Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ - MGA Roadster 1958

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתבתי לפני כשלושה חודשים, סגרתי במושב סככה של כ-100 מ"ר עם בלוקים, עשיתי ייציקת בטון על הרצפה וסידרתי קצת את המקום שיהיה נוח לעבוד על ה MGA. לקח הרבה יותר זמן ממה שציפיתי בגלל שהיו המון נזילות בגשמים מגג הסככה (אסבסט) ולקח זמן לתקן את הגג, עדיין בכמה מקומות נכנסים מים אבל זה לא יפריע.

בניתי שולחן עבודה, עגורן גשר והרכבתי מדפים שיכילו את החלקים שאפרק מה MGA.

ביום רביעי 6.02.08 העברתי את ה MGA למשכנה החדש והיום "רישמית" התחלתי בתהליך השיפוץ, שיבוצע בימי שישי.

ברצוני לומר שאני מתחיל בתהליך השיפוץ ללא ידע או נסיון לא במכונאות לא בפחחות ולא בחשמל, למעט ידע בסיסי, חוש טכני טוב וקשר טוב בין הראש לשתי ידיים ימניות.

אני מתכונן לצלם כל שלב: לפני פרוק, אחרי פרוק, בתהליך השיפוץ ובתהליך ההרכבה. וכמובן שאני אעלה תמונות.

מצורפים שלושה קישורים של התחלת התהליך מהקניה עד הגעת ה MGA לחניה בביתי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=161491

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=181168

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=181855

קצת תמונות ממשכנה החדש של ה MGA

IMG_0792.jpg

IMG_0791.jpg

IMG_0798.jpg

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם תנאים כאלה אני חושב שאני עובר לגור במושב. אני מאמין שתוכל לעשות הרבה לבד הכי חשוב זה כלים ייעודיים ומאיכות טובה. אפשר לבצע כל עבודה עם כלים טובים והכוונה אם צריך.

פורסם

המטרה היום היתה הוצאת המנוע עם הגיר. לפני שניתן להרים את המנוע יש לא מעט עבודת פרוק:

פרקתי את חוטי החשמל שמחוברים לסטרטר, לדינמו, לדיסטרובוטור ועוד.

פרקתי כבלי ספידומטר, סיבובי מנוע, טרמוסטט חום מנוע, לחץ שמן, יחידת חימום ועוד.

פרקתי צינורות ממשאבת בלם, מצמד, צנרת חימום, משאבת מים, משאבת דלק.

הוצאתי את השמן מהמנוע ורציתי להוציא גם שמן גיר, רק שהבורג לא רצה להיפתח אז ויתרתי, אמרתי לעצמי שעדיף להילחם עם הבורג כאשר המנוע יהיה בחוץ ולא כשאני מתחת לרכב. (כמובן שטעיתי, בזמן שחרור הגיר מהדריישפט והרמת המנוע, השמן פשוט נזל לו החוצה).

פרקתי את ידית ההילוכים עם התושבת, הוצאתי את הבורג מתושבת הגיר ולאחר שחברתי את המנוע לכננת ההרמה עם מתיחה קלה, פרקתי את תושבות המנוע.

כעט המנוע מוכן להוצאתו, משימה לא פשוטה, צריך להרים קצת את המנוע תוך כדי נידנודים ולמשוך קדימה עד להוצאת הגיר מהדריישפט, לאחר שהגיר יצא צריך להוריד חזרה את המנוע ובשרשרת האחורית צריך לתת יותר אורך על מנת להגיע למצב שבזמן ההרמה תתקבל זוית שהמנוע יותר גבוהה מהגיר וכך להרים תוך כדי דחיפת הרכב לאחור. לא משימה פשוטה למצוא את הזוית הנכונה, לאחר כחמישה נסיונות המנוע היה בחוץ.

מצורפות תמונות של תהליך הוצאת המנוע.

ישראל

IMG_0800.jpg

IMG_0803.jpg

IMG_0805.jpg

IMG_0810.jpg

IMG_0812.jpg

IMG_0813.jpg

פורסם

עוד תמונות,

אפשר לראות בתמונה השלישית את שמן הגיר שנזל לו החוצה.

זהו! המטרה הושגה וההרגשה ממש טובה.

