Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים עם היגוי לכל הגלגלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסיטרואן ZX הגלגלים האחורים הסתובבו (לא היגוי אבל...) ויצר אפשרות לפניות יותר הדוקות.

לסיטרואן היו מספר דגמי קונספט אחד ממש היה מיועד ליצור אבל פיג'ו "הרגו" את הרכב. הוא נקרא 'אקטיבה', והוא נבנה בשנת 1988.

רכב נוסף של סיטרואן עם היגוי לכל 4 הגלגלים (אשר לצערי לא הגיע לפס היצור), היה שנת 2001 ונקרא 'c-crosser'. אבל הדבר שבאמת היה מוזר ברכב הספציפי הזה הוא שהייתה יכול לקחת את ההגה מצד ימין לשמאל (והפוך) או לשים אותו באמצע (הרכב היה 6 מושבים כמו במולטיפלה).

עם מישהוא יודע על עוד מכוניות שיש להן היגוי לכל 4 בגלגלים, אשמח לשמוע.

פורסם

חלוצי ההיגוי הכפול היו מרצדס עוד ב- 1938 בכלי רכב צבאיים, אבל הרנסנס הגדול היה בשנות ה- 80 ותחילת ה- 90.

היפנית הראשונה היתה הניסאן סקייליין של 1985 אם אני לא טועה. אבל שם הגלגלים הופנו עם כיוון ההפניה של אלו הקדמיים ולא היגוי "הפוך" כמקובל.

לשני הדורות האחרונים של הונדה פרלוד הוצעו גרסאות בעלות היגוי לכל ארבעת הגלגלים, בכלל העניין היה גליק גדול אצל היפנים. בזו של 86 היה זה מכאני וב- 92 עברו למערכת הידראולית עם בקרה אלקטרונית. גם בגרסת הראלי של מיצובישי גלאנט ה- VR 4 ול- 3000GT.בהמשך נזנח הרעיון לטובת פתרונות בתחום כיולי השלדה וההיגוי.

אגב, גם ל- 306 היגוי אחורי אם כי פאסיבי, אבל אני מניח שיש כאן חברי פורום שיוכלו לספר על זה הרבה יותר טוב ממני.

היגוי כפול נמצא גם בכלים הכבדים והנציג האחרון הוא (שוב, אם זכרוני אינו מטעה אותי) ה- GMC סיירה מ- 2001 שם נקראה המערכת "קוואדסטיר" או משהו כזה.

אם בקונספטים עסקינן, לפי דעתי זה שהביא את העניין לרמות מטורפות לגמרי היה ה"הוריקן" של ג'יפ שיכל להסתובב "על המקום".

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

חיפוש בויקיפדיה העלה את הרשימה הבאה:

Production cars with active four wheel steering

פורסם
:lol:בלי מילים -אין לי מה להוסיף לדברי קרמנו מילה במילה ! - חצוב בסלע !

מוטו בחיים: חוץ ממה שלא טוב ,הכל טוב!

בכביש אל תנהג לאט ובעייפות, סע! מהר ובריכוז!!!!!!!!!!!! :evil:

פורסם

ל-306, ZX וקסארה (שזה אותה ריצפה) לא היה היגוי אחורי מלא, אלא התושבות של המיתלה האחורי איפשרו חופש תנועה מסויים של הסרן כאשר הופעל עליו כוח צדדי. גרסה משופרת של היגוי כזה הוצגה ב-1996 על קסנטיה Hydractive, שבה, כמשתמעה משמה, המערכת היתה הידראולית.

היגוי אחורי אמיתי הוצע רק על המכוניות שברשימה למעלה.

רכבי הקונספת (דוגמת ה-C-Crosser) השתמשו בהיגוי אחורי לעיתים קרובות בהרבה. זכור לי דגם של מרצדס משנת 1982 בערך, שבו 4 הגלגלים הסתובבו עד 90 מעלות בשביל חניה. היו עוד הרבה קונספטים דומים, אך מרביתם לא הגיעו ליצור.

Spirit In The Dark

• תוכן חדש...