Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני חבר חדש. ואני מתנצל מראש אם הנושא עלה בעבר. לאחר "שיטוט" קצר לא ראיתי התייחסות לשיוך סוגי מערכות או רמקולים לסוגי מוסיקה שונים (לדוגמה: JBL מתאימים למוסיקת רוק). ספציפית אני מתענין במערכת שתתאים לשמוע מוסיקה קלאסית באוטו. אני יודע ש DYNAUDIO מייצרים רמקולים למערכות סטריאו בייתיות שמתאימות מאוד למוסיקה קלאסית (לא רק). האם יש מערכות שמתאימות יותר למוסיקה קלאסית (בדגש על תזמורתית) ?

פורסם

למה לחפש בחו"ל כשיש לכה פה סטים מאוד טובים בעלי גוון צליל רך ונעים שמתאים למוסיקה קלאסית. סופרימו אייליט.

פורסם

לפני שממשיכים לזרוק פה סתם שמות ודגמים תתן לאנשים כמה נתונים על מנת שכל היעוץ פה יהיה פרקטי.

מה התקציב שאתה מוכן להשקיע ?

מה שאר הרכיבים שיש לך ?

האם אתה הולך לרכוש עוד רכיבים ?

באיזה רכב מדובר ?

האם אתה רוצה להשקיע בהתקנה מקצועית ?

איזה סטים אתה מכיר שאהבת ? איזה רמקולים שמעת שלא אהבת ?

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

סליחה שאני קופץ ומציק, אבל אני חושב שכמעט בלתי אפשרי להשיג בהתקנה ברכב את הנדרש על מנת לקבל במה טובה לקלאסיקות שמורכבות מעל 40 כלי תזמורת שונים

.

אצלי למשל יש פירוט מצויין לכלים אבל מצד שני שיש קטע קלאסי מתנגן ויש בו המון כלים מוסיקאליים שונים: עם כל הכבוד למקנטוש אין פירוט ובמה לרוב הכלים. לעומת סטיראו ביתי שהתוצאה מדהימה ביותר, פרטנית בעלת במה רחבה.

הכל תלוי במשמתש שהעלה את הת'רד לאיזה רמה הוא מוכן להגיע.

פורסם

אין ספק שהפוטנציאל באודיו ביתי הוא הרבה הרבה יותר גבוה מאשר ברכב. אין על זה ויכוח בכלל. אבל אני גם לא חושב שזה רלוונטי כאן. אין טעם לעשות השוואה בין בית לרכב ואין טעם להתיחס לתוצאות באודיו ביתי כרפרנס השוואתי לרכב . זה כמו להשוות בין תוצאות של אצנים שאחד רץ במישור ואחד רץ בעלייה ...

למרות זאת , אפשר בהחלט להגיע לתוצאות מעולות ברכב . התקנה נכונה ומושקעת ביחד עם ציוד טוב תניב תוצאות טובות מאוד .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

בעניין המערכת ביתית לעומת רכב, בחיים לא שמעתי מערכת ביתית / באולם בכל המסיבות שהייתי בחיים שמגיעה ברמת הבאס שיש לרכב, כמובן שבאסים זה לא הכל, אבל עדיין.... יש המכורים לזה.

עבר מישהו ליד הבית שלי פעם עם הונדה האצבק, הבאסים שם פשוט הרעידו לי את החלונות בבית (ממש שמעו אותם רועדים)

פורסם
בעניין המערכת ביתית לעומת רכב, בחיים לא שמעתי מערכת ביתית / באולם בכל המסיבות שהייתי בחיים שמגיעה ברמת הבאס שיש לרכב, כמובן שבאסים זה לא הכל, אבל עדיין.... יש המכורים לזה.

עבר מישהו ליד הבית שלי פעם עם הונדה האצבק, הבאסים שם פשוט הרעידו לי את החלונות בבית (ממש שמעו אותם רועדים)

אני חושב שהשיחה נוטה יותר לכיוון של כילים בגוון טבעי ויצירת במה בתחושה של תלת מימד.

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם

וואו!

א. לא ציפיתי לכל כך הרבה תגבוות ובזמן כה קצר.

ב. תודה לכל המשיבים.

ג. אני מודע לכך שהאזנה למוסיקה ברכב לוקה בחסר מול מערכות ביתיות- אם בשל חוליה חשובה בשרשרת הערך של הסאונד: הסביבה האקוסטית ואם בשל קושי להתרכז במוסיקה בעת נהיגה. מצד שני: לגבי, מוסיקה היא צורך הכרחי, ונסיעה ברכב מחייבת האזנה.

ד. אני לא חושב שסוג הרכב -פולו, גולף או "קודם" (B4) מהווה קריטריון מהותי. אלא אם הכוונה לרכב פרטי או לא.

באשר למורל- אם אינני טועה היא השתמשה פעם באלמנטים של DYNAUDIO אם כי לא אהבתי את ה"אוקטביה" שלהם.

ה. בעיה בחיפוש רכיבים היא הצורך במנעד שונה: מתזמורת פילהרמונית ועד לכלי בודד. אני גם לא חושב שהסאונד חייב להיות "רך"- אני מאזין בשתי מערכות שונות: TRIANGLE : רמקולים בעלי צליל חד (FORWARD) ומפורט. MISSION בעלי צליל "עגול" ורך יותר (LAIDBACK). לפיכך הדרישות מהמערכת הן:

- הסאונד צריך להיות שווה ו"שטוח" בחלוקת העוצמות והתדרים (במיוחד המִיד), מפורט מאוד ועם אימאג'ינג סביר. הסופראנוס צריכים לא לצרום והבאס "הדוק" מאוד. לטעמי, בס שמרעיד חלונות הוא לא בהכרח (יותר נכון- בהכרח לא) טוב יותר.

ה. בכל מקרה- אתענין במערכות שהחברים הנכבדים הזכירו.ושוב- תודה רבה!

פורסם

השאלה לגבי סוג הרכב חשובה בשביל החלטה של גודל הרמקולים , המיקום שלהם (שישפיע מאוד על הבמה ) , על הצורך באיטום או לא וכו.

לא ענית על דברים קריטים כמו שאר הרכיבים במערכת - איזה הגברה יש , האם יש סאב וכו.

והחשוב מכל - תקציב .. אפשר להמליץ לך על רמקולים ב 1000 שקל ואפשר גם ב 30000 שקל ..

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

רכב: C5

התקציב: 3000 ש"ח לכל המערכת. בצקציב כזה היא לא חייבת להיות חדשה, כמובן.

אני לא מעונין בסאב

פורסם

בתקציב כזה אין לך מושג כמה אתה רחוק מהיעדים שנראה לי שאתה מציב לעצמך

HU: PRS

FRONT: Morel hybrid 5

SUB: Focal 27A

AMP: Bazooka EL460

פורסם
רכב: C5

התקציב: 3000 ש"ח לכל המערכת. בצקציב כזה היא לא חייבת להיות חדשה, כמובן.

אני לא מעונין בסאב

מאוד מוזר לי שחבר פורום חדש כל כך שיודע להתבטא יפה כל כך ואכן מראה על הבנה עמוקה בסאונד וביצרני רמקולים שגם עושה רושם שיש לו מערכת ביתית שיכולה לגרום להוזלת ריר ככל הנראה, נותן תקציב כל כך זעום להשגת מטרות כל כך נעלות.

מצד אחד אתה נוהג על C5 שזה אולי אחד הרכבים שמגדיר את שיא הנוחות תמורת מחיר סופר הוגן אבל לשים מערכת כוללת ב3 אלף שקל - זה פשוט לא זה.

אני לא נכנס לכיס שלך כי גם אני, לקח לי 7 שנים ארוכות עד שאספתי את כל הרכיבים בחתימה שלי וגם הם לא משהו להשתגע יותר מידי - אבל התוצאה מעולה בסופו של דבר.

למזלך, אתה מחפש מערכת עם תחום צליל מצומצם יותר מהמקובל משום שסאב וופר לא נראה לי שאתה ממש צריך, אולי בהגזמה 8 אינטש רק בשביל הנפח של הצליל.

סוג הצליל שאתה מתאר דווקא נשמע שהוא יותר מתאים לצוויון של רמקולים גרמניים, צרפתיים, איטלקיים

מצד שני אתה כותב על DYNAUDIO שדרך אגב התחילה את דרכה בעקבות מורל ולא ההפך.

מורל, DLS, דיינא אודיו, רנסנס, אומגה - הן בסופו של דבר חברות שעובדות עם רמקולים שהם צאצאים של מורל והמשותף להם הוא התחום הרך.

בתחום הרך אני גם ממליץ לך לבדוק סטים של CDT או SEAS או VIFA

אתה צריך HU טוב, סט קדמי 2 חלקים טוב מאוד, אולי להוסיף לזה סאב 8 אינטש ומגבר חמישה ערוצים.

ב3 אלף שקל אתה מתחיל עם HU סביר יד שניה וסט קדמי בינוני.

אני אפילו לא מדבר על התקנה.

אני מציע לך קודם לקנות רמקולים טובים חדשים, אח"כ לקנות HU יד שניה שיש לו שלוש יציאות למגברים עם קרוס שמאפשר לעבוד בתצורת בי-אמפ תריץ חיפוש "בי-אמפ" ורצוי מאוד, מומלץ בחום time correction/alignment

ואח"כ להחליט אם אתה רוצה בכלל סאב, אם אתה לא רוצה אז תקנה מגבר 4 ערוצים מיצרן טוב, סדרה בינונית תספיק לפחות להתחלה.

HU ומגבר די בטוח לקנות מיד 2.

אני מציע לך בחום בשביל המינימום שאתה מדבר עליו להמשיך לחסוך עוד קצת. אם כי בעזרת התקנה טובה אפשר להגיע לתוצאות מקסימות גם עם רכיבים פשוטים ובהחלט להינות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...