+עבודה.

Omnia mea mecum porto

פורסם
על פניו, מחיר הקלאץ' נראה לי הגיוני לחלוטין, במיוחד בהתחשב בעובדה שהוא כולל בתוכו עבודה ומע"מ ושמדובר בחלק מקורי.

חג שמייח.

3300 ש"ח להחלפת קלאץ נראה לך מספר הגיוני?

לי נשמע שהמוסך הזה הוא מוסך של גנבים שמאבחן אבחנות ע"פ שיטת פס ייצור, איך הוא קבע שצריך להחליף קלאץ רק על סמך מבט? בקיצור תתרחק משם כמו מאש, לא רק בגלל המחירים אלא בגלל שהם ממציאים כל מיני שטויות. ממילא אין לך מה לחפש שם, תמצא לך מוסך לא מורשה יבואן ותטפל בו. גם המחירים ירדו משמעותית וגם סביר להניח ששם יאבחנו את הרכב בצורה מקצועית יותר.

ROOONEEYY

פורסם

אפשר לרדת על צ'מפיון כמה שרוצים. אני מוכן להצטרף ויש לי מספיק דוגמאות שאני כרגע לא אתחיל לפרט אותן.

אבל כשמסתכלים על התוצאה של העבודה שלהם, אין לי מילה רעה להגיד.

הכנסתי גולף אחרי תאונה לתיקון שלקח בערך שבועיים בשווי 35 אלף שקל.

קיבלתי את הרכב חזרה בלי שום תופעת לוואי, שום בעיה חוזרת. ממש תיקון למופת (ולא פשוט בכלל..).

כל מה שאמרו בשרשור הזה כנראה נכון, אבל מתייחס בעיקר לאיבחון בעיות.

כשיש משהו מכני שצריך לתקן ואתם יודעים בדיוק מה הוא, אם מדובר במשהו חשוב, הייתי הולך לצ'מפיון.

אצל קמור למשל, המצב הרבה הרבה הרבה יותר גרוע בכל הנושא המיקצועי.

לא חושב שהייתה פעם אחת שהכנסתי את האוטו לטיפול והייתי מרוצה.

פורסם
אשמח להתייחס להערותיך אם תספר לנו איזה תקלות יש לך ברכב ומה בקשת מהיועץ שירות לבדוק.

שבוע טוב דבר ראשון :)

1) קלא'ץ וגיר קשים לסירוגין - לפעמים צריך ממש להכניס בכח. וזה לא משנה איזה הילוך

2) מד דלק הפסיק לעבוד בחמישי בלילה - פשוט כך. מ4\3 טנק ירד לאפס. תדלקתי בשישי בבוקר לפני שהגעתי לסגול.אבחנו תקלה במצוף וישר קבעו שאין במלאי החלקים הדרושים (גומיה ומצוף), ולכן צריך להחליף את כל המשאבה. יש לציין שביציאה מהמוסך חזרה הביתה המד עלה לחצי טנק,נשאר שם כ3דקות וחזר לאפס (פס אדום)

3) תקלה שלישית היא מהאגזוז אך כבר החלפתי גרמושקה (אקורדיון) והזמנתי דוד אחורי. לפי אבחנת המתקין (בכל זאת אדם מבוגר שמריץ את העסק 35שנה ואני מכיר אותו קרוב ל6שנים), הוא טוען שברגע שאחליף את הדוד האחורי הכל יבוא על מקומו לשלום ואין טעם לרוץ ולהחליף אגזוז שלם (3500ש"ח)

זהו פחות או יותר. היו תקלות קטנות שטופלו מוקדם יותר (מנגנון חלון חשמלי שמאלי,אורות ערפל,מנגנון דלת אחורית) אך אני לא מתייחס אליהם כתקלות רציניות :)

שבוע טוב

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מצטער ידידי, המחירים האלה לא מחוברים למציאות בכלל.

קלאץ' לפולו לא יחצה את ה1500 כולל עבודה

קלאץ' לגולף GTI יותר קרוב למחיר שציינת.

כנ"ל לגבי כל שאר החלקים .

לך למוסך שמכבד את עצמו ושיכול להשיג עבורך חלקים מקוריים במחירים הגיוניים.

אלעד ס, היתה לך פעם VW או שאתה חי על סטיגמות?

המחירים לא שונים משמעותית מאחרים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כשאני הכנסתי את הרכב לראשונה למוסך צ'מפיון, קבענו מחיר, והלכתי הביתה.

אחרי שעה טלפון מהמוסך - תגיע, יש תקלות בעוד 3K (בערך) שצריך לתקן.

במוסך מתברר שכשהם עושים טיפול, הם בודקים את כל העולם מסביב - שזה בסדר גמור, אבל מביא לעלויות. לדוגמא פתיחת הבלמים מאחורה לא נעשתה בד"כ איפה שהייתי מטפל, וכאן הם גילו שהם שבורים (תוף).

נזילה במשאבת מים - סימן קליל של נזילה ללא בריחת נוזל קירור \ התחממות של הרכב, הובילה לאבחנה + הצעת מחיר של משאבה, טיימינג וכל הסיפור. שוב, זה לא שקר או גניבה, והוא הראה לי בדיוק למה הוא ממליץ לעשות זאת, רק שאפשר בקלות לדחות זאת לטיפול טיימינג הבא.

עכשיו, אני לקוח שקצת מסוגל לקרוא, לשאול ולהתעניין, אבל לקוח אחר שבכל טיפול היה מגהץ בין 1ל 5K היה יוצא גם עם התחושות של "צ'מפיון גנבים", למרות שכל ההבדל הוא רציונל השירות:

הלקוח רוצה לדעת האם אפשר בלי להחליף?

המוסך אומר לו :אתה צריך להחליף....

מוסך מדרכה אומר: יש בעיה - אני פותר אותה בדרך הזולה ביותר. בלי להתחשב בעתיד.

פורסם
אפשר לרדת על צ'מפיון כמה שרוצים. אני מוכן להצטרף ויש לי מספיק דוגמאות שאני כרגע לא אתחיל לפרט אותן.

.

גם לנו תיקנו את האודי אחרי תאונה במוסך המרכזי, תיקון שמתאים למוסכי מדרכה או מעבר לקו הירוק

טמבון שמחובר בברגי פח ולא יושב טוב, צבע שלא מתאים לשאר הרכב, פנסים לא מכוונים

והכי מרגיז שהתקינו כנף שיש בה חור בתחתיתה ופשוט כיסו את זה עם צבע, למזלי הצבע במקום התפוצץ והם קיבלו על הראש.

המכונאי שובר תושבת של אזעקה מול העיניים שלי ומכחיש שאני מספר את זה למנהל שלו.

בקיצור אין שום סיבה להכנס אליהם.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...