ישראל

IMG_0814.jpg

IMG_0816.jpg

IMG_0820.jpg

IMG_0823.jpg

IMG_0826.jpg

IMG_0829.jpg

פורסם

ישראל,

יישר כח על התעוזה וההתמדה , בהצלחה בהמשך ואם תצטרך עזרה אל תהסס .

מעוז

MUSTANG 1964 1/2 (1965)- V8 - 260, THUNDERBIRD TOWN LANDAU 1966 - V8 - 428 , MGB - 1979- 1800CC

חלומות נועדו להתגשם - כיף להגשים חלום .

MustanG

פורסם

תודה לכל החברים על הפירגון.

התכנית שלי היתה למסור את המנוע עם הגיר למכונאי שמתקרב ליכולת ולאיכות של בני ל. (מה שהבנתי זה שאין כמוהו :mm_wink:) רק היתי רוצה שיהיה מאזור הצפון ליד נהריה, על מנת שאוכל מדי פעם לקפוץ, לראות וללמוד מעט על המנוע.

האם מישהו יכול להמליץ על מכונאי טוב ?

או שפשוט צריך לשכפל את בני ל. ולשכן אותו בצפון?

תודה,

ישראל

פורסם

או שפשוט צריך לשכפל את בני ל. ולשכן אותו בצפון?

ישראל, אני בעד הרעיון הנ"ל, צור קשר באם צריך עזרה להעביר אותו לצפון.:lol:

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

בני ל. שוכפל מבעוד מועד, אבל שני השכפולים לא יכולים לעבוד כשהם רחוקים אחד מהשני, אז שניהם במרכז. השכפול גם לא מושלם, כי הוא מדבר הרבה יותר יפה מבני.

מצד שני, לבני אין הרבה סטנדרטים, אתה יכול לשכן אותו אצלך בסככה.

חוץ מזה, רד מבני, הוא מטפל לי עכשיו בפרוייקט שלי, אין לו זמן לזוטות אחרות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מאיזה מושב אתה?

אם אתה רוצה אתה יכול לענות בפרטי,

אני פשוט מנהריה ואוכל לעזור לך בעניין המכני...

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

לענין מכונאי, לא בנהריה אבל קרוב, במפרץ חיפה.

נסה לשאול את דני הירשפלד, מנהל מוסך אוטו דן, מרחוב חלוצי התעשיה 64 מפרץ חיפה, טלפון 04- 8410371. אם הוא מוכן לקחת על עצמו את הענין.

דני הוא מכונאי מעולה עם יותר מ- 40 שנות נסיון. דני שיפץ לי מספר מנועים ותמיד שבעתי נחת.

דני הוא מכונאי שעוד יודע לעבוד על מחרטה וליצר או להשלים חלק.

נ.ב. הוא גם מתקן כלי רכב חדשים... ומוסך מורשה של סובארו.

ואחרי כל זה כדי שלא יהיו מלעיזים, כן, הוא חבר טוב שלי.

כפי שאתה ודאי יודע צריך, בין היתר, 4 דברים כדי ששיפוץ מנוע עתיק/קלסי יצליח:

מכונאי טוב,

עם ידע,

שמסכים להתעסק עם סיפור כזה

ו-חלקים...

מכל מקום אתה זה שצריך לארגן את החלקים כולם החל בסט אטמים, וכלה בצבע למנוע ובדרך רינגים, לאגרים, שסתומים, קפיצים לשסתומים, שרשרת טימיניג, צינורות גומי יעודיים, ועוד 100 פרטים קטנים שיודעים עליהם רק כשמתעסקים ממש בשיפוץ.

קח בחשבון שבמנוע ישן יכול להיות שצריך גם גל זיזים, בוכנות לא עלינו בלוק שלם, ועוד.

אל תצפה שאיזה מכונאי יבזבז זמן לחפש חלקים לרכב ישן בכלל ולכזה שלא היו ממנו הרבה דגמים בפרט.

חיפוש חלקים זו בעיה שצריך להיות מוכן להתמודד עמה. אם לא תתארגן מראש אתה תמצא את עצמך תקוע שנה בשיפוץ מנוע כי חסר לך כל פעם איזה חלק שאי אפשר להתקדם בלעדיו.

חובה להשיג ספר עם נתונים זה עוזר גם לך להבין מה קורה וגם נותן למכונאי נתונים נכונים.

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...