Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה.

אז ככה, התקנתי את הK2P שלי סוף סוף אבל החיבור החוטים מאוד דק.

אני יפרט.

מהמגבר לקרוס - חוט עבה.

מהטויטר לקרוס - חוט מקורי של הטויטר (קצר מידי) + חוט עבה (חיבור).

הבעיה: מהוופר לקרוס חוט מאוד דק (מה שמקבלים בחינם כשקונים 6*9) בנוסף חוט דק +חוט דק (קצר מידי)

הסיבה, להעביר חוטים עבים יותר כרגע בעיה, האוטו שנת 94 והפלסטיק שבדלת איפה שמעבירים חוטים ישן, ואני מפחד לשחק איתו כי הוא ניראה שהוא הולך להישבר.

אז השתמשתי בחוטים שיש כבר (הדקים) ובנוסף לזה חברתי עליהם עוד חוט דק כי החוט עצמו קצר להגיע לקרוס (זה מה שיש כרגע)

השאלה שלי האם זה משמעותי? (זרם החשמל שעובר בין הוופר לקרוס)

מקס.

פורסם

עובי הכבלים הוא מאוד משמעותי.

הוא גם משפיע על נתון הדמפינג פאקטור , וגם משפיע על ההספק שמגיע על הרמקול.

לדוגמא, אם המגבר מוציא 100 וואט RMS לערוץ.

אז בכבל של 0.75 ההספק הסופי יהיה בערך 90%.

בעובי כבל של 2.5מ"מ ומעלה הירידה בהספק היא זניחה ותעמוד על 1-2.2%(תלוי במגבר).

אני ממליץ על עבודה עם כבלים של לפחות 2.5מ"מ.

under construction..

פורסם

אצלי מורכבים הדוטק, עד לפני שבועיים היו הוופרים מחוברים בכבלים המקוריים.

החלפתי ל 2.5 מ"מ, עולם אחר: יש יותר באס, יותר פאנצ'י, ונעלמו החירחורים הקטנים שהיו מופיעים בווליום גבוה.

אצלי זה דרש לקדוח בדופן הדלת כדי להעביר את הכבלים, ואני מצטער שלא עשיתי זאת כבר לפני שנה...

מתחדשת*

פורסם

תנסה לחבר את החוט שאתה רוצה לחוט הדק שנמצא מתחת לפלסטיק באוטו בעזרת מהדק,ותמשוך את החוט הדק החוצה ועל הדרך הוא ישחיל את החוט הרצוי במקומו.

פורסם

ניר ומה בקשר לאורך הקבל או שזה לא משנה...? הוא מדבר רק על חוט מהקרוס לוופר שזה בערך 50 ס"מ או אפילו פחות.

אורך החיוט גם קובע את המוליכות. אם מדובר על חוט ארוך ודק או קי. אבל ברגע שהחוט הוא קצר?

עד לקרוס רץ לו חוט של 2.5!

פורסם

ומה עם הכבל שבמקום להיות עשוי מנחושת שנתון המוליכות שלה הוא :59.6 106/m·Ω

הוא כבל מכסף עם עשרות גידים שעובי החתך שלו גבוהה פי מונים מכבל הנחושת והנתון המוליכות שלו הוא 63 106/m·Ω

מה אז?

מאיפה הקביעה הזו של 90% ?

מה עם תלות בתדר? מה עם תלות בזרם ובמתח בנפרד?

ולאיזה אורך מדובר?

פורסם

כאשר מדברים על כבלים לרכב מדברים על אורכים של כ4-5 מטר.

לרוב החישוב יבוצע על כבלי נחושת ולא כסף או זהב שלא נפוצים בשימוש באודיו לרכב בכלל.

בנוסף, גם אם כבל עשוי כסף או זהב ומפחית את איבוד הוולטאז' בנניח 2 אחוז(למרות שזה פחות,הרבה פחות), אז גם פה עדיין איבוד של כ7-9 אחוז הוא משמעותי ועדיין כבל 0.75 יהיה דק מידי.

בשימוש ברכב ככלל, מעל הספקים של 100 וואט RMS ומעלה, שימוש בכבלי 2.5מ"מ הוא מספיק גם אם הוא עשוי נחושת כי אז איבוד האמפרז' הוא שולי ויעמוד על איזור ה+-2-2.5%

אגב, אני לא קבעתי 90%, אלא יש מחשבונים בדיוק לדברים האלו, לרוב הם מיועדים לחישוב DF אפקטיבי אבל הוא גם מראה לך את איבוד האמפרז' כתלות בעובי ואורך הכבל.

ואגב, למה להתספק בכבלי כסף עם עשרות גידים, יש גם כבלים עם מאות גידים וגם מזהב?

under construction..

פורסם

אבל הבחור רשם בקשר לנושא מסויים. והוא לא דיבר על חיווט של 5 מטר באורך.

אז ככה, התקנתי את הK2P שלי סוף סוף אבל החיבור החוטים מאוד דק.

אני יפרט.

מהמגבר לקרוס - חוט עבה.

מהטויטר לקרוס - חוט מקורי של הטויטר (קצר מידי) + חוט עבה (חיבור).

הבעיה: מהוופר לקרוס חוט מאוד דק (מה שמקבלים בחינם כשקונים 6*9) בנוסף חוט דק +חוט דק (קצר מידי)

פורסם

לרוב החישוב יבוצע על כבלי נחושת ולא כסף או זהב שלא נפוצים בשימוש באודיו לרכב בכלל.

בנוסף, גם אם כבל עשוי כסף או זהב ומפחית את איבוד הוולטאז' בנניח 2 אחוז(למרות שזה פחות,הרבה פחות), אז גם פה עדיין איבוד של כ7-9 אחוז הוא משמעותי ועדיין כבל 0.75 יהיה דק מידי.

בשימוש ברכב ככלל, מעל הספקים של 100 וואט RMS ומעלה, שימוש בכבלי 2.5מ"מ הוא מספיק גם אם הוא עשוי נחושת כי אז איבוד האמפרז' הוא שולי ויעמוד על איזור ה+-2-2.5%

אגב, אני לא קבעתי 90%, אלא יש מחשבונים בדיוק לדברים האלו, לרוב הם מיועדים לחישוב DF אפקטיבי אבל הוא גם מראה לך את איבוד האמפרז' כתלות בעובי ואורך הכבל.

ואגב, למה להתספק בכבלי כסף עם עשרות גידים, יש גם כבלים עם מאות גידים וגם מזהב?

אם עד כדי כך אוהבים להשקיע במערכות ובכבלים אז למה לא שמים fiber optic?

הולכה יותר טובה,אולי יותר יקר אבל הרבה יותר טוב לא?

פורסם
ניר ומה בקשר לאורך הקבל או שזה לא משנה...? הוא מדבר רק על חוט מהקרוס לוופר שזה בערך 50 ס"מ או אפילו פחות.

אורך החיוט גם קובע את המוליכות. אם מדובר על חוט ארוך ודק או קי. אבל ברגע שהחוט הוא קצר?

עד לקרוס רץ לו חוט של 2.5!

רומן.

אני יודע שזה מה שהוא כתב, וגם פה אני ממליץ על כבל באותו עובי שרץ עד הקרוס.

בנוסף, רק ציינתי מעט הרחבה לגבי איך כבלים כן משפיעים עם ההספקים בכללי ולאו דווקא בפרט למקרה הנ"ל.

וכתבתי את ההרחבה כתגובה לשאלות של "זה וזה וזה".

under construction..

פורסם

לא מבין אותך ניר.

בחור שואל: האם חוט הדק המקורי של הרכב שזה בערך 1.5 מ"מ, באורך של כ50 ס"מ שבא מהקרוס עד לוופר. ישפיע מאוד על איכות השמע שלו ברכב? מהמגבר עד לקרוס בא לו חוט עבה יותר. שאני מאמין שזה קרוב ל2.5 מ"מ.

אז מה התשובה. היא כן או לא?

• תוכן חדש...