Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בטוח שאם יצרן רוצה הוא יכול להנדס שלא תהיה נשיקה בין השסטום לבוכנה.

השאלה למעשה היא לא ממש למה לא עושים זאת אלה למה אין בעצם תקן שמחייב לעשות זאת

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני מודע לזה שיש מגוון של ככבים שזה לא קורה בהם.

השאלה למה היום לא כל הרכבים החדשים מגיעים ככה

פורסם

הדבר נובע מעליות הייצור הגבוהות של מבנה תא השריפה "מורכב" (מסובך) בראש המנוע היכול גם לפגוע בנצילות הנפחית של המנוע , מבנה כזה ימנע מהלך ארוך של שני השסתומים על ידי כך ששתי הצלחות של השסתומים יפגשו וויעצרו אחד את השני כך לא יתבצע מפגש שלהם עם הבוכנות , דבר גם כרוך במבנה ראש הבוכנה מורכב , היצרנים מעוניינים במבנה תא שריפה קלאסי (סטנדרטי) זול ופשוט, יתכן שיש לזה גם עניין כלכלי מחושב מראש שכן תקרע רצועה וכן יחליפו חלקים למנוע ....ולדידם מה רע בכך ?

זו דעתי !

דוד ברזילי

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מדובר כאן בעניין קריעת רצועת תיזמון והנזק הנגרם בגין קריעה נזו, לא שאלו מעל שרשרת תיזמון ולשמחתי חזרה ובגדול !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לנשיקות בין השסתום לבוכנה קורים "כוח נומאלי - Fn", יש אפשרות להקטין אותו אבל לא להוריד לגמרי, אחת מהשיטות היא הגדלת הטלטל, מה שיגרום להקדלת גודל המנוע, ככה שאין בגדול מה לעות עם זה, רק להמציא חומרים עמידים יותר.

פורסם

אז למה לא מוציאים תקן כזה שיחייב יצרנים ?

הרי ניקרעת רצועת תזמון, המנוע נכבה , אין הגה כח, הבלמים נחלשים, עצם היכבות המנוע יכולה לגרום לנהג לאבד שליטה, ככה שזה נושא בטיחותי

פורסם

לפי דעתי התשובה היא בעצם כוחות השוק שפועלים בתחום.

הרי שמנועים של סובארו, ניסאן, פיאט ישנים, פליסיה... באים עם שרשרת טיימינג ולא רצוע. היצרנים האחרים אולי על מנת לחסוך עלויות הייצור מייצרים עם רצועת גומי.

אני חושב שאם דבר זה היה חשוב לצרכן, ואנשים היו רוכשים רכב דווקה עם שרשרת, יותר ויותר יצרנים היו עוברים לייצר מנועים עם שרשרת. אבל, לצרכן חשוב יופי, בטיחות, כוח ועוד הרבה פרמטרים נוספים בהם שרשרת טיימינג נמצאת באחת ממקומות האחרונים.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם
לפי דעתי התשובה היא בעצם כוחות השוק שפועלים בתחום.

הרי שמנועים של סובארו, ניסאן, פיאט ישנים, פליסיה... באים עם שרשרת טיימינג ולא רצוע. היצרנים האחרים אולי על מנת לחסוך עלויות הייצור מייצרים עם רצועת גומי.

אני חושב שאם דבר זה היה חשוב לצרכן, ואנשים היו רוכשים רכב דווקה עם שרשרת, יותר ויותר יצרנים היו עוברים לייצר מנועים עם שרשרת. אבל, לצרכן חשוב יופי, בטיחות, כוח ועוד הרבה פרמטרים נוספים בהם שרשרת טיימינג נמצאת באחת ממקומות האחרונים.

גם סוזוקי (לפחות הליאנה)

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

יצרני מנועים מנסים לבנות מנועים עם הספק יותר גבוה, שצורכים פחות דלק ופולטים פחות חומרים מזהמים. הדרך היא לשפר את יעילות הבערה. בשביל זה מגדילים את יחס הדחיסה - המקום בתוך תא בערה כשהבוכנה למעלה עד הסוף קטן ככל שהמנוע משוכלל יותר. גם השסטומים עם השנים הגיעו לגודל מקסימאלי האפשרי. ולא רק זה , יצרני מנוע מנסים שהשסטומים יהיו בזווית אופטימלית בשביל הבעירה. בקיצור - עם השנים המקום שנשאר לשסטומים הופך להיות קטן יותר ויותר, והמקום שהשסטומים תופסים גדל. ובגלל זה הבוכנות והשסטומים היום חולקים את אותו המקום, כל אחד בתורו. ואם השסתום לא זז ממקומו בזמן - הבוכנה נכנסת בו.

אולי אפשר "להנדס" מנוע שיהנה מהיתרונות הנ"ל , ולא יסבול מהחסרון, אבל זה תהליך שידרוש משאבים, וכנראה שהפתרון יבוא על חשבון היעילות. קריעת הרצועה זאת לא בעיה מספיק גדולה בשביל להתחיל לפתור אותה על חשבון דברים אחרים. ואם היצרן יגיע למסכנה שזאת אכן בעיה - אפשר לחזור לשרשרת.

רצועת גומי במקום שרשרת - זה גם מטעמי חיסכון. ההוצעות הנוספות בגלל קריעת הרצועה היא על הלקוח. ובשל המשקל הנמוך

יותר של הרצועה המנוע יעיל יותר באחוז שקשה להרגיש אותו בכביש, אבל מרגישים אותו במבחני מעבדה, וזה פירסום חיובי.

אני לא אגיב לתגובות מסויימות כאן (:screwy:), יש חוקים וכוחות ב"פיזיקה" שלא מלמדים באוניברסיטה ...

פורסם

מבקש ל"התפרץ" לשרשור ולשאול שאלת תם :roll: וזו היא: עד לפני כמה שנים טיימינג היה נעשה

לאחר 70K בממוצע והיום הוא אפשרי ב-120K. אזי מה נשתנה? איכות הרצועה, שיפור בהנדסת

המנוע, גימיק שיווקי, סל"דים אחרים (כנראה שדווקא לא), אחר? היפוטטית, בעוד שנים מה תתבצע

החלפת רצועת התיזמון אחר 300K וכך הלאה והלאה... לא מבין בזה הרבה אבל אשמח למענה.

פורסם

אני חייב לציין, שאל לאף אחד להכתיר את שרשרת התזמון כמלכה החדשה.

קורה, וגם היא נקרעת (כמו שקרה לי בקוואליר :? ).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

כמו שכבר נאמר,

מדובר על הצורך ביחס דחיסה גבוהה. (יעילות שריפה, טמפ' גבוהות וכו')

לא תמיד ניתן לעשות "עיניים" על הבוכנה בגלל טורבולנציה הדרושה בתא השריפה.

יש לך את המאמר הבא

ובאופן כללי אם אתה מתעניין בטכנולוגיה תציץ כאן

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...