Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי חיפוש ולא מצאתי את הכל במרוכז

באוטו יש מצבר- סוללה ענקית שדואגת להתניע את האוטו

ויש אלטרנטור שמייצר חשמל מהמנוע.

יש לי כמה שאלות בנוגע לשני רכיבים הנ"ל.

1. האלטרנטור מטעין את המצבר כשהמנוע עובד? (אם כן, איך מצבר מתרוקן?)

2. כששומעים במערכת כשהמנוע דולק, מאיפה הסטריאו לוקח חשמל?(כנ"ל גם פנסים)

3.אשמח לקישור שיסביר לי על איך אלטרנטור עובד.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

למה שאלתי את השאלה.

היה לי ויכוח איך לעצור עצירה פתאומית ברכב ידני

טענה ראשונה- שצריך ללחוץ על ברקס וקלאץ' ביחד, כי המנוע אלול להתכבות ולכן הABS לא יפעל.

הטענה השניה-ללחוץ על הברקס למרות שהאוטו יתכבה הABS יפעל.

ע"פ דבריך ABS לא יתכבה ולכן אין הבדל איך לעצור עצירה פתאומית בידני עם קלאץ' או בלי. תקן אותי, אולי יש פרמטרים נוספים במשוואה.

פורסם

אלוהים ישמור!

1. אם אתה רוצה הסבר על מערכת מצבר-אלטרנטור בצע חיפוש בפורום ובנוסף אנו נסביר ככל שידרש.
  2. ללא כל קשר בלימת חירום תתבצע ללא לחיצה על הקלאץ', אחרת אתה מפסיד את כוח הבלימה של המנוע, מה שמאריך את זמן הבלימה משמעותית וכן מהווה סכנה בטיחותית.
  3. כמובן שאם בסוף הבלימה לקראת שהרכב יעצר לא תלחץ על הקלאץ' הרכב יכבה.

פורסם

בגדול, האלטרנטור הוא מקור החשמל של הצרכנים ברכב, המצבר נועד בבסיסו לצורכי הנעה, חיפוש יעלה מידע יותר מפורט.

לדעתי, בבלימת חירום קריטית עם רכב ידני, לחץ הכי חזק שאתה יכול על דוושת הבלם בלי שימוש במצמד, עדיך שיכבה הרכב מאשר תתחיל לחשוב על לחיצת דוושת המצמד, שרק תאריך את זמן התגובה שלך.

פורסם

בזמן הנעת המנוע המתנע (סטרטר) צורך זרם רב מהמצבר לזמן קצר עד לפעולת המנוע.

בזמן נסיעה האלטרנטור מספק את כל צריכת הזרם החשמלי במכונית (לפי תכנון היצרן) ועוד נותר לו זרם לטעינת המצבר.

ככל שמתח המצבר עולה, עקב הטעינה בנסיעה, קטן זרם טעינת המצבר עד שהוא מועט מאוד.

בזמן עמידה במקום כשהרבה צרכני חשמל פועלים כאורת, אורות בלם, מזגן פועל, מע' שמע וכו' יתכן שהאלטרנטור הפועל לאט ומייצר מעט חשמל לא יסק זרם מספיק לכל הצרכני חשמל ואז "נלקח" זרם מהמצבר שמתחיל להתרוקן מעט ולאט. כשמשיכים לנסוע והאלטרנטור פועל מהר, עולה זרם הטעינה שלו ששוב מספק את כל צרכני החשמל וגם טוען שנית את המצבר.

יש מקרים שבהם מתקינים ברכב מגברי מוזיקה שצורכים חשמל רב ואז בעמידה נצרך זרם חשמלי רב מהמצבר שנפרק מהר וגם האלטרנטור בסבוים מהירים אינו יכול לספק זרם רב יותר ממה שהוא תוכנן.

בגלל יחסי הפעולה האלו בין המצבר והאלטרנטור יש חשיבות שהמצבר יהיה בקבול מתאים ושהאלטרנטור יהיה מתאים לרכב שבו הוא מותקן.

יש אלטרנטרים עם הספק דומה אבל נתוני טעינה שונים בסבובי מנוע דומים ולפעמים כך מצליחים לשפר טעינת אלטרנטור כשזה נדרש וכשיש מידע על נתוני אלטרנטורים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בבלימת חירום אני למשל, הייתי משתמש בקלאץ'.

לדעתי אין סיבה לא ללחוץ על הקלאץ. אם לא תלחץ על הקלאץ' מה שיקרה זה, שבזמן נעילת הגלגל בהילוך משולב, יעצרו הבוכנות, בעת פעולתו ופימפומו של ה שABS הבוכנות ינעלו וישתחררו בקצב ה ABS , לבלימה זה לא יעזור.

מה שעוזר בבלימה, הוא הילוך נמוך ככל שהיית בו ברגע תחילת הבלימה, למען הדיוק, הרגע בו עזבת את דוושת ה"גז" ועד לרגע שלחצת לחיצת חירום על דוושת הבלם, במידה הרכב היה בהילוך נמוך, זה ישמש לעזרה לקראת הליך בלימת החירום.

אם לחיצה על הקלאץ' מצריכה ממך מחשבה תוך כדי, אזי עדיף שלא להשתמש בקלאץ' , אלא להתרכז בלחיצת חירום על דווושת הבלם , תוך מתן דגש על התקדמות הרכב לעבר המכשול שלפניו , והתחמקות ממנו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אלוהים ישמור! יש שאלה שואלים

1. ללא כל קשר בלימת חירום תתבצע ללא לחיצה על הקלאץ', אחרת אתה מפסיד את כוח הבלימה של המנוע, מה שמאריך את זמן הבלימה משמעותית וכן מהווה סכנה בטיחותית.

כשאתה בהילוך גבוה, ונוסע לאט לאותו הילוך, המנוע לא בולם את האוטו. כשהמנוע בולם את האוטו אמורים להרגיש מכה מאחור כשאתה עוזב את הגאז(על סמך הנסיעות המועטות שלי על ידני).

פורסם

יש כאן נקודה מעניינת,

האם מישהו מהמומחים נתקל במצב שבבלימת חירום ברכב ללא ABS (ידני כמובן) הגלגלים ננעלו והמנוע נכבה כתוצאה מכך?

פורסם

רק מומחים?

לא אחת נכבו לי רכבים בתרגולי בלימת חירום. אם הגלגלים ננעלים לזמן ארוך וברגע שחרור הדוושה התנועה של הרכב לא מהירה מספיק כדי להניע את הרכב - יכבה המנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בלימת חרום יש לבצע אם לחיצה על המצמד

אם המנוע נכבה מעבדים כל שליטה על הרכב

כולל היגוי ! (רב הרכבים היום אם הגה כח)

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם
בלימת חרום יש לבצע אם לחיצה על המצמד

אם המנוע נכבה מעבדים כל שליטה על הרכב

כולל היגוי ! (רב הרכבים היום אם הגה כח)

לא נכון, המנוע יכבה רק בעצירה הסופית אם ההילוך משולב, במצב זה כבר אין חשיבות להגה כוח, אם לא נגרמה תאונה הנע את הרכב וסע לשלום.

בנסיעה רגל אחד נמצאת על המצערת והשנייה מונחת על מדרס המנוחה שצמוג לדוושת המצמד. בבלימת חרום כדי לקבל בלימה מהירה ואפקטיבית ביותר יש ללחוץ הכי חזק ומהר על דוושת הבלם, הרמת הרגל ממדרס המנוחה מפריעה ומעקבת את הלחיצה האגרסיבית, הדרושה בעצירת חרום, על הבלם. דרושה תנועה של שני הרגלים כנגד הגוף, ז"א לחיצה מהירה וחזקה על דוושת הבלם ובו זמנית לחיצה חזקה על המדרס כדי לקבע את הישבן לכסא כתמיכה (קונטרה).

פורסם

המנוע יכבה ברגע שהגלגלים ינעלו

ואז אם תחליט לברוח הצידה בסוף הבלימה או לבצעה כל תמרון אחר לא תיהיה לך אפשרות

קונטרה אם הרגל ? נו באמת...

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

אומרים שבלימת המנוע תעזור לעצירת הרכב ולכן אין ללחוץ על המצמד.

מצד שני, כשסל"ד המנוע ירד מאוד מערכת הבלמים תצטרך להתמודד גם עם העומס שמופעל עליה מעצם תנועת הרכב וגם עם העומס של המנוע שמנסה להמשיך ולהסתובב ולסובב את הגלגלים. סתם עומס מיותר על מערכת הבלימה שבטח לא עוזר כשאתה מנסה לצמצם מרחקי בלימה ולעצור הרבה לפני הרכב של האידיוט שמלפנים.

בתכלס, אם אני נאלץ לבלום בכביש מהיר ממהירות תלת-ספרתית אני מעדיף קודם כל לרדת על דוושת הבלם ורק מאוחר יותר להוסיף את המצמד, בתקווה עם הורדת הילוך (לא תמיד הולך).

בתוך העיר - מזנק עם שני הרגליים אל המצמד והבלם. שיהיה בבית.

לגבי בלימה - עם ABS מעולם לא נכבה לי רכב. אולי בגלל שאני מתגרזן על רכבים בלי ABS? :roll: בכל מקרה אני משאר שהיות והABS מונע נעילת גלגלים, ודוושת המצמד אינה לחוצה תישאר תנועה קינטית במנוע והוא לא יכבה עד ממש עצירה מוחלטת של הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
המנוע יכבה ברגע שהגלגלים ינעלו

ואז אם תחליט לברוח הצידה בסוף הבלימה או לבצעה כל תמרון אחר לא תיהיה לך אפשרות

קונטרה אם הרגל ? נו באמת...

נו באמת...קרא את התגובה מעלי שמסכמת את הנושא.

• תוכן חדש...