Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ראיתי ברשימת הענפים ( כפי שהעביר אותה אלון חלווה) שום התייחסות לענף "זניח" של מרוצי המסלול

( או שמא לא הבנתי לאן לשייך ).

האם מראש מוותרים על התחום ועל הקמת מסלול סלול כלשהו ???

ובכל אופן ההצעתי :

ראלי ספרינט - לשייך לתחום הראלי :

ראלי קרוס - לשייך לענף מרוצי המסלול :

בהצלחה לכולנו .

פורסם

אין כזה דבר - ענף מסלול. במסלול אפשר לערוך ספרינט, אפשר לערוך יום מסלול (עממי) אפשר אוטוקרוס - אפשר אופנועים,

אפשר גם ספיישל סטייג של ראלי. מסלול - אין ענף כזה!

אוטו קרוס שייך לראלי ולו רק בגלל הסיבה שכיום נהגי הראלי הם היחידים שביום ההקמה יתחרו גם בזה.

אם אתה מדבר על רכבים רגילים - זה כלול בספורט עממי.

אין מצב שמחר מישהו עם 205GTI רגילה יתחרה באוטוקרוס עם 8 חברים שלו על המסלול. זה מתכון למות.

כן יהיו - ימי מסלול. יש חבר'ה מדהימים מ PSI וגם מ STI שמובילים היום את הפעילות בענף ונציגיהם בהתאחדות ימשיכו לקדם את התחום.

אלון

נ.ב.

אני מציע שתתנו 24 שעות "שקט תעשיייתי"...

הרגע סיימתי שיחה עם יו"ר רשות הספורט המוטורי - אני באמת מאמין שהכל הולך לפתרון. האחרונים שצריכים לדאוג הם חובבי הספורט העממי - אצלכם כבר הכל תפור. תנו לי/לנו עוד כמה שעות של "שקט"... אני מבטיח לדווח הכל.

אלון

פורסם

אם לחדד את שאלתו של 888.

הבנתי שענף הקארטינג יהיה שייך בכלל להתאחדות אחרת אבל מה לגבי סוגים אחרים של מרוצי מסלול כמו מכוניות סינגל סיטרס (פורמולה)מסוגים שונים או מכוניות תיור למיניהן שממש לא קשורות לספורט עממי וימי מסלול?

ברור לי שהיום הדברים רחוקים שנות אור ממדינתנו אבל אשמח אם מישהו יכול לענות.

פורסם

דרור לסט , אכן מיקדת טוב יותר את שאלתי (שאני מודה שלא נוסחה בבהירות ).

אין בעיה לשקט תעשייתי . השאלה האם לא תקבענה עובדות שיהיה קשה לשנותן מאוחר יותר ?

דרך אגב בגילי המופלג (51) , אין לי כל כוונה לעלות על מסלול עם 205 או כל רכב אחר שלא מתאים ולא בטיחותי .

פורסם

חברים

למה אנחנו צריכים להמציא את הגלגל ?

אם אפשר וכדאי להשתמש בידע של מדינות שמתחרות כבר מעל 100 שנה

כמובן ששם אין את כל הסיבוך של "החוק הספורט המוטורי"

אבל לפחות את סיווג הקטגוריות / הענפים / עמותות / התאחדויות הם כבר עשו

קשה לי להאמין שיש מדינה יותר נאורה מאנגליה בתחום הזה

והם סיווגו זאת בצורה מאוד פשוטה

כנסו ללינק

http://www.msauk.org/site/cms/contentViewArticle.asp?article=2490

פורסם

דרור וכולם שלום,

הסברתי - אבל כנראה לא מספיק טוב. אני אסביר שוב:

כל תחום חדש ונפרד כמו התחומים שהזכרתם יצטרך להתאגד בעקרון בעמותה נפרדת מסודרת - כאשר יהיו מתחרים ועמותה - העמותה תפנה להתאחדות הארבע גלגלי ותבקש שיכירו בה כמרכזת התחום - אז היא תהפוך לענף נוסף בהתאחדות בעל אוטונומיה מוחלטת ונציג שווה בהתאחדות. אם יש תחום מקביל - היא תצטרף לתחום הקיים. אם היא לא תתקבל להתאחדות מסיבות שאינני מצליח לחשוב עליהן כרגע (לא רואה סיבה כזו) - היא (העמותה) תוכל לפנות לרשות ולקבל הכרה כהתאחדות - אין שום בעייה בנושא.

לגבי הקארטינג - זו התאחדות נפרדת - היא כבר מסוכמת סופית. כך גם לגבי הכידונים (דו גלגלי + טרקטורונים).

יו"ר רשות הספורט, ד"ר שפר, באמירת אגב באחת הישיבות האחרונות, אמר, כי אינו פוסל הקמת התאחדות גג אחת לכולם בעתיד.

יקרה או לא, זה פחות משפיע על התנעת תהליך הספורט המוטורי בישראל היום.

מקווה שהבהרתי את הדברים,

אלון

נ.ב.

אריק שכתב מעליי - צודק.

אין צורך להמציא את הגלגל.

אלון

פורסם

אלון

תרשה לי לשאול אותך שאלה

כמה מסובך יהיה לכתוב תקנות ולרשיין את רכב הפורמולה ויי שלי

שנבנה על פי תקנון הפורמולה ויי הבריטית

ראה באתר שלי http://www.aric.20m.com

נניח שתרגם את התקנון הבריטי לישראלי, האם אני צריך להקים עמותה / ענף / התאחדות בשביל זה?

בגלל זה כתבתי מקודם להעתיק את הענפים מאנגליה, ובמידה ואין אנשים פעילים בתחום

הענף יהיה ריק, אבל התשתית והפלטפורמה כבר יהיו מוכנות.

לא יודע אם יצא לך להכנס ללינק שצרפתי בתגובה הקודמת

אבל ענפי הראלי, ראלי ספרינט, ראלי רייד, פורמולה , קרטינג , גימיקנה, דראג ועוד

כולם כבר מסודרים שם בצורה מופתית ומוכחת, ולא שמות מוזרים כמו "ימי מסלול=ספורט עממי"

"רכבי מירוץ = ימי מירוץ"

למה לא להעתיק מהם אחד לאחד ?

אני חושב שבחירת הסיווג לענפים נעשית פה בצורה ספונטנית

ומשקפת אנשים שכרגע פעילים בפלטפורמה מסוימת

לווא דווקא פלטפורמה כוללת שתיהיה נוחה לתוספות בעתיד

כשנרצה להוסיף ליגות בעתיד נגלה שאולי עשינו קצת פלונטר...

אני אחסוך לך את הכניסה ללינק

עשיתי copy and paste

(כמובן שאם תיכנס ללינק עצמו תוכל לקרוא יותר

בהרחבה על כל ענף וענף)

http://www.msauk.org/site/cms/contentViewArticle.asp?article=2490

Car Racing Circuit racing enjoys the highest profile, thanks largely to the popularity of F1, and with more than 200 race meetings at the many circuits throughout the British Isles, there are countless opportunities to get to grips with racing cars.

Karting Traditionally the starting point for racing drivers, karting can give competitors their first experience of wheel-to-wheel action. As karts can be significantly cheaper than cars, karting offers huge opportunities for aspiring racers at a fraction of the cost.

Rallying

Rallying is equally diverse. While the stars of tomorrow are perfecting their spectacular driving skills in the premiere MSA British Rally Championship, simple road rallies are one of the cheapest forms of motor sports available. All you need is a road legal car plus, of course, a desire to have some fun on four wheels.

Cross Country

For those wanting to tackle more inhospitable terrain, a wide range of Cross Country events are on offer including competitive safaris, hill rallies and trials.

Rallycross

Then there is rallycross – an explosive sport that combines much of the pulsating head-to-head competition offered by circuit racing with the slippery surfaces usually reserved for rallying.

Autocross

Autocross boasts many similar attractions, although cars compete individually against the clock on a temporary circuit laid out on a grass field.

Autotests

Autotests, one of the cheapest and most enjoyable forms of motor sport, puts the emphasis on precision driving rather than flat out speed, employing spin turns, reverse flicks and handbrake turns to negotiate the set route in the shortest possible time.

Hill Climbs & Sprints

Hill climbs and Sprints are also run against the clock but this time over a measured distance at venues ranging from disused airfields to the driveways of picturesque private estates.

Drag Racing

For those who want something even faster, drag racing takes sprinting to its extreme with a wide variety of classes catering for road-going saloons to flame-spitting 300mph machines.

Trials

Trials are the oldest form of motor sport that gave rise to hill climbs, sprints, rallies and autotests. The competitive element in a trial is the ability to climb gradients of varying difficulty.

פורסם

אריק - בגלל או בזכות החוק (כל אחד לפי השקפתו) - לא כל מה שטוב לחו"ל טוב לנו.

רוב התקנונים מועתקים ומתורגמים ממדינות נאורות בחו"ל עם התאמות לארץ.

את השאר הסברתי קודם - לגבי ענף ספציפי - אם אין מתחרים אין ענף...

אבל לגבי תקינת הרכב שלך או תקנות בתחומך - מישהו צריך לעשות את העבודה.

אם אתה מוכן להשקיע זמן - נשמח ללוות אותך ב IRDA בכל התהליך מול הגורמים הרלווטיים.

לדעתי בסופו של יום - זה כמובן ענף נפרד וכשיהיו ספורטאים בענף זה - הם יצטרכו לעצב אותו.

אשמח לעזור,

אלון

• תוכן חדש